Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Podmlatkari u lovu, DA ili NE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Podmlatkari u lovu, DA ili NE
klaja
 naravno da trebaju da idu ,da steknu naviku a i lovacku etiku koja je broj jedan. ali opet u obzir treba uzeti i bezbednost koja mora biti na velikom nivou. 
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Indjijanac
 evo sličice jedne stvari koja je dobra da se nadje na mestima gde se okupljaju lovci,gde se druže i budu.to su svilene bombone kupljene na vašaru u Rumi i čuvaju se u teglici da kad naidje neki podmlatkar ima čime da se počasti
Indjijanac priložio:
dan5.jpg

IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Zlocko
 Posto mi je kolega nenad_franc pomogao i poslao temu da mu se zahvalim...
Mene zanima kako se postaje podmlatkar,to da ne moras biti punoletan sam vec procitao na ovoj temi...
I jos me zanima kome u lovackom drustvu da se obratim?

nenad_franc

marko m kaže:
Posto mi je kolega nenad_franc pomogao i poslao temu da mu se zahvalim...
Mene zanima kako se postaje podmlatkar,to da ne moras biti punoletan sam vec procitao na ovoj temi...
I jos me zanima kome u lovackom drustvu da se obratim?

nema na cemu Smile
pa najbolje bi bilo da odes u kancelariju lovackog udruzenja gde zelis da postanes podmlatkar i oni da ti kazu uslove! ja stvarno ne znam kako to ide! kod mene u udruzenju ja mislim da mora neko iz porodice da ti bude lovac i znam da se nista ne placa za podmlatkare! a sad za dalje,jbm li ga Smile mozda ima neko od kolega upuceniji,da ti to objasni! ali u svakom slucaju je najsigurnije da se obratis upravniku ili predsedniku pa da ti oni kazu,dal uopste i primaju podmlatkare i koji su uslovi! ika

Zlocko
 Ja se seccam,pre kad sam sa dedom isao u lov(to su uglavnom bile neke akcije prikuljanja jaja od stetocina,sredjivanje oko lovakog doma,a i lov na zeca i fazana,samo u lov na jelensku divljac nikad nije hteo da me vodi,zasto ne znam...)
Ali na zalost,dedu su stisle godine,i sada nije tako aktivan kao pre(pre je bio i lovocuvar) a i nisam sa dedom u najboljim odnosima(posto deda sve mladjoj sestri,a mene maltene ni negleda,samo kad nesto sto netreba uradim seti se mene Grin ) Sa njime nikada nisam hteo da pricam o tome,posto bi mi reko da se batalim...A tamo gde je tata lovac,tamo je sasvim drugacije(imas pusku,odes uplatis clanarinu,i mozes u lov,samo sto je to daleko 400 km od mene)
Moracu sa komsijo da popricam,kad ga sretnem,mislim da on moze da mi objasni,i pomogne u tome...U svakom slucaju hvala Smile

Indjijanac
 pošto je ovaj moj podmladkar pravio neke kombinacije sa čika Mrvom danas sam morao da ostavim posao i da ga vodim da se njih dvojica vide po njihovom dogovoru,ma dva bećara opasna,u pitanju je bila prezentacija Winchesterke,evo ga sad celo veče navalio da gleda kaubojce.a mogu da kažem da sam i ja inpresioniram puškicom model 1892 u kalibru 357

DakiNS
 Zna mali Indjijanac šta valja Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 ma mani ga jedva sam ga odvojio od čika Mrve,bilo mu milo da ima ko da sluša njegove lovačke doživljaje,još su se dogovorili da se jedan dan isproba Winchesterka,al da meni nedaju da probam

Zlocko
 Ne znam gde da postavim pitanje,pa cu tu....
Posto sam navrsio 18-tu godinu,sad me muci nesto...
Podmlatkar jos uvek nisam,a muci me sledece,posto sam punoletan,dali ja moram da budem podmlatkar,ili mogu odma da budem pripravnik?

DakiNS
 Oma pripravnik , pa nisi više klinacGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Dulle
 SmekoMa kakvi pripravnik,lovac momentalno.
Dule

bogoljub
 Položiš ispit o poznavanju rukovanja oružjem posle toga i lovački ispit i ....onda postaješ lovac.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

toto
 Prvo pitanje od strane ljudi, koji bi eventualno da postanu lovci, je da li zaista moraju da staziraju godinu dana? Vec tu prekidam komunikaciju, jer vidim da od njih nikad nece postati pravi lovci. Evo jedne slike da pokazem kad i kako sam ja pocinjao da staziram, a moj pripravnicki staz je trajao punih 15 godina, dok konacno nisam postao punoletan i polozio lovacki ispit. Ja sam onaj manji i deblji Smile do mene je moj brat, koji na zalost nije lovac.

img600.imageshack.us/img600/6409/15112012208.jpg

Danas moj sin polako pocinje sa dedom i samnom, i nadam se da ce nastaviti lovacku tradiciju u nasoj porodici.

Inace nasi podmlatkari u Futogu prvog lovnog dana imaju pravo na divljac, kao i redovni lovci.

toto
 Sa dedom na strelistu, Kup Novosadskog Sajma ove godine Smile

img832.imageshack.us/img832/8093/dscn0625o.jpg

img338.imageshack.us/img338/3223/p1010005pb.jpg

Nikola M
 da osvezim temu .. ali i potrebna mi je informacija..
Dali po zakonu podmladak moze u lov .. ?
I od koliko godina?
Znaci po novom zakonu ako neko zna .. zahvaljujem se u napred..
Dobar Pogled
lovac

olah56
 Nikola
Koliko ja znam u lov može da ide podmladak od napunjenih 14 godina stim da u lovačkom udruženju treba da roditelj da pismenu saglanost.

Loki
 Moja naslednica, budući lovac, kinolog i veterinar.
Loki priložio:
23122012.jpg

mrwa22250

Loki kaže:
Moja naslednica, budući lovac, kinolog i veterinar.
sta reci sretan si covek,svaka cast!Bravo 2

Neca92
 Brat od strica, 4 godine . Mali je jos za lov, ali za setnje po lovistu sa stencima je spreman! Grin Inace, danas je bio njegov prvi izlazak u loviste... Smile
Neca92 priložio:
djole_1.jpg

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

ssekir75
 kakvo glupo pitanje! pa naravno da treba da idu! decu trebavoditi od malena u prirodu, svi znamo zasto. i jos nesto - treba im, cim im to snaga dozvoli, dati da pucaju iz pusaka. time ce se resiti jedan od najvecih problema - zabranjeno voce. kad on zna da ce svakog lova (pa i van lova na strelistu) dobiti pusku u ruke, nece je dirati kad nema nikog. a cak i ako to (ne dao bog) radi, znace kako se sa njom rukuje. moj jedan dalji stric nikad mi nije branio da se igram sa njegovom petlarom , ali me je prvi put naucio kako se puska otvara i kako se gleda da li ima metak u njoj. od tad mi je postala navika da uvek licno pogledam da li oruzje puno ma sta kaze vlasnik. a oni klinci kojima se brani uvek traze nacin da se oruzja docepaju i eto belaja.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Bezbednost i nesreće u lovu. METODE LOVA 67 04.01.2017. 12:57
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Sa ili bez optike u lovu na srndaca LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 78 12.03.2016. 13:34
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,997,479 posete www.srbijalov.com