Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Uvoz oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Uvoz oružja
BarneyG
 Interesuje me da li postoji (i ako postoji, kako?) nacin da privatno lice uveze pusku iz inostranstva u Srbiju?

Lala
 BarneyG: fizičko lice ne može uvesti oružje; moraš da nadješ neku firmu koja ima dozvolu za promet oružja, i koja će da ti odradi proceduru uvoza
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

BarneyG
 Kao sto sam i pretpostavljao...Hvala na brzom odgovoru koji je malo razocaravajuci...moracemo ipak kupiti ovde.

Ivca
 Ptrebna mi j informacija o unosenju lovackog oruzija u Srbiju. Sta je sve potrebno?
Clan sam u dva lovacka udruzenja. Poneo bi lovacku pusku i po zavrsetku odmora vratio bi je nazad. Istu vrstu oruzija koje bi poneo posdujem i u Srbiji. Osim euro pas za oruzije i prijave na granici da li je jos nesto potrebno?

Boban
 Zaboravio si da kazes i 100F carini.Grin
Na to pitanje nemogu da odgovorim.

Ivca
 Mislis da ce to proci sa carinikom? Nije bas da se proba posto za tako nesto ide krivicna prijava a potom ode svo oruzije i zbogom lovu.

Igor

Ivca kaže:
Ptrebna mi j informacija o unosenju lovackog oruzija u Srbiju. Sta je sve potrebno?
Clan sam u dva lovacka udruzenja. Poneo bi lovacku pusku i po zavrsetku odmora vratio bi je nazad. Istu vrstu oruzija koje bi poneo posdujem i u Srbiji. Osim euro pas za oruzije i prijave na granici da li je jos nesto potrebno?

Evo sta kazu nasi pametnjakovici UPRAVA CARINE

Lovačko oružje i municiju (u odgovarajućoj količini) mogu privremeno uneti u našu zemlju domaći i strani državljani samo kada dolaze u organizovani lov (u organizaciji Lovačkog saveza ili drugih za to ovlašćenih organizacija).
Lovci - turisti ulovljenu divljač i trofeje divljači mogu izneti iz zemlje i staviti ih u promet samo ako je za tu robu izdata propratnica (za divljač), odnosno trofejni list (za trofej).

Budi svoj, samo svoj........

Lala
 Admine, druge ovlašćene organizacije su i LU! Potrebno je da ti matično LU pošalje poziv za lov, za odredjeni period, sa navedenim mestom lova (proveri na carini!). Onda možeš privremeno uneti i vratiti oružje i razumnu količinu municije. (Mada mislim da sačmena municija nije problem da se kupi ovde u Srbiji, problem može biti karabinska municija, nju treba doneti).

Propratnica je obavezna, naravno. Trofej može da se iznese samo ako je slabiji (manje CIC poena) od nacionalnog prvaka. Ako je trofej novi prvak, onda LU mora da ti napravi odlivak trofeja (čl. 72. Zakona o divljači i lovstvu). Trofej ostaje u Srbiji.

Isti zakon, čl. 70 : 'Korisnik lovišta može izvoziti divljač ili delove divljači (trofeje) samo ako je registrovan za te poslove'.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

vule977
 ineresuje me koje firme u srbiji imaju dozvolu za promet oruzja ,
preko kojih bih mogao da naručim oruzje marke ,,ruger,, i ,,browning,,
u pitanju je oruzje proizvedeno u SAD i nema ga trenutno u ponudi u Srbiji.
svaka informacija je dobrodošla.

nemeza
 Koliko ja znam Snajper i Hunter iz Beograda, Kapriola iz Bačke topole, Grof iz Požarevca, Magnum iz Novog Sada, Canona iz Leskovca... Sve brojeve telefona možeš naći u Kalibru.

vule977
 sve gore navedene uvoznike sam kontaktirao pre oko 2 meseca.
nijedan nije bio u mogucnosti da uveze pomenuto oružje,
kako mi je neko od njih objasnio,postoji neka komplikovana procedura
kada je u pitanju uvoz oružja proizvedenog u SAD.

vlada lovac
 Ni jednom od uvoznika se ne isplati uvoziti par primeraka oružja ili neku manju količinu municije, velike su uvozne dažbine, tako da se uvoznik ne može uklopiti, zato nema ni municije Winchester, Remington, Federal...

Podunavac

vule977 kaže:
sve gore navedene uvoznike sam kontaktirao pre oko 2 meseca.
nijedan nije bio u mogucnosti da uveze pomenuto oružje,
kako mi je neko od njih objasnio,postoji neka komplikovana procedura
kada je u pitanju uvoz oružja proizvedenog u SAD.

Kolega potraži to oružje u Kettner, Jagd&Sport, Alljagd, Akah ili Frankonia katalozima a onda neka ti izvrše uvoz iz Nemačke ili Austrije. U svim ovim katalozima imaš američkog oružja uključujući i Ruger i Browning. Browning oružja imaš u svim našim bolje opremljenim prodavnicama.

nemeza
 vule977 da se nadovežem na Podunavčev post, Canona iz Leskovca je vršila nabavku oružja po porudžbini iz kataloga Jagd&Sport.

vule977
 jedino da probam još tu varijantu naručivanja iz kataloga.
hvala svima na pomoći

cakiss

BarneyG kaže:
Interesuje me da li postoji (i ako postoji, kako?) nacin da privatno lice uveze pusku iz inostranstva u Srbiju?

Pozdrav svima, jedan nas kolega sa foruma me je zamolio da napisem postupak oko gore pomenutog naslova.
Kao prvo, skoro 2 puna meseca sam pokusavao da saznam ko je nadlezan za izdavanje dozvola za uvoz i na kraju sam uspeo...

1. Prvo je potrebno da pronadjete online prodavnicu koja je voljna da vam posalje Oruzje u Srbiju ( ovo moze da potraje), zatim trazite da bam posalju profakturu sa navedenim sledecim podacima, ( vase ime i prezime, adresa, postanski broj, drzava, kontakt telefon, model i tip oruzja, i cenu sa potpisom i pecatom.

2. Uzimate uverenje od suda da se protiv vas nevodi krivicni postupak(da niste osudjivani za dela nasilja i slicno), 200-300 RSD, sa ovom potvrdom odlazite u MUP i podnosite zahtev za nabavku oruzja, potrebno je upatiti taksu 1590 RSD

3. Kada vam izdaju odobrenje za nabavku ( ceka se od 20 dana do 3 meseca, ako imate vezu u MUP-u iskoristite je ;) ), kontaktirate Ministarstvo finansija i ekonomije odsek za bilateralnu saradnju Beograd Nemanjina 22-26 i zamolite ih da vam posalju zahtev za uvoz oruzja za fizicka lica, poslace vam na email, popunite obrazac platite taksu 11240 RSD ( u obrascu su broj ziro racuna i ostale generalije),
i predate FOTOKOPIJE Odobrenja za nabavku od MUP-a, profakturu, zahtev za uvoz, licne karte. Na odobrenje za uvoz se ceka 1-2 Nedelje, ja sam ga dobio posle nedelju dana.

4.Kada dobijete odobrenje za uvoz, platite online prodavnici sa kojom ste prethodno dogovorili detalje oko modela Tacka 1.(paypal, VISA, bank transfer)
5. Sacekate da vam stigne oruzje, meni je stiglo posle 4 dana, iz postanske carinarnice ce vas kontaktirati telegramom ili telefonom da im dostavite dozvolu za uvoz i nabavku,u Beogradu- ( rade sa strankama od 11-13h).

6. Dostavljate im dozvolu za uvoz 1 primerak, 1 ostaje vama, i dozvolu za nabavku 1 primerak, 1 ostaje vama , platite carinu 10%+ PDV 20%, i dobijate carinsku deklaraciju i oruzje.

7. Sa carinskom deklaracijom odlazite do MUP-a, platite zahtev za registraciju i oruzani list 1590 RSD + 134 RSD, dostavljate im carinsku deklaraciju i dozvolu za nabavku ( u ovom slucaju dozvolu za nabavku popunjava MUP na osnovu carinske deklaracije) na izdavanje oruzanog lista se ceka 20-30dana, u medjuvremenu dobicete potvrdu sa kojom KONACNO mozete da nosite oruzje kuci,u streljanu ili gde god. Nadam se da sam vam bio od pomoci... Mukotrpno i dugo jeste ali ako kod nas nema uvoznika za ono sto zelite ovo je jedini nacin, ako ipak odlucite da postupak uvoza odradi neka dilerska kuca ( Arsenal, Snajper Canona itd) racunajte na 300-500E vise nego da sve papire skupljate sami.

AcaNik
 Имао бих пар питања колега у вези овога што сте навели. Малео ме збуњује та такса од 1590рсд. Зашта је та такса? Са које онлајн продавнице сте наручили оружје? Пре колико сте то све обавили?

sheytan
 Kolega izgleda piše o vozdušnom oružju...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

cakiss

AcaNik kaže:
Имао бих пар питања колега у вези овога што сте навели. Малео ме збуњује та такса од 1590рсд. Зашта је та такса? Са које онлајн продавнице сте наручили оружје? Пре колико сте то све обавили?

Taksa je za vazdusnu pusku, narucio sam sa sajta www.thegunsworld.com u oktobru 2013, zemlja uvoza je Kipar

AcaNik
 Е јбг Sad
Па то онда ни не важи за ловачко јел да?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,753,756 posete www.srbijalov.com