Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gold Hawk Krušik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gold Hawk Krušik
draza
 Dali neko ima iskustvo sa ovom municijom

Nikola
 Po meni ovo je sjajna raketa...odlicna brzina joj je 500 m/s.Pucao sam na 125 koraka metak nije nimalo pao pogodio sam tamo gdje sam pucao.Ovo ti je odlican metak.

draza
 Neki lovci tvrde da je neprecizan zbog plasticnih krilaca koja navodno nisu odradjena kvalitetno

bane sid
 neznam iz cega su pucali ta krilca bas zbog toga i postoje da bi imao polozenu putanju.ja na bokerici imam zadnji nisan bas zbog kugli i hawka extra precizan naravno kada sam ispucao 15 tak kom.kugla u odnosu na hawk dosta pada najvaznije je da se proba na strelistu,verujte da cete se pozitivno iznenaditi koliko je hawk precizan

bela
 ja koristim gold hawk i silver hawk u čokiranu cev umesto pp-a i takođe sam mišljenja da su jako precizni. i domet se povećava provereno do 70 metara. 
vižlan i terier

nenad_franc
 a jel hoce neko da mi objasni sta je gold havk i za sta se koristi?

Boban
 Taj metak obicno zovu Tomahavka,to je jedno zrno slicno Breneru samo sto je dosta lakse konstitucije a jakog dejstva i vrlo je precizna.

canis aureus
 Gold Hawk
je sačmarski potkalibarni projektil smešten u plastični kontejner zbog svog manjeg prečnika od prečnika cevi, konstruisan po italijanskom Saulvestre projektilu, napravljen od tvrdog materijala za razliku od Silver Hawka istog domaćeg proizvođača koji je teži a mekši(od olova je) i istog izgleda, sa plastičnim "krilcima"(stabilizatorima) koje mu daju precizniju putanju do cilja...
Namenjen je odstrelu teške i tvrde divljači(DS).
Zbog plastičnog kontejnera može da se koristi iz čokiranih cevi za razliku od pojedinačnih projektila punog prečnika koji dužom upotrebom mogu dovesti do oštećenja tih cevi.
...
-moja iskustva sa Hawkom su delimična.
Što se tiče preciznosti -do 50 metara je ok a već preko toga malo više rasipa(na strelištu sam isprobao u više navrata 40-50kom iz više pušaka i rezultati su bili podjednaki)
U lovu na DS ga koristim u čokiranijoj cevi(inače sačmaricu u lovu na DS koristim na mestima gde su manje distance za pucanje -gde smatram da bi zadovoljio sa tom svojom preciznošću) i još nisam imao odstrela sa istim.

ZOKA
 Prava stvar pokazao se u vise slucaja kao odlican. Od kada su njega proizveli ne koristim PP!

nenad_franc
 i jel polji on nego standardna kugla? sto se tice cokova,ja imam poluautomatsku pusku pa menjam cokove!

ZOKA
  Sto se samih cokova tice,jeste. Iz prostog razloga,moze ta se puca iz cokirane cevi bez problema i bojazni da ce doci do ostecenja cevi ili neceg slicnog zato ga i zovu podkalibarno zrno. Drugo,dosta je precizniji od standardne kugle tj. (popularnog brenera) a podjednako efikasan u odstrelu DS za sta mu je prvenstvena namena.

canis aureus

ZOKA kaže:
...dosta je precizniji od standardne kugle tj. (popularnog brenera) a podjednako efikasan u odstrelu DS za sta mu je prvenstvena namena.

ZOKO
sigurno su tvoja iskustva sa Gold Hawkom povoljnija i celovitija od mojih ali se ipak ne bih sa tobom složio sa time što si naveo za preciznost!
Od "kugli" koristim Browning Legija Brenneke Originale i Winchester Super-X Hollow Point Rifled Slugs koji su mi se pokazali kao dosta precizniji od Gold Hawka!
- i po efikasnosti su daleko ispred jer su težina preko 30g za razliku od G.Hawka koji je 14g a o samom prečniku svih navedenih projektila i o njihovim zaustavnim moćima da i ne govorimo... a što bitno utiče na sigurniji, efikasniji odstrel!!

nenad_franc
 i ja koristim Browning kuglu u kalibru 12/76! do duse ja nisam imao prilike da pucam sa njim ali sam video sta je uradio u kalibru 12/70 ! Smile

ZOKA
 Sto se tice efikasnosti to je uredu naravno da se ne moze porediti zrno tj. kugla od 34g i kugla od 14g,ali preciznost po dosadasnjim istrazivanjima (da zanemarimo moja iskustva) pokazuju da je u blagoj prednosti podkalibarno zrno.

Naime na 70m svaki pogodak zavrsava u kvadratu 40cm sa 40cm,sto nije vece od predela (IDEALNOG POGOTKA) ako pricamo o odstrelu DS! A sad ako strucnjaci nisu upravu nisam ni ja.

bane sid
 kugla gde udari tu vepric ostaje a sa hawkom oce da otrci hahaha,dobar je hawk ali 14 gr i 30tak a svi znamo sto se tice ds visak energije nece da skodi

ZOKA
 I ja kazem gde "BRENDZA" udari tu je kraj. Naravno da mi nije namera da tvrdim kako breneke ne valja,kolega me je pitao da li je bolje da koristi podkalibarno zrno posto puca sa poluautomatom i iz cokirane cevi. Zato sam rekao da je u tom slucaju bolje koristiti GOLD HAWK! Razumeli smo se nadam se.

Milorad
 Pucao sam iz ovoga metka na 20m u bagren,okrenuo je se u letu i zabio se tupom stranom...tako da iskustvo mi bas nije dobro i pritom se nimalo nije deformisao...gde pretpostavljam da bi divljaci napravio smao prostrelnu ranu a ne kao olovna sacma siroku

Ne kucaj komentare boldovanim slovima!
Srbijalov Admin Tim

ZOKA
 Uz duzno postovanje,ne verujem u ovu izjavu,kao prvo na blizini od 20m brzina kugle je zanemarljivo manja u odnosu na brzinu na ustima cevi tako da je nemoguce da se na putanji od 20m zarotirala i udarila u drvo tupom stranom,a drugo poznato je da podkalibarno zrno konkretno OVO O KOM je rec izlazi zajedno sa plasticnim delom tj. vodjicom pa je maloverovatno da se nije deformisalo pri udaru u prilicno tvrdu prepreku tj. drvo!

Milorad
 Kolega sve je ovo o.k sto si napisao ali pokusacu da pronadjem zrno koje smo izvadili iz drveta i da postavim sliku...deformacija je jedva okom uocljiva...a sto se tice toga da je se okrenula to je 100% tacno

asivica
 Hoceli mi neko reci sta je bolje za DS Gold Hawk ili Silver Hawk a pored toga i dali je dobar RWS Breneke u odnosu na nase tzv.Tomahavke.Hvala unapred i DOBAR POGLED.Hmmm

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,595 posete www.srbijalov.com