Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ?
kelt
 toga 'će sudija da blagoslovi sa dve godine uslovno , ako nije osudjivan , a ako jeste onda mu 6meseci do godinu ne gine. mada i to što više neće loviti (legalno ) je kazna sama po sebi. sigurno mu nisu slučajno upali.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
 
Jank
 

Vuja kaže:
Jank nisam ja u pitanju nemam ja zivaca za to, pitam zato što su jednom članu uprtavnog odbora mog udruženja upali u kuću našli caure, barut, zrna i oduzeli oružije pa zato pitam. Hvala


Ма ја се мало шалим али ситуација је веома озбиљна....шта би били када би сви пунили могли би да се припремимо за Трећи светски...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
ssekir75
 као да нема довољно оружја на црно у србији па би пар стотина метака променило ситуацију... Glavu o zid
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
Vuja
 Kelt nisu slucajno daleko od toga. Debelo je on zaglibio.
 
kordichieze
 Poštovane kolege, želim vam srećne Novogodišnje i Božićne praznike i još bolji pogled!
Kao pobornik samostalnog punjenja municije (sačmene, karabinske i pištoljske) sam napisao jedan blog u vezi sa spravljanjem municije i šta nam donosi predloženi Zakon o oružju i municiji. Inače punim sačmenu municiju, u skladu sa važećim zakonom, ali smatram da bi trebalo da podržimo predlog novog zakona i za njega se blagovremeno pripremimo kada je u pitanju punjenje takozvane "oštre" municije (pištoljska i karabinska). Bio sam prisutan na javnoj raspravi koja je održana u februaru prošle godine u vezi sa novim zakonom u Beogradu i mišljenja sam da je sasvim izvesno da će zakon biti usvojen, ako ni zbog čega drugog onda zbog toga da se dodatno napuni budžet od legalizacije i poreza na kratkocevno oružje (koje će se tom prilikom legalizovati). Molim vas da pročitate moj blog čija je adresa data niže i date mi svoje "oštre" kritike i dalja usmerenja za pisanje u vezi s tim jer reloading nameravam da i dalje popularizujem. Želeo bih da o ovoj temi mnogo detaljnije razmenimo mišljenja i iskustva jer je na našim prostorima to sasvim nova tema za većinu zainteresovanih po tom pitanju. Pogotovo, očekujem od naših kolega iz inostranstva gde je handloading-reloading dozvoljen da nam prenesu svoja iskustva u tom smislu.
Hvala unapred!
Link za blog: http://spravljanj...onosi.html
Neko puni da bi pucao, a neko puca da bi punio.
 
AcaNik
 Једном кад буде дозвољено Smile

https://www.youtu...ZMKwCcIXvw

ех да имамо народну власт па да оружје буде загарантовано право Smile
 
kordichieze
 Samo da obavestim kolege sadasnje i buduce punioce sacmene, a kasnije i tzv. "ostre" municije. Podebljano je ono sto se neposredno odnosi na Zakon o oruzju i municiji. Pratimo dalja desavanja u tom smislu. Za sada ide dobro...

22. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove 21. januara 2015. godine

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, na sednici održanoj 21. januara, razmotrio je u načelu Predlog zakona o oružju i municiji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o saradnji i uzajamnoj pomoći u slučaju katastrofa, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Belorusije o saradnji u borbi protiv kriminala i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju o institucionalnom okviru Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa za region Jugoistočne Evrope (2013).

Obrazlažući, u ime predlagača, Predlog zakona o oružju i municiji, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milorad Todorović rekao je da se tim Predlogom zakona nabavljanje, držanje, nošenje, kolekcionarstvo , popravljanje, promet, posredništvo i prevoz oružja i municije oružja, usklađuje sa evropskim standardima. Naglasio je da je u Predlogu zakona predviđeno i utvrđivanje zdravstvene sposobnosti prilikom izdavanja dozvole za posedovanje oružja, kao i uvođenje opravdanog razloga za posedovanje oružja.

Nakon diskusije o predlozima zakona, Odbor je većinom glasova odlučio da predloži Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona o oružju i municiji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o saradnji i uzajamnoj pomoći u slučaju katastrofa, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Belorusije o saradnji u borbi protiv kriminala i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju o institucionalnom okviru Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa za region Jugoistočne Evrope (2013).

Za izvestioca Odbora na sednici Narodne skupštine određena je predsednica Odbora Marija Obradović.

Izvor: http://www.parlam... 
Neko puni da bi pucao, a neko puca da bi punio.
 
arli
 Nadajmo se najboljem Smile i jedva čekam.
 
AcaNik
 Најбоље би било кад би се распустила скупштина па да се одустане од овог закона! Али тешко да ће то да се деси Sad
 
Podunavac
 Ako Vučić stvarno uvede Srbiju u EU moraće da menjaju zakone i usklade ih sa evropskim. Ali to je još jako daleko.
Tri prsta 2Kolce
 
AcaNik
 Нека уводи себе а нас нека остави на миру!
 
neca90
 Ne znam vi,ali meni najvise smetaju,pored mnostva losih odredbi,2 stvari:

Prva je to da se trazi lovna karta,odnosno clanska karta lovackog udruzenja ili streljackog udruzenja za kupovinu lovackog oruzja ili pistolja,u vidu "opravdanog razloga"!!!To nikako ne prihvatam da tako treba i da je to tako dobro!!!!

Druga stvar koja slobodarskom svetu i postenim gradjanima mora da bode i oci,i usi,i dostojanstvo,i demokratski duh i...sve najpozitivnije sto u coveku moze da postoji,jeste ogranicena vremenska vaznost oruznog lista i periodicni lekarski pregledi!!!Smisljeni samo da se ljudima uzimaju pare i da se isti odvracaju od ideje nabavljanja oruzja!Da se kladimo da nece da bude jeftino...A na kraju,mislim se ovako sam sa sobom...da li postoji obaveza da oni koji vode drzavu i nalaze se na njenim glavnim pozicijama treba da imaju lekarski pregled?Da li neko ko ima pretenzije da bude predsednik,premijer,ministar policije ...ili koji drugi drzavni velikodostojnik treba da ima uverenje da je psihicki u stanju da vodi zemlju?Ili je umesto lekarskog uverenja dovoljna diploma PRIVATNOG fakulteta,koja garantuje "strucnost" i psihicku stabilnost za vodjenje zemlje?Jer,priznacete,politicar na vaznoj funkciji,nebitno kojoj,moze daleko vecu stetu da nanese drustvu ako donosi odluke kojima nije psihicki dorastao,nego posten i savestan gradjanin koji postuje svoju drzavu,placa joj porez,ide u rat za nju kad zatreba...

Dok je bio na sajtu parlamenta i mup-a jedan stari nacrt,moram da priznam da sam bio odusevljen,i sto je jos gore,u svojoj naivnosti verovao da ce to biti tako...Ala grdno nista ne znam!Ali znam da je najgore to sto ni u jednoj politickoj stranci,niti vladajucoj,niti opozicionim strankama,nema nijednog naseg predstavnika!Bukvalno!FrownStrasno!
 
Podunavac
 

AcaNik kaže:
Нека уводи себе а нас нека остави на миру!


Pa kad neće u evro-azijsku uniju u neku mora. A kako god da okreneš narodu u Srbiji još dugo neće biti bolje.
Što se tiče novog zakona čini mi se da će on da bude veliko razočaranje kao i svi prethodni. Stvarno mi nije jasno da naši zakonodavci mogu da budu toliko glupi da ne mogu da naprave jedan zakon koji će da zadovolji i državu i vlasnike oružja. Pa ako nisu sposobni da ga izmisle neka ga prepišu od nekih država zapadne evrope. I tako samo svi kukaju za tom evropom.
Tri prsta 2Kolce
 
DakiNS
 

Podunavac kaže:

AcaNik kaže:
Нека уводи себе а нас нека остави на миру!


Pa kad neće u evro-azijsku uniju u neku mora. A kako god da okreneš narodu u Srbiji još dugo neće biti bolje.
Što se tiče novog zakona čini mi se da će on da bude veliko razočaranje kao i svi prethodni. Stvarno mi nije jasno da naši zakonodavci mogu da budu toliko glupi da ne mogu da naprave jedan zakon koji će da zadovolji i državu i vlasnike oružja. Pa ako nisu sposobni da ga izmisle neka ga prepišu od nekih država zapadne evrope. I tako samo svi kukaju za tom evropom.


Rodjo , neka naređenja se moraju izvršiti nema tu pameti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
AcaNik
 Нека кажу онда ко им је издао та наређења и дао паре за то а не да се ваде на еу, јер од њих то није стигло сигурно ;)
 
DakiNS
 To i jeste naređenje iz EU, iako same članice EU imaju mnooogo liberalnije zakone, cilj je razoružanje i od toga se neće odustati. Od psa čuvara treba da postanemo bezzuba čivava.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
sheytan
 Hmmm... Napredni radikali su nas sa gazdom Slobom počeli razoružavati beše oko bombardovanja, kada se zabranilo nošenje pištolja i uvela taxa/porez na oružje(prvo su hteli na SVE oružje, pa na kraju oslobodiše za lovačko), tako da ne potiče to baš od nedavno, od EU... Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
 
AcaNik
 Није из еу него од једне њихове свеже приспеле чланице ;)
 
sheytan
 Je l i tada oko bombardovanja ta članica to izdejstvovala? Uozbilji se, AcoPitche! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
 
micic80
 

neca90 kaže:
Ne znam vi,ali meni najvise smetaju,pored mnostva losih odredbi,2 stvari:

Prva je to da se trazi lovna karta,odnosno clanska karta lovackog udruzenja ili streljackog udruzenja za kupovinu lovackog oruzja ili pistolja,u vidu "opravdanog razloga"!!!To nikako ne prihvatam da tako treba i da je to tako dobro!!!!

Druga stvar koja slobodarskom svetu i postenim gradjanima mora da bode i oci,i usi,i dostojanstvo,i demokratski duh i...sve najpozitivnije sto u coveku moze da postoji,jeste ogranicena vremenska vaznost oruznog lista i periodicni lekarski pregledi!!!Smisljeni samo da se ljudima uzimaju pare i da se isti odvracaju od ideje nabavljanja oruzja!Da se kladimo da nece da bude jeftino...A na kraju,mislim se ovako sam sa sobom...da li postoji obaveza da oni koji vode drzavu i nalaze se na njenim glavnim pozicijama treba da imaju lekarski pregled?Da li neko ko ima pretenzije da bude predsednik,premijer,ministar policije ...ili koji drugi drzavni velikodostojnik treba da ima uverenje da je psihicki u stanju da vodi zemlju?Ili je umesto lekarskog uverenja dovoljna diploma PRIVATNOG fakulteta,koja garantuje "strucnost" i psihicku stabilnost za vodjenje zemlje?Jer,priznacete,politicar na vaznoj funkciji,nebitno kojoj,moze daleko vecu stetu da nanese drustvu ako donosi odluke kojima nije psihicki dorastao,nego posten i savestan gradjanin koji postuje svoju drzavu,placa joj porez,ide u rat za nju kad zatreba...

Dok je bio na sajtu parlamenta i mup-a jedan stari nacrt,moram da priznam da sam bio odusevljen,i sto je jos gore,u svojoj naivnosti verovao da ce to biti tako...Ala grdno nista ne znam!Ali znam da je najgore to sto ni u jednoj politickoj stranci,niti vladajucoj,niti opozicionim strankama,nema nijednog naseg predstavnika!Bukvalno!FrownStrasno!

srbijalov
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Sellier&Bellot (Za olučene cevi) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 107 01.09.2020. 21:55
Skraćivanje cevi na karabinu PUŠKARSKA RADIONICA 107 14.11.2019. 19:24
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 2


Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,869,900 posete www.srbijalov.com