Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: M-90 Tornado Vušir

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
M-90 Tornado Vušir
pozarevac
 Pozdrav svim lovcima.Već godinama lovim ovom municijom i mogu vam reći da je municija vrhunska.Lovim kalibrom 12 punjenje 36 gr. i imam odlične rezultate(inače imaju odliču ponudu u svim kalibrima i grmažama).Interesuje me vaše iskustvo sa ovim metkom.

canis aureus
 Probao sam letos trap metak Tornado na glinene golubove i cinilo mi se da je malo sporiji od B&P koji inace koristim. Imao sam na probi samo par komada tako da...
A za lovni metak cuo sam od kolega koji ga koriste da su prezadovoljni!

Pozdrav i dobar pogled

bela
 probao sam ga i ja i trap u dve verzije tornado 2 i 3 . ovaj tornado 3 je dosta dobar u klasi trapova a lovni metak im je baš dobar
ja lično sam zadovoljan sa njime.

Boban
 Pozdrav drustvoBye
Iskreno ja dornado nisam probao ali moi drugari jesu,kazu da nije los metak ocena 4+.

Cvele
 Epa drugari ja se spremio za pocetak moje lovacke karijere kol'ko tolko, kupio sam po dve kutije 4,6,8 i 10 sacmu.... brenere za svinje imam od oca, pa cemo videti, dosta je hvale-M90, nadam se da su u pravu! Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

darkon
 Koristio sam je u lovu na sitnu divljac i mogu da kazem da je dobar metak.
Malo je sporiji od Italijanskih koje koristim,ali ko ga cesto koristi imace dobre rezultate.Sa njim sam obarao fazane,vise komada, i na daljinama izmedju 50-60m,samo sto posle toga treba imati i dobrog kera kako bi nasao divljac,posto se obicno radilo o pogodcima u krilo.Sto se tice manjih daljina,tu padaju bez problema.Sve u svemu,dobar metak,koji ima i prihvatljivu cenu.

kriva cevka
 ja sam ove godine prvi put koristo municiju ovog proizvodjaca i to u lovu na prepelice ali tezine 32 grama jer sam koristio nov poluautomat.mogu da kazem da sam prezadovoljan.prepelice su padale na svim daljinama,naravno bilo je i promasaja ali nije kriva municija Grin
mislim da cu probati i malo krupniju sacmu u lovu na fazana zeca..

rokvic
 M-90 je super metak,koristim ga vec tri godine,moja zapazanja su da je mnogo brzi od krusika...a Sto je najbitnije nije ni extra skup.....Bravo 2
Ubojit je i na malo vecim razdaljinama...ps..(koristili smo ga i na -15),sasvim ok...

Boban
 Drugari koi su koristili i koi jos uvek koriste ovu municiju
kazu da su prezadovoljni.

Cvele
 Dobro je, izgleda nisam pogresio B) Grin

Boban
 Nisi sigurnoB)

Predator
 Zna li neko tehničke podatke o ovom metku (početna brzina, pritisak koji razvija i sl.)? Bio sam se odlučio za korišćenje RC municije, ali su mi pojedini ljudi (puškar i radnici u prodavnicama lovačke opreme) skrenuli pažnju da Italijanski proizvođači prave municiju sa jakim punjenjem pri čemu se prilikom pucanja ostvaruju visoki pritisci što vremenom može dovesti do labavljenja ključeva kod nekih lovačkih pušaka i pojave "lufta". Pošto sam čuo da se ova municija (M90 Tornado) pravi od uvoznih komponenti iz Italije, logično je da pomislim da su mu i karakteristike slične kao i kod italijanskih proizvođača. Ako je ta pretpostavka tačna, ne znam da li bih se usudio loviti sa tom municijom više sezona.

Sasvim prirodno

darkon
 Ja sam koristio ovaj metak i solidno mi se pokazao.
Koristio sam sacmu 3,1mm,za kalibar 12/70,pocetna brzina mu je 410m/s.
Ne znam koju pusku posedujes,pa su te posavetovali da ne koristis italijansku municuju.
Ja vec par godina lovim sa RC-om,sa puskom TOZ34 i nemam nikakvih problema.

Lala

Predator kaže:
Bio sam se odlučio za korišćenje RC municije, ali su mi pojedini ljudi (puškar i radnici u prodavnicama lovačke opreme) skrenuli pažnju da Italijanski proizvođači prave municiju sa jakim punjenjem pri čemu se prilikom pucanja ostvaruju visoki pritisci što vremenom može dovesti do labavljenja ključeva kod nekih lovačkih pušaka i pojave "lufta".

Mislim da su ti koji su ti to rekli, hteli da ispadnu pametni! Po toj logici, talijanski lovci imaju razdrmane puške? Bože dragi, kakve sve ideje dobijaju ljudi? Hajde da kažu za magnum i semi magnum punjenja, pa da razmislim, ali da ovako pričaju za standardnu municiju? 'Nemoj uzimati italijansku municiju, nemoj RC, nemoj Nobel, nemoj Fiocchi, nemoj Mirage, nemoj B&P... uzmi brate ovu, koju imamo u radnji, jeftina, i ne razdrma pušku, za tvoju pušku idealna'; garant su ti to rekli! Kladim se!
Samo ti poslušaj te 'stručnjake', i uzimaj najslabiju i najlošiju municiju, nećeš se naloviti, a izgubićeš živce. A voleo bih da odeš u lov sa nekim od njih, pa da vidiš koju municiju drže u opasaču!
Koliko patrona ispucaš za sezonu? Par stotina patrona, otprilike. I to će da ti razlabavi pušku? Pa ovi što pucaju glinene golubove, troše godišnje par hiljada patrona, pa im nisu puške razlabavljene!
Gluposti!
Jedino o čemu treba da vodiš računa, jeste pritisak koji može cev tvoje puške da izdrži. Taj podatak je urezan na cevi. Sve ostalo o labavljenju ključeva je lupetanje.
Razlabavi ključeve sačmara, sa municijom 32 grama... e svašta!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 LaloBravo 2B)

Cvele
 Lalo, ako si mu reko! Grin

Max011
 Ta priča nije bez osnova !!!! Odnosi se na period kad su iz italije uvezeni kontigenti municije od 1050 bari. Ta municija je prodavana kao hit a za posledicu je bilo mnogo razglavljenih starijih i pušaka normalne tormentacije. Tako je to u zemlji Srbadiji gde se slabo zna ko kosi a ko vodu nosi Smile
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

darkon
 Tacno se zna koji su patroni od 1050bara.
Tako da je savet,koji je kolega dobio,krajnje amaterski i po meni potpuno neshvatljiv od strane tih prodavaca.
Svakako postoji italijanska municija,koja moze da se puca starijim i slabijim puskama,koje ne trpe velike pritiske.

Sniper Hunter
 http://www.m-90.hr/streljivo.html

Evo ako ce da pomogne

Lala

Max011 kaže:
Ta priča nije bez osnova !!!! Odnosi se na period kad su iz italije uvezeni kontigenti municije od 1050 bari. Ta municija je prodavana kao hit a za posledicu je bilo mnogo razglavljenih starijih i pušaka normalne tormentacije. Tako je to u zemlji Srbadiji gde se slabo zna ko kosi a ko vodu nosi Smile

Pa nisu krivi uvoznici, niti prodavci municije; svaki vlasnik puške MORA da zna šta sme, a šta ne sme da stavi u svoju pušku! Svaka municija je označena koliki pritisak stvara, a svaka puška takodje ima oznaku koliki pritisak cev puške trpi. Ako je neko blesav pa stavlja prejaku patronu u slabu cev, sam je kriv za posledice!
Predator nije u svom postu naveo koju pušku koristi (ako koristi?), pa dozvoljavam mogućnost da je u pitanju neka puška koja trpi 900 bara. U tom slučaju mora da obrati pažnju!
A kuditi italijansku municiju, da je prejaka... Ovo je u domenu priča za malu decu. Svaki, ili skoro svaki, proizvodjač pravi više vrsta municije, sa različitim punjenjem, na korisniku je da odluči šta će uzeti, u skladu sa svojim oružjem, potrebama u lovu i finansijama.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,012 posete www.srbijalov.com