Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Hrana za pse

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Hrana za pse
rokvic
 Kolege otvaram i ovu temu s namerom,da podelimo iskustva izmedju sebe,cujemo razna misljena ,savete... koju hranu,koji proizvodjac, ili da li sami pripremare hranu za svoje pse........

rokvic
 posto sam i zapoceo temu ja cu i prvi da kazem kako ja to radim...
Kupujem hranu u granulam domace proizvodje...zove se RINGO,,i namenjena je za radne pse... naravno koristim i meso i pirinac. koje zajedno izmesam sa granulama...po savetu veterinara ubacujem u svaku porciju i po malo hleba...po nekada psi dobijaju i ostatke hrane koje mi u kucu ne pojedemo...

Lala
 Pri odabiru hrane treba obratiti pažnju na sastav, na uzrast kera, kao i na period godine. Takodje, nije svejedno da li je u toku lovna sezona ili nije.
Ja keru dajem italijansku 'Nature' hranu, sa 22% belančevina, i 5 % masti. Džak od 15 kg košta oko 50 evra. Pošto mi je keruša mlada (7 meseci), dajem joj još uvek 3 obroka dnevno ako ide na istrčavanje, ili 2 obroka ako ne ide. Par pute nedeljno skuvam kukurzni griz sa hlebom i skuvanim otpatcima mesa i iznutrica, koje kupujem u jednoj mesari (oni skuvaju i imaju gotovo). Kilo tog košta svega 90 din., a hranljivo je. Od 1 kg tih iznutrica, pola kg hleba, i 1 kg kukuruznog griza (mamaljuga, kulja, kačamak, to je sve naziv za jedno isto) dobijem oko 4 kg hrane. I u skuvano pomešam granule, ali tek kad se ohladi, pa imam količinu dovoljnu za dva dana, ako jede 3 obroka, ali jedan obrok obavezno budu same granule. Kukuruzni griz je odličan za negu creva kera, i za čišćenje od parazita, ako ih ima ('oriba' zidove creva, pa ker bolje vari i iskorištava hranu).
Ako imam skuvane zeleni (šargarepa, peršun) to obavezno dajem. Nikako ne dajem kuvani krompir. Od ostataka naših obroka, eventualno joj dam barenu piletinu i ostatke od mesa, ali pazim da nema kostiju. Voće nisam probao da dajem, ali ću probati, pa ću da vidim kako ide.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Igor
 Konkretno ja kupujem hranu u inostranstvu jer je veoma povoljna. Hrana koju dajem mojim kerovima zove se Asco pakovanja su od 4 kg i 10 kg, sto se tice cene uvek cekam kad je na snizenju tako da za dzak od 10 kg platim oko 1000 -1100 dinara. Iskreno receno kerovima dajem i visak hrane sa stola uz to i malo hleba. Sto se tice saveta veterinara kod mene u okolini i nema strucnih veterinara za pse da ima mojoj kerusi (nkd) nebi bio rep kao u bretona.
Budi svoj, samo svoj........

od komtema
 Najbolja hrana za pse je govedina.

od komtema
 Za stence govedja jetra,ako su jako mali moze da se samelje.Ja sam je mesao sa kozijim mlekom,jajima i samlevenim ljuskama od jaja.

duka92
 Dobar dan da se i ja malo ukljucim u ovu temu dajem kuvane svinske grkljane veknu hleba i granula i malo prelijem svinskom mascu.Koristim granule RINGO naravno kuvam i prikrupu kukuruznu:Zanima me jedna stavr koliko ide pirindze ide na jednog psa???

blackhunter
 posto sam uzeo stene,potreban mi je vasa pomoc....koje granule su se pokazale najbolje...ili koje mi vi preporucujete????
dobar pogled...lovac

Boban
 Sta da ti kazem druze ,sto bi se reklo sto je skupo to je i dobro.
Pedigre je kod nas medju najboljim proizvodjacima.

blackhunter
 tako sam i mislio...nego sam ipak hteo da pitam iskusnije od sebe...hvala na savetu...pozz
dobar pogled...lovac

Nikola Vojinovic

blackhunter kaže:
tako sam i mislio...nego sam ipak hteo da pitam iskusnije od sebe...hvala na savetu...pozz

Najbolje kod nas a i uvek i svuda ti je Royal canin, ja za stence uzimam "starter", jeste da je skup, oko 500 din za kg, ali kada se uzme u obzir rezultat, tj. da stenci rastu kao iz vode, vidno zdravi, da ti nisu potrebni nikakvi vitamini extra i da ova hrana ide oko 50 g po stenetu, bez ikakvog dohranjivanja, onda ova hrana i nije toliko skupa...

http://www.royalvet.rs/medium.htm
Priroda, kerovi i lov!

charuga

blackhunter kaže:
posto sam uzeo stene,potreban mi je vasa pomoc....koje granule su se pokazale najbolje...ili koje mi vi preporucujete????

ECOPET italijanska hrana,a sada se valjda pravi u indjiji...najbolji odnos cena/kvalitet.1600-1700 dzak 15kg.
..............

DakiNS

charuga kaže:

blackhunter kaže:

ECOPET italijanska hrana,a sada se valjda pravi u indjiji...najbolji odnos cena/kvalitet.1600-1700 dzak 15kg.
Ja Takođe koristim Ecopet pupy za skotnu ženku, za štenad i ženku u laktaciji.Kad kučići pređu 4 meseca dajem kuvanu prekrupu,pirinač,sardine iz konzerve,mleko i ako hoće jogurt,iznutrice, hleb,nedeljno 100 gr konjetine sirove,i ostatke iz kuhinje.

Nikola M
 kod mene ujutro ide pirinac. za obrok ide 2 parceta hleba i mesano mleveno meso iz kasapnice kupujem ima svinjsko,i uvece ide sardine iznutrice. i po parce hleba i granule e sad to je za labradora a za bernski planinski pas dajem po malo vise ,ja mislim da je to dovoljno posto imaju po 7 meseci i jedno i drugo labrador je extra na terenu i u lovu

Hunter forever
 Ja mog bretonca hranim granulama dobija i ostatke sa stola. Kupujem mu meso u konzervama ako se nevaram proizvodjac je ringo ta hrana sadrzi meso divljaci koliko je to dobro sto hrana sadrzi u sebi i divljac?
marka Engleski poenter marka

charuga
 nikako,prestace da juri divljac!!
obustavljaj
..............

roedeer
 Pozdrav kolege,
imam nkd starog 6 meseci i hranim ga skoro samo granulama Pedigree junior prelivenim sa malo mleka razblaženog vodom, tri puta dnevno- da li je to ok? U zadnjih par dana kombinujem Pedigree i granule Veterinarskog zavoda Subotica. Pored toga dobije i bareno povrće ( grašak, šargarepa, celer, pirinač) i ponekad ostatke od ručka, mada izbegavam radije zbog začina i soli.
Da li treba da korigujem nešto?
Pas se odlično razvija, aktivan je, zainteresovan za rad, igru..
Hvala!
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

charuga
 kazu da suvu i kuvanu hranu ne treba mesati.
ili jedno ili drugo..stolica mora da je tvrda..mozes zimi da kuvas,a leti da dajes granule..
..............

Hunter forever
 obustavljam
marka Engleski poenter marka

urosVA
 Ja moje stene hranim granulama,mlekom,pirincem uzmem malo salame za pse kod Matijevica i po neko jaje ali bez belanceta,jer sam cuo da belance izvlaci kalcium!Posto je jos malo (2 meseca ) hranim ga 4 puta u tacno odredjenim terminima!Zaboravih da kazem da uzimam Pedigre,msm da nije los!!!
Harmonika Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,712,700 posete www.srbijalov.com