Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov u drugom LU

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov u drugom LU
DZOMBAS
 Drage kolege imam jedno pitanje. Da li je moguće da lovac iz jednog lovačkog udruženja ide u lov u drugo lovačko udruženje? Ako može da li se vadi posebna dozvola ili neka dnevna dozvola?
Hvala unapred!

Dobar pogled!!!

Kile_
 pa naravno da moze da ide,on ide tamo kao gost.i kao prvo trebas da znas nekog iz to drustva,ko ce da te vodi.
ne znam kako je kod ostalih kod mene se placa 1000din kad se ide na fazana.
Samo 300 i 4x4

DZOMBAS
 E super, ja sam član LU "Soko" iz Kuršumlije. Tamo je od lovne divljači zastupljen zec, d. svinja, lisica, vuk, srna, itd. a u lovištu "Posavina" u Obrenovcu bih voleo da idem na fazana i divlje patke. Hvala na odgovoru kile_!!! ;)

Dobar pogled!!!

Cvele
 Jel poznajes nekog u tom drustvu u Obrenovcu ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Boban
 I kod nas je isti slucaj,ili te neko prijavi kao gosta ili platis 1000-1500d zavisi koja divljac se lovi i to je to.

sumadinac
 kOD MENE MOZE, PRJAVISE KAO GOST KOD NEKOGA, SAMO TI TREBA LOVNA KARTA DA SI CLAN UDRUZENJA I TO JE TO.B)
STOLE

draza
 verovatno da covek poznaje smatram da nije izabrao obrenovac tek tako

draza
 strasno je cudno da na sajtu LSS nema pola lovackih drustava niti bilo kakve informacije o njima .
Cak niti jednog obicnog broja telefona na koji bi covek nekome mogao da se obrati

Boban
 To si u pravu.

sumadinac
 Procitaj na sajtu www. lss pa na clanice pise ti sve.
STOLE

Igor
 Naravno da ima na sajtu lovackog saveza Srbije sve o lovackim udruzenjima, klikom na ovaj link mozes procitati sta vise i broj tel, razvijenost lovnog turizma itd.

http://www.lovacki-savez-srbije.com/c...lanice.htm
Budi svoj, samo svoj........

DZOMBAS
 Znam par lovaca iz mog mesta ali mi nikad nije palo na pamet da ih pitam da me vode u lov Confused. Hvala na odgovorima B).

Dobar pogled!

sumadinac
 Ma kolega pitaj samo sta te interesuje bices informisan osvemu jer ovo je balkan,balkan.Veselo VeseloB)
STOLE

Boban
 Dzombas,pa zato smo svi mi ovde na forumu da se druzimo i razmenjujemo iskustva i odgovaramo na razna pitanja.

Lala
 Po mom shvatanju lovačkog kodeksa (barem su tako mene učili stari lovci), nepristojnim se smatra doći i nekom kolegi iz drugog LU reći 'hajde me zovi u goste da lovim'. Lovac koji tako nastupi, neće steći poštovanje i uvažavanje kolega.
Druga stvar, poziv u goste obavezuje da gost uzvrati gostoprimstvo domaćinu. Neuzvraćanje gostoprimstva se smatra za uvredu, i vrlo loš potez. Uzvraćanje gostoprimstva je obavezno na istu divljač, na koju je gost bio pozvan.
Cena ulaska u lovište za gosta pada po pravilu na teret domaćina.
Smatra se za lep lovački gest, kad gost domaćinu donese simboličan poklon (flaša pića, sitan deo opreme za lov, i sl.). Nipošto neki skup poklon, jer onda obavezujemo onog kome nosimo poklon, da i on postupi isto, a možda nije trenutno finasijski dovoljno jak, da može to da uradi.
Poziv za lov u gostima predstavlja posebnu čast za pozvanog. Gost nipošto u gostinskom lovu ne sme da predlaže domaćinima šta, gde i kako da love. Poštuje se domaćin, i njegove odluke. Ako je lovište domaćina bogato, nipošto ne treba pucati do besvesti: sva divljač košta, i ne treba domaćinu praviti velik trošak. Jedan fazan, ili jedan zec, preklopi pušku i uživaj u gledanju i šetnji. Tako ćeš opravdati poziv u goste, i zvaće te ponovo, sigurno!
Posle lova, na lovačkom domu, nemoj se napijati i prežderavati o trošku domaćina! Čak bi bilo dobro da, za nekoliko lovaca iz grupe sa kojom si lovio, naručiš turu pića, ili kafu, o svom trošku. Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DZOMBAS
 Hvala ti Lalo, neke obicaje koje si naveo sam znao ali mi je sad sve "kristalno" jasno Grin I jos da kazem da sam na forumu najvise naucio u vezi sa lovom sto se tice teoretskog dela i lovackih obicaja!

Dobar pogled!!!

Lovac sa NLT-om
 Lalo dobra prica......nisi za dzaba biznis covek
Samo NLT..... B)

Lala
 Neco, sine, nema ovo veze sa biznisom, ima veze sa dobrim manirima. Podrka

Lovac sa NLT-om
 Cenis????????
Vrlo tuan
To su cika Lalo obicaji............
Samo NLT..... B)

Lala
 Maniri, Neco... Pozivanje u gostinski lov je običaj, ali ponašanje u gostinskom lovu je stvar manira i vaspitanja. Ne brkaj jedno sa drugim.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost! LOVAČKA UDRUŽENJA 71 21.10.2017. 10:46
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,713,588 posete www.srbijalov.com