Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vuk


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vuk
INTERMAKER
 Nacini-metode lova i odstreli u Srbiji!
Kako najlakse doci do trofeja Sumskog Cara ili Bozijeg Psa?
 
Apartmani_Sv_Djordje
 Poštovani članovi foruma,


Imam jedno pitanje u vezi sa hajkom na vuka. Koliko sam upoznata, u nekoliko mesta se ogranizuje hajka: u Beloj Palanci, na Vlasini, Zlatiboru, Soko Banji... Pošto bih da organizujem prevoz i smeštaj za lovce iz Banata, gde je najbolje da se ide na hajku, tj. gde bi lovci bili najviše zadovoljni?


Srdačan pozdrav!
 
adam
 Postovani,
po mom misljenju i iskustvu: sto se tice smestaja, organizacije i provoda ;) to je Zlatibor definitivno (nemojte misliti da ja imam nesto protiv, samo mislim da je to malo vise komercijalizavano za moj ukus) a sto se lova tice od ovih svih ostalih mesta koje ste nabrojali necete pogresiti na koje god da odete... Mislim da ce se i ostale kolege lovci sloziti samnom da nikome i nikada ne mozete garantovati siguran odstrel... Pozdrav
 
Apartmani_Sv_Djordje
 Adame,

Hvala puno na brzom odgovoru i savetu! B) I ja sam prvo htela da to bude na Zlatiboru, zbog logistike i svega, medjutim, koliko sam cula, tamo vuka ni nema.


Pozdrav!
 
Lala
 Nekoliko godina unazad se organizuje hajka na vuka na Zlatiboru, i uglavnom, vuka ni ne vide; moje mišljenje je da je Zlatibor suviše urbanizovana planina, da bi se vuk zadržavao. Neki moji poznanici su išli par puta u Pirot, na vuka, rezultat je bio isti: ni videli!
Vuk je čudna zverka - trebalo bi pratiti po novinama, gde se meštani žale na štete od vuka, pa pokušati na tim terenima.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lovac Stari
 Neke od boljih opcija su hajke u Kursumliji, Blacu itd. Treba se vratiti malo unazad i pogledati rezultate i uspesnost takvih hajki.
E sada zavisi kome je sta na prvo mesto, uzivanje i provod ili ucesce sa mogucnoscu ulova(odstrela)?
Dobar pogled.
 
Boban
 Vuk je vrlo cudna zverka,uvek ima nekakve predosecaje unapred za opasnost.
Zlatibor je samo jedna tradicija i druzenje ljudi koi se srecu jednom u godini,ja sam bio dve godine zaredom i samo sam dzabe lomio noge po onim brdima.Prave hajke su u Prokuplju,Soko Banji ,Zitkovcu ,Brusu.
Sve ostalo je samo provod i zabava,U Zitkovcu prosle zime pred samu hajku na par dana moja grupa je izasla na osmatranje gde se krecu D.Svinje i naisli smo na copor od 4 Vuka,2 smo usmrtili na licu mesta dok je treci bio tesko ranjen i umakao pa je pronadjen nakon par dana na hajci i odstreljen,4-tog nismo ni nasli.
Taj copor je sisao sa planine Mali Jastrebac i vrteli su se oko obliznjeg sela i nacinivsi stetu od 6 ovaca,e takvi slucajevi treba da se prate a ne tek samo da se odrzi hajka i da se pokupe pare.Pozdrav drustvoBye
 
nenadx
 Sada zivim u Banatu,ali sam pre lovio dugo po lovistima gde ima vuka.Iskustvo licno a i drugih mi kaze da je hajka uvek dobra sansa za druzenje ali je ulov skoro slucajan,kao kad bi setao sa puskom po lovistu.Cak sam ih tako cesce vidjao.To spomenuse i kolege pre mene.Najuspesnije se love cekanjem.Inace imaju ih sva planinska lovista,a preporucio bih Vam bliza Zagubica Cuprija Resavica isl.Svi oni prave hajke povremeno a verujem da nebi bio problem da vas ugoste,samo ih kontaktirajte.Ako je potrebna neka informacija,pomoci cu vam koliko mogu i znam.
 
Ivca
 Par puta sam bio na hajku vukova u Medvedji, lovacko drustvo Gornja Jablanica. Do sada ni jedna hajka nije bila neuspesna, do duse ja sam manje sece tada imao. Vukova ima dosta mozda i previse i sve ih je vise cak ih i kod mene u Cupriji ima. Nedavno je jedan moj dobar prijatelj odsrelio vuka na par metra od svog dvorista.
 
draza
 U Medvedji sam bio u Zadnjoj hajci nazalos bez sreceFrown
 
Ivca
 Ono i nije bila hajka nego jedan normalan lovni dan. Hajka na kojoj sam zadnji put bio dilo oko 300 lovca
 
draza
 Pa zato sto vas je bilo 300 niste ni imali uspeh predpostavljam . Jer su obicno te hajke velikih razmera bez nekog veceg uspeha . Vecina lovaca se u tim slucajevima nepridrzava nikakvih pravila tako da se divljac neopazeno izvuce
 
nenadx
 Znate onu izreku vuk je jedno govedo.E pa lovci znaju da nije bas tako(da se malo nasalimo)Ivca rece sve ih je vise u Cupriskom lovistu.To verovatno mislis na levu stranu puta od manastira Ravanice ka Senjskom rudniku.Ma ima ih dosta,ali je problem cim osete hajku,a osete je odmah se prebace na terene sumske sekcije.verujte ja sam i danas ubedjen da znaju kada su lovni dani.iako neumeju da citaju.
 
draza
 Ivca i ja imamo zajednickog
prijatelja koji je iz Senja i pre neki mesec je u dvoristu ubio vuka . Zimus cu najverovatnije i sam biti na tom terenu pa ako bog da da nesto i odstrelimo
 
Ivca
 U pravu si nenade. Ako si iz tog kraja mozda i znas o kome je rec.
 
draza
 Ma covek je moj lala;)
 
nenadx
 Mnogo sam lovio u tim delovima Srbije.U ovom potezu koji sam naveo,bio sam par puta na svinje i vukove,a i iznad Senja,mada vise oko stranca(Ivca zna gde je to)a drazi preporucujem da ide,moze se desiti da nevidi nista,a moze se i napcati i nagledati.Zavisi ko te vodi,gde ali i od vremena..Za vuka nema garancije,znao sam par njih,ali to je bilo cekanje na mrcilistu i tu se puca samo na vuka.Sve ostalo je uglavnom sreca.Sada sam svakako lala,bar mi zena tako ka,a ja sta cu moram da joj verujem.Samo joj kazem ta mani me bre.
 
draza
 Ja cu nadam se oko 25 .12 ici tamo
U mirilovo a i iznad senja
 
nenadx
  Drazo ispricaj nam kako je bilo iznad Senja.i49.tinypic.com/23it3yp.jpgIma i u tim krajevima ovakvih.
Dobar pogodak
 
nikola-79
 Pozdrav za kolege lovce posto sam iz like kod mene dosta vuka ima a i uvozili su u hrvacku vukove iz Rusije .Davam pricam kadsam bijo tamo u lovu pustim ja kerove gonice posavce i sad oni gone i gone i odjednom psi posle nekoliko vremena dodjese k meni i umirisese ja mislim kojije djavo sad tek posle ,nekoliko minuta vidim ja jednoga vuka ,bila neka suvoborica ali duvala je kontra od njega pame nije primeteo bijo je jedno 50 metara. Posto su tamo zabranjeni dase love ja stavim 4m sacmu ajde daga poplasim ja iz bokerice potegnu a on legnu vicem ja usebi ma ubiga kad je drugi a vuk tije lopov a on nije ocenijo odaklen se cuo pucanj pa meni pravo unoge na par metara .Ma davam kazem oko vrata nemos ga jednom rukom obuhvatiti koliko je debo .Krupni su dosta vukovi kodnas u lici i dosta i ima prave dosta stetu seljacima upadaju u ovce i kerove lovacke dosta dave .Mome kolegi je odneo 2 posavca sa lanca .Dobar pogled .;)
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,444
Najnoviji član: Hunternight1

Poslednje vesti
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,526,125 posete www.srbijalov.com