Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Varaličarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Varaličarenje
Cvele
 Lov riba tehnikom varalicarenja. Svi znamo da postoji puno, puno vestackih imitacija ribica- varalica za lov riba grabljivica kada je ne moguce nabaviti svez mamac, okolnosti ne dozvoljavaju, ili vam je jednostavno lepse pecati vestackim mamcima. Postoje razni tipovi, od drvenih, plasticnih, silikonskih, pa do metalnih i ostalih varalica. Takodje postoje i razlicite velicine i oblici u zavisnosti o kojoj grabljivici je rec.. pozdrav varalicari! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 Evo potocara na mepsa2

i48.tinypic.com/333y3qp.jpg

i45.tinypic.com/14dpvf6.jpg

i47.tinypic.com/mrwunk.jpg

nenadx
 Lepa pastrmka druze,ja sam jednu uhvatio,potocaru od oko250gr.Imala je vise pega od te.Ali ta jedna i tu je stalo,doduse jos nekoliko ali sitnijih...Treba znati pecati pastrmku,posebno sa musicom,probao sam i digao ruke...A evo slike smudja,takodje taj jedan na varalicu i tu je kraj price,kod nas kazu mora da je bio corav... i47.tinypic.com/2ikxto1.jpg
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Ovu sam uhvatio u Svajcarskoj gde je dozvoljeno pecati pastrmku cak i na zivi mamac uhvatim puno ali nema mnogo kapitalnih ovde se poribljavanje vrsi svake godine poribljava se sa malim pastrmkama od 3-7 cm a i sa vecim kojima je minimum za pecanje 24 cm i 8 komada dnevno ili 300 godisnje
Evo jos nekoliko

i48.tinypic.com/289kj60.jpg

i46.tinypic.com/294ihq1.jpg

i50.tinypic.com/2dudmra.jpg

ove su sa planinskog jezera na 2700m nadmorske visine jun mesec ajos ima snega a poribljava se svake druge godine
ribu prebacuju helikopterom

i49.tinypic.com/144bqqr.jpg

Ami ribolovci pesacimo skoro 2 sata uz planinu

i50.tinypic.com/14tbk0i.jpg

i50.tinypic.com/24q1zix.jpg

Cvele
 Evo ja se malo cas vratih iz sela, selo se zove Iskrovci, na granici je sa Bugarskom kod Zvonacke banje, pecao sam na reci Jermi u kojoj ima potocnih pastrmki, krkuski, klena, belica.. nadje se i po koja kalifornijska. Prvog dana kada sam otisao na pecanje, zakacio sam jednu potocaru, bila je sigurno preko pola kilograma, nekako sam uspeo da je izvucem iz brzaka, ali kada sam je podigo iznad plicaka samo se otresla od ,,leptirke''-Meps velicine 1, i otisla nazad u svoje carstvo, drugog dana sam uhvatio jednu duzine 29cm, ali na zalost zbog nestanka struje i prazne baterije u digitalnom aparatu nije fotografisana, a njena sudbina zna se gde je Grin i trecega dana sam nesto malo pecao, ali nista nije bilo, sem odstrela belouske(koja je imala preko 1m sigurno)... toliko o tome.. pozrav(u ovom delu foruma mogu da kazem |BISTRO!) Grin

sumadinac
 ConfusedCvele koja je dobra varalica za klena, pecao sam sa skakavcem malo vise belo zelen pasm probao sa drugim nikako mi ne uspeva na ove druge zatim sampoceo na lepira nulu nije los mada mislim da treba da uzmem jedinicu ili neku drugu ako je bolja da probam pozdrav.Bye
STOLE

Cvele
 Uzmi male voblercice, duzine 3-4cm zavisi od vode koja je, kolika i kakva tacnije... po tome odredjujes i boju voblera, u koliko je mutnija uzimas svetlije, u koliko je dobro osvetljena bljestave.... ;) Dori su i oni dvodelni, mnogo bolje rade u vodi od jednodelnih... ali naravno mogu se jako lepo loviti i na leptiraste varalice velicine 1-2(zavisi od proizvodjaca).... musicarenje je takodje uspesno za klena, ali ko peca tom tehnikom Smile nadam se da sam ti malo pomogao ;) pozdrav! Grin

Sniper Hunter
 Ma za klena nije los ni mepsic 1 ili cak i 0 na Mlavi li34.tinypic.com/2le73mu.jpg

jedan od starijih ulova na keca

sumadinac
 Danas sam opet isao ali nista jedn manji klen,sto se tice vode nije bistra polu zamucena jer ima kupaca a ima i klenova pojure za leptirom dodje do njega i odustane.Neznam na polu mutnu vodu koji leptir ako imas izgled njegov da mi preporucis ili vobller za polu mutnu vodu.Bye
STOLE

Sniper Hunter
 Probaj sa brzim ili sporijim povlacenjem malo zastani pa cimni vrhom isprovociraj napad

dalibor
 evo i od mene nesto, juce uhvaceno na robinson leptira br.4 posle slikanja vraceno u vodu ....Presrean
Hunting is a passion! Pas

Cvele
 sumadinac, pokusaj voblerom fire-tiger(vatreni tigar) to je samo boja, proizvodjac nije toliko bitan... ili mozes probati voblerom za zuto-zelenkastim telom, ledja crna, a stomak beo ;)

Sniper Hunter
 Cestitke na ulovu dalibor!!

Boban
 Pa drustvo lepi parcici,svaka cast samo napred.Bravo 2

Sniper Hunter
 Nekoliko mlavskih klenova proslog petka na Mepsice 0 i 1

i51.tinypic.com/30cpuki.jpg

Boban
 Aauuu Sniper,kako lepi parcici svaka cast na upecanim
Klenovima. Bravo 2

Sniper Hunter
 Hvala Boki trudimo se!!

Lala
 Ovo je moj omiljeni način ribolova. Varalicom lovim uglavnom štuku, ponekad smudja.
Ova štuka na slici je upecana u Švedskoj, u Baltičkom moru, kada sam išao u ribolovni turizam, pre nekoliko godina. Težina je bila 9,3 kg, uhvaćena na Meppsa br.5 sa kićankom, upredena struna 0,12 mm.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Bravo Lalo nisam znao da pecas!B)

Cvele
 oOoo vidi ti cika Lalu Grin lepa stuka, jedan moj drug je otis'o u Svedsku i kaze da tamo ima stuka kao pleve.... Confused

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,046,392 posete www.srbijalov.com