Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pištaljka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pištaljka
Cvele
 Niko se nije setio, a verujem da mnogima pomaze u lovu oko dozivanja psa... ja sam malo pre pazario jednu visokofrekventnu, i mislim da ce me sluziti ;) pisite vasa iskustva Grin i naravno Dobar pogled! Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 Cudim se da niko ne koristi pistaljke za svog pomocnika u lovu...... Hmmm

Lala
 Hehehe, varaš se Cvele!
Ja isključivo koristim pištaljku, nemam nameru da se dernjam po lovištu, trebalo je malo vremena da izdresiram moju ludaču na komandu pištaljkom (možda 5-6 dana), ali sad reaguje momentalno. Dva kratka piska - nazad, jedan dugačak pisak - traži i aport (mada ovu komandu neki put i glasom dajem), jedan kratak pisak - 'mesto' (mada ovu komandu nije još usavršila skroz, neki put omane Smile ).
Lala priložio:
dsci0036.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Jank
 Ma ništa bez pištaljke, pogotovu kad se kerovi zaglave u nekDiskusijaom šiblju pa se dozivanje kerova pretvori u pijačne psovke, ovako kratak zvižduk koliko da znaju gde sam....
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

kriva cevka
 ja svoje kerove dozivam pistaljkom,koristio sam onu niskofrekventnu ili vesoko ne znam ni ja ali mi se najbolje pokazala obicna pistaljka koju koriste fudbalske sudije.posto imam gonice i zbog velike daljine doziva one se najbolje cuju a i kerovi su je lepo prihvatili.neki moji poznanici koriste rog za dozivanje svojih gonica.u sustini bitno je kera nauciti od malena na zeljeni zvuk.

Boban
 Bez pistaljke ne izlazim sa kerovima prava stvar,
alal vera onok ko je izmisli.Bravo 2

rokvic
 Pistaljka je sastavni deo moje opreme za lov.... imam istu kao LALA, jedino je problem sto i drugi imaju istu pa se pas malo pogubi,,ako nas vise pisti u isto vremeSmile

Lala
 Pa nemaju sve te pištaljke isti zvuk, drugar i ja imamo istu pištaljku, njegovi kerovi ne reaguju na zvuk moje pištaljke. Slično zvuče, ali ima razlike. U krajnjem slučaju, ova pištaljka ima sa oba kraja duvaljku, sa različitim zvukom, a pošto uglavnom lovimo sa istim ljudima, dogovorimo se ko će koji zvuk koristiti u obuci.

Cvele
 Ja imam drugaciju, visokofrekventnu, metalna je i veoma mala... za ljudsko uho se cuje veoma jako, mogu misliti kako je psima Grin

Kile_
 ja pistaljku ne priznajem,teletakt je konza!
Samo 300 i 4x4

petar
 Ma jok, pozoves psa svojim glasom i on dodje kod tebe, tako je u mom slucaju...Grin
Just like old times!

Lala
 Pištaljka je jako dobra za duvanje, mada većina lovaca više voli da duva u flašu.
Ne bi bilo loše da se patentira i frula za dozivanje psa, pa dresiraš psa da ti na melodiju npr. užičko kolo, aportira, na moravac da pretražuje teren, a na čoček da se vraća! Tu imam samo jedan problem, što nije jasno da li bi duže trajala obuka svirača ili psa Grin

nenadx
 Moze i u kombinaciji sa tamburicom,pa becarac...samo to je za rad u paru i obuka traje jos duze.Ali se isplati jer oznacava poziv na frustukSmeko
Dobar pogodak

Lala
 Vidi, svaki zvuk je dobar za dozivanje psa: ja sam mog odlično izdresirao, da li na pištaljku ili na glas, on uvek isto uradi: ili dodje, ili ne dodje! Grin Grin Grin

petar
 Ma to mi bez veze, dodje ti ta pistaljka kao vabilica za sopstvenog psa, mada mozda i neki sakal dodje da aportira...Grin
Just like old times!

Lala
 Hoće šakal na pištaljku, još kako! Naročito ako pištaljku staviš u ovčiju glavu, i ostaviš u lovištu.

petar
 I onda te sutra ispred kuce saceka isti sakal koji ti je aportirao tu ovciju glavu...
Just like old times!

Lala
 One visokofrekventne sa podešavanjem frekvencije su najzajebanije! Ako pogrešiš frekvenciju, ker ne reaguje Grin Moraš je uvek pre lova naštimovati Smeko

petar
 Isto moras da nastimujes i ovciju glavu...Grin
Just like old times!

nenadx
 Kakve ovcije glave...?Otimam se sa detetom,on igrice ja forum,pa neznam vise o cemu pricamoSmeko
Dobar pogodak

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,413 posete www.srbijalov.com