postovane kolege molio bi vas da mi kazete,(oni koji su informisani) sta znate o ovom kalibru.balisticke karakteristike.cenu metka,da li ga ima u srbiji.kakav je za srnecu divljac.hteo bi da uzmem kiplauf u tom kalibru za srnecu divljac pa ce mi svaka informacija o kalibru biti dobrodosla.
hvala unapred
Ajde da sacekamo da li neko ima iskustva sa njim.Dovoljan je za gadjanje srndaca do 300 m.Zrno do 4,8grama,ako se nevaram.Tesko da ga neko ima,iz grupacije je 5,6 gde primat drzi 223 i pomalo 222.Iako je svakako bolji od njih,marketing je ucinio svoje.
hvala kolega nenade na ovo malo informacija. ali to mi nije dovoljno da bih bio u podpunosti bio siguran da ga treba posedovati lovac sa nasih podrucja.nadam se da ce se naci jos koji kolaga sa informacijama o ovom kalibru.puskar po profesiji ili neko u nemackoj ipak je to njihov kalibar.
5,6x57 izrazito dobar srneći kalibar, učinkovit za pucanje na velikim udaljenostima, dosta precizan, malog trzaja, divljač dobro pogođena pada u vatri, rijetko se dešava bijeg od 10-20 metara, pogodak u želudac rezultira eksploziju želuca. Razaranje mesa nije tako izraženo kao npr. kod .223 i 22-250. Jedina mana ovog kalibra je da svaka zapreka (grančica, žito, čak i trava) pri putanji ispaljenog metka, rezultira promašajem, odnosno skretanjem zrna ili raspadanjem.
RWS 4,8g KS košta 24kn- 3,30
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?