Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kuhinja :)


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kuhinja :)
Cvele
 Veoma vazna za lovce, ali posto je sada sezona lova na prepelice, treba mi savet kako da pripremim iste...? Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Sniper Hunter
 Evo cvele za tebe
[url]
http://www.panonskikuvar.com/content/...6/41/[/url

http://www.coolinarika.com/recept/mar...a-rostilju
 
Lovac Stari
 Sprema li neko ove kokice?
Dajte neko sliku sa punom serpom B).
Dobar pogled.
 
Cvele
 Hvala sniper! Smile Stari, evo ja se trudim da ih spremim Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Sniper Hunter
 Ma jesi li ti njih ulovio,Smeko za spremanje cemo lako!!!!
 
Cvele
 Sniper, pa naravno ;) Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Cvele
 Hm.... sta mislite ? Grin
Cvele priložio:
5_5.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Cvele
 Vecera za dvoje, sa bezalkoholnim napitkom, to moze da se zameni naravno Grin
Cvele priložio:
6_2.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
predragripce
 Može i ovako ja sam upotrebio piletinu jer nisam imao prepelice ,ekstra je ,ako nekog interesuje recept neka se javi
 
Boban
 Ja bi da prvo probam pa onda recept,vec osecam mirisUkusno
 
Lovac iz Vrbova
 Kolege ovo je vrlo ukusno...Ukusno
 
DakiNS
 Kolega Arnotije postavio pitanje a ja ću napisati šta znam i kako sam ja radio.

Kolega prvo normalno očistiš ribu, drugo ako su komadi do 2 kg onda se dime celi ako su veći seku se uzduž kičme tako da imaš dve skoro identične polovine. Ja sam sušio manje komade. Kada se čisti nikako nije poželjno odsecanje glave. Očišćenog šarana se prvo usoli i to da bude do 2% soli. Treba da odstoji 24 časa u soli.Zatim se stavi na dva sata u vodu kojoj se doda sirće ili 30-40% vina i vode, belo najjeftinije vino. Zatim se kroz oči provuče kanap na kojem će visiti riba.Dimi se na tvrdom drvetu najbolje bukva uz dodatak bukove piljevine Dimi se na tri dima i to postupak ladnog dimljenja da bi riba dobila boju starog zlata, mnogo bolje nego da bude garava. Posle postupka dimnljenja ostavi se na promajnom mestu da se suši ili se seče i pakuje u zamrzivač - kako se kome više sviđa.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
klaja
 Nebi bilo lose napraviti krst od drveta na koga bi se riba rasirila a potom i objesila na dim. Ako ima vise komada treba ih sloziti da se nedodiruju. ostalo je daki sve detaljno objasnio.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
Indjijanac
 i kad sve lepo osusiš zoveš me u goste a ja ti onda pokažem kako da je skuvaš i pojedešiveli 3
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s
 
DakiNS
 Eto Klaja me podsetio , Ako se dime celi komadi onda se kratkim štapićima raširi stomak popreči se jedan ili dva štapića da je što više otvoreno da bi se i unutrašnja strana izdimilaSmile
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
klaja
 i preporucljivo je dimiti na hladnom dimu,bez plamena i velike zestine i onda na dobru promaju i to je to.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
Milos88-Ivanjica
 Ovako...Sarana potapas u vrelu vodu,bez obzira na velicinu...drzis ga u vreloj vodi dok ne pobeli,obicno oko 3-4min,zatim ga vadis iz vode,cistis utrobu,seces rep i seces glavu.Nastavljas sa ciscenjem krljusti stim sto moji obavezno skidaju i masnocu ispod krljusti kako bi ostalo cisto meso...Zatim ociscenog sarana seces uz kicmu na dva dela...Meso solis po ukusu,ne preterano...Usoljen stoji 24 sata,zatim polovine sarana kacis na kanap i dizes iznad vatre da se prosusi,susi na bukovim drvima najbolje 1 dan na mirnoj vatri...Kada se ohladi bacis ga u pekac,pleh,tiganj ili...zacinis sa vegetom(zacin C) i peces dok ne dobije tamno zlatnu boju...Slicno kao sto je Daki opisao..
LOV JE Passrbijaloviveli
 
arnotije
 Komadi su zivi bili malo preko 3 kg na osnovu gore napisanog planiram da ih cele nadimim(volim kad se ispece da bude ceo ;) ) naravno da ih rasirim po uputstvu. Za bukvu sam pretpostavio jer na njoj inace susim i svinjsko.n Kod svinja inace kao prvu vatru nalozim kleku i dobije finu aromu. Sta mislite da to uradim i sa saranom? Ovo mi je prvi put, jer kod mene ovo nesto i nije posebno popularno cak i nema sarana svezeg da se uzme, ove sam uzeo u KV pa videcemo kako ce da ispadne. Hvala svima na trudu i brzim odgovorima.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
 
arnotije
 

u indjiju ima djungla kaže:
i kad sve lepo osusiš zoveš me u goste a ja ti onda pokažem kako da je skuvaš i pojedešiveli 3


Ma ako vidim da je dobro i da mi ide od ruke to je najmanji problem, uz neko lepo vince Gladan
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
 
klaja
 Ja sam jeo stuku i sarana susene u kucnoj varijanti a filete dimljene pastrmke sam kupovao vakumirane. mozda milos bolje zna o susenoj pastrmci jer je iz ivanjice. Sto veci komadi to je bolje.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarkrilas
Offline
· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !


Hunter_lovac
Offline
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻


avatararnotije
Offline
· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.



avatardavorcalic
Offline
· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...


avataralex
Offline
· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞


avatarAcaNik
Offline
· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти






Lela
Offline
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!


tomo vrbas
Offline
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.


avatarPlaninko011
Offline
· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,942,090 posete www.srbijalov.com