Kuhinja :)
|
Cvele |
Objavljen 15.08.2010. 23:22
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Veoma vazna za lovce, ali posto je sada sezona lova na prepelice, treba mi savet kako da pripremim iste...?
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 16.08.2010. 05:46
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Evo cvele za tebe
[url]
http://www.panonskikuvar.com/content/...6/41/[/url
http://www.coolinarika.com/recept/mar...a-rostilju
|
|
|
|
Lovac Stari |
Objavljen 16.08.2010. 11:14
|

Lovčina

Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Sprema li neko ove kokice?
Dajte neko sliku sa punom serpom B).
Dobar pogled.
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 16.08.2010. 11:50
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Hvala sniper! Stari, evo ja se trudim da ih spremim
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 16.08.2010. 12:12
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Ma jesi li ti njih ulovio, za spremanje cemo lako!!!!
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 16.08.2010. 15:17
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Sniper, pa naravno ;)
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 25.08.2010. 21:28
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Hm.... sta mislite ?
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 25.08.2010. 21:29
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Vecera za dvoje, sa bezalkoholnim napitkom, to moze da se zameni naravno
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
predragripce |
Objavljen 31.08.2010. 23:52
|

Mlađi član

Upisa: 21
Pristupio: 30.08.2010. 10:12
|
Može i ovako ja sam upotrebio piletinu jer nisam imao prepelice ,ekstra je ,ako nekog interesuje recept neka se javi |
|
|
|
Boban |
Objavljen 01.09.2010. 15:48
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Ja bi da prvo probam pa onda recept,vec osecam miris |
|
|
|
Lovac iz Vrbova |
Objavljen 10.01.2011. 20:46
|

Stari član

Upisa: 275
Pristupio: 17.12.2010. 19:33
|
Kolege ovo je vrlo ukusno... |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.12.2011. 20:58
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega Arnotije postavio pitanje a ja ću napisati šta znam i kako sam ja radio.
Kolega prvo normalno očistiš ribu, drugo ako su komadi do 2 kg onda se dime celi ako su veći seku se uzduž kičme tako da imaš dve skoro identične polovine. Ja sam sušio manje komade. Kada se čisti nikako nije poželjno odsecanje glave. Očišćenog šarana se prvo usoli i to da bude do 2% soli. Treba da odstoji 24 časa u soli.Zatim se stavi na dva sata u vodu kojoj se doda sirće ili 30-40% vina i vode, belo najjeftinije vino. Zatim se kroz oči provuče kanap na kojem će visiti riba.Dimi se na tvrdom drvetu najbolje bukva uz dodatak bukove piljevine Dimi se na tri dima i to postupak ladnog dimljenja da bi riba dobila boju starog zlata, mnogo bolje nego da bude garava. Posle postupka dimnljenja ostavi se na promajnom mestu da se suši ili se seče i pakuje u zamrzivač - kako se kome više sviđa.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 14.12.2011. 21:37
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Nebi bilo lose napraviti krst od drveta na koga bi se riba rasirila a potom i objesila na dim. Ako ima vise komada treba ih sloziti da se nedodiruju. ostalo je daki sve detaljno objasnio.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 14.12.2011. 21:44
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
i kad sve lepo osusiš zoveš me u goste a ja ti onda pokažem kako da je skuvaš i pojedeš
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.12.2011. 21:45
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Eto Klaja me podsetio , Ako se dime celi komadi onda se kratkim štapićima raširi stomak popreči se jedan ili dva štapića da je što više otvoreno da bi se i unutrašnja strana izdimila
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 14.12.2011. 21:47
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
i preporucljivo je dimiti na hladnom dimu,bez plamena i velike zestine i onda na dobru promaju i to je to.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
Milos88-Ivanjica |
Objavljen 14.12.2011. 21:52
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
Ovako...Sarana potapas u vrelu vodu,bez obzira na velicinu...drzis ga u vreloj vodi dok ne pobeli,obicno oko 3-4min,zatim ga vadis iz vode,cistis utrobu,seces rep i seces glavu.Nastavljas sa ciscenjem krljusti stim sto moji obavezno skidaju i masnocu ispod krljusti kako bi ostalo cisto meso...Zatim ociscenog sarana seces uz kicmu na dva dela...Meso solis po ukusu,ne preterano...Usoljen stoji 24 sata,zatim polovine sarana kacis na kanap i dizes iznad vatre da se prosusi,susi na bukovim drvima najbolje 1 dan na mirnoj vatri...Kada se ohladi bacis ga u pekac,pleh,tiganj ili...zacinis sa vegetom(zacin C) i peces dok ne dobije tamno zlatnu boju...Slicno kao sto je Daki opisao..
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 14.12.2011. 21:53
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Komadi su zivi bili malo preko 3 kg na osnovu gore napisanog planiram da ih cele nadimim(volim kad se ispece da bude ceo ;) ) naravno da ih rasirim po uputstvu. Za bukvu sam pretpostavio jer na njoj inace susim i svinjsko.n Kod svinja inace kao prvu vatru nalozim kleku i dobije finu aromu. Sta mislite da to uradim i sa saranom? Ovo mi je prvi put, jer kod mene ovo nesto i nije posebno popularno cak i nema sarana svezeg da se uzme, ove sam uzeo u KV pa videcemo kako ce da ispadne. Hvala svima na trudu i brzim odgovorima.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 14.12.2011. 21:55
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
u indjiju ima djungla kaže:
i kad sve lepo osusiš zoveš me u goste a ja ti onda pokažem kako da je skuvaš i pojedeš 
Ma ako vidim da je dobro i da mi ide od ruke to je najmanji problem, uz neko lepo vince
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 14.12.2011. 21:58
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Ja sam jeo stuku i sarana susene u kucnoj varijanti a filete dimljene pastrmke sam kupovao vakumirane. mozda milos bolje zna o susenoj pastrmci jer je iz ivanjice. Sto veci komadi to je bolje.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|