Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IŽ 94

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IŽ 94
ficha007
 Zanima me ova puška. Da li je neko ima i u kom kalibru. Kako se pokazala na "terenu" i kakva su iskustva oko održavanja i finiša? U "Kalibru" br. 160 objavljen je uporedni test pušaka IŽ 94 i IŽ 94 Sever ali ga ja nemam pa bih bio zahvalan ako neko ima skenirani tekst ili u pdf formatu.
Dobar pogled

dusanandra
 Kolega ficha007,pronasao sam Kalibar br.160 pa cu ti ukratko prekucati bitne stvari vezane za IZ 94. Nastala je na bazi IZ27M ima bravljenje monobloka u baskuli primenom brave Browning B25.Glava tj.baskula je od kovanog celika,cevi su duge 600mm a ukupna duzina 1025mm,nisanska duzina 313mm,duzina kundaka 370mm.Tezina 3.8kg,ima izvlakace caura i automacku kocnicu,dva okidaca i mehanizam se moze relaksirati istovremenim zatvaranjem i pritiskom na oba okidaca.Sacmena cev tvrdo hromirane unutrasnjosti.Sacmeni je 12/76 i ta cev ima izmenjive cokove a karabinska se najcesce uvozi u 30-06 SPR i 7.62x54R.Poseduje interseptore sto je jako bitno i onemogucava opaljenje pri udaru ili ispustanju puske na tvrdu podlogu.Cena je oko 600e u Snajperu u BG. A sad prakticno: moj dobar drugar ima doticnu u kalibru 30-06 spr-12/76.Prezadovoljan je.Pucali smo na strelistu u metu sa naslona bez optike sa PPU 30-06 SPR 9.7g SP zrno I GRUPA 50mm sto je ekstra za kombinovanu pusku i jako je udobna za pucanje.(optiku jos nije nabavio finansijski problemi)ali bez obzira na to vec ima dva odstrela srndaca jednog na 70m a drugog po mom merenju 110m.Krusikova jedinacna zrna (kopija breneke) nosi dobro i preklapa se sa PPU 30-06 SP 11.7g na 40m a vec na 50 m ima veci pad.Jedina mana je sto bi sa montazom i optikom bila teska oko 4,5kg ali to i nije neka mana jer je dobro izbalansirana i spretna puska(ako stavis na vagu puske slicne konstrukcije i tri puta skuplje videces da ti se zbog 150g-200g isplati jeftinija puska).Drugar je inace visok i snazan i ima preko 100kg pa mu ne predstavlja problem njena tezinaSmile(tako kaze on)Za 1000e ovakva puska sa montazom i optikom nema premca i imaces lepe uspomene iz lova DS,srndaca sa ceke i lisece u zimskom periodu koji predstoji. Nadam se da sam pomogao,pitaj za detalje ako sam nesto propustio.Dobar pogled,pozdrav.

ficha007
 @dusanandra

Hvala puno prijatelju. I ja sam na netu nasao neke tekstove o toj pusci na engleskom i uglavnom su pohvalni tekstovi. Jedina mana ako ste to moze zvati manom je ruski finis, ali je kao radna puska dosta cenjena napolju.

dusanandra
 Drug,za stotinak evrica nov kundak po mari kakva tebi odgovara i puska ko bombona.Kupis u startu sa belom glavom i bice bruka!Video sam varijantu sa stuc kundakom,obrazinom na svinjskim ledjima i bavarski cek...Smileneverovatno koliko je drugacija.Potrazi na netu slike i vedeces i sam.Pozdrav

deki68
 Ja je imam nekih 4 godine u kalibru 30-06/12-76 sa bushnelovom optikom 1,5-4,5x32 baner i mogu vam reci da za te pare koliko kosta nema bolje kombinacije,meni odlicno lezi u zgibu ramena,malo je teza ali zato je trzaj manji i zbog izbalansiranosti puske,spretna puska za manipulaciju u sumi i prilikom nosenja na otvorenom,puno mi je lakse da sa njom pucam iz ruke nego sa karabinom.Finis bi mogao biti bolji ali onda ne bi sigurno toliko kostala,sve u svemu izvrsna radna puska,toplo preporucujem.

darkon
 Vidim da je vrlo malo pisano na ovoj temi.
Zainteresovan sam za kupovinu ove kombinacije,pa ne bi bilo lose da vlasnici iste kazu jos neku rec.

Sem malo losije zavrsne obrade i malo tvrdjeg okidanja,da li je bilo nekih problema oko mehanizma?
Kakva je grupa pogodaka iz olucene cevi,kako nosi jedinacne projektile iz glatke....??

Posto su kod nas najzastupljenije u kalibru 30-06/12/76 i 7,62x54R/12/76,ipak bih se odlucio za ovu sa ovim R,jer po tabelama ne zaostaje bas puno za 30-06,a nadam se da je tako i u lovu.

ohotnik
 Pravilan izbor kolega kiplauf ili kombinovana nije bez r oboda caure

223rem
 Zbog cega se ove puske dosta prodaju po oglasima i to prilicno nove?Da li su lose,sta vi mislite?

Scorpion Hunter

grabovac223rem kaže:
Zbog cega se ove puske dosta prodaju po oglasima i to prilicno nove?Da li su lose,sta vi mislite?

I mene isto to zanima.
Zanima me jos koja se kombinacija bolje pokazala:
IZ-94 ili IZ-94SEVER??? Hmmm

punisher
 Prema onome što sam o tim puškama čitao, problem kod kombinacija je bila egronomija kundaka ( zamenjljivo ) i teško upucavanje i uparivanje sa sačmenom cevi, ali lično smatram da je potrebno malo više se potruditi, sa malo većim izborom zrna različitih proizvođača da bi se utvrdilo koje kuglu iz sačmene cevi najbolje nosi. Dakle pušku u kola, municiju u gepek i pravac strelište i proba, proba i samo proba.
Neki su se žalili na fabrički šraf koji se nalazi na cevi i čijim pomeranjem su totalno poremetili sliku pogodaka, ali se i to da po meni srediti obeležavanjem položaja šarafa na cevi, radi kasnije lakšeg upucavanja.
I meni je ova "makina" interesantna, pogotovo kombinacija, mada mislim da je lakša za upucati ova ekspresica

stevin
 Ovo je nesto najslicnije,iz27 kombinovana cev,rucni rad u kalibru 12i 8x57,nisam je nesto preterano koristio,uzeo sam je za ds,meni se svidja,ima malo vecu tezinu ali lepo lezi![img][/img]
stevin priložio:
10052011573-001.jpg

Lisica

stevin
 [img][/img]
stevin priložio:
10052011574-001.jpg

Lisica

stevin
 [img][/img]
stevin priložio:
10052011575-001.jpg

Lisica

DakiNS
 Kolega da li mi se čini ili je puška na poslenjoj slici malo poprskana crvenom farbomGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

stevin
 Moze biti,protiv uroka
Lisica

DakiNS
 Odmah je istrljaj dobro krpom i dobro podmaži protiv uroka,jer neko ju je urekao većGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Scorpion Hunter
 IZ-94 12/76-30-06 Teska kao crna zemlja Sad
Lov pogonom za koji je namenjena sa njom u rukama zaista treba izdrzati Confused
Za lov sa ceke moze da prodje ali za celodnevno nosenje nebih je drzao u rukama da mi je poklone... Model IZ-94 cena je oko 550 evra ima je i sa dodatnim cevima 12-12 ali onda kosta nesto preko 800 evradI ima i boljih kombinacija za te pare.

nemeza

stevin kaže:
[img][/img]

Kolega da li je ovo iž 27 sa cevima 12/12, a da je u donju samo upasovana cev 8x57,ili mi se čini. Pozdrav. Bye

stevin

nemeza kaže:

stevin kaže:
[img][/img]

Kolega da li je ovo iž 27 sa cevima 12/12, a da je u donju samo upasovana cev 8x57,ili mi se čini. Pozdrav. Bye
na karabinsku je navucena cev,ali od gornje trecine!da bi bila u duzini sa gornjom cevi!
Lisica

stevin

DakiNS kaže:
Odmah je istrljaj dobro krpom i dobro podmaži protiv uroka,jer neko ju je urekao većGrin
izgleda je urok od predhodnog vlasnika!
Lisica

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,832 posete www.srbijalov.com