Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: toz mc 21 cal.12-70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
toz mc 21 cal.12-70
arnotije
 Ima li neko od clanova ovu pusku,imam jedan mali problemcic pa nisam siguran kako da ga resim,a nekog posebno dobrog puskara nemamo ovde pa da vidim prvo ovsde na forumu.Evo i slike sta je u putanju evo i slika pa da objasnim

arnotije
 evo kako izgleda skloppljeno na sledecoj slici je rasklopljeno ne znam da li moze da se ubaci vise slika na post pa ubacujem po jednu,ovo belo zaokruzeno pod brojem jedan je o k tako bi trebalo da bude isa druge strane(broj dva) ali kako je deo od plastike ili tako nekog materijala,metal nije sigurno, nema ga verovatno od eksploatacije i 21 godine koliko puska ima,da li je neko imao slican problem?Ovo verovatno strugar moze da napravi nije komplikovano jedino ne znam da li da ga napravim od neke plastike ili od metala i od kojega,unapred hvala

270
 Deo je od bakelita,neka ti ga neki puškar napravi od kvailtetne, tvrđe legure aluminijuma i ne beri brigu bar narednih 20 godina!Bye

arnotije
 Da li si ti imao isti problem ili neko u tvojoj okolini?Sta mislis pod tim od tvrdjeg aluminijuma,imas li ti nekog ko je to vec pravio ako ne uspem to da resim ovde da napravimo neku kombinaciju?

karpatskivuk
 Arnotije pozovi Svetozara Paroskog-Tozu 064/1143793 on sigurno moze da ti resi taj problem,cak mislim da i on ima tu pusku

arnotije

karpatskivuk kaže:
Arnotije pozovi Svetozara Paroskog-Tozu 064/1143793 on sigurno moze da ti resi taj problem,cak mislim da i on ima tu pusku

Pozvacu ga u toku dana,hvala.

arnotije
 Zvao sam ga,fin neki covek,kaze da im je to mana i da dobro da je i do sada izdrzao,a kako meni nije skroz ispao da mogu da jos pucam a on ce da proba da nadje pa da ga pozovem za par dan,kaze da je nezgodno jer je od bakelita i da ne bi valjalo da bude od nekog drugog materijala

arnotije
 Problem resen,sutra proba lovac videcemo koliko ce da traje,u svakom slucaju ako nekome bude trebalo mogu da mu zavrsim,kostalo me je smesno 500 din

Sniper Hunter
 kako si resio?? jesi izlio od aluminijuma??B)

arnotije

Sniper Hunter kaže:
kako si resio?? jesi izlio od aluminijuma??B)

Nije od aluminijuma,dobi sam savet da ga opet napravim od bakelita,napravio sam ga sa jednim majstorom zajedno na osnovu starog,on kaze da je taj materijal bakelit, e sa na youtube sam video klip gde jedan rus rasklapa pusku identicnu mojoj i koliko sam onako na snimku uspeo da visim mislim da je kod njega deo od aluminijuma,ako ovaj ne izdrzi dugo napravicu od aluminijuma,koga god sam zvao od majstor svi pa ovo pa ono vidim da nece da se cimaju oko toga jer ili ne znaju ili im je to sitna zarada,jedini je ovaj Toza bio fer rekao da ga pozovem za par dana da proveri da li ima gotovo.
Da ne treba i tebi slucajno?

270
 Moj prijatelj koji koristi ovu pušku isti problem je imao pre više od 10 godina i tada je iz Zastave dobio komad Dur-aluminijuma, istog onog od koga se pravi ram za cz 99 i kod puškara napravio ovaj deo plus još jedan za rezervu. Do sada nikakvih problema nije imao!
Sad ako Toza kaže da je naj bolje da je od bakelita, verovatno je tako i u to ne treba sumnjati!

Sniper Hunter
 Ne ne treba nego sam mislio da kad sam procitao da je od bakelita da se napravi od aluminijuma ali neko od kolega me je pretekao u odgovoru hvala na informaciji kolegaB)

ZOKA
 Arnotije, Toza je pravi lik i kao prvo dobar covek,a puskar jos bolji. Ako je u mogucnosti uvek ce pomoci ili dati dobar savet kako de se resi problem.

Pozdrav za majstor Tozu!!!!!!!Bye

krilas
 Dobar dan svim kolegama. Evo mene opet, ali sa novim informacijama u vezi teme (pitanja) koje sam ranije pokrenuo a tice se lovackog poluatomata mc 21 kal 12. Naime, saznao sam da je ta puska od toz-a bila i u proizvodnji sa 2 modela mc21R onu koju ja imam tj. sa fiksnim punim cokom i mc21MR sa tri promenljiva coka (cilindar, polu i pun cok + spoljni paradox cok) .Neznam dali je ima jos uvek u proizvodnji, jer niko u Srbiji ne uvozi TOZ-ove puske. Model koji posedujem nebih prodavao ali bi bio mnogo upotrebljiviji kada bih imao cev sa promenljivim cokovima. Molim sve kolege da ako znaju kako da dodjem do te druge cevi , ponavaljam da je istog kalibra 12-70 i da je iste duzine 75 cm, da mi pomognu. Unapred hvala!Confused
Siroma

krilas
 Ovim bih dodao da sam se obracao "magnum"-u Jagodini sa istim pitanjem, ali mi je odgovoreno da nije moguce kupiti drugu cev kao rezervni deo. Nije moguce da nijedna firma koja se bavi uvozom i trgovinom oruzja i delova u Srbiji nije u stanju da mi pomogne, tojest da uveze tu drugu cev, jer po mojim istrazivanjima preko net-a video sam da je taj model MC 21MR kal 12/70 sa mobilnim cokovima i paradox cokom bila u proizvodnji 2013. godine.Cak sam i po nasim propisima odnosno zakonu treba jedan dozvola za koju se placa 1100 din takse ako se ne varam. Ako neko od kolega zna kome da se obratim bìo bih vrlo srecan. Jos jednom pozdrav svima.
Bye
Siroma

StefanS
 Da li neko možda ima viška originalni čep tubularnog magacina za MC-21, koji stoji sa prednje strane (bliže ustima cevi) i drži oprugu da ne izleti iz magacina? Ima na sebi kanal i zarez i kada se ubaci u magacin, treba da se zaokrene tako da ne može da ispadne. Juče mi je u lovu ispao taj čep i nisam uspeo da ga nađem.

tomo vrbas
 Ти као мој тетак када је купио МЦ 21 и у лову на патке да се свима похвали како има моћну пушку седне на ограду од неког каналима и почне да је раставља. Сад ту он нама тупи и прича о њеној супериорности и квалитету и бућ, излете му федер из магацина и све му избије из руке па право у каналић. А ми у несвест да паднемо, он онако буљав и забезекнут гледа своје делове на дну каналић. Срећа па каналић био чист и прозиран и август месец тада се још ловиле патке од 1 августа. Онда сви ми се наџиџали, на ограду и свако зумирао по један део, а он се скинуо у гаће и полако загазио у каналић да не замути воду и једва скупио све делове од пушке. После су му душу вадили за то, дан данас се присетимо тог догађаја кад поведемо причу о лову. 🤣

StefanS
 E otprilike je tako nešto i kod mene bilo Grin
Desio mi se zastoj na pušci kada sam trebao da pucam, zatavarač je bio zabravljen i nisam mogao nikako da ga odbravim i povučem u zadnji položaj. Ja, budala, u sred visoke trave pokušao da rastavim pušku ne bih li uspeo da rešim taj zastoj i taj čep je pod pritiskom opruge izleteo negde u travu i nisam uspeo da ga nađem. Jaooo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,048,823 posete www.srbijalov.com