Gostinjski lov
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 16:19
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Nisam siguran da li je ovo pravo mesto za ovu temu,ali sam smatrao da ovakva vrsta lova može da bude turizam s'obzirom da ponekad predjemo dobranu kilometražu da dodjemo do naših domaćina. Otvorio sam ovu temu da bi članovi ovog foruma mogli da razmene svoja iskustva iz gostinjskih lovova ,kao i da opišu mesta gde love u gostima ,pohvale ili ne daj bože pokude svoje domaćine.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 16:46
|

Lovčina

|
Pa da počnem ja prvi. Evo sličica iz mog gostinjskog lova u Prijepolju. Odlični tereni za lov DS,još bolji ljudi i domaćini.

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 16:49
|

Lovčina

|
Evo još nekih

Khalil Gibran
|
|
|
|
haram |
Objavljen 06.12.2010. 18:20
|

Mlađi član

Upisa: 48
Pristupio: 03.06.2010. 13:56
|
Imam jedno pitanje gospodo u svezi ,,gostinskog lova" kako ga Limun nazva.Naime imam priliku da odem u lov u Srbiju kao gost pa me interesuje dali neko ima iskustva i kakav je zakon oko nosenja oruzja preko granice i dali je uopce izvodivo. Sigurno ima neki clan foruma koji radi na granici ili policiji ili eventalno neko ko dobro poznaje paragrafe pa da pojasni, da mi se nebi desilo vracanje sa granice pa mi propade lov i u gostima i u maticnoj udruzi.
...ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da divljac ostavi trag...
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 06.12.2010. 18:27
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Prvo ti treba pozivno pismo od domaćina, ili agencije koja organizuje lov.
Onda se na granici prijavi oružje i plati oko 2000 din takse zavisi odakle dolaziš.
I to je to.

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 06.12.2010. 22:28
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Dugi niz godina stalni sam gost LU "Soko" iz Kozluka, Kod divnih domaćina i dobrih ljudi iz Republike Srpske. To se pre može reći manifestacija na otvaranju lovne sezone kada se okupi na jednom mestu preko 400 lovaca i gostiju. A kako je bilo najbolje pogledajte klip na ovoj internet adresi:
http://www.youtub...3FdbhKy238
Sve pohvale za ovako veličanstven skup zaslužili su Uprava i vredni lovci LU "Soko" Kozluk, Zvornik, Republika Srpska...
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 07.12.2010. 01:41
|

Veteran

Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Evo jos jedne lepe slike iz Nove Crnje!
Lovacki dom!
Pravo u centar!

|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 11.12.2010. 21:37
|

Veteran

Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Jank, pregledao sam link, dobar je skroz!B)
Pravo u centar!

|
|
|
|
dekierdevik |
Objavljen 13.12.2010. 22:10
|

Mlađi član

Upisa: 43
Pristupio: 13.12.2010. 19:28
|
lov u austriji odstreljeno 870 komada zeca i fazana
Pravilo foruma Je da se prvo predstavimo na temi "Predstavite se"!
Srbijalov Admin Tim! |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 27.12.2010. 20:27
|

Admin

|
Moram da napišem nešto o nedeljnom lovu.
Alezi, GEDZA, Vuk71,Marcony, su bili Meshtanovi i moji gosti u LD "Fazan" Neštin, koje je moje i Meshtanovo matično LD.
Mislim da su nas sve ispoštovali do kraja.
Pripremili su nam doručak, organizovali lov na predatore i DS, i pripremili ručak i piće.
Lov je bio težak ali uspešan. Alezi je odstrelio 2 lisice. Ja opet ništa.
E sada to su oni moji "preko Dunava" (lovište Neštin-Vizić u sastavu LUO Bačka Palanka u Sremu) koje niko neće jer su "nepotreban balast, a i sirotinja su".
Ali niko ne kaže da su to lovci sa dugogodišnjom i višegeneracijskom tradicijom, naši lovački prijatelji i pravi domaćini koji su uvek raspoloženi da podele sa drugima i ono malo što imaju.
Neki bi voleli, zarad svoje guzice, da ih se reše po cenu da se ta dva LD ugase i da niko od lovaca više ne lovi.
Mislim da to nije u redu, a posebno da nije u duhu tradicije i identiteta srpskog lovca.
Sve u svemu-----Neštinici, svaka čast!B)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.12.2010. 20:34
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Lova, burazeru, lova zamuti pamet svima!!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 27.12.2010. 20:44
|

Admin

|
A baš se skupila lepa podrivačka ekipica.
Jedino što smo morali da se raštrkamo u lovu da ne bi neko mogao lako da nas se, na gomili, reši.
JBG kad ne možemo da lovimo u BP mi idemo u Neštin.

|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 27.12.2010. 20:52
|

Admin

|
Lala kaže:
Ma da.
Mislim da smo, generalno govoreći, u svemu dotakli moralno dno, pa i u lovstvu.
Većini ništa više nije važno i sveto, osim novca naravno!
Nekima u smislu golog preživljavanja (i njih mogu da razumem), a nekima u smislu ličnog i nezajažljivog bogaćenja.
To je ona priča o srednjoj klasi, koje više nema ili je svedena na nekih 10%, koja je nekada, kada je brojala 80%, bila zadovoljna sa onim što zaradi, i sa onim što za tu zaradu može sebi da priušti, i koja je vodila računa i o moralnim i ljudskim vrednostima.
Ali to je problem celog društva, i mi smo jako mali da na to utičemo.

|
|
|
|
boro |
Objavljen 28.12.2010. 09:50
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Sremac75 kaže:
Lala kaže:
Ma da.
Mislim da smo, generalno govoreći, u svemu dotakli moralno dno, pa i u lovstvu.
Većini ništa više nije važno i sveto, osim novca naravno!
Nekima u smislu golog preživljavanja (i njih mogu da razumem), a nekima u smislu ličnog i nezajažljivog bogaćenja.
To je ona priča o srednjoj klasi, koje više nema ili je svedena na nekih 10%, koja je nekada, kada je brojala 80%, bila zadovoljna sa onim što zaradi, i sa onim što za tu zaradu može sebi da priušti, i koja je vodila računa i o moralnim i ljudskim vrednostima.
Ali to je problem celog društva, i mi smo jako mali da na to utičemo.
Mozda smo mali na opstem nivou, ili na nivou Srbije ali u svojoj sredini svi gde zivimo treba da pokusamo da dignemo glas i da se ne predamo bez borbe, mozda nesto i promenimo. Neki se silom prinude moraju naterati na moral. |
|
|
|
boro |
Objavljen 28.12.2010. 09:57
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
A i lepo si primetio, sto manja i siromasnija sredina,to se ljudi vise trude oko gosta, da mogu izneli bi ti i srce na tanjir. U malim sredinama jos je ostalo nesto od naseg starog patrijarhalnog vaspitanja kojem se neki danas toliko rugaju.
Navijam za sve Nestine i Vizice ovog sveta, |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.02.2011. 12:32
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Lep dom u Novoj Crnji nema ?ta da se ka?e sem da je jedino ?alosno ?to ga op?tina prepisala na sebe pored tolikog rada i truda elanova lovaekog dru?tva iz Nove Crnje. |
|
|
|
dusan69 |
Objavljen 13.09.2012. 18:03
|

Pripravnik

Upisa: 1
Pristupio: 13.09.2012. 10:47
|
Dragi prijatelji,
Predstavljam vam novi sajt sa ponudom lova kod nas za Italijane. Svi predlozi, primedbe i sugestije su dobrodosli!
http://cacciainserbia.net
Dusan Petrovic
|
|
|
|
papiga |
Objavljen 13.09.2012. 19:30
|

Stari član

Upisa: 255
Pristupio: 19.04.2011. 19:31
|
Uz duzno postovanje ali ti prokletnici zabari su nama na jugoistoku Srbije uz podrsku domacih placenika urnisali lovista tako da ti ja kolega ne mogu pozeleti srece u radu daleko im lepa kuca imas na naslovnoj taze vest koliko su oni dobri gosti(ogradjujem se jer ovo je moje visegodisnje lose iskustvo i veoma subjektivno i tendenciozno)
docekacu ja i taj dan da svane............
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 13.09.2012. 19:49
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Malo mi nisu jasne cene .... |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 13.09.2012. 21:40
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Mogu da najavim dva grupna lova na divlje svinje u Zagubici !!
Smestaj,lov i rucak ce kostati oko 5000din po lovcu!!Nesto sam se dogovarao sa Banetom pred.udruzenja pa ce mo ovu ideju nadam se realizovati a i okupiti u Zagubici gde su svinje u ekspanziji kao i u vecini udruzenja !!Imace pojedinci i mogucnost otkupa ulova ali o tome nesto kasnije kada utanacimo datum lova a i uslove!!! |
|
|