Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prihvatilišta za fazane-volijere

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prihvatilišta za fazane-volijere
Limun
 Želeo bih da saznam nešto više na ovu temu i da čujem imali neko od vas iskustva sa prihvatom,negom i ishranom fazančića,kao i koji je uzrast fazana najbolji za ubacivanje u prihvatilište? Da li se prihvatilište uopšte isplati ili je bolje kupiti odraslog fazana i pustiti ga u lovište?
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Odlična tema, Limun. Nismo je do sada imali, a nemam iskustva sa tim, pa nešto da naučimo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Browningbar
 Limune, imam ja kuci jednu zanimljivu knjizicu o izgradnji volijera,uzgoju i prihvatanju fazana pa cu ti doneti ovih dana da procitas, ima puno zanimljivih stvari!
Pravilo
Pravo u centar!
srbijalov

stefanmiga
 limun odlicna tema,ja nemam iskustva sto se tice fazana.ali po meni
se vise isplati kupiti odraslog.Smile
lep pogled i dobar odstrel.!!!srbijalov

Limun
 Miga ako kažeš da se više isplati pustiti odraslog fazana u lovište zašto su uopšte izmislili prihvatilišta i čemu ona uopšte služe? Browningbar ti vrlo dobro znaš kolika su naša iskustva sa prihvatilištima,a znaš i kolika se polemika kod naših lovaca vodi koliko je to isplativo. Zbog toga sam i postavio ovu temu i nadam se da neko od naših kolega zna malo više od nas i može da nam pomogne i nauči nas nešto malo više o tome. 

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Limun
 Ja i moje ptice

Khalil Gibran

zoranp
 Prati i podržavam...čitam i učim samo navalite sa informacijama...Limune opasan si bome postao...ali neka buraz volim takve...Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Limun
 Malo pre me izdade slika,ajd da probam opet. Moje ptice

Khalil Gibran

Browningbar
 Znam Limune, i znam da se vise isplati kupiti pile i hraniti ga u prihvatilistu pa ga posle odredjenog vremena pustiti u prirodu ali znas kroz sta smo sve prosli a narocito ti od strane nasih "lovaca"!Sad
Pravo u centar!
srbijalov

zoranp
 Slušao sam jedno predavanje gde se kazalo da je procenat preživelih puštenih jedanaestonedeljnih pilića i odraslih fazana u lovšte potpuno isti oko 30 % , ali su pilići tri puta jeftiniji, pa je onda jasno šta se isplati...ako je ta konstatacija tačna Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

stefanmiga
 lakse dati malo para,nego praviti kavez i raditi oko njive.treba
tanjirati kukuruz,orati,saditi,brati.mada po meni to sve isto izadje.Smile

Rečnik!No no no Post je izmenjen
Srbijalov Admin Tim

lep pogled i dobar odstrel.!!!srbijalov

Limun
 Evo da vam kažem kako i koliko izadje i koliko se isplati. Prosle godine umesto odraslog fazana odlučili smo se za kupnvinu fazančića od 10 nedelja. Umesto 300 odraslih fazana kupili smo 700 fazančića i stavili ih u prihvatilišta,inače imamo dva ukupne površine od oko 7ari, na kraju smo pustili u lovište oko 600 već spremnih za lov sa svojih 16 nedelja. Sa sve hranom i lekovima koštalo je isto kao da smo kupili onih 300 odraslih,ali moram da kažem da je veoma bitno kakva je godina a i sama nega. 

Khalil Gibran

Limun
 Da dodam još nešto. Idealan odnos površine prihvatilišta i broja fazančića trebalo bi da bude 2 metra kvadratna na 1 fazanče. Mi smo pokušali sa duplo manje i uspelo je,ali opet moram da naglasim samo uz dobru negu i brigu,a i dobru godinu.

Khalil Gibran

Lala

Limun kaže:
Evo da vam kažem kako i koliko izadje i koliko se isplati. Prosle godine umesto odraslog fazana odlučili smo se za kupnvinu fazančića od 10 nedelja. Umesto 300 odraslih fazana kupili smo 700 fazančića i stavili ih u prihvatilišta,inače imamo dva ukupne površine od oko 7ari, na kraju smo pustili u lovište oko 600 već spremnih za lov sa svojih 16 nedelja. Sa sve hranom i lekovima koštalo je isto kao da smo kupili onih 300 odraslih,ali moram da kažem da je veoma bitno kakva je godina a i sama nega.

Znači, ispalo je duplo jeftinije, uzeti mlade fazančiće, hraniti ih 6 nedelja, pa puštati, nego uzeti gotove odrasle.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

BojanKG
 Koliko kosta jedno fazance? 
srbijalov markafazan

Limun
 Zavisi za koji uzrast se odlučite kao i od koje fazanerije kupujete. Najbolje zovete Ristovču,mislim da su najbolji,oni vam sve kažu a imaju i svoj prevoz.

Khalil Gibran

slavko75
 u mome drustvu ih kupujemp od 9-10 nedelja i onda nekoliko nedelje ih drzimo u prihvatilistu dok neojacaju dobro pai tek onda pustamo
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

zoranp
 ..znači da je čovek znao šta priča...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Limun
 Inače moja sekcija je jedina u LU koja ima prihvatilišta a izgradjena su samo dobrom voljom nas nekolicine i malu novčanu pomoć iz LU. Svi ostali misle da je neisplativo jer ima previše posla. Ja mislim da je u pitanju samo čist nerad i ništa drugo! Pa moje LU poseduje fazaneriju koja godinama ne radi,kažu ne isplati se,a do pre godinu dana izdavana je privatniku koji je slučajno moj ujak i njemu se isplatilo sve dok je imao dovoljno vremena,a plaćao je i jednog radnika. A te fazane koje je ujak posle prodavao nisu hteli da kupe nego su opet išli u Ristovaču. Pa posle neka mi neko kaže da nije bilo lova u mutnom! 

Khalil Gibran

zoranp
 Limune svaka čast i samo napred !!!!! 
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,683,588 posete www.srbijalov.com