Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?
Sniper Hunter
 Vase misljenje

slavko75
 tesko pitanje, jedino mozda zbog clanarine i placanja ako je drustvo vece i brojnije mozda nas manje kosta ,stvarno teko pitanje
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Sremac75
 Hvala Sniperu!

Mislim da je ovo veoma interesantna tema, u svetlu neobično intenzivnog agitovanja za cepanje postojećih LU od strane rukovodstava LD, ali i predstavnika LSV i države.
A interesantno je i u svetlu ovog najnovijeg Uputstva, kojim oni koji su ubeđivali da se treba cepati, sada ubeđuju da sa tim treba sačekati!!!

Osnovna pitanja na koja treba odgovoriti pre nego što se odgovori na pitanje Jedinstveno LU ili podela su sledeća :
- šta se dobija podelom LU?
- šta se gubi podelom LU?
- hoće li biti jeftinije loviti u malom ili u velikom LU?

Pa hajde da diskutujemo!!!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavko75
 po meni jedinstvenim udruzenjem se gubi dosta manje prostora za manevrisanje, sa vise LU veca mogucnost prava i veca konkurencija, zato kazem jedino postoji mogucnost da lovce kosta manje

Sniper Hunter
 Ja mislim da je bio pokusaj da se cepanjem dovede udruzenje vremenom u stanje propasti pa da se posle manje placa po ha povrsine zakupnina jer je manja povrsina na kojom se gazduje tako da kasnije buduci vlasnici prodju jeftinije i da se sve to radilo da se sto brze domognu nasih najboljih lovista za sto manje pare ali ja mislim da se polako neki bude iz zimskog sna pa su shvatili gde nas sve to vodi to je moje licno misljenje nisam strucnjak u ovoj oblasti pa ako gresim tu ste da me ispravite kolegeSmile

slavko75
 da da ima i toga siguran sam

Lovac iz Vrbova
 Pa ne znam nisam siguran...mislim da ja pravi odgovor na ovo pitanje dao upravo Sremac75Smile

boro
 Podelom postojecih LU na vise manjih,radnici strucne sluzbe saveza uposleni u Vojvodjanskom lovcu dobijaju mnogo vise posla i vise zarade nego do sada. U savezima vise nece biti para kao do sada, a oni navikli na plate vece od ministarskih. Njima odgovara cepanje na sto vise malih LU.

Lala
 Pa izgleda da je postala moda, da se stara LU na neki način dele, cepaju, a da nije data članovima jedna dobra analiza, šta to u stvari donosi u praksi. Uglavnom se sve svodi na lepa obećanja tipa 'naše lovište, biće više divljači zato što nećemo plaćati naknadu LU, naša divljač - naše lovište, mi ćemo sami da lovimo mnogo više nego ranije, neće nama drugi komandovati, i sl.'. Naravno, većina članova se 'lepi' na takve priče, dok ne ukapiraju da od toga nema ništa. A još kad te priče krenu od uticajnih 'drugova', onda se ne sme ni pitanje postaviti, a kamoli osporiti takva namera.
Bojim se da će prizemljenje biti vrlo nezgodno, kad dodje na red plaćanje cehova jedne prenagljene odluke.
Analiza dr.Ristića o troškovima poslovanja jednog LU, koju sam postavio na naslovnu stranu, je oborila sve rekorde čitanosti - ubedljivo najčitanija vest od kad portal Srbijalov postoji. To samo pokazuje, koliko su u stvari lovci-članovi slabo informisani, i da su najčešće izmanipulisani.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

boro
 Pojedinim predsednicima lovackih drustava, odgovara cepanje jer ce moci da nastave sa biznisom koji im je i do sada omogucavao lep zivot na racun divljaci, lovaca i drzave.
Ako ostanu u jedinstvenom udruzenju izgubice ziro racune i prostor za "zaradu" ce se svesti na najmanju meru. A steta bas je bilo dobro.

Lala
 Niko ne pominje vertikalu, gde svi dobijaju: predsednik LD - predsednik LU - funkcioner u Savezu, uz podršku nekog inspektora i pokriće uticajnih 'drugova' (ministarstvo, sudstvo, policija itd.). I onda sve funkcioniše kao satić: jedni dobijaju lovu od divljači, drugi love besplatno kad hoće i koliko hoće, a treći dobijaju trofeje, poznanstva i uticaj kupljen nekim extra lovom.
Ko tu pita članove lovce, oni će glasati kako im se kaže, a biće nagradjeni ponekim zecom viška, ili će im se progledati kroz prste 'za onu srnu, il DS', a ako su baš dobri, dobiće na skupštini LD jedan lep 'svinjski' paprikaš! Eto, tako to ide. I ko kaže da nije tako, ili nije normalan, ili nije lovac.
Pa zašto da menjamo jedan tako dobar sistem? $aAa

Taj lanac se teško razbija, Gordijev čvor se teško odmrsuje - ko ne zna, Gordijev čvor niko nije uspeo da razmrsi, dok, po legendi, Aleksandar Makedonski nije uzeo mač i presekao čvor. Znači, i lovstvu je potreban neki novi 'Aleksandar', koji će već jednom da preseče! AKo toga ne bude, onda će i dalje da radi stara naša praksa: ruka ruku mije, lice obadvije!
Ko razume, shvatiće Smile

Sremac75
 Ja ipak mislim da je stvar malo jedostavnija.
Mislim da se sve svodi na prevelike ambicije iskomplaksiranih predsednika sadašnjih LD, koji su do sada bili "drugi", da postanu predsednici novih LU, i da budu "prvi"!!!
Kako zbog ostvarivanja dečačkog sna o tome da u nečemu budu "prvi" i zbog toga poštovani (iako se poštovanje ne zaslužuje funkcijom, nego ljudskošću, ali.....), tako i zbog širenja mogućnosti za manipulacije i brojne zloupotrebe, te dalje bogaćenje na naš račun.
Takvim ambicijama je dat "vetar u leđa" od strane "umnih lovnih glava" koji su i za sebe videli korist od usitnjavanja lovišta i Udruženja (više udruženja i lovišta=više lovnih osnova i GPG=više faktura)
A i jedni i drugi su za te svoje težnje našli pogodno tlo donošenjem novih Zakona (o divljači i lovstvu, i o udruženjima).

Ali, izgleda da je neko "uzeo mač u ruku", i obavestio navedenu gospodu da to nije bio cilj donošenja pomenutih Zakona, i zapretio presecanjem "Gordijevog čvora".

Bilo kako bilo, smatram da im, bez obzira da li su se opametili ili ne, ne treba više gledati kroz prste, nego FIK po čvoru!!!

Stari
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Sremac75, ne smem da tvrdim, ali moguće je da je i ova instrukcija LSV, kolateralna posledica frke koja se podigla oko dešavanja u vašem, i u još nekim LU i LD. Rekoh ja da je to dosta daleko otišlo...

Sremac75
 Ma da.
Normalno je da se u mutnoj vodi najbolje lovi.

E, sada je izgleda neko rešio da vodu malo izbistri, pa da vidimo ko, šta, i zbog čega radi!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Ovi "naši" separatisti su tvrdili da će nam samima biti bolje i jeftinije, da nas neće "preglasavati ostale seljačine iz LU", da se moramo osamostaliti "da nas Bora ne bi više zajebavao", da imaju punu podršku "njihovih ljudi" LSS i LSV za osamostaljivanje.

E sada je jasno da podrške "njihovih ljudi" LSS i LSV više nema!!!
Nema više ni Bore kao predsednika LU da ih zajebava!!!
A svesni su da neće biti ni bolje ni jeftinije!!!

Šta je sada razlog za osamostaljivanje????
Da nije neki lični interes, nekih magistara i estradnih umetnika???
tU.a
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Pre neki dan sam radio na novom Statutu LU.
Kako sada stvari stoje naše LU će ostati jedinstveno, bar dok se ne ustanove nova lovišta.
A onda će biti svašta.....
PraviloPraviloPravilo
Palica

boro
 Sremac, da li je istina da je rukovodstvo udruzenja sakrilo od clanstva pa i od predsednika drustava instrukciju koju je poslao LSV, onu oko buduceg statusa. Tako sam cuo a sve ne mogu da verujem.

Sremac75
 TAČNO 100%!
PraviloPraviloPravilo
Palica

boro
 Ali pitanje je sta bi bio motiv za tako nesto, nije valjda da nece poslusati instrukciju. Mozda imaju neku drugu instrukciju, kako je rekao onaj mozda imaju instrukciju iz vlade.

Sremac75
 Izgleda da će ipak posušati, ali videćemo!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,512 posete www.srbijalov.com