Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ALPEN

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ALPEN
Cvele
 Zna li neko sta o ovom metku ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

bogoljub
 Znam da je bio bar za mene pravi metak.Punio ga je neko iz Kragujevca i bilo ga je par godina.Zasto se vise ne proizvodi nisam upoznat.
Dobar pogled.
srbijalov

ohotnik
 Ja sam jednom prilikom pre dosta vremena mislim pre 8-10 godina kupio 10000 trap patrona bilo je povoljno i imam samo reci hvale za ovaj metak sasvim solidan.Isto imam informaciju da je pravljen u Kragujevcu i od tada se nisam vise sretao sa njim

gardista
 bese kvalitetan metak, bilo ga je i za 20-icu...
rado smo ga kupovali, dok je bilo....

canis aureus
 ... zelena boja plastičnog patrona, sačme 34gr, 12(2,5mm), 10(3mm) i 8(3,5mm) po jedna kutija za probu. Pošto mi se pokazala kao dosta dobra, čak i bolja od ostalih domaćih koje su inače samo i bile tada u prodaji, vratio sam se do "11.aprila" po još -da se obezbedim! Rasprodata! ... to je bilo pre više od 10god(možda 13-14god) i više nisam imao "bližih susreta"
Bio je to tada jedan od boljihB)

Cvele
 Pitam zato sto moj otac i dalje poseduje ove patrone, dosta PP-a ima(8,5mm) ima i sestica i cetvorki, nista sitnije, samo me interesuje koje li je punjenje Hmmm

walther
 1.60 g baruta-u pitanju je neki srebrnasto sivi dosta sitan.imam taj barut za punjenje mojih patrona ali ne izgori do kraja cevi-ima ostataka.kapisla bese fiocchi...seckao sam ovaj patron al ne nadjoh 34 g kako gore navede kolega nego 32.60 grama "6"-ice...

SUMO
 Ako se dobro secam, neka ``korporacija`` tipa privatnik i vojska ili nesto slicno.
Firma je propala iz meni nepoznatih razloga, a metak je bio sjajan. I sad imam par komada u kolekciji, zao mi da ih ispucam.
Bilo je lepo loviti sa odlicnim metkom pa jos cirilicno ``Alpen``.....

Cvele
 Ostao neki komad.... Smile ovde na slici je PP(8,5mm), 6(4,00mm), i 4(4,5mm)
Cvele priložio:
1_63.jpg

belombeograd
 Po mojim skromnim nezvanicnim saznanjima,Alpen je poslovao u sklopu kragujevacke ZO, posedovao je Universal 90 ,italijansku masinu za laboraciju (istu koju dalje koristi BELOM) koju je kupio sadasnji vlasnik Krusika. da li je uspeo da je pusti u rad,nije mi poznato,ali da smo mi iz Beloma planirali da je kupimo,to pouzdano znam,jer su nase kolege isle u Kg,da je pogledaju.

PEZ
 Da li se neko seca Alpena kada se "pakovao" u potpuno plasticne caure(bez metalnog ojacanja) izuzetan metak bar su tako tvrdili moj otac i njegove kolege,jedino je imao manu da tako kazem jer se desavalo da ejektor otkine ceo danceta a ispaljena caura ostane u cevi.B)

sheytan
 ^ Pez, vetje mu mane od toga ne treba! ;)

Nema vishe praktichno nigde municije brez dna od gvojza... Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ
 Slazem se kolega sheytane,ja sam jedino tada video patrone bez ojacanja,tad i nikad vise.

sheytan
 Ja te nji'ove nisam video, ali sam poonio svojevremeno u, valjda slichne, chaure iz Muzlje kod Zrenjanina, ali nisam bash bio odooshevljen... Plastika nije bila vrhunska, inache bi nachelno to radilo, pogotovo u pushkama bez ejektora, + kada bi se pertlovale bez hvatanja onim amaterskim reckavo-konusnim hvatachem dna chaure... Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,593 posete www.srbijalov.com