Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Mirovanje članstva u LU

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Mirovanje članstva u LU
Lala
 Olah56 je postavio pitanje: Interesuje me kako su u lovačkim udruženjima rešili problem članova koji žele mirovanje članstva i kako im se naplaćuje članarina?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Svako LU ovo pitanje treba da ima regulisano svojim statutom. Tamo treba da piše to, ako je predvidjena mogućnost mirovanja članstva.

charuga
 kod nas je to reseno ovako..ako si bolestan uplacujes normalnu clanarinu za sledecu lovnu..a ako nisi,nego si pauzirao,onda placas duplu clanarinu..
nisam 100% siguran ali 95% jesam..
..............

Sremac75
 Do yaya mirovanje!
Ili isto, ili duplo!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ohotnik
 Do dve godine prekida je moralo samo da se plati savezu clanarina sada ce morati ministarstvu da bi ostao status lovca A posle toga ko hoce da uplati clanarinu ld i lovi mora da plati punu clanarinu sto podrazumeva [clanarinu, iznosenje hrane,radne akcije,brebrojavanje] Nema nove upisnine i kaznenih odredbi Sto po meni nije lose

bogoljub
 Kod mene se podnese molba da ti miruje članstvo pa kada upravni odbor odluči da je razlog valjan,donese se odluka o mirovanju članstva.Obaveza člana kojemu miruje članstvo je da uplati prvu ratu članarine odnosno ove godine su smanjili na 2000.Ranijih godina je dobijana i lovna karta za te članove pa je poneko i zloupotrebljavao svoj status.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

ohotnik
 Tako se tumaci kod nas u drutvu Ja nisam reka ni da sam za to niti protiv A objasni mi kako si ti LU Aleksandrovo resio tu situaciju kod tebe posto vidim da si presednik Verovatno sa novom upisninom sa jedno 30000 din

ohotnik
 Sve ja to odlicno znam Ali kod nas skupstina broji 49 clanova i odluke donosi vecinom Nekada dobre nekada lose Placala se clanarina Lss a za ministarstvo ce se tek videti da li ce je placati lovci u mirovanju

Cadara
 Da to je jako dobro što je urađeno u Satutu LU Aleksandrovo.
Kod nas status mirovanja članstva je reguulisan statutom i mirovanje može imati Lovac koji zbog bolesti ne može da ispunjava obaveze (prilaže se lekarsko uverenje), zatim lica koja su u privremenom radu van mesta prebivališta (inostranstvo i sl), lica koja su na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka i lica koja zbog duboke starosti nisu u stanju da ispune svoje obaveze. ovo poslednje nisam ni ja baš razumeo šta je to i koliko duboka starost ali je tako. Mirujući član ima obavezu da uplati saveznu članarinu i ostale obeveze prema višim savezima (što je za ovu godinu oko 2.000 dindži) a što je u suprotnosti sa primerom iz statuta LU Aleksandrovo.

ohotnik
 Ja jedno a ti kolega Aleksandrovo drugo kakav clan ministarstva Dosta lovaca ce hteti da im clanstvo u ld miruje jer ljudi nece hteti da placaju clanarinu u praznom lovistu ili iz nekog drugog razloga Nego ce lepo platiti ministarstvu lovnu kartu od 1000 din i lepo ici u komercijalni lov na sitnu i krupnu divljac Moje lovacko drustvo nije uzimalo nista clanovima koji miruju placalo se visljem savezu LSS clanarina i lovac je za to dobijao i lovacke novine A za ministarstvo sto sam rekao da ce placati ne sto su obavezni nego sto im je to u interesu jer skoro svi lovci imaju inters za tako nesto a ne da ih neko tera na to Plati 1000 dinara dobije lovnu kartu i kada ima mogucnosti i zelje ode u lov gde on hoce i kada hoce Mnoga drustva ce se iznenaditi kada budu videli koliko im se lovaca bude odlucilo na takav tip lova Ljudima je dosta raznih pravila i presednika drustava koji rade kako oni misle Ljudi za svoje novce hoce da rasoplazu kako oni hocu

Lala

ohotnik kaže:
Do dve godine prekida je moralo samo da se plati savezu clanarina sada ce morati ministarstvu da bi ostao status lovca A posle toga ko hoce da uplati clanarinu ld i lovi mora da plati punu clanarinu sto podrazumeva [clanarinu, iznosenje hrane,radne akcije,brebrojavanje] Nema nove upisnine i kaznenih odredbi Sto po meni nije lose

Odakle ti ideja da se ministarstvu plaća nešto, da bi imao status lovca? Ministarstvu plaćaš za lovnu kartu 1000 dinara, na budžetski račun koji počinje sa 840-........
Kakva crna članarina ministarstvu? Ama bre ljudi, sve ste izbrkaliShock

ohotnik
 Nije moja ideja je upravnog odbora U statutu nemamo odluku o statusu clanova lovackog drustva u vezi mirovanja Ni upravni odbor nije doneo konacnu odluku Jos se vodi polemika

Lala
 Pa izmenite statut, i ubacite taj deo o mirovanju članstva, ko vam brani?
A zaboravi na onu priču sa članstvom u ministarstvu, ili si ti nešto pogrešno shvatio, ili ti je neko preneo tako, pa ti primio zdravo za gotovo.
Ko se bre učlanjuje u ministarstvo, glupost! Odem u ministarstvo i kažem 'dobar dan, ja došao da se učlanim u ministarstvo, gde treba da platim?'. Pa nije ministarstvo dobrovoljno udruženje gradjana!
Manite se gluposti, ovo je tolika budalaština da ne vredi komentarisati.

djosa69
  u lu.vlasotince takoje regulisano sto clan koji planira da miruje odredjenu godinu popuni zhtev navede razlog sto ne moze da plati clanarinu i u100%slucajeva uo.odobri, ne vidim razlog sto bi bilo drukcije.

misa 71
 Kolege kod vas bar je to regulisano a kod mene bila luda kuća. Moj bivši gazda na LU sam sprovodio i tumacio statut i zakon . Kod mene u LU mogao si da ne platiš članarinu par godina pa opet da platiš i to po istoj visini članarine za tekuću godinu bez ikakvog uvećanja zbog prekida.Niko nije morao da podnese nikakav zahtev za ponovni prijem u članstvo LU . Status mirovanja članstva kod mene u LU NEPOSTOJI . Samo daj pare za tekuću godinu, nebitno dal si uplatio do marta ili do decembra za tekuću godinu, zasigurno ćeš dobiti lovnu kartu.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

zoranp
 Ja koliko znam jako malo društava ima tu praksu da drži lovce sa statusom mirovanja, što u neku ruku i nije u redu ,jer obaveze se one osnovne moraju svakako platiti, a to što neko neće uzeti npr lovnu kartu i neići u lov i akcije, jer ove godine ima prečih stvari od lova ili je negde na radu u inostranstvu ili nedaj bože bolestan... mislim da treba imati razumevanja za ljude koji žele da stave svoje članstvo u mirovanje..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

bogoljub
 U ova teška vremena svako se snalazi kako zna i ume.Ako društva ili udruženja imaju prihode na bilo koji način i hoce da neko kome miruje članstvo neplati ništa pa nema problema.Kod mene je tako kako je dokle će nezna se.Verovatno dok se drugačije ne dogovorimo.A za divno čudo niko nije odustao od članstva u lovačkom društvu.Čak šta više primili smo još šest novih članova.iveli
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

savo bp
 Ne bi bilo loše da pojedinci uzmu od svojih predsednika ili sekretara L U statut i pravilnike jer je u njima sve regulisano. U L U Bačka Palanka postoji oderdba u statutu koja se odnosi na mirovanje u članstvu udruženja - lovac može podneti molbu za mirovanje članstva ali mu ne prestaju obaveze plaćanja članarine u L U i L D - ne plaća obavezu višim organima, ne može ići u lov (nema lovnu kartu), nema radnih akcija ni unosa divljači.

LU Aleksandrovo
 Jako lepo mirovanje članstva, pa čim višim savezima neplatiš njihov deo, članstvo ti miruje, oni samo primaju, nikad ne isključuju, pa upravo se mirovanje članstva i traži zbog ukidanja svih dažbina, posebno onih LU jer su one i najveće, i lovci ne traže mirovanje članstva od viših saveza već od svojih lovačkih udruženja.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

savo bp
 Možda nisam jasno napisao -lovac koji je u ststusu mirovanja ne plaća ništa svom matičnom društvu niti Udruženje. Plaća samo članarinu LSS i LSV - lovnu kartu dobije ali mu se ne izdaje dok mu mirovanje ne prestane. I mene uskoro čeka "Povlašćeni član" zbog godina i lovačkog staža ali mi je nelogično kako ću ja biti član L U a ne plaćam nikakvu članarinu Udruženju. Našim pravilnikom je tako regulisano ali mislim da to treba menjati / nelogično - biti član a ne plaćati članarinu onome kod koga si član/.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Osipanje članstva LU LOVAČKA UDRUŽENJA 35 22.09.2013. 19:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,792,574 posete www.srbijalov.com