Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Sednica UO LSV


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [17 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
14% [7 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
39% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [6 Glasa]

Glasova: 49
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Sednica UO LSV
Sednica UO LSV

LSV: održana sednica UO, nema odluke o vanrednoj Skupštini

Juče, 23.04.2019., u Novom Sadu je održana sednica Upravnog odbora LSV, prva u novom sazivu posle održanih izbora. Sednicom je predsedavao Novak Andrić, koji je biran za novog predsednika Saveza. Sednici Upravnog odbora nisu prisustvovala dva člana UO, Ljubiša Kos iz Sombora i Nedeljković Nebojša iz Nadalja, a prisutni su bili predsednik Skupštine LSV Dragan Gutić i direktor ’Vojvodjanskog lovca’ Milenko Zeremski. Na sednici su se predstavili članovi UO, i zatim počeli rad po dnevnom redu.

Ono što je obeležilo jučerašnju sednicu je nekoliko stvari: prvo, posle odbijanja upisa u APR novog rukovodstva, predsedavajući Andrić je od UO isposlovao da donesu odluku o ispravki greške na koju je ukazao registrator u rešenju o odbijanju, ali nije postupio onako kako je u rešenju napisano (dvoklik na sliku za uvećanje), da Skupština donese potrebnu odluku, nego je to učinio UO, uprkos upozorenju od strane zamenice predsednika LSV Sanje Momčilović Bognič. Kako je moguće da Upravni odbor preuzima ovlašćenja Skupštine, i to još u prisustvu predsednika Skupštine? Sporna odluka UO, kojom se ponovo ulazi u rizik od novog odbijanja upisa, promptno je prosledjena u APR. Šta će dalje biti, zavisi od nove odluke registratora, ali je utisak više članova UO da predsedavajući Andrić želi da ako ikako može, izbegne sazivanje nove Skupštine LSV, sigurno zbog troškova, ali verovatno i zbog nekih drugih razloga.

Druga stvar koja je izazvala pažnju, jeste odbijanje članova UO LSV da u Komisiju za odnose sa inostranstvom imenuju prethodnog predsednika LSV Aleksandra Milovančeva. Pored njega za tu funkciju je bio predložen Ferenc Irmenji, a na glasanju je bilo 7:6 u korist Irmenjija. Medjutim, donošenje odluke o imenovanju Irmenjija je volšebno prolongirano, jer je neko od članova UO dao tumačenje da je za izbor potrebno više od polovine ukupnog broja članova UO, njih 15, dakle potrebno je 8 glasova?! Odluka o ovom imenovanju će biti doneta nekom drugom prilikom.

Treća stvar je potenciranje ’slučaja Barice’, i posledice koje je prijem tog neregistrovanog LD imao na izbore, gde se postavilo pitanje šta to novi UO LSV preuzima od prethodnika, ne samo po pitanju članstva, nego i po nekim drugim pitanjima, npr. ’Vojvodjanski lovac’ doo.

Četvrta stvar, koja je možda i najozbiljnija po mogućim posledicama, jeste tvrdo odbijanje predsedavajućeg Andrića da se članovima UO LSV stavi na uvid izborni materijal i glasački listići!? Decidirano je rečeno da će taj materijal i listići biti stavljeni na uvid samo sudu! Sa kojim pravom se onemogućavaju članovi UO da vide taj materijal, nije jasno. Ostalo je nejasno gde se taj materijal uopšte i nalazi, da li je u sedištu saveza (kako bi moralo da bude), ili je na nekom drugom mestu!? Skrenuta je pažnja da se izborni materijal mora čuvati najmanje godinu dana, a na svaku primedbu u vezi izbora je od predsedavajućeg dobijan odgovor: 'Rešavanje na sudu!’.

Tok sednice je bio praćen gotovo neprekidnim ’varničenjem’ izmedju predsedavajućeg Novaka Andrića i zamenice predsednika Sanje Momčilović Bognič. Uočljivo je da je i medju članovima UO LSV prisutna podela, koja odslikava duboku podelu unutar LSV. Kako će se stvari dalje odvijati, videće se ubrzo, naročito posle nove odluke registratora o upisu novog rukovodstva. Šta će se desiti ako upis ponovo bude odbijen? Zbog čega se nije postupilo po decidnom uputstvu registratora? Takodje, izgleda da jedan dobar deo članova novog UO nije dovoljno upućen u ono što bi trebalo da rade, i da dolaze na sednicu totalno nepripremljeni i neupućeni u elementarne procedure i statutarne obaveze. Po kojim kriterijumima oni (ne)učestvuju u radu UO, odlučuju i glasaju, ostaje nejasno.

Pri kraju sednice UO LSV, u sedište saveza je došao i predsednik LSS Bratislav Ćirković u pratnji svog zamenika Bojana Radovanovića. Ćirković je sa upravom LSV razgovarao o modalitetima povratka Vojvodjana u LSS, ali i taj postupak zavisi od daljeg razvoja dogadjaja vezano za upis u APR, ali i po pitanju neplaćene članarine. Tom prilikom je Andrić rekao da LSV ima svoj sastav delegata za Skupštinu LSS, iako na izborima u LSV 6. aprila o tome nije bilo ni reči! Kako je moguće da se daju takve izjave, nije jasno, tim pre što je od prethodne delegacije verovatno došlo do nekih promena, kako u sastavu LU članstva, tako i unutar samih LU - možda neko LU nije više član, možda je neki delegat prestao da bude lovac. Broj delegata zavisi od broja članarina - na svakih 500 članarina imenuje se jedan delegat.

Utisak je da ovakvo stanje u UO LSV, ali i u LSV, nije održivo na duge staze. I dalje ima pokušaja svojevrsnog pravnog ’silovanja’, slobodnog i ’kreativnog’ tumačenja Statuta, ali i nekooperativnog ponašanja. Sve to je posledica dešavanja na izbornoj Skupštini LSV, čiji epilog će, kako nezvanično imamo saznanja, biti poznat posle sudskog procesa koji je pokrenut.

          
Komentari
4038 #1 dragan23
dana 24.04.2019. 10:57
Taze predsednik nije siguran da bi mogao nastaviti obavljati funkciju predsednika ako bi ponovo doslo do glasanja. Izgovor da je skupo organizovati ponovno glasanje ne stoji kod mene kao argument. Kreni cist i uzdignuta cela, a ne ovako. Vise ce nas lovce kostati donosenje odluka u interesu nekih ljudi i grupa nego li jedni ponovljeni izbori. Ne svidja mi se ovakav novi pocetak srozavanja ugleda LSV. Mislim da ovakav razvoj dogadjaja zahteva budnost i da se u datim okolnostima zaboravi dzeltmenskih 100 dana rada pa sagledavanja cinjenicnog stanja, vec treba delovati sad pa sad, jer sutra moze da bude kasno!
1433 #2 tomo vrbas
dana 24.04.2019. 11:29
Dok na celo LSV-a ne dodje neko mladji kao na celo LSS-a nema pomaka u daljem radu i napredovanju.I dalje tu preovladava komunistickio-partijski sistem ja tebi ti meni.Ili ja tebe serdare,ti mene vojvodo!
716 #3 DakiNS
dana 24.04.2019. 11:57
Koliko sam razumeo "novi" preCednik je zaposlen u MUP-u . Pa zar on kao službeno lice da krši i izigrava i zakon i statut . Jadna li nam majka. A i njemu , igra se sa karijerom.
3265 #4 mrwa22250
dana 24.04.2019. 12:07
Novi nam preCednik NECE da poslusa savet dat od APR-a koji TRAZI odluku SKUPSTINE UDRUZENJA,o obrazovanju ogranka za obavljanje delatnosti...
Novi nam preCednik IMA svoj SASTAV delegata za skupstinu LSS=a,valjda zato sto je Bogomdan i moze da sastavlja i rastavlja kako mu se cefne(kao i svi njegovi prethodnici).Mogu misliti ko je u SASTAVU i vec vidim kako nastavljaju politiku durenja koju je ex preCednik vec zapoceo.
Na kraju,ako je sve bilo legalno na izbornoj skupstini,otkud bojazan da se sazove vanredna gde bi se otklonila nedoumice.Bacili smo milione LOVACKIH novaca na raznorazne fantomske projekte,privatne bahanalije,cascavanja fakulteta i privilegovanih LU,a sad odjednom mora da se stedi na sazivanju skupstine bez koje nema upisa u APR-u.Ili mozda novi preCednik ima i neki svoj APR u koji ce se upisati kako to njemu bude odgovaralo,a ne kako mu je preporuceno???
Da nam je da nadjemo neki jak kanap,pa da zavezemo taj dzak loodaka odakle se vade kandidati za funkcije u savezu,gde bi nam kraj bio.Ovako,samo nastavljamo niz gde lose zamenjuju gori ili u slucaju da je Beuk pobedio,stari,provereno losi.
U situaciji kakvu imamo,svaki zahtev da se ostane u clanstvu saveza i istom uplati clanarina,zahteva ozbiljnu psihijatrijsku analizu.
Dobar pogled.
45 #5 skojic
dana 25.04.2019. 17:05
Ova moja diskusija sada će da izgleda vrlo subjektivna jetr sam ja iz LU odakle je i novi Predsednik LSV , a nije i nije mi namera da da bude takva .
Sve ove objave o izborima organa u LSV su i pre samog čina izbora ukazivale na radnje iza kulisa tako se i sad nastavlja .
Moram da budem kritičan na ovu vest jer ako je ovo što je urađeno na sednici UO LSV u suprotnosti od statuta LSV zašto se ne navode i koji su prekršeni Članovi statuta ili nekog normativnog akta LSV. U slučaju " Barice " ste naveli tačan član statuta koji je prekršen ( u predhodnim vestima - upisima ) , ovako mi sve ovo izgleda kao ponovo iza kulisa da se vlast sruši valjala ona ili ne .
Novi Predsednik LSV jeste zaposlen u MUP-u ali takođe je i doplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom a i advoktski ispit ( ako ne grešim ) tako da je sigurno upoznat sa zakonima i statutima , čini mi se da još je i pre ovogaizbora na mesto Predsednika LSV bio i u komisiji za normativna akta ili kako se već zove.
Ako APR nešto traži ne mora da znači da je on upravu da to i treba kako je naveo da odluku donese skupština LSV ili može to i UO LSV zavisi od našeg statuta što APR ne obavezuje da zna , ili je to ako je po statutu LSV ovlašćen UO LSV samo istrument da se izazove nova skupština . Znači kako je u statutu LSV .
Dali je za izbor u neku komisiju LSV potrebno da glasa više od polovine članova Uo ili ne opet statut rešava a ne neko ko kaže da je tako .
Slučaj " Barice " ste naveli član statuta 1 . tačka 2 . koliko je to imalo uticaja na sve što se dešavalo posle i dalje je ostalo nedorečeno ili neko neće da kaže .
Sa glasačkim materijalom se uvek može manipulisati na ovaj ili onaj način ( istorija nas uči u oba pravca ) , dali je nekome ( svako ko izrazi sumnju ) u obavezi da se pokazuje glasački materijal ili ne opet postoje zakonski propisi i u tom slučaju ili možda NE.
Da se sukobljavaju ( varniče ) Predsednik i njegov zamenik nije normalno a ne pogotovu na samom početku , to može da ukazuje samo na jedno da je neko mnogo više očekivao a nije to i dobio . Dali neko radi kako treba ili ne baš na samom početku teško da se vidi , naravno vreme će pokazati ko je u ovom sastavu oran da Lovstvo u Vojvodini vrati tamo gde treba ili možda i neće pokazati .
Sve u svemu ja bih voleo da imam taj statut LSV i da mi neko ukaže šta je to sve prekršeno u njemu ili nekom drugom aktu .
Ja nisam pravnik i to sigurno neću moći videti kao neko kome je to struka i zato bi ( meni i meni sličnima ) objasniti koji je to član u statutu LSV prekršen.
Znam da ovo izgleda kako izgleda ali nije TAKO.
136 #6 Lala
dana 25.04.2019. 19:22
Evo da malo pojasnim: Prvo, nipošto nisam zlonameran, ni prema LSV, ni prema Novaku Andriću, ni prema Sanji Momčilović, niti prema ikome iz uprave LSV. Andrić jeste biran na Skupštini, i ja sam mu čestitao na izboru lično, tamo u sali. Čak sam mu rekao, da ako mogu da pomognem nešto, tu sam.
Sve što je izneto u mom tekstu je zasnovano na pouzdanim saznanjima iz više izvora, a utisci su naravno moji, subjektivni.
Jeste, Novak Andrić jeste dipl. pravnik sa položenim pravosudnim ispitom, ali i takvi pravnici mogu da pogreše; greše i sudije pa im se presude obaraju ili preinačuju. Eto, i Andriću je odbijen upis u APR, iako je on bio podnosilac, pa nije dobro odradio, prevideo je proceduralnu grešku. Do suštinskih stvari izgleda da registrator još nije došao. Zar ne reče Andrić na UO da će za dan ili dva sve biti rešeno? Pa nije rešeno. Ja mislim da je Andrić pogrešio u tumačenju Statuta LSV, član 45. Statuta na koji se pozvao, kada ga tumači da je UO nadležan, a ne skupština - ako ovlašćeni državni organ zatraži odluku Skupštine, onda možeš ili da uložiš žalbu, što je moguće ali nije uradjeno, ili da postupiš po uputstvu tog organa, nego je izabran treći, možda najlošiji način, da se tumači kako bi neko želeo, i da presednik UO protumači da je isti taj UO nadležan. Sam sebe oglasio nadležnim, pogrešno tumačeći Statut? Ili grešim?
Moji tekstovi su bili usmereni u pravcu da ne dodje do novog odbijanja upisa u registar APR Novaka Andrića i Sanje Momčilović Bognič, jer bi to onda već bila blamaža, koja bi mogla da dovede do pravnog džumbusa, pa i do delimične blokade rada saveza.
U slučaju 'Barice', pored člana 1. Statuta, direktno je povredjen i član 32., t.3., i tu nema zbora. Jasno kao dan. Šta se dešava posle? Ne znam, mislim da je podneta tužba, a možda i neke krivične prijave, zaista nisam siguran, nisam ja neko ko je akter dogadjaja, ja sam samo posmatrač, ne presudjujem, imam svoja saznanja i mišljenje i iznosim ga, kao i svi drugi.
Naravno da Statut rešava većinu pitanja, ali ima situacija koje ni Statut nije predvideo.
Što se tiče izbornog materijala, zbog čega bi Novak Andrić, kao predsedavajući UO LSV, mogao da ima uvid u materijal, a drugi članovi uprave da ne mogu? Nisu članovi UO LSV 'svako' ili 'neko', pa da im se ograniči pristup. Da li još neko, osim Andrića, ima pristup materijalu? Kako i gde se čuva materijal? Ne znam.
Skojiću, svačija diskusija jeste subjektivna, niko od nas nije sudija da sudi, ali jeste ovde da iznese svoje mišljenje, i to je normalno i poželjno, tako se vodi diskusija. Niti sam ja uvek u pravu, niti Skojić, niti Novak Andrić, niti Sanja Momčilović... Vreme će pokazati.
Slažem se da je atmosfera u vojvodjanskom lovstvu dosta loša, i da je podeljenost skoro opipljiva. I to sam više puta napisao, kao lošu stvar, imam svoje ideje kako bi se moglo rešiti, ali ne pitam se ja niti ću se ikad pitati, nemam tih ambicija.
Ljudi su postali čudni: kada nekom moje pisanje prija, onda me dižu u nebesa; kada im ne prija, onda me nagrde 'na pasja kola'. Pa rad saveza je javan, i svaki funkcioner saveza je podložan kritici. Što odgovornija funkcija, to je i kritika usmerenija, nema tu razloga za ljutnju. Kritika vrlo često pomaže, i moj utisak je da je Andrić toga svestan i da razmišlja slično. Jednoumlje nije dobra stvar.
Statut LSV možete pogledati i proučiti, pošto ga nema na sajtu LSV moram ja da vam omogućim uvid, klikom na link: https://docs.google.com/viewer?a=v&pi...YWRhNDk4ZQ
Za kraj komentara: mislim da je vrlo nepristojno šta na sajtu LSV u izveštaju sa sednice UO ni jednom rečju nije pomenuta poseta gostiju, predsednika LSS Brace Ćirkovića i njegovog zamenika Bojana Radovanovića. Nepristojno, nediplomatski i netaktično - to su ljudi sa kojima uprava LSV treba da razgovara o saradnji. Ignorisaše ih u saopštenju za sve pare. Kao da nisu ni bili.
45 #7 skojic
dana 26.04.2019. 14:07
Prvo da ti se izvinim Lalo je ja nisam ni pomislio da si zlonameran , nego kad se govori o nečemu što je prekšeno trebalo bi reći i šta je prekršeno .
Drugo da ti se zahvalim Lalo za statut LSV jer sad mogu i konkretno da vidim šta me je zanimalo.
Slučaj " Baice" ko što rekoh i u predhodnom postu ste naveli tačno šta je prekršeno pa o tome je nepotrebno trošiti reči .
Povodom odbijanja APR-a da sprovede podnetu registraciju kao što rekoh ne znači da su upravu . Po statutu LSV Čl.45 stav 3 .tačka 7. jasno govori da je osnivanje privrednog društva u nadležnosti UO a pored toga u samom statutu LSV koji je registrovan u APR-u u poglavlju VII Aktivnosti saveza Čl. 61 tačka 4 stoji i šifra delatnost 01.70 , tako da mi nije jasno zašto se traži neka odluka kad je odlučeno još 2010 . g.
Odlučivanje u UO LSV je definisano Čl.46 tačka 4 . gde se navodi da je odluka doneta ako je za nju glasalo više od pola ukupnog broja članova UO , tako da i izbor u neke od komisija je jedna od odluka UO LSV.
Za izborni materijal nisam našao ( možda sam prevideo ) tako da o tome nisam siguran da bih mogao diskutovati .

Da je krenulo kako treba NIJE , da valja NE VALJ . Relacija između LSS i LSV je u jako lošem stanju nadam se da će se to vrlo brzo dovesti na nivo na kome mora da bude , greška je što nisu na sajtu LSV spomenuli i prisustvo gostiju iz LSS jer je to već čin dobre volje da se odnosi između ovo dva saveza poprave .
Svi smo mi skloni greškamo tako ja već imam sumnju da je ovo sve tačno što sam napisao jer će se već naći neko ko će me demantovati .
Retko kada komentarišem vesti a još ređe napadam ili dižem u zvezde nekoga ko je napisao vest.
Što se tiče ko je upravu to će kako reče vreme pokazati jedino bih voleo da se ovo reši u korist lovaca jer lovci za sve ovo izdvajaju iz svig džepa .
136 #8 Lala
dana 26.04.2019. 17:02
Skojiću, nema potrebe za izvinjenjem, nisam ničim ni uvredjen ni povredjen, odnos izmedju tebe i mene je više nego korektan i bio i biće. Smatram te dobrim i poštenim čovekom i čestitim lovcem, koji ima svoj stav i mišljenje, i koji ume da čuje i uvaži i tudje argumente. Što jedan stari profesor univerziteta reče: 'samo budala nikad ne menja mišljenje'.
Opet i radi tebe i radi drugih, moram još da pojasnim: osnivanje privrednog društva jeste u nadležnosti Skupštine, i to društvo već postoji - Vojvodjanski lovac doo, kao posebno pravno lice, sa svojim PIB i sa svojim računom. Skupštinu tog privrednog društva čini UO LSV.
Registrator traži osnivanje OGRANKA LSV koji bi se bavio registrovanom delatnošću u okviru saveza, bez svog PIB i bez svojstva pravnog lica, i osnivanje ogranka predstavlja statusnu promenu u okviru saveza. Dakle, primena čl.45. u tom smislu kako pišeš, i kako je Andrić tumačio, mislim da je jako pogrešna, i mislim da će rezultirati ponovnim odbačajem registracije, a onda... Zna se. Ili se barem donekle zna. Ja mislim da je morao da se primeni član 39. Statuta LSV, koji govori o nadležnosti Skupštine saveza, a u vezi sa čl.19,stav 4., a ne član 45. koji govori o nadležnostima UO, i da je sada napravljen još veći problem. Pogledaj, u vezi sa tim, Statut LSV član 38., tačka 4. A imaj na umu i tačku 5., i tačku 7. istog člana.
Ja nisam pravnik i nemam pravosudni ispit, ali umem da čitam i uputstvo registratora, i Statut LSV.
Odluka o osnivanju ogranka saveza se traži po Zakonu o turizmu, koji je stupio na snagu 2017. Registracija delatnosti 01.70 je izvršena 2010. po Zakonu o divljači i lovstvu.
Nisi jedini koji brka pojmove privrednog društva i ogranka. Privredno društvo nije ogranak.
Odlučivanje na UO jeste tako regulisano, treba 8 glasova za usvajanje, a moja primedba se odnosila upravo na to, da nisu svi članovi uprave znali kako se donose odluke na UO. Zato sam i napisao da neki članovi UO dolaze na sednicu totalno nepripremljeni i neupućeni u procedure.
Statut nije predvideo šta se radi sa izbornim materijalom. Ne znam šta predvidja Poslovnik o radu UO ili Skupštine.
Moram da napišem još nešto: samo iz obzira prema LSV i lovcima, koji sve to finansiraju, neke stvari koje znam i za koje imam pokriće NEĆU, za sada, da objavim. Neću, jer ću napraviti džumbus - veća šteta od koristi. Par ljudi zna o čemu se radi, i na tome će za sada ostati. Verujte mi samo da je dubioza gora nego što sada izgleda. Neka nam je Bog i Sv. Evstatije u pomoći, i LSV, i lovcima, a i novom rukovodstvu, pre svih Novaku Andriću. Mislim da Novak /slobodan sam da ga zovem po imenu jer se poznajemo/ nema dovoljno informacija niti poznavanja stvarnog stanja, i da ga čekaju neprijatna iznenadjenja vezana za stanje u savezu, ali i u lovstvu. Slučaj 'Barice' koji sam ja pokrenuo zbog izbora je samo jedna od stvari, ima svašta još. Na pomolu je, kako čujem, i slučaj 'Kuštilj', ali o tom potom.
Mislim da Novak nije dovoljno ozbiljno shvatio moju poruku da se na tudjim greškama najlakše uči. Ako neko neće sebi da pomogne ili zatraži pomoć, ja nikog za rukav vući neću. Možda, za početak, Novak promeni svoj stav oko tudjih mišljenja i oko čitanja 'privatnih portala', kako on to naziva. Svašta korisnog tu može da se pročita, samo ako se hoće čitati bez predrasuda. Ja ćutati neću, i neću da farbam u ružičasto nešto što je sivo, sa sve jačim nijansama crne. Neću bre da glumim Jeremiju. Angry

Nadam se da sam sada bio još precizniji i jasniji?
Tudom? Smile
892 #9 Sremac75
dana 27.04.2019. 20:20
Lala je sve dobro objasnio...

Čl.45 st.3 tač.2ž
- upravlja privrednom delatnošću saveza, usvaja poslovni plan, odobrava finansijske izveštaje i vrši druga ovlašćenja skupštine jednočlanog društva sa ograničenom odgovornošću i/ili komplementara komanditnog društva u skladu sa zakonom, ukoliko osnivačkim aktom ili ugovorom osnivača zaključenim u skladu sa zakonom za pojedina pitanja ne bude drugačije odreñeno;

Čl.45 st.3 tač.7
- odlučuje o osnivanju privrednog društva saveza i donosi osnivački akt kada savez sam kao pravno lice osniva jednočlano privredno društvo radi obavljanje svoje registrovane privredne delatnosti;

Ovo nikako ne znači da je UO bio ovlašćen da suprotno nalogu APR-a donese odluku o ogranku.

Ali po meni, ovo je jedna banalnost, i ima mnogo većih problema.

Mnogo je veći problem što je izborni postupak bio kompromitovan.
Kako je moguće da je skupštini prisustvovalo 84 delegata, a da je podeljeno 85 kompleta glasačkih listića?
Ko je taj koji je glasao a da nije delegat?
Ko mu je to omogućio?

Neko može reći .ebeš jedan glas...
Ali Statut u čl.43 st.2 (u vreme izbora važećem) kaže :
Skupština je donela punovažnu odluku relativnom većinom kada je za izbor organa saveza glasala većina od prisutnih na sednici koja ima kvorum i može punovažno da odlučuje u skladu sa odredbama ovog statuta.

Znači za izbor organa, pa i Predsednika, je bilo neophodno da glasa 43 delegata (84 prisutna).
Toliko je Predsednik i dobio...
Ali šta ako je onaj 85. glasač, koji nije delegat, koji nije ni smeo glasati, i kojem je neko nezakonito uručio komplet glasačkih listića, glasao baš za Predsednika?
Šta ako je taj 85. glasač dao baš onaj 43. glas?
Šta ako bi bez tog 85. glasača, Predsednik dobio 42 glasa?

Onda ne bi bio izabran!

Znači po svemu sudeći za izbor Predsednika je presudio upravo taj 85. glasač, glasač koji nije delegat, koji nije ni smeo glasati, i kojem je neko nezakonito uručio komplet glasačkih listića.

Glas iz Barica je 2. sporan glas...

Glas iz Kuštilja je 3. sporan glas...

Uvidom u Zapisnik sa Skupštine se lako može utvrditi čiji je sve izbor sporan ako su 1, 2 ili 3 glasa sporna ...

Ukoliko inat bude preovladao, LSV čeka ponižavajući sudski proces, i blamiranje u lovačkoj javnosti, a rešenje je bilo na dohvat ruke, posebno kada je APR zbog banalne stvari uputio na novu skupštinsku odluku što je podrazumevalo i vanrednu skupštinu, na kojoj se i glasawe moglo ponoviti.
3265 #10 mrwa22250
dana 27.04.2019. 22:19
Lala je objasnio dobro,ali je jos jasnije kad to objasni brat-advokat(koga pozdravljam i cestitam na povratku medj ekipu).
Pored svega sto je Sremac izneo,ne mogu da se ne zapitam,ima li odgovornosti za clanove UO vezano za slucaj Barice???
Da li je moguce da je neko glasao za prijem nekog subjekta u clanstvo LSV,a da pritom nije znao za uslove koje isti mora ispuniti ili je znao,pa i pored toga primio ld Barice zbog nekog "viseg"cilja.U oba slucaja odgovornost je izvesna jer cak i neznanje ne oslobadja od odgovornosti,a svesno krsenje je opet posebna prica i na zalost ustaljena praksa,na zalost jos uvek bez posledica.Interesantno bi bilo videti i zapisnik sa sednice na kojoj je ld iz Barica primljeno u clanstvo LSV-a i kako je ko od clanova UO na toj sednici glasao.Da li cinjenica da se pitanje clanstva ld Barice tek sad postavlja znaci da nije bilo protivljenja na samoj sednici ili nije bilo smelosti da se o toj brljotini odmah progovori?
Sve u svemu,nemala blamaza novog rukovodstva.Ako je sve bilo po propisu,zasto je problem da se clanovima UO dostavi na uvid glasacki materijal sa izborne skupstine.Cega se plasi novoizabrani preCednik ako zakon i statut nisu prekrseni.Ima li boljeg nacina da se nezadovoljnima zacepe usta od,crno na belo,glasackih listica-izgleda da ima.I ovaj put se savez odlucuje za sudski proces,valjda igrajuci na kartu"ekspeditivnosti"domaceg sudstva i definitivno na kartu,ko vas bre .ebe,ne mozete nam nista.
Bruka i sramota.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,404
Najnoviji član: pop011

Poslednje vesti
Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije
Гласајте за поштанску марку Поште Србије!
Jubilej LSCS
Magazin Predator, novi broj
Sednica UO LSV 16.4.

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
60,577,031 posete www.srbijalov.com