Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Od četiri društva četiri udruženja


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [17 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
14% [7 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
39% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [6 Glasa]

Glasova: 49
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Od četiri društva četiri udruženja
news: lov1_1.jpgPrema opredeljenju lovaca iz Lovačkog udruženja Srndać koje obuhvata društva i bogat lovni teren severnobanatske opštine Novi Kneževac, prestrojavanje će se izvršiti u četiri lovačka udruženja
sa sedištima u Banatskom Aranđelovu, Srpskom Krsturu, ali i Novom Kneževcu. Sva lovačka društva iz ovih mesta postaće lovačka udruženja.
Na vanrednoj Skupštini LD Fazan u Banatskom Aranđelovu usvojen je novi Statut prema kojem će društvo ubuduće egzistirati kao Lovačko udruženje Kočovat, a i dalje će okupljati i objedinjavati delatnost lovaca iz pet sela: Banatsko Aranđelovo, Majdan, Podlokanj, Rabe i Siget. U udruženju koje se formira je sada 70 članova kojima je na raspolaagnju jedinstveno lovište Kočovat koje se prostire na preko 9.000 hektara. Ovdašnji lovci su mišljenja da nadležni za taj posao, granice lovišta treba da utvrde u okvirima postojećih katastarskih opština pet pomenutih naselja, pa bi se poštovanjem tog principa u okviru lovišta našlo još preko 700 hektera lovnog terena koje sada pripada LD Zec iz susednog Srpskog Krstura.
Članovi LD Fazan iz Banatskog Aranđelova usvajanjem novog Statuta i promenom imena među prvima u Vojvodini i Srbiji sprovode pripreme za ispunjavanje zakonskih uslova da učestvuju na javnom oglasu za dodelu lovišta i sticanje prava gazdovanja. Pripreme za donošenje novog Statuta započele su još u septembru, a odlučeno je da se umesto fazana na novom pečatu budućeg LU Kočovat nađe droplja, mada je bilo predloga da na štambilju bude i lisica, s obzirom da se poslednjih godina afirmisala Hajka na kočovatsku lisicu.
Lovno područje u ataru Banatskog Aranđelova i okolnih sela obuhvata i Specijalni rezervat prirode Pašnjaci velike droplje na Sigetu i Kočovatu, a pored zaštite i očuvanja ovog prirodnog dobra, ovdašnji lovci poznati su po domaćinskom gazdovanju i unapređenju lovišta u koje rado dolaze lovni turisti iz zemlje i inostranstva.
Predsednik Cvetko Jegdić ističe da je ova lovna sezona veoma uspešna, a obavljaju se i pripreme za održavanje 9. Hajke na kočovatsku lisicu. Minule jeseni i ove zime odstrelejno je pet divljih svinja, od kojih je svaka težila preko 120 kilograma. Dve su se našle na nišanu Gorana Trifunovića, a po jednu su odstrelili Dušan Vranković, Cvetko Jegdić i Boško Vuković. Do sada je prijavljen odstrel pet lisica, a i pored smanjene populacije zečeva u šest izlazaka na nišanu se našlo oko 150.
- Bilo je solidnog ulova jer smo kod nas imali solidan prirast od 52 odsto, najbolji na području Lovačkog udruženja Srndać. Imajući u vidu ukupno stanje populacije zeca zbog nepovoljnih vremenskih prilika u ovoj godini, obustavili smo lov na zečeve. Na našem terenu ima dosta fazana, a takođe i srneće divljači - kaže predsednik Jegdić.
Predviđeno je da se odstreli još 230, a od 77 srndaća koji su pali u ovdašnjem ataru četiri su bila sa srebrnim trofejima i 10 bronzanih. Pored domaćih gostiju, dolaze inostrani lovci iz Austrije, španije, Italije, Hrvatske i Slovačke.

dnevnik.rs D. Knezic
  
Komentari
258 #1 boro
dana 24.01.2011. 14:07
Pozdravljam odluku o cepanju. Samo ne znam ko im je obećao da će lovišta biti nacrtana po k.o. Ako sadašnja lovišta ustanovljena u većini slučajeva po administrativnim granicama opština nisu dobra i odstupaju od prirodnih granica, baš da vidim kako se to granice izmedju seoskih mesnih zajednica, uklapaju u prirodne granice lovišta. I da vidimo ko je taj ko će arbitrirati za tih spornih 700 hektara.
136 #2 Lala
dana 24.01.2011. 18:28
Svako dobro im želim u daljem radu, a voleo bih da mi objasne kako misle da će funkcionisati ekonomski jedno LU sa 70 članova. Ovo ih neko kanda gadno navukao na priču, bez ekonomske računice. Osim ako ne misle da se finansiraju tako što će da prazne lovište. A tu se pojavljuje država, sa pričom o garanciji za fond divljači. U svakom slučaju, puno sreće kolegama, i DOBAR POGLED! Do ponovnog ujedinjenja Grin
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,409
Najnoviji član: srdjadim

Poslednje vesti
Retka ptica u NovomSadu
Završena Svetska izložba - na zatvaranju ministar Vulin
Svetska izložba - Dan Srbije
Prvenstvo Vojvodine 'Lovac i pas'
Svetska izložba - drugi o nama

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
60,827,131 posete www.srbijalov.com