Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izmene zakona o divljači i lovstvu


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izmene zakona o divljači i lovstvu
tomo vrbas
 Kod nas je pre bilo ovako lov na predatore: dozvola je trajala mesec dana,mogli smo sami na cekanja ali je bilo obavezno javljanje lovocuvaru gde se nalazimo i imali smo dozvoljeno 500m+- u precniku da budemo od mesta koje smo prijavili za cekanje i lov je pocinjao u 05h-21h se morali izaci iz lovista!I najbitnije je to da je u to vreme bilo mnogo manje krivolova jer niko nije znao gde se ko nalazi u ataru na cekanju!
 
Lala
 

Cadara kaže:
- trebalo bi taksativno za svaku divljač koja je lovna navesti načine lova i broj lovaca ili pratioca u lovu, vrstu oružja, minimalan prečnik i maksimalan prečnik sačme na primer itd to će samo doprineti boljem razumevanju, nešto što se usmeno govori i prenosi a koje ne šišaju mnogi ''koji se prave pametni'' kada dobije Zakonski okvir moraće se poštovati. U lovu na zeca davno jedan stariji lovac mi preporučuje sačmu 4,5 ili 5,0mm, ja kažem pa sa tim se lovi Vuk, ajde Lisica iz prakse je idealna kombinacija a ne zec, ranjavanje, opasnost pucanja takvom sačmom u kružnom lovu, jedan banalan primer... mislim da u Hrvatskom Zakonu (pošto volimo da prepisujemo) ima navedeno za sitnu divljač minimalni i maksimalni dijametar sačme, treba proveriti... isto tako i za krupnu...


Pravilnik o načinu izvodjenja lova (da ne navodim pun naziv) reguliše kako se lovi koja divljač, a ne Zakon.
Predlog za uvodjenje u propise ograničenja koja se divljač može loviti kojom granulacijom sačme je upućen od mene lično u Upravu za šume još prilikom pisanja ovog sada važećeg Pravilnika, pre 4-5 godina, i to nije tada ubačeno u tekst! Tada je meni rečeno da je moj predlog dobar, ali da je tekst Pravilnika već predat na usvajanje, pa je ispalo da sam zakasnio, a ja ni danas nisam siguran da li je baš tako bilo.

Opet se bavimo pravilnicima, kolege, a od drveća ne vidimo šumu, hoću reći, od pravilnika ne vidimo zakon.

Kako izmeniti delove zakona koji regulišu lovočuvarsku i stručnu službu? Kako skinuti finansiranje tih službi sa LU i kako dati lovočuvarima ovlašćenja kojima će moći da se suprotstave kabadahijama svih vrsta? Kako finansirati izmeštanje lovočuvarske službe iz LU i korisnika lovišta, i kako ih učiniti samostalnijim? Kako to organizovati, kada je na snazi zabrana zapošljavanja u dravnim službama? Kako lovočuvarima dati neka šira ovlašćenja, kada to automatski zadire i u neke druge zakone?
Nije sve crno-belo, pokušajte širu sliku da stvorite i pokušajte malo da se fokusirate na konkretne članove zakona.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Bacvanin55
 Predlažem
da se iz Zakona o divljači i lovstvu, V. Lovno područje i lovišta, iz člana 36, stav jedan izbaci tačka 5. (površine koje se koriste za vojne namene)

OBRAZLOŽENJE:
Na vojnim poligonima ima divljači i postoji lovačko udruženje koje želi da se ozakoni njihov lov a to može samo ako im se dodeli lovište i za njih će važiti isti zakon kao za sve lovce, izradiće lovnu osnovu, GPGL, imaće svog lovočuvara, milim da to sve rade i imaju, Upravnika lovišta i lovce koji će se brinuti o divljači u lovištu. I biće članovi LS na na čijoj teritoriji se naazi lovište.
Ovim bi rešili jedan od problema lovstva i LU.Poznato je da seposlednjih godina VS smanjue i da ima sve manje vojnih aktivnosti na tim poligonima, a moraju se čuvati. I to bi doprinelo da se poveća bezbednost na poligonima.
 
AcaNik
 Ко ће да гарантује безбедност на том подручју што се користи као полигон од нексплодираних убојних средстава?
 
DakiNS
 Takav teren čak i ako se angažuje firma specijalizovana za uklanjanje minsko eksplozivnih sredstava , nije nikad do kraja siguran , a previše bi i koštalo i trajalo nekoliko godina. Mislim da je neisplativo i nesigurno.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Bacvanin55
 Mišljenja sam da niste razumeli temu, U članu 36.(NE LOVNE POVRŠINE) pod tačkom 5) površine koje se koriste za vojne namene, Ja predlažem da se to izbaci obrazlažem: Svi Vojni poligoni nisu i sTrelišta, ako imaju deo koji se koristi za obuku MES, posebno se obeležavaju i zabranjuje se pristup nepozvanim licima. Ali to nije tema ovog predloga nego briga o divljači koja se evidentno nalazi na tim terenima. Delove proglasiti lovištem i dodeliti lovcima da organizuju zaštitu i lov divljači po Zakonu o divljači i lovstvu, na tim površinama koje su idealne za lovišta ( Imaju velike površine pod šumom i zasejane poljoprivrednim kulturama).
 
rk
 Imate primer LU Vojnik, love na poligonu u Nikincima, to je inače trenutno najaktivniji poligon. Vojska i drugi 4 dana u nedelji vrše gadjanja na njemu, a 3 dana se lovi.
Ne vidim da im nešto fali.

Sa druge strane, ne postoji nijakav pravninosnov za takvo ponašanje, vojni poligon ima vojnu namenu samo kada služi vojnim aktivnostima, a kad je reč o drugim aktivnostima kao sto je i lov, ne vidim sto bi drugi gradjani bili diskriminisani.

Razem ja i tradiciji tog udruženja, al na taj način se dopušta klasična diskriminacija gradjana i zloupotreba sredstava koja su u svojimi istih tih gradjana.

Isto tako ima masa vojnih poligona koji se danas jedva i koriste, a moglo bi na njima da se ustanovi lovište.
RK
 
DakiNS
 Kolega sve zavisi od toga za koju je namenu vojni poligon , ako je samo strelište , nije problem . Problem je ako je mešoviti poligom gde se ispaljuje od tromblona do artiljerijskih oruđa. Imao sam u vojsci u Soveniji loše iskustvo , gde su nas poslali da raščistimo vojni poligon , i tada je jedan vojnik ne pridržavajući se uputstava aktivirao minobacačku minu , tom prilikom su trojica bila ranjena , a siguran sam da i pored gustog streljačkog stroja , je za nama zaostalo još neaktiviranih minsko eksplozivnih sredstava.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Sremac75
 Za sutra u 10h je zakazan prvi sastanak radne grupe LSV-a za rad na izmenama i dopunana ZODIL
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 Pošto brat Sremac neće da kaže, ja moram da prolajem:

Sremac je, na osnovu svojih razmišljanja, naših predloga i višegodišnjeg pisanja ovde na portalu, i sugestija forumaša iznetih na forumu i u ličnom razgovoru (nisu oni susreti i druženja forumaša bili bezvezni), sačinio jedan predlog izmena zakona koji će biti sutra iznet na Radnoj grupi LSV za izmenu zakona.
Imao sam uvid u predlog izmena, i mogu samo da ćestitam bratu Sremcu na onome što je napravio - po meni TO JE TO!!! Možda se nešto sitno moglo dodati, ali 90% sam prezadovoljan kako je to ispalo, i čestitam Sremcu na trudu, a forumašima na pomoći!!!

Ne bi bilo fer da taj Sremčev predlog iznesemo pre sednice Radne grupe, ali obećavam da čim se završi sastanak, taj njegov nacrt napravljen uz pomoć forumaša će ići pravac na naslovnu stranu Srbijalov.
Mislim da sa punim pravom ovaj predlog izmena može da nosi naziv FORUMAŠKI PREDLOG!!!
Nek puknu dušmani!!!

Očekujem da će ovaj predlog biti vidljiv na Srbijalov portalu negde oko 14-15 h sutra. Pažljivo ga treba čitati da bi se shvatila suština izmena.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
mrwa22250
 Nesto malo sam i ja iz razgovora sa drugom Jovicem,zavirio u materijal i po onome sto sam na brzinu cuo konacno su izmene pisane po meri lovaca.Posebno pohvaljujem predlog izmena u delu koji se tice izdavanja dozvola za lov gde bi procedura trebala biti pojednostavljena,a rok vazenja dozvola produzen.
Ima tu materijala ohohoho,pa mislim da bi drug Beybe nasem drugu Sremcu mogao ispeci ono daaaavno obecano jare(koje bi po mojoj proceni trebalo biti sampion na sajmu ove godineGrin),ako nista drugo,ono za zastupanje lovackih kolega,sto do sada nije bio slucaj.
Ovim putem pozivam sve dobronamerne kolege koje su pisale i one koji nisu,da iznesu svoje predloge i u ostalim oblastima ovog naseg hobija,jer samo jedinstveni(ali stvarno)mozemo se nadati nekim pozitivnim promenama.
Dobar vam,cini mi se za nijansu bistriji pogled,kolege i koleginice lovciOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Bacvanin55
 Poštovani lovci!
Danas ste mogli da vidite kome je stalo da se zakon menja, Najzainteresovaniji su obični lovci koje predstavlja drug Jović i grupa ljudi (FORUMAŠA) oko njega, a zašto bi menjali nešto "ONI KOJI SU SE DOBRO SNAŠLI"NAPLATILI"SVOJ RAD U LOVSTVU I PO VAŽEĆEM ZAKONU". Oni su svoja znanja naplatili od lovaca i koga je briga, ŠTO SE ZA ŠTAMPANJE RAZNIH DOZVOLA; godišnje troši oko 649462,00 dinara u 2014 godini u LSV a za 2015 je planirano 700 000.00 a sve to plaćaju lovci i L.U. Zašto da se menja odredba po kojoj lovac petkom ide 20 do 30 km po dozvolu za lov predatora i vraća je u prostorije L.U. posle sedam dana ili dva dana za sitnu divljač kad on plaća iz svog džepa ili naplaćuje od udruženja. bolje da taj novac uložimo u divljač i izgradnju LTO. ALI TO NE SMETA RUKOVODIOCIMA i jednog i drugog Saveza. Sastav komisije je neko predložio a UO imenovao, taj treba da ide SUDU ČASTI na odgovornost. Da Sud časti ispita čime se rukovodio kad je taku komisiju predložio, ima ljudi koji nisu bili ni grupovođe u lovu, kako on da zna šta treba menjati u zakonu. Svaka čast Nikoli koji se potrudio da ove predloge pravno uobliči i predloži javnosti na uvid. GDE SU PREDLOZI IZ UDRUŽENJA , ZAŠTO LOVAČKE NOVINE NE PIŠU O OVOJ AKTIVNOSTI, ZAŠTO NEMA INFORMACIJA NA SAJTU LSV: I još mnogo puta ZAŠTO......
 
Sremac75
 По мојим информацијама :
- Зеремски који је председник комисије је имао здравствених проблема
- Беуковић је имао преча посла у Срему
- Ћеранић је на летовању
- Драган Гутић није добио позив
- Момирка Бабац-Груловић није добила позив
- Мирослав Вајда је позив добио данас по подне

Иако је било присутно само два члана Комисије, договорено је да сви чланови Комисије до 10.08.2015. године доставе у Савез своје предлоге и сугестије, и да се након тога поново (или први пут) састане Комисија у циљу дефинисања заједничког предлога.

Такође смо обавештени и да су Министар и Управа за шуме, на моју иницијативу, обавештени о жељи ЛСВ-а да учествује у припремама измена и допуна Закона о дивљачи и ловству, као и о спремности да им доставимо наше предлоге и по потреби учесвтвујемо у директним договорима око предлога измена Закона.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 

Sremac75 kaže:
По мојим информацијама :
- Зеремски који је председник комисије је имао здравствених проблема
- Беуковић је имао преча посла у Срему
- Ћеранић је на летовању
- Драган Гутић није добио позив
- Момирка Бабац-Груловић није добила позив
- Мирослав Вајда је позив добио данас по подне



A jel neko možda morao hitno tetki lek da odnese, pa nije došao?!?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Bacvanin55
 Nastavak ne ODGOVORNOSTI!
Posle ovih informacija od Lale i Sremca ne mogu da se ne zapitam: KOJE U ZAVEZU BIO ZADUŽEN ZA SLANJE POZIVA ZA DANAŠNJU SEDNICU? Ako je bio neko od zaposlenih(DVOJE SE NALAZE NA SPISKU ZA PLATE) a nisu uradili svoj zadatak, NEKA predsednik saveza "ZABORAVI DA POTPIŠE NALOG ZA PLATE ZA ONOG KO NIJE URADIO SVOJ POSAO. Moram da napomenem da se to u predhodna dva mandata nije dešavalo, ako se i desilo bilo je rešeno na drugi način i ispravljena greška. Sremac ne piše ništa KOJE SU OBAVEZE SEKRETARA U VEZI DANAŠNJE SEDNICE? KOLIKO SE JA RAZUMEM U STATUT LSV ON JE OBAVEZAN DA ORGANIZUJE RAD U SAVEZU i ODGOVORAN JE PREDSEDNIKU LSV ako savez ne funkcioniše ili NE RADI, kako je to napisano u STATUTU LSV.
 
Sremac75
 4. Sekretar saveza

Član 68

(1) Sekretar saveza je neposredno ovlašćeno i odgovorno lice za izvršenje
administrativnih poslova saveza.
(2) Sekretara imenuje Upravni odbor sa mandatom od 4 godine i mogućnošću
ponovnog izbora, za još jedan mandat.
(3) Sekretar obavlja sledeće poslove:
1) pomaže predsedniku u pripremama sednica Skupštine i Upravnog odbora, kao
i predsednicima ostalih kolektivnih organa i radnih tela saveza;
2) organizuje i/ili neposredno obavlja administrativne poslove;
3) obezbeñuje stručnu pomoć u radu organa i radnih tela saveza;
4) administrativno izvršava odluke organa saveza;

Međutim, mislim da Sekretar u ovom slučaju nije bio zadužen za slanje poziva (što je takođe propust)...javljam kad proverim....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
DakiNS
 Znači:
Zeremskog zabole
Beuković hrani svinje
Ćeranić ladi ...........
Ostale eskivirali sa pozivima. E preCedniče pa oni te vrte oko malog prsta , a posebno onaj koga si zadužio da šalje pozive.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Predsednik LSV Milovančev očito nije na vreme shvatio sa kakvom sve bagrom u i oko saveza ima posla, i na kakve su sve gadosti takvi hajvani spremni.
Kako sam već napisao pre oko mesec dana: ako nešto bude dobro uradjeno, svi će se kolektivno busati u grudi junačke kako su baš oni doprineli uspehu; ako kola krenu nizbrdo, a sva je prilika da su krenula, svu krivicu će svaliti na Milovančeva.

Neka mu je Bog dragi u pomoći, da ga ekipica ne umaže totalno u blato u koje ga mic-po-mic uvlače, a on ne reaguje, misli da ima vremena.

Ja mislim da je NEKO u LSV već uključio taximetar koji Bati Milovančevu lagano otkucava. Osim ako HITNO Milovančev nešto radikalno ne preduzme i ne preseče ove igranke koje mu ekipa pakuje!
Imajući u vidu odnos prema dešavanjima u LSV Milovančeva koji je po mom mišljenju suviše komotan, mislim da su u pitanju nedelje ili par meseci kada će ga ekipica umrsiti do te mere da neće znati šta ga je snašlo. Mogu da se kladim da mu najveća opasnost preti upravo od onih koji su mu trenutno najbliži i po čijim savetima, koliko ja vidim, postupa. Sa strane se mnogo bolje vidi.
Iskusni su to igrači - pitajte Pažina kako su ga izradili.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Meni sve to deluje kao na filmu a scena se odvija u zatvorskom kupatilu sa tuševima i onda glavnim likovima ispadne sapun . A lepo smo im govorili da ga čvrsto drže i ni slučajno da se ne saginju.Oi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
kempi
 Da li je kasno neznam ali bitrebalo u predlog dodati ako moze:


ZABRANE U LOVU CLAN 76


TACKA 8) гађањем из моторног возила и гажењем моторним возилом;


A valjalo bi da bude 8)gadjanjem iz motornog vozila(osim sakala i lisice), i gazenje motornim vozilom


Забране у коришћењу оружја и муниције
Члан 77.
Забрањено је ловити:
1) јелена европског и дивљу свињу, осим подмлатка ових врста,
ловачком муницијом калибра испод 7 mm и тежином зрна лакшим од 9,0 g;
2) дивљу свињу муницијом за неолучене цеви, осим кугле;
3) јелена лопатара, вирџинијског јелена, муфлона и дивокозу, осим
подмлатка ових врста, ловачком муницијом калибра испод 6,2 mm и тежином
зрна лакшим од 6,0 g;
4) срну и подмладак врста из ст. 1. и 3. овог члана ловачком муницијом
калибра испод 5,6 mm и тежином зрна лакшим од 3,5 g.

po meni bi ovaj clan trebao ovako izgledati
clan 77.
zabranjeno je loviti:
1)jelena evropskog i divlju svinju, osim podmlatka tih vrsta ,lovackom municijom kalibraispod 7mm ili 0.27incha i tezinom zrna laksim od 9 grama ili 139 grejna.
2) дивљу свињу муницијом за неолучене цеви, осим кугле;
3) јелена лопатара, вирџинијског јелена, муфлона и дивокозу, осим
подмлатка ових врста, ловачком муницијом калибра испод 6,1 mm ili 0.24incha и тежином
зрна лакшим од 6,0 g;ili 90grejna
4) срну и подмладак врста из ст. 1. и 3. овог члана ловачком муницијом
калибра испод 5,6 mm ili 0.22 incha и тежином зрна лакшим од 3,2 g.ili 50 grejna

i js iz clana 76 bi izbrisao stav 6 u potpunosti koji glasi

zabranjuje se lov......6) употребом лука и стреле и самострела у отвореним ловиштима, као
и у ограђеним ловиштима у којима такав начин лова на крупну дивљач није
предвиђен ловном основом;
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Prihrana krupne divljači DIVLJAČ 142 08.12.2018. 00:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,246,449 posete www.srbijalov.com