ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
Planinko011 |
Objavljen 16.03.2021. 13:21
|

Lovčina

Upisa: 1052
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Slucaj Lausevica sam pratio i koliko se secam on je pistolj imao u tasnici i njega su nokautirali pa su presli da masakriraju njegovog brata tj da udaraju glavom o pod. Zarko je prvi put pucao iz lezeceg polozaja u toku napada na brata pa je taj deo se podveo pod nuzna odbrana ali drugi momak je krenuo da bezi a ovaj je ga je pogodio na vratima koliko se secam i to je prekoracenje nuzne odbrane ili vec sta a posto je bio nokautiran prethodno to je bilo suzenje svesti.
Dva mlada momka su izgubila zivot a Zarko je opet deo robije odlezao a posle bio u bekstvu i upropastio i zivot i karijeru a dok dise ce morati da se osvrce i strahuje za porodicu.
Svejedno nisam bas za americki pristup da cim neko stupi na plac imas pravo da ga ustrelis jer SAD imaju neke svoje adete jer je istorija SAD istorija otimanja, pljackanja i genocida na drugim narodima.
Takve su istorije u Evropi samo su se dogadjale 300-500 godina pre otkrivanja SAD pa su malo potisnute. |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 16.03.2021. 13:43
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Ја исто нисам за амерички закон али оног момента када ти неко провали у кућу то би сматрао нападом и дозволио би употребу свакаквог оружија, па макар провалник носио и метлу коровачу у рукама. Сви смо заборавили и случај из БГ када је Сашко Богевски бранећи свој и живот породице ножем усмртио провалника који је на њега насрнуо шрафцигером замало завршио на дугогдишњој робији. Исто због накарадног закона и прекорачења крајње нужне одбране јер овај је њега напао шрафцигером,а он је потегао нож. Закон је накарадан и мора се мењати, овако ако деду из Лебана осуде за убиство у покушају провалник ће имати сва законска права да од деде потражује оштету за нанесене повреде и душевну бол.Док би у Америци добио орден за храброст и бесплатно психолога и психијатра да лакше.преброди претрпљени шок. |
|
|
|
Tomash |
Objavljen 16.03.2021. 13:50
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
Planinko011 kaže:
Slucaj Lausevica sam pratio i koliko se secam on je pistolj imao u tasnici i njega su nokautirali pa su presli da masakriraju njegovog brata tj da udaraju glavom o pod. Zarko je prvi put pucao iz lezeceg polozaja u toku napada na brata pa je taj deo se podveo pod nuzna odbrana ali drugi momak je krenuo da bezi a ovaj je ga je pogodio na vratima koliko se secam i to je prekoracenje nuzne odbrane ili vec sta a posto je bio nokautiran prethodno to je bilo suzenje svesti.
Ni jedno ni drugo nije nužna odbrana.
Da rasčistimo, postoji nužna odbrana, a postoji i krajnja nužda.
Nužna odbrana je kada se štitiš istovremeno silom kojom si napadnut, a krajnja nužda je kada vršiš neko protivzakonito delo da sprečiš nastanak/izvršenje još težeg nezakonitog dela.
Ovo gde je pucao u napadača da spreči ubijanje brata je krajnja nužda. ovo posle ne znam šta je bilo, recimo neuračunivljovost/suženje svesti...
Inače to oko krajnje nužde, ne odnosi se samo na delikte sa oružjem, već na sve u zakonu.
Znači, vozite brzo, jurite da odvezete nekoga u urgentni, BIĆETE oslobođeni jer ste sprečili/pokušali da spečite smrt, isto tako nezakonito je usmrtiti nečijeg kera, ali ako taj ker napadne nečije dete, bićete oslobođeni jer ste utepali kerče.
Isto tako i onaj stranac koji je ubio onog pomahnitalog što je ubio 12-toro je oslobođen. Iako nije napadnut, nije tu bilo nužne odbrane, već krajnje nužde, čovek je sprečio ludaka da ide dalje po selu i ubija. |
|
|
|
Tomash |
Objavljen 16.03.2021. 14:14
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
Inače, za ovog dedu iz Lebana...ne razumem ovu našu državu i zakone.
Ili se poštuju zakoni ili ne.
Ako je nešto nejasno u zakonu pa treba da se premerava, alo! Pa tu je ustav! Nepovredivost stana je garantovana ustavom!
A šta mi imamo u praksi? Policija, inspekcija, ama baš niko ne može da ti uđe u kuću bez da ga pozoveš ili pustiš, ili samo sa nalogom, ne može ti u kuću drugačije niko.
A kriminalci smeju? Pa šta je bre ovo?
Kakva nužna odbrana, kakav zakon, ma USTAV gospodo!
Ćao napolje, ne interesuješ me!
USTAV GARANTUJE NEPOVREDIVOST STANA. POŠTUJTE USTAV, A DEDI VRATITE ORUŽJE! |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 16.03.2021. 14:33
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Битан моменат код лаушевића да је он изазвао напад својим поступцима! Нема ту онда нужне одбране. Он је убио двојицу али је тог трећег ваљда јурио низ улицу док није испуцао метке. Значи, нема да је био неурачунљив јер је поступком да крене за њиме показао да је урачунљив.
Деди је укинут притовр после 48 сати ии то на интервенцију министра Вулина.
Нисам за то да само буде неповредивост стана, већ и дворишта, имања, добра... шта има ко да отуђује твоје добро? Метак брале и награда одмах!
Треба ли да се подсетимо како је пре, сада можда десетак година, човек затекао заштићену мањину како му унитавају воћњак. Он је био везан од њих и добио је пријаву јер их је вређао на националној основи а они ништа
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 16.03.2021. 14:53
|

Lovčina

|
U praksi stvarno ima raznih gluposti.
U Loznici nas gastabajter napunio kola da rano ujutru krene za Nemacku a nocu cuje da mu obijaju kola, uzme mislim lovacku pusku i opali u vazduh.
Ali avaj lopov dobije srcani udar i odvezu ga u bolnicu a njegov advokat (lopovi ih uvek imaju pri ruci) podnese silne tuzbe pogotovo sto je ovaj gastabajter pa racuna da ima i pare.
Covek je izgubio pusku na zauvek a sta je bilo sa tuzbama ne znam.
Opet moj drugar je u Beogradu 90tih cuo leti zapomaganje komsije koga su tukli lopovi koji su hteli da mu ukradu auto od dve decenije skoro.
On je sa terase iz ocevog TTjca na 70m pogodio u levo rame jednog koji je seo za volan i pokusavao sa zicama da ga startuje.
E sad istrazni sudija je na njegovu srecu video da jemomak cist ko suza do tad a da su ovi imali podebele dosijee a znao je i kraj gde se dogodilo pa je pitao drugara da li je on u stvari u znaku upozorenja pucao u park ili je gadjao u coveka. Ovaj je shvatio i tako dao izjavu ali je dobio uslovnu osudu i nikada nije mogao da se zaposli u policiji jer je osudjen astudirao je Visu kriminalisticku.
Ima primera koliko hocvete i svi mi slicno mislimo da covek ima pravo da odbrani sebe i porodicu od lopova i nasilnika bez posledica ali zivot donosi razne izazove koje je tesko predvideti. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 16.03.2021. 19:01
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
AcaNik kaže:
Деди је укинут притовр после 48 сати ии то на интервенцију министра Вулина.
Aco, policijski pritvor traje 48 sati, a posle toga se osumnjičeni predaje tužilaštvu koje dalje odlučuje o ukidanju ili produženju pritvora odlučuje postupajući javni tužilac. Vulin kao ministar policije tu ne može i ne bi smeo da se meša u odluku pravosudja.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 16.03.2021. 19:11
|

Lovčina

|
Тако су навели да је на интервенцију министра Вулина пуштен кући.
Ево још једне емисије. Овај пут Јутарњи програм. Добро је да се прича о томе.
https://www.youtu...ds1ZkQcn4c
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 17.03.2021. 21:01
|

Lovčina

|
У Скупштини Србије о дискреционом праву: Проблем код ловаца
https://www.youtu...amp;t=115s
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 18.03.2021. 10:35
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Ovaj je dobar, gde ga samo nadjose! Sta li je hteo reći i koji je ovo jezik, moze li neko da prevede  |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 18.03.2021. 13:38
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
Милија Милетић, нађоше га у Дервен (Сврљиг). Човек је домаћин и није **биветар као највећи број политичара, гледа проблеме обичних људи и како може да помогне.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 18.03.2021. 15:08
|

Lovčina

|
Ne znam da li pripada vecini u parlamentu i pored toga sto malo govori na svoj nacin svako je mogao da cuje da zeli ukidanje diskrecionog prava a to je ono sto mi lovci zelimo
A provukao je i da nas 80 hiljada stoji iza zahteva za to plus i prosirenje prava na odbranu porodice i imovine.
Mnogo lepse je ovo cuti nego perfektan izgovor onih koji mrze nas lovce i njihovu glupavu argumentaciju. |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 18.03.2021. 16:47
|

Lovčina

|
Битно је да се што више почне у парламенту причато о томе. Е сад док већинска странка не почне да предлаже слабе вајде. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.03.2021. 19:26
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Meni je poslanik Milija Miletić baš zbog svog načina govora simpatičan, a još mi je simpatičniji što se čovek trudi da ostavi utisak, i što je ranije u pododboru za poljoprivredu u par navrata pokušao da pomogne lovcima. Ali simpatije su jedno, a realnost drugo: kako je letos posle izbora rečeno, ovaj sastav Skupštine i Vlada Srbije neće imati mandat 4 godine, nego mnogo kraće, novi izbori su još tada najavljeni za proleće 2022.
Da li iko, ako ozbiljno razmisli, smatra da će u narednih godinu dana bilo ko krenuti u proceduru izmena zakona? Procedura ima svoj tok i trajanje, radna grupa formirana za izmenu zakona se ne sastaje već dosta dugo, Pandemija korone divlja. MUP i policija su prezazuzeti najavljenom borbom protiv organizovanog kriminala, ali i rešetanjem sopstvenih redova, verujem da ima još ljudi koji ne znaju da li će osvanuti na pozicijama na kojima se nalaze. Ministar je promenjen, ali sigurno ne zato da menja zakon.
Poznato mi je da je poslanik Miletić u prijateljskim odnosima sa predsednikom LSS Ćirkovićem, i mišljenja sam, na osnovu svojih informacija, da je ovo Miletićevo poslaničko pitanje postavljeno baš sada iz sasvim drugih razloga, koji imaju veze sa aktuelnim dešavanjima u lovstvu, odnosno u LSS.
Milija Miletić, realno, iako je član vladajuće koalicije, nema tu težinu da bi mogao da pokrene svojim pitanjem rad na izmeni zakona.
Sve je to još uvek na dugačkom štapu.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 18.03.2021. 22:28
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
не знам да ли је Милија ловац, распитаћу се лако. Мајка ми је Сврљижанка, познајем неке сврљишке ловце. Углавном, и да није, човек је скроз приземан и гледа проблеме обичног човека и домаћина. Добро је да се о томе прича, и добро је што је полиција заузета другим пословима, а шта ће бити видећемо. Знамда је и раније Милија нешто потезао, па се то показало ка окидач да се нешто уради. Ваљда и ово успе.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 19.03.2021. 11:17
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Ova prica se namerno protura preko nekih "likova"sa govornom manom, da ih niko drugi ne bi cuo, a da bi ujedno zamazali oci lovcima jer ide naplata clanarine!
A od ponudjene divljaci koja ulazi u clanarinu, Sakal i po neka Lisica!
Problem lovstva nije samo ZOM, on i onako vazi samo za nas koji uskoro vadimo drugi lekarski! ostale koliko vidim ne dotice! |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 23.03.2021. 13:50
|

Lovčina

|
Умро деда што је упуцао зликовца приликом пљачке
https://www.kurir...-od-stresa
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 24.03.2021. 11:20
|

Lovčina

|
Треба у скупштини тражити да се уведе "Деда Милутинов закон о самоодбрани",а породица да поднесе тужбу против државе јер је крива за дедину смрт. Негде би га наградили као хероја, и имао би бесплатну медицинску негу да лакше преброди шок који су он и супруга преживели. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 24.03.2021. 20:02
|

Lovčina

|
https://www.kurir...nju-oruzja
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 12.05.2021. 06:36
|

Lovčina

|
Iako sam resio da vise ne pusem upise na temama koje nisu o samom lovu, oruzju i opremi ili psima nesto sam cangrljao o glavi sta ciniti na okolnost da se sakal toliko namnozio te da za deceniju necemo imati ni sta loviti sem crne divljaci jer je cak i lisica postala raritet u nekim lovistima i da skoro pa da mogu da kazem da bi cak i trovanje postalo opravdano kada bi se samo sakal mogao otrovati bez posledica po ostale vrste divljaci i ptice lesinare.
Znam da neka verzija siroke slobode ne bi prosla ni kod MUPa ni kod lovnih radnika iz raznih objektivnih i subjektivnih odnosno opravdanih i neopravdanih razloga i strahova.
Naime LSS bi mogao traziti unoenje odredbe u ZOM da lovacka udruzenja, JP i sada vec prvrednici koji obavljaju lovnu delatnost, kao cinioci u gazdovanju sa divljaci mogu dobiti dozvolu da nabave odredjen broj prigusivaca koje bi mogli na dan lova na predatore davati na revers lovcima koji bi ih odmah nakon lova vracali lovocuvarima a lovocuvari bi mogli da ih koriste stalno.
Naime svi znamo da osim u vreme parenja sa jednim metkom se zavrsava lov na predatora u krugu od najmanje 500m a danas je malo iskrenih i strastvenih lovaca na predatore koji bi na taj nacim mogli da imaju nekoliko odstrela tokom dana ili noci.
Znam da se drzava boji za svoje funkcionere a lovni radnici za srnecu divljac ponajvise ali bi mogli u strogo propisanim uslovima na taj nacin koristiti prigusivac koji inace zahteva i oslabljenu municiju kako bi bio u funkciji.
Takodje vidim da u mnogim uredjenim zemljama kojima ko tezimo prigusivac je obaveza u redovnom lovu kako zbog uznemiravanja divljaci ali i ljudi jer se pucanj karabina podaleko cuje pogotovo u planinskim lovistima.
Toliko |
|
|