Novi Zakon o divljači i lovstvu
|
AcaNik |
Objavljen 11.09.2023. 00:24
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
https://www.tanju...lovce/vest
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 11.09.2023. 06:15
|

Lovčina

Upisa: 1297
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Јбг некада је приправнички био обавезан и онда је укинута па су многи некрштени постали ловци. Само код нас је могуће данас положише за оружије и сутра си већ члан ЛУ и'ако ниси положио ловачки испит, а полагање ловачког испита је тек смејурија. |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 11.09.2023. 09:46
|

Lovčina

Upisa: 1051
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Upravo mi je nejasna zabrana kretanja u lovu lovcima - pripravnicima koji bi ustvari trebali prakticno na terenu da se nauce kako se krece grupa lovaca u lovu bilo da se lovi fazan, zec, predatori, divlja svinja... jer svaki lov ima svoje finse kao i vojno kretanje voda u borbi (grad, suma, otvoren teren).
Nije to neka nauka ali i dosta starijih bi mogli da obnove to znanje jer nisam jednom u lovu pogonom ispred sebe sreo lovca koji je trebalo da bude na ceki na drugom kraju sume ili lovca koji je na flanki pa eto malo da bude ispred kad se digne lis ili svinja.
Video sam na ovim emisijama o lovu iy inostranstva da lovci proveravaju oruzje i svoje umece mozda i svake sezone pred komisijom e sad dal svog lovackog drustva ili na strelistu ne znam.
Nazalost svaka ideja u nasem drustvu se pretvori u kombinaciju za uzimanje parica umesto da se prvo razmislja o bezbednosti u lovu ili saobracaju, radnom mestu...
Sve se okrene u neko besmisleno ispunjavanje formalnosti kao npr zdrastveni pregled, cesto i lovacki ispiti, protivpozarna zastita, prva pomoc itd a eto i prilike da se inkasiraju sredstva.
Svaka cast izuzetcima. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 13.09.2023. 20:14
|

Lovčina

|
https://www.youtu...myAiHwLC3E
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 14.09.2023. 16:38
|

Lovčina

|
Све речено, а ништа на крају није речено! 😬
Приправнички обавезан не пола године ако треба и две, а што се тиче полагања са обавезним положеним за руковањем оружије баш и није тако. Досадашње полагање је смејурија и зајебанција да се само узму паре. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 14.09.2023. 19:02
|

Lovčina

|
И не поменуше подмладак у лову
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 15.09.2023. 07:19
|

Lovčina

|
На жалост подмладак изгледа иде на маргину ловства. И онда се хвали како нам долазе људи са 65година да буду ловци, а вамо се кука како нема млађих да их интересује лов. Па како неком детету да пренесеш традицију, љубав и вољу према лову ако га не водиш у исти??? |
|
|
|
temudjin |
Objavljen 21.09.2023. 23:14
|

Stari član

Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
Na sajtu ministrastva poljoprivrede objavljeno je sledeće:
http://www.minpol...i-lovstvu/ |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 22.09.2023. 20:22
|

Lovčina

|
Mozda bi kolega temudjin kao iskusan lovni radnik imao neki komentar predloga zakona?
Da li su promene kozmetika, mogu li se nazreti neke dobre ili lose namere?
Samo da ne bude u zagonetkama ili ono ko razume shvatice .
Elem, rec tranzicija je u nekim zemljama koje su voljno ukinule socijalizam koristile za vreme koje su koristili za prelazak na trzisnu privredu, razvijeni kapitalizam sa svim sto je to donelo sa sobom.
Za to vreme u Srbiji pod tranzicijom ( a mislim i u Rusiji i Bugarskoj) se to moze poistovetiti sa opstim grabezom za svim sto se moze oteti od drzave i drustva.
Da, bice zanimljivo, verovatno i tuzno, gledati predstojecu tranziciju u sportu a mozda i lovstvu. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 22.09.2023. 22:13
|

Lovčina

|
Нема сврхе писати предлоге и кориговати предлог закона када о њему и онако одлучује МУП. Као и о свему осталом где се оружје помиње уосталом
Када само посташе тако стручни у пм.
Једном се мора схватити да ловци немају своје представнике исто као што су то напокон схватили већина легалних власника оружја да наос не представља нас већ само даје легитимитет МУП-у да нас разоружава.
|
|
|
|
neca90 |
Objavljen 23.09.2023. 22:00
|

Veteran

Upisa: 531
Pristupio: 02.10.2010. 18:30
|
А немој тако Ацо, ХАОС је наш НРА, они се боре за нас изнутра, раде из убеђења шта могу.
Наравно, ироничан сам. |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 24.09.2023. 09:28
|

Lovčina

|
Mislim da niko od nas sa foruma nije clan tog NAOSa, ne placamo ni cvonjka za rad, pa zasto li bi imali neka ocekivanja.
Ali neke parice dajemo za LSS pa me vise zulja njihova nevidljivost bilo u medijima a bilo po ucescu u nekim aktivnostima LU nad kojim bi trebalo da rade bar neki strucni nadzor i sl.
Posle ova dva dogadjaja od maja a i obzirom na populisticko-pateticni karakter Svevideceg i Sveznajuceg ne cudi me sto ce ceh placati i oni koji nemaju veze sa automatskim oruzjem i kratkim cevima ( oficijelno bar) tj mi lovci.
Ali stvarno bih voleo kometar zakona kolege koji je bjo lovni radnik ceo niz godina .
Eto za mene je pozitivno sto su predvidjene kazne za one sto ometaju lov a da li ce se i kako to sprovoditi ne znam. |
|
|
|
rk |
Objavljen 24.09.2023. 10:58
|

Veteran

Upisa: 526
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
NAOS je po mom misljenju gotova prica hvala bogu, trebalo je mnogo ranije da bude gotova. Formirana je nova organozacija i verovatno ce u najskoroje vreme biti formirana jos jedna.
LSS se zlagao i borio i kolko znam izdali su ih, medjutim kolko sam obavešten sada nedaju čak ni potpise koje su im poslala LU tj malo nedaju/ nalo upravni odvor odlicuje dal daje…
RK
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 24.09.2023. 11:02
|

Lovčina

|
Надамо се да никада нико неће ни бити члан пензионера муп-а! Да су нешто конкретно радили и урадили, имали би чланове! Како могу да се представљају као национално удружење ако немају чланове у репрезеративном броју? Да ли је то лажно представљање?
ЛСС и ЛСВ је комуњарски продукт размишљања и ту нема помоћи док ту не уђе тужилаштво и све прегледа барем две до три деценије уназад.
Свака та подела на ловце и остале са оружјем је нешто што нам никкао не треба!То што сналази власнике са кратким оружјем ће касније снаћи и нас! Те поделе су нас и довеле довде где јесмо и то ваше, боље да ћутимо неће нас друге ће, рекао је друг који зна друга Старог . Једном речју, ОДВРАТНО!
|
|
|
|
rk |
Objavljen 24.09.2023. 12:54
|

Veteran

Upisa: 526
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Nacionalna kao predznak je pokusaj da se predstave kao neko ko ima neki siri znacaj medjutimsamo po sebi nije zabranjeno kao sto mi mozemo da nazovemoovaj forum nacionalni forum.
RK
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 24.09.2023. 16:44
|

Lovčina

|
Srbijalov zbog naziva i jeste nacionalno forum.
Ne bih bas bio clan Centralnesrbija lov foruma ili Podunavskog foruma.
Salu na stranu. Znaci osnovane jos neke organizacije za oruzje?
Da ne bude ko sa sindikatima pa na dva nezavisna dodje deset objektivno od vlade zavisnih sindukata.
Ko ce ga znati?
Vidim analogiju sa fudbalskim stadionima koje grade po Srbiji pa kredit na ledja nasih unuka ali rece jedan covek da mi Srbi ne znamo da upravljamo njima pa da ce tu doci neki strani operater pa ce oni upravljati kao i sa aerodromom, kao sa namestajem pa nam pored Ikee ne treba neki Simpo, Matis i sl, kao i sa poljoprivrednim kombinatima, kao i sa EPSom tj Kolubarom pisu.
Pa se pitam sad kad naselise one jelene iz evropskog fonda da li ce tim lovistima neki kumovi da upravljaju?
Jos ako kum ima firmu u Ceskoj ili gde god drugde to mu dodje strano upravljanje ( vise ne ulazu pa nije ulaganje). |
|
|