Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Edenberg optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Edenberg optika
Igor
 Nesto vise o ovoj optici...
Budi svoj, samo svoj........

asivica
 Hvala Admine,hteo sam da pitam nesto o ovoj optici da li je neko cuo za nju i imao li je iskustva po ceni mi izgleda mnogo smesno ali ne mora cena da bude uvek presudna.Hvala.
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

270
 Adresa proizvođača!
Bianming WestRoad,Pingchao,Jiangsu Province,China
Mislim da je ovim o kvalitetu ove optike sve rečeno!!!

Cvele
 270, daj reci mi molim te, sta se to ne proizvodi kod Kineza ?! 
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

booiron
 imam tu optiku već 3 godine , 2godine sam je koristio u lovu a od prošle godine za pucanje na mete pošto sam kupio bušnel mali. edemberg mi se pokazala odlično , nije mrdnula končanica i posle više od 200metkića i nekoliko padova. optika se odlično pokazala na mete i sa čeke ali samo kada je vidljivost dobra (boji se mraka) . vrlo se loše pokazala za pogon u gustišu i ako joj varijabla kreće od 1.5. na 1.5 i ako je x50 vidljivost joj je kao kod većine sa početnim uvećenjem od 3. dioptrija se isto tako mora štelovati sa promenom uvećanja. kao što sam već naveo loše se pokazala u sumrak tj ako te tvoji ne pustaju do kasno onda je ok. to ti je najbolja optika iz te najniže klase. ustvari za koliko oni to tebi hoće da prodaju , moju kupio za 55 ili 65evra . do 70evrića ti je dobra cena za to što dobijaš. ja uzeo bušnela banera 1.5-4.5x32 zbog svinja. edenberga sam dao drugu pa mi ga vratio kada je kupio bušnelčića , evo ga kinez čuči sada i čeka da pođemo na prangijanje. ako si u mogućnosti mnogo je bolje da uzmeš neku skuplju optiku i to na sajmu jer tamo možeš da ih upoređuješ do mile volje pa koja ti najbolje čuči nju kupiš . ali samo da znaš , sve što više gledaš manje vidiš , trebalo mi je oko 4sata da se odlučim a ovima iza štandova još 10minuta do samoubistva. znači do 70e se isplati da je kupiš preko toga dodaj još toliko i kupi neku normalnu . od optika do 200e koliko sam probao najbolji je mali bušnelčić baner zato što ima široko vidno polje i ako je objektiv 32mm, dobro vidi u sumrak i svitanje baš kao i što piše na njemu , postavljase na 135mm od oka i košta oko 130e. e da ne izostavim što mi se najviše baš bušnel dopao , možeš da staviš novinu na vrh cevi i da čitaš bez problema na uvećanju od 1.5. da ne davim više , pozz ilki ti dobar pogled...

canis aureus
 "koliko para toliko muzike"
uz Norcony-iju najveće đubre koje se može pronaći i kupiti kod naših prodavaca!!
Jedan EDENBERG nije uspeo da izdrži ni kutiju od 20kom .30-06 a da se ne raspadne. Bez končanice je ostao već na 14 komadu!
...
Sad
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

asivica
 Booiron ovaj trazi 60 eur,danije kinez nisam ni sumnjao za ove pare ne mozes traziti nista drugo,on prodaje njih za 60eur a Bushnell 3-9X40EG za 50eur,gde li ih nabavlja bog sami zna i kakva mu je racunica,evo Vam sajt pa ima i ostalog a kakav moze biti i ovaj Bushnell za 50eur?
http://www.kupuje...id=1754736
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

booiron

canis aureus kaže:
uz Norcony-iju najveće đubre koje se može pronaći i kupiti kod naših prodavaca!!
Jedan EDENBERG nije uspeo da izdrži ni kutiju od 20kom .30-06 a da se ne raspadne. Bez končanice je ostao već na 14 komadu!
...
Sad

moj izdržao preko 200 30-06 i nije ni mrdnuo.
sada ga montiram samo kad idemo da ubijamo mete na mrtvo.

Cvele
 asivica, istu takvu optiku kupio je jos jedan decko sa sajta, navodno Bushnell, ali nema ni B od Bushnella. Prvi znak je koncanica, Bushnell original ne proizvodi ovakve koncanice, ovo je neka leva optika, samo napisano na njoj Bushnell Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

booiron

asivica kaže:
Booiron ovaj trazi 60 eur,danije kinez nisam ni sumnjao za ove pare ne mozes traziti nista drugo,on prodaje njih za 60eur a Bushnell 3-9X40EG za 50eur,gde li ih nabavlja bog sami zna i kakva mu je racunica,evo Vam sajt pa ima i ostalog a kakav moze biti i ovaj Bushnell za 50eur?
http://www.kupuje...id=1754736

taj prodaje neke kopije i igračke . moj edenberg je prva serija . a bušnela sam kupio na sajmu u nišu. najbolje ti je da skokneš do jagodine ili pozoveš 035/233-850 da ti pošalju brzom poštom neki bušnel pošto tražiš kao i većina nas nešto jeftino a dobro. ovde pogledaj www.magnumserbia.rs . e a ovi što daju savete tipa svarovski itd neka uhvate u ruke prvo jedan rumunski ior pa onda neka zvirnu kroz njega i videće da je svarovski kanta koja košta više para ali se reklamira i plaća one koji ga hvale. imao sam priliku da probam ior 1.25-8 nisam baš siguran ali znam da mu je tubus 35mm. to je toliko jaka optika da možeš slobodno da kucaš eksere. e sada da te ne odgovaram od svarovskog ali za te pare imaš i šmit bendera . vidi stvarno u magnumu pošto mislim da kanona nema u nišu bušnel zato što su zastupnici leopolda a što se tiče leopolda i on je zanimljiv. bušnel baner se proizvodi u koreji ali se oni ne podnose sa kinezima i ako su žuti...

Podunavac
 Jeste, Swarovski ima jednu stvarno veliku manu. Mnogo je skup. A da je Swarovski kanta je najblaže rečeno neozbiljna izjava. Rumunski IOR jeste dobar, ali je isto tako i skup, u cenovnom rangu sa mnogim svetski poznatim i kvalitetnim optikama (i skupim). A za tubus si nešta pogrešio. Tubusi se prave u dve veličine 25,4 i 30 mm. Da ne bi bilo zabune IOR jeste izbacio na tržište seriju optičkih nišana promera tubusa 35mm, ali su to taktički a ne lovački optički nišani.
Tri prsta 2Kolce

booiron

Podunavac kaže:
Jeste, Swarovski ima jednu stvarno veliku manu. Mnogo je skup. A da je Swarovski kanta je najblaže rečeno neozbiljna izjava. Rumunski IOR jeste dobar, ali je isto tako i skup, u cenovnom rangu sa mnogim svetski poznatim i kvalitetnim optikama (i skupim). A za tubus si nešta pogrešio. Tubusi se prave u dve veličine 25,4 i 30 mm. Da ne bi bilo zabune IOR jeste izbacio na tržište seriju optičkih nišana promera tubusa 35mm, ali su to taktički a ne lovački optički nišani.

pa o tom ior-u sam i pisao , nosio ga neki bivši oficir čaušeskovih sekuritea. mnogo moćna stvarčica. a za svarovski sam to napisao jer mi je pun k...c istog , svi ga hvale , po mom mišljenju za te pare može mnooogo bolje. upoređivali smo bušnel elite6500 1.25-8x32 sa svarovskim z6 1-6x24. svima sem vlasniku svarovskog dal zbog para ili... bušnel bio bolji. a da se neko ne uvredi samo da pojasnim oko svarovskog. predprošle godine sam se konsultovao na forumima koju optiku do 200e i u 1000 odgovora 990 su mi sem nekih optika predložili i svarovski , a ja nisam jedini kome se baš svarovski predlaže. to je kao kad pitaš šta je najbolje od terenaca do 2000e a oni kažu što je izašo novi mercedes a ja maštam da kupim tojotu land kruzer a nemam ni za samuraj ni nivu.

e ivane pa ti nisi reko zašta ti treba optika tj. šta i kako loviš. pozz

Max011
 img571.imageshack.us/img571/6042/iors.jpg

IOR pit bul fi 35mm takticka verzija postoji i lovcka Grin masa 1000 grama a ceena otprilike euro po gramu Grin (manje vise)
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Sniper Hunter
 boorion kaze
. bušnel baner se proizvodi u koreji ali se oni ne podnose sa kinezima i ako su žuti.

Apsolutno netacno kolega banner se proizvodi u Kini 100%

vlada lovac
 Tacno, banner je made in PRC

booiron

vlada lovac kaže:

baner 1.5-4.5x32 wide angle se proizvodi u koreji i.
ko ne veruje mogu da mu dam broj od mog profesora san džo parka da i da mu lično potvrdi da se prave u njegovom komšiluku. za ostale banere nebih znao al za taj model mogu da se kladim.e a sada me izvinte , odoh da spavam

canis aureus

booiron kaže:

canis aureus kaže:
...
Sad

moj izdržao preko 200 30-06 i nije ni mrdnuo.
sada ga montiram samo kad idemo da ubijamo mete na mrtvo.

to i jeste njegova najveća mana!
nikada se sa njim nezna! možda na prvoj kutiji a možda na 21., a da je kvalitet nije sigurno. nezna se ni sa mnogo skupljim ali se i ne sumnja u njih po samoj postavci na karabin ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

booiron
 to i jeste njegova najveća mana!
nikada se sa njim nezna! možda na prvoj kutiji a možda na 21., a da je kvalitet nije sigurno. nezna se ni sa mnogo skupljim ali se i ne sumnja u njih po samoj postavci na karabin ...[/quote]

tu se slažem 100% . drug kupio leopolda sa onom zlarnom crtom u italiji (vozi kamion i u svakoj državi kupi po nešto za lov ) bio je jeftiniji nego u kanoni , al ne lezi vraže , sekitra bila tupa a crvenkapa zaluta kod vuka... šalim se . montirao ga u subotu i na prvom izlasku u nedelju kucne ga u drugu pušku ne jako ali pod nekim nezgodnim uglom i končanica iz + ode u x . to vam je isto kao i sa čovekom , zdrav , jak - čuka puc i cvrc... pozz

vlada lovac

booiron kaže:

vlada lovac kaže:

baner 1.5-4.5x32 wide angle se proizvodi u koreji i.
ko ne veruje mogu da mu dam broj od mog profesora san džo parka da i da mu lično potvrdi da se prave u njegovom komšiluku. za ostale banere nebih znao al za taj model mogu da se kladim.e a sada me izvinte , odoh da spavam

Hmmm moguće, ne mogu ništa da tvrdim konkretno za taj model

270
 Baner se proizvodi i u Koreji i u Kini! Viđao sam ovaj model od oba proizvođača i glasam za Korejski!
U skorije vreme i Trophy se osim na Filipinima proizvodi i u Kini a lično smatram da od ovog Kineskog treba bežati jer sam ih upoređivao i razlika je između njega i Filipinskog kao dupe i oko naravno u korist Filipinca!
Pre 2-3 godine zvanični distributer je imao Banere isključivo proizvedene u Koreji i Trophy isključivo proizvedene na Filipinima a sada se mogu izgleda naći samo iz starih zaliha jer su svi novije uveženi Kinezi!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Adekvatna optika OPTIKE I MONTAŽE 422 18.05.2025. 01:39
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 69 25.08.2020. 23:34
optika OPTIKE I MONTAŽE 175 24.03.2019. 15:32
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,924 posete www.srbijalov.com