Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Delta Optikal 2.5-10x56

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Delta Optikal 2.5-10x56
Mihajlo
 Zelim da vam se predstavim, zovem se Mihajlo, iz Dimitrovgrada sam. Trenutno u Beogradu.
Imam zastavin karabin 30-06, trazim optiku za njega, naleteo sam na guglu na ovo u "Teleskop centru" http://www.telesk...itanium-ir
Da li neko ima iskustva sa Delta optikal, nesto sam trazio po internetu, ima dobrih kritika ali htedoh da cujem od vas.
Isto me zanima sta mislite o ovom nocnom durbinu? http://www.telesk...-monocular
Zahvaljujem vam!!!

Hajde Mihajlo prestavi nam se jos jednom u temi namenjenoj za to. B)
http://www.srbija...read_id=19

nenadx
 Mihajlo,verovatno ce ti neko drugi sa foruma vise pomoci,ali bih ti rekao da se vise raspitas o tom optickom nisanu.Ja pretpostavljam da je to optika koja se pravi u velikim serijama pa nalepi naziv firme koja ga otkupljuje.To neznaci da je losa,ali raspitaj se.Recimo moze biti tasko iz serije euro,ovo kazem jer su oni tako radili.Inace bitno je i sta hoces sa njim,sa objektivom 56 predvidjen je za lov u losim svetlosnim uslovima i to obicno sa ceke.Uvecanje od 2,5 je vec za lov u pokretu.Tako da ta univerzalnost ustvari predstavlj kompromis koji moze ponekad zasmetati.Sto se tice nocnog monokulara verujem da ce ti sluziti nameni.Znaci nocno osmatranje i u ekstremnim uslovima,pritom i mogucnosti snimanja preko njega.Mozda pogledas jos negde mogucnost povoljnije cene.
Dobar pogodak

MAKEDONAC
 Sto se tice cene: jer ovih 56.000 oko 500 evra.
Za te pare dobijete NIKON... boli glava.Ispitana i dokazana stvar (kvalitet).
Ako Vam treba za dnevni lov ne morate ici vise od 42mm sa prednjim okularom.
Pazite: skoro svi koji nisu I klasa rade se u Kini.
Neke firme jos "love u mutnom" pa pod nekim (para)Evropskim imenima i firmama prodaju snajpere koje Amerikanci (vec procitani) prodaju izmegju 100 i 200 dolara.
Da ne govorimo o firmama kao "BARSKA" koja gorenavedeni model (po karakteristikama) prodaje ispod 100 $.
Primer: Italijani su imali solidnu srednju optiku ali su presli u Kinu
i spustili cene.
Sto to znaci: za male pare (do 130 evra) dobijete optiku koja po deklariranim karakteristikama je sasvim solidna ali na terenu nakon kratkog vremena pokaze svoje stvarne vrednosti.
Jedina prednost: za sto evra imate optiku na pusci pa ako se pokvari nije vam zao.Za sto evra uzmete drugu, mada vecina se nebi slozila stime - necemo valjhda kroz celu lovnu karijeru samo menjati i upucavati optiku.
To mu dogje kao na rate (ha, ha,ha), svako malo dajes po 100 evra pa na kraju dogjes do cene jednog ZEISS-a.

Pozdrav gospodo i drugari.

Sa dobrim pogledom.
PZ

roedeer
 Za manje novce Bushnell elite 3200, 4200, po meni, bolje rešenje. Nemam mnogo iskustva, ali imam jedan 4200 i uverio sam se u razliku između njega i nekog Tasco, Zraka i sl. Kupi provereno, ne traži toplu vodu.. ;)
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

Boban
 I ja imam Bushnell i koristim ga na karabinu kalibra 30-06
i prezadovoljan sam.B)

Lovac sa NLT-om
 evo slike optike delta optikal titanium ako moze nesti Mihajlo da ti pomogne

img85.imageshack.us/img85/2658/011qoh.jpg

Max011
 Mislim da će u nrednom Loristu izaći test tih optika koje su nove na našem tržištu i pokrivaju srednji cenovni razred.

Cvele
 Gde ima da se kupi Lorist, i kada izlazi ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sumadinac
 Mozeli neko da mi kaze nesto,mada je vec prokomentarisano malo o ovim optikama:Tropihy 1x28 red dot. Z6N 2.5 - 15x56P.B)
STOLE

Cvele
 Ja za tu nisam cuo... ;)

sumadinac
 Pise da je ,,[b]Bushnel,,
STOLE

Cvele
 Z6 bi' trebalo da je Swarowski... a Bushnell ima svoj model Trophy, pa verovatno postoji i Red dot ;)

greentooth
 Procitaj poslednji " Kalibar"- pisma citalaca, o toj optici se veoma pozitivno komentarise-inace je japanska.Pozz
ika

sheytan
 ^ U Kalibru se o svemu veoma pozitivno komentarishe, jer od nechega moraju da zivu! Grin

(shto ne znachi da je ovo losha optika, naprotiv!)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DESPERADOS
 Ja citah po stranim forumima i sajtovima samo pozitivne komentare na pomenutu optiku koja se sklapa u Poljskoj a sociva su iz Japana.
Svi kazu odnos para i kvaliteta= SUPER
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

kempi
 Ako je dosad nisi uzeo pozuri da ne nestane !!! /Optika je vrhunska za te pare na slici se vidi bas ta zakoju pitas i radi extra probao sam svasta nesto licno!
kempi priložio:
dsc00961.jpg

DESPERADOS
 A ova tvoja je ?? koji model ?? Napisi kako si zadovoljan i jesi li je uporedjivao sa nekom drugom optikom.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

nemeza
 Za kvalitet neznam ali cene su im približne sa Leupold optikama. Bye

DESPERADOS
 Cene su jake ali mislim da su samo kod nas , preko su sigurno jeftinije.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

kempi
 Cene su korektne jer licno ova optika je uzeta u Austrijii i kosta skoro isto ko ovde
A kvalitet ja ni nivou da vredi svaki euro, u sitne detalje da neulazim jer o ukusima se neraspravlja
Sve u svemu EXTRA za te pare

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,917 posete www.srbijalov.com