Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Redfield optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Redfield optika
Zlocko
 Ima neko od kolega REDFILD Revenge 2-7x34 optiku?
Zanimam me kako se pokazala...
Zapalio sam se za Iz 18 u kal 7,62x54R,pa me zanima ova optika,najvise zbog varijacije,i mislim da je sasvim ok,na manje daljine u lovu na d.s sa uvecanjem od 2x,a na lov srnece divljaci do 7x na 200m sasvim ok...Sta vi kazete kolege na to?

Cvele
 Ta "polemika" oko lova DS jednocevkom je vec bila... i mnogi su dosli do zakljucka da nije bas najbolje solucija... za srndaca je ok, ali onda bolje uzmi neku 3-9 ili jos bolje 4-12...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sheytan
 Ta optika bi lepo legla na kip. Jedina mana, po meni, je shto nije bash za sumrak... Lichno pucam i na 300m sa 6x, iako imam i 12x na otpitjkom...

Inache, ima jako lepu sliq ta optika po danu - kontrastnu, oshtru...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Zlocko
 Tako de ja planiram da lovm D.S tamo ima prilika za samo jedan pucanj,i to je to Smile Zato i ocem takvu optiku od 2-7x34...A sad,pitanje...Citao sam tu,a iz iskusva kolega znam da je 7,62x54R dosta JAK kalibar,a sad oce li ova optika to izdrzati? Confused
Kolega poseduje u tom kalibru i ima Redfilda,ali cini mi se da je 3-9x42,ako se dobro secam,i on nije imao nikakve probleme,trpi i optika i nosaci,a nosaci su celicni od majstor Radeta

tomo vrbas
 Koliko ces puno i brzo pucati sa kip-om ima ta optika da ti traje i traje.Inace ameri je koriste i savetuju do 300win.mag.bez ikakvih problema.

davidovic6
 Moja preporuka je da ako kupite Redfild necete da pogresite. Samo gledajte da bude Revolution (Jer se on pravi u Oregonu) dok je varijanta Revenge sa Filipina. Pricao sam sa prodavcima iz Canone - obzirom da su oni generalni uvoznici za Leupold (a Redfield je pod Leupoldom). Revenge je malo robusniji i vidi se da ima male razlike, bar ono što sam mogo ja da primetim. Dok je Revolution elegantniji za nijansu. I slobodno ko se dvoumi da kupi VX-1 nek slobodno ne baca pare već da kupi Redfild. Ko je blizu granice sa Bugaskom ili planira da ide na more evo mu link generalnog uvoznika za Bugarsku. Firma je inace u Sofiji:
http://starforce....anguage=EN

hercegovac
 koliko je 100 ovih BGN u evropljanima?

davidovic6

hercegovac kaže:

Od Prilike pa do Ivanjice oko 50 jura. Stari

hercegovac

davidovic6 kaže:

hercegovac kaže:

Od Prilike pa do Ivanjice oko 50 jura. Stari

hvala lijepo

ultras035
 revolution 3-9 x40 ima moj drug na nasem 30.06 i odlicna je za dan i noc...nazalost nisam imao prilike da pucam iz kvalitetnijih ali mi je ovo bolje od bilo koje iz tog ranga...nisam imao promasaje do 150m...e taj revenge vidiim u JA ga ima i nesto je jeftiniji, ali mislim da su obe cene prepumpane, ali ni to nije nista novo za Srbiju...revolution je 28-29 crvene...
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

astral hunter
 Delim misljenje kolega da je Revolution isto sto i leupold vh1 ... to je ista optika samo malo drugacije spakovan i nsminkana...nema razlike u kvalitetu....ja cu da je pazarim, ali u rusiji, donece mi prijatelj, tamo je oko 14000 dinara nasih...pala je rublja pa i cena optika... za te pare ne moze ovde da se kupi nista bolje od kineskoh djubra... smatram da je bolja i od bushnell elite 3200 iako je bushnell skuplji, troumio sam se izmedju nikon monarch III, VH1 i Revolutiona...cena je presudila
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

schweps
 Imam Redfild Revolutio 4-12x40 po meni nema bolje optike po toj ceni.Proizvodise u leupoldovj fabrici I u ranguje sa Vx-1.Jedino stosam primetio to da kad stavim na 12x toje kao na cajsu 9x.Bolje optike po toj ceni nema.
Lisica

astral hunter

schweps kaže:
Imam Redfild Revolutio 4-12x40 po meni nema bolje optike po toj ceni.Proizvodise u leupoldovj fabrici I u ranguje sa Vx-1.Jedino stosam primetio to da kad stavim na 12x toje kao na cajsu 9x.Bolje optike po toj ceni nema.

u pravu si i lepo si to primetio...4-12 je fabricki prikaz i marketinski, kao na automobilima 1.9 tdi na primer a auto iuma 1880 kubika....na primer redfield revolution 2-7x33 ima realno uvecanje 1.6-6.5...koliko se secam kada sam gledao realne ocene, tako da nije cudno ovo sto si rekao...zeiss je ipak ozbiljniji proizvodjac i precizni suu kao svabe Smile
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

hercegovac
 Ima li neko Redfield model Batle zone, kakva su iskustva? Kontam da je uzmem za 223 radi puškaranja na strelištu.

Neca92

astral hunter kaže:

schweps kaže:

u pravu si i lepo si to primetio...4-12 je fabricki prikaz i marketinski, kao na automobilima 1.9 tdi na primer a auto iuma 1880 kubika....na primer redfield revolution 2-7x33 ima realno uvecanje 1.6-6.5...koliko se secam kada sam gledao realne ocene, tako da nije cudno ovo sto si rekao...zeiss je ipak ozbiljniji proizvodjac i precizni suu kao svabe Smile

Koliko si siguran u ovo?
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

astral hunter
 Neco 100% sam siguran sam da nije tacno uvecanje kao sto je prikazano, potrazicu tacan podatak pa ga kacim...sad nisam siguran da li sam bas pecizno napisao...znam da je 6.5 sigurno a nisam za ovo 1.6...mozda je nesto i preko 2x uvecanje...

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 evo nadjoh tehncke specifikacije, uvecanje je 2.5x-6.5x

Specifications for Redfield Revolution 2-7x 33mm Rifle scope:
Reticle: 4-Plex (67080), Accu-Range (67085)
Finish: Matte
Lens Coating: Vapor Deposited, Multi-coated Illuminator Lens System
Adjustment Markings: Accu-Trac 1/4 MOA Finger Click Adjustments
Maintube Diameter: 1"
Environmental Protection: Nitrogen Filled
Actual Magnification: 2.5-6.5
Linear Field of View (ft @ 100yd): 43.2-17.3
Linear Field of View (m @ 100m): 14.4-5.8
Exit Pupil (mm): 13.2-5.1
Weight (ounces): 11.1
Weight (grams): 315
Length (in): 11.0
Length (cm): 27.9
Mounting Space (in): 5.2
Mounting Space (cm): 13.2
Objective Aperture (mm): 33
Eye Relief (in): 3.7-4.9
Eye Relief (mm): 106.7-94.0
Elevation Adjustment Range (MOA): 65
Windage Adjustment Range (MOA): 65

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 izvor podatka je http://www.optics... poznati americki sajt za optike...

Inace bas ovu cu da pazarim do aprila...cekam da padne rublja jos malo pa iz rusije da mi donese drug...tamo su najjeftinije trenutno su 8400 rubalja, tj. oko 14000 din

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter

schweps kaže:

ova tvoja imrealno uvecanje 4.5x-11.4x vidi na sajtu koji sam okacio...

ONLY BUCK & BOAR!!!

Neca92
 Zanimljivo. Nisam znao da je to tako, ja sam mislio da je uvećanje stvarno onoliko koliko piše... Confused Znam da i na tarabi piše svašta i da proizvođači ''filuju'' sve što mogu, ali nikada nebih pomislio da su spremni to da urade kad je u pitanju uvećanje, a to je ustvari i jedan od glavnih faktora kod biramo optiku. (sa neke moje tačke gledišta)
Eto, npr, verujem da su mnogi koji su kupili konkretno tu optiku, kupili baš zbog ovog uvećanja 2x i mogućnosti pucanja na blizu u pokretu, a stvarno uvećanje je 2.5x što i nije baš najbolje za takvu vrstu pucanja (lova). Sad će neki vrv da kažu da može bez problema, može, ali ima puno boljih varijatni od toga.
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 76 15.07.2025. 21:14
Adekvatna optika OPTIKE I MONTAŽE 424 11.07.2025. 20:42
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
optika OPTIKE I MONTAŽE 175 24.03.2019. 15:32
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,371,660 posete www.srbijalov.com