Informacije o radu LSCS
|
slavaplana |
Objavljen 05.03.2013. 22:34
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
temudjin kaže:
slavaplana kaže:
Predsednik LSCS je po pozivu zamenika predsednika CIC-a danas otisao za Skoplje!!
Lss koji je dobio poziv nije nikome javio ali CIC trazi da Tomica jos juce dodje u Skoplje???Danas je otputovao i nadam se da ce se sa celnim ljudima u CIC-u dogovoriti i o prijemu LSCS u njihovo clastvo!!!
Dosta smo gubili vreme sa LSS !!!
Idemo dalje jaci i jos brojniji!!!
Uskoro cu objaviti i poslovanje LSCS za proslu godinu kao i finasiski plan za ovu???? 
Da obavestim cenjene posetioce i clanove forume, da je navedeni tekst dezinformacija.
Autor teksta ne poznaje rad CIC-a niti nacin funkcionisanja.
Pravi covek nikada nece napisati recenicu - Dosta smo gubili vremena oko LSCS- i bas me zanima ko je to i kako jaci i brojniji zbog lovacke bede. Da nije sukob ineteresa gde pojedinci nesto rade sto lako moze da se podvede pod organizovani kriminal!!!!
Pazi da me ne upasisi za ovaj organizovani kriminal???
Tomica je dobio poziv da ide ??U Skoplju je imao jako malo vremena za razgovore koji su bili najavljeni i nije otisao!Danas mi je to rekao!Isti je trazio i pitao i u Sloveniji zasto Tomica nije bio???
Nemoj Temudjine sebi da dajes hvalospeve kao jedan jedini i nezamenjivi a svi ostali mogu samo da sanjaju o ulasku u CIC???Sta ce mo sa DAMSKIM KLUBOM?????
Temudjine kad da si ti covek koji jednim d.....hoce da sedi na vise stolica to mi je odavno jasno???nemoj da se iznenadis sutra na U.O. kad predlozim da se LSCS uclani u C.I.C??
To sto ti mislis da ce posle tvoje podnete ostavke u LSS nastati potop mene mnogo ne brine???
Videces uskoro kad u LSCS primimo MLADENOVAC,ARADJELOVAC........ima indicija da je ORGANIZOVANi kriminal u LSS gde se sve drzi u fiokamakod nadleznih a ima materijala za visedecenisko lezanje pojedinaca u zatvoru ali polako.....nova Vlast....nov nacin rada....prioriteti.....sve ce se pokrenuti sa mrtve tacke????
LSCS je brojniji nego sto je bio aLSS????LSV?????
Ko kako radi videcemo koliko ce ko clanova da ima za par godina???
Gde ce biti ko ....nese znaje?????
Nadam se sutra da stavimo tacku na LSS na U.O. i okrenemo se sebi i ciljevima zabog kojih postojimo!!
Nase clastvo od nas ocekuje mnogo toga a mi gubimo vreme sa LSS???Svako svojim putem pa kako bude ???Popovic neka vodi LSS jos 100god,Tomica LSCS 120god jer je lepsi od Popovica i ne duguje bure??? |
|
|
|
temudjin |
Objavljen 06.03.2013. 08:37
|

Stari član

Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
Opet dezinformacije administratora foruma Slaveplane.
Clanstvo u bilo kojoj organizaciji je dobrovoljno ali postoje i odredbe Statuta, Ugovora itd.....
Postoji posebna patologija kada se pojedinci izjednacavaju sa organizacijom. No sto se kaze: Svako neka ide svojim putem i da pustimo ljude da govore (pišu) šta hoće! |
|
|
|
elko |
Objavljen 06.03.2013. 09:09
|

Stari član

Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Dobro jutro!
Ne smatram da objavljivanje pojedinih informacija pa makar one bile i delimično pogrešne treba bilo koga da iritira jer u ovom trenutku postoji mnogo važnijih tema i stvari kojima se treba posvetiti.Odnosi se na Slavinu informaciju o odlasku predsednika LSCS u Skopje po pozivu predstavnika CIC-a i reakciju ili upis Temuđina.
Istina je da je poziv za dolazak u Skopje T.Radosavljević dobio od visokog predstavnika CIC-a kao pokušaj da se u međusobnim razgovorima možda dođe do rešenja kojim bi se krenulo boljim putem u komunikacijama predstavnika LSS i ostalih Saveza.
Istina je da do petka ujutro ( 01.03.) nije doneta odluka o odlasku koja je predhodnog dana bila izvesna pa je verovatno zbog toga i usledio Slavin upis.
Odluci da se ne odlazi u Skopje najviše je doprinelo sagledavanje odgovornih u LSCS da je to pomalo usiljena prilika i da je bolje ako postoji želja zainteresovanih to organizovati drugom prilikom sa više vremena i uz učešće svih relevantnih činilaca.
Po pitanju članstva u bilo kojoj organizaciji odlučuju nadležni organi i onog ko želi da se učlani i onog gde se učlanjuje i od toga ne treba praviti nešto spektakularno.
Sigurno je samo jedno, LSCS nikada nije želeo niti želi da na lovnim prostorima Srbije predstavlja pandan LSS ili preuzima funkcije, nadležnosti ili bilo koje ingerencije nacionalne asocijacije lovaca Srbije.
Želje koje su ugrađene u dokumenta o osnivanju LSCS, Statut, Inicijativu o osnivanju, su dovoljno jasne svakom ko želi da čita ono što je napisano i da ne traži ono što ne postoji.
LSCS je osnovan kao regionalna asocijacija sa željom da na prostoru koji obuhvata deo Srbije svojim radom pomogne članicama a u cilju stvaranja boljih uslova za rad udruženja, stvaranja drugačijeg odnosa i klime na relaciji članovi - Savez, da se kroz zajednički rad sa svim relevantnim činiocima sprovodi politika koja će rezultirati povećanjem fondova divljači i sveukupno zdravije klime u lovstvu, uz povratak volonterizma u upravljanju i trošenju.
Sve ostalo bi bile neumesne i lažne insinuacije.
Ne treba se radovati ničemu što je loše niti biti zlurad prema bilo kome, nije prilično ni lovcima ni onima koji ih predstavljaju.
A prljavog veša ima svuda i ako nekom odgovara da se time bavimo a ne načinom kako doći do boljitka, nije problem ali to neće biti put do rešenja. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 06.03.2013. 09:15
|

Lovčina

|
Temudjine ispalio si corak????opet??? |
|
|
|
temudjin |
Objavljen 06.03.2013. 09:31
|

Stari član

Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
slavaplana kaže:
Temudjine ispalio si corak????opet???
Opet dezinformacija Slavaplane. No što se kaže žalosno je odgovarati na primitivne upise! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 06.03.2013. 14:25
|

Lovčina

|
 |
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.03.2013. 08:02
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Da malo skrenem temu sa prepucavanja oko odlaska u SKoplje, i ostalog vezano za CIC, o tome se može malo kasnije.
Prvi kvartal svake godine obiluje skupštinama po LU i po savezima. LSV je svoju godišnju skupštinu održao (mislim da će ostati upamćena po pitanjima koja izgleda žuljaju rukovodstvo, a nisu sva još ni postavljena), LSS ima svoju godišnju skupštinu za desetak dana, koja je pod velikim znakom pitanja zbod kvoruma, a i LSCS će, ako se ne varam, u toku marta izaći pred svoje članove sa izveštajem o radu u 2012., i sa planom za sledeću godinu.
Nadam se da će rukovodstvo LSCS imati dovoljno mudrosti da ne krene stopama svojih kolega iz LSS, LSV i Lovačke komore, koji nisu hteli i neće da objave na svojim sajtovima nikakav skupštinski materijal, izveštaje i planove. Valjda ih sramota, otkud znam?
Elem, javno objavljivanje izveštaja o radu, finansijskog izveštaja i plana bi bila još jedna potvrda tvrdnji iz LSCS da su oni drugačiji i bolji, otvoreniji i pošteniji prema svojim članovima. Godišnja skupština je prilika da se potvrdi odanost principu i obavezi javnosti rada.
Neće valjda šumadinci dozvoliti da ih neko strpa u isti koš sa ostalima? Kakav bi to autogol bio.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
INTERMAKER |
Objavljen 07.03.2013. 08:18
|

Super Admin

Upisa: 303
Pristupio: 28.01.2009. 13:01
|
Održana sednica UO LSCS 06.03.2013.
Posle izveštaja Nadzornog odbora, Upravni odbor Lovačkog saveza Centralne Srbije, jednoglasno je prihvatio završni račun za 2012. godinu i finansijski plan za 2013. godinu, na sednici koja je održana 6. marta 2013. godine.
Usvojen je i predlog odluka o članarini prema Lovačkom savezu Centralne Srbije, za lovnu 2013/2014. godinu, koja će iznositi 350 dinara. Ovom članarinom pokriće se troškovi osiguranja lovaca, informisanja putem "Lovačkog glasnika", rada stručne službe i drugih aktivnosti, kao i pomoć u izradi planskih dokumenata za lovačka udruženja ovog saveza.
Predložen je cenovnik divljači lovačkim udruženjima, kao i više uputstava za bolju koordinaciju sa stručnim službama lovačkih udruženja kroz organizaciju savetovanja, seminara i drugih vrsta pomoći. To će se postići i kroz formiranje novih radnih tela Upravnog odbora. Razgovarano je i o štetama na divljači i od divljači, što pričinjava veliki problem, a i značajne izdatke lovačkim udruženjima, kao i o mnogim drugim pitanjima vezanim za aktivnost ovog saveza .
Utvrđeno je da se Skupština Lovačkog saveza Centralne Srbije održi do kraja marta.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.03.2013. 08:22
|

Moderator

|
Sve je to lepo, INTER, to je telegrafska informacija. Ono što nedostaje jeste materijal i podaci o tome šta sadrže izveštaji! Usvojeni izveštaji o radu, i finansijski izveštaj, OK; a šta piše u tim izveštajima? Gde su konkretni podaci?
Evo, moja supruga, deca i ja usvojismo program rada i finansijski plan za mart mesec. Sad sve znate: i kolika su nam primanja, i šta ćemo da kupimo, i sve ostalo. CVRC! Ne znate ništa.
Samo što moja porodica nema obavezu javnosti rada, a savezi imaju!
Mada, opet su šumadinci ispali bolji, oni su barem ovo objavili; na sajtu LSV uopšte nema ni informacije da je bila skupština!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
INTERMAKER |
Objavljen 08.03.2013. 10:30
|

Super Admin

|
Na sednici UO Lovačkog saveza Centralne Srbije održanoj dana 06.03.2013. godine u Kragujevcu donete su odluke koje možete pročitatu na sajtu LSCS-a http://www.lovackisavez.rs/news.php?r...admore=117
|
|
|
|
INTERMAKER |
Objavljen 15.03.2013. 09:31
|

Super Admin

|
Zakazana je 4. sednica Skupštine Lovačkog saveza Centralne Srbije za dan 21. 03. 2013. godine sa početkom u 17:00 časova u prostorijama Agro-biznis centra u Kniću.
Informaciju i dnevni red možete pročitati na sajtu LSCS-a na adresi www.lovackisavez.rs
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 16.03.2013. 21:32
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 16.03.2013. 22:44
|

Lovčina

|
LSCS je danas trebalo da izvuce pouku iz svega sto se deslilo na Skupstini LSS i da se okrene sebi i svom clastvu???
dosta smo gubili vreme sa LSS i misljenja sam da se poradi malo ozbiljnije sa nasim clastvom da se pojedici zamene u organima upravljanja i kako doci do novih clanova?????? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 21.03.2013. 07:54
|

Moderator

|
Virtuelni telegram podrške:
Skupštini LSCS koja se danas održava STOP želim uspešan rad STOP očekujemo informacije iz prve ruke STOP Hoće li biti paprikaša? STOP
Vidim da su telegrami podrške ušli u modu, pa k'o velim da budem u trendu!!!
Ako dodje g.Pažin u goste, pohvalite se da ste i vi dobili telegram podrške, makar i od mene; skupština LSV je pred svoje zasedanje umesto telegrama podrške dobila onaj nes(p)retni dopis od Popovića, tako da ste vi šumadinci opet bolje prošli!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 21.03.2013. 09:27
|

Lovčina

|
kako sam obavesten Milan Pazin danas dolazi na Skupstinu??
Ne secam se da je LSV zvao nekog iz LSCS???
Imacu sta da mu kazem danas javno za govornicom????
Dans ocekujem da LSCS napravi zaokret u vodjenju politike prema svojim clanovima,da jasno i glasno kaze ko su to ljudi koji sede 2 godine u organima upravljanja a ni dinara clanarine nisu uplatili u LSCS ,ko placa a ko dobija casopis LSCS i puno toga jos??
Kad se problemi ne resavaju na vreme oni se gomilaju i vremenom postanu balans koji jednom mora da se odbaci ???
Od danasnjeg dana zavisi da li cu licno ja da budem vise u U.O. LSCS i da li cu posle svega ako se nista ne promeni izaci iz citave price????
Videcemo dana sta ce biti ali sam misljenja da ako dozvolimo da UPRAVNICI LOVISTA kao u LSS i kod nas danas budu DELEGATI,nista na bolje nece ici???
LSS i Skupstina od 17.03. je pod velikim znakom pitanja oko delegata koji su ih cinili jer vise njih nije moglo to da bude kao Krstic iz Trstenika kao Upravnik lovista ??
Dana ce biti toliko pameti da se to neponovi kao u LSS??? |
|
|
|
Zoran Zoli |
Objavljen 21.03.2013. 22:36
|

Stari član

Upisa: 286
Pristupio: 21.09.2011. 23:37
|
Danas sam dobio list Lovac Lovackog Saveza Srbije od jednog prijatelja posto clanovi mog L.U ne dobijaju casopis iako je clan LSS. U razgovoru novinara sa Markom Ticom , predsednik skupstine LSS izjavljuje citiram- odredjeni broj lovackih udruzenja udruzenih u LSCS sa cca 6000 lovaca... Zanima me da li je ovaj navedeni broj verodostojan
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.03.2013. 22:45
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Zoran Zoli kaže:
Danas sam dobio list Lovac Lovackog Saveza Srbije od jednog prijatelja posto clanovi mog L.U ne dobijaju casopis iako je clan LSS. U razgovoru novinara sa Markom Ticom , predsednik skupstine LSS izjavljuje citiram- odredjeni broj lovackih udruzenja udruzenih u LSCS sa cca 6000 lovaca... Zanima me da li je ovaj navedeni broj verodostojan 
Što je babi milo to joj se i snilo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 21.03.2013. 22:59
|

Lovčina

|
LSCS je prosle godine zvanicno imao preko 10.500 clanova!!sa placenim clanarinama LSCS!!
6.000 clanova prve godine sada 10.500 clanova za proslu godinu stim sto je deo clanarine otisao LSS pa je broj ako se saberu udruzenja koja su platila na dva mesta clanarinu oko 20.000lovaca koji ce vremenom prici ili jednima ili drugima!!Ljudi su se uplasili da im LSS ne oduzme lovista ???To je bio trik da se clanarine prema LSS povecaju jer oko 30.000lovaca je prosle godine platilo LSS clanski doprinos??
daj boze da LSCS ovim tempom ima povecanje u broju clanova jer lako je prevariti clastvo jedne godine sledece nece uplatiti clanarinu tako da LSCS nema tih problema!!
TICA NEKA SE ZAPITA KAKO JE DOSPEO DA BUDE DELEGAT SKUPSTINE LSS ISPRED KOSJERICA???
Niko ga nije hteo od Vojvodine do Kosjerica gde su se sazalili jer isti bez verifikovanog mandata ne bi bio pred.Skupstine???
SRAMOTA???
Takav kadar mora da bude u LSS jer bez njega sve propade???
Kosjeric neka se zapita sta radi???ko ih prestavlja???
Mene bi bilo sramota kao clana tog udruzenja da me TICA prestavlja na Skupstini LSS jer ako nemaju boljeg coveka sto nije tesko biti kad je Tica u pitanju ne zasluzuju da ih niko prestavlja??? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 21.03.2013. 23:08
|

Lovčina

|
Imao sam sta da kazem Pazinu da se kojim slucajem pojavio na Skupstini LSCS ali kako sam obavesten imao obaveze pa nije prisustvovao istoj???
Posle onog pustanja niz vodu oko lovackog ispita i clanarine od 60din koji Vojvodjani placaju LSS sa SUMADINCI 600din HVALA LEPO ALI VISE NISMO MALI???Presli ste nas jednom u dogovoru sa LSS i sad ako smo iole malo pametni prijateljstva iz interesa ce mo drugacije da prihvatamo i da ista vrednujemo kako Nama bude trebalo i kako nama bude odgovaralo kao sto to VOJVODJANI po potrebi GODINAMA U NAZAD RADE???
LSCS je sa clanarinom od 300din LIDER po uslugama i povecanju clastva a gde su ostali.......???
Neka se sami zapitaju????I sto je jako bitno sa tedecijom porasta clastva??? |
|
|
|
Zoran Zoli |
Objavljen 21.03.2013. 23:09
|

Stari član

Upisa: 286
Pristupio: 21.09.2011. 23:37
|
Ovo je list koji je za prvo tromesecje 2013 godine tako da me je bas iznenadila neinformisanost P S Marka Tice
|
|
|