Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: kalibar 16

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
kalibar 16
hercegovac

belombeograd kaže:
Ne vidim da je neko od diskutanata pomenuo da je koristio Belom u kal.16. Cisto da podsetim mi u asortimanu pravimo sve od pojedinacnog zrna,PP,00,0,2,4,6,8,10,12,15 do 16. Tehnologija izrade je kao i u kal.12,jer je nasa masina modularna,te se pri stelovanju samo promene pojedini delovi.Istina da je promet ovog metka manji,ali nije toliko manji da bi se reklo da zamire ova vrsta municije.Moje informacije takodje govore da nju pucaju bolji strelci,ali i zbog laganijeg gabarita,lakse je s njom u lov. Sto se rezultata tice,za sve (ili skoro sve)divljaci daje dobre ulove.Cene su sto se tice komponenti iste,iako je manje gramaze sacme (do 30 g),za 16/70.No,to je opet pitanje komercijale.Kao uostalom za svu nasu municiju,interesuju me utisci i o Belomovom metku bilo koje granulacije u kal.16/70. Dobar pogled!

Ja sam je ove sezone koristio za prepelice 1,7mm i sasvim sam zadovoljan.

klaja
 Dali neko ima iskustva sa municijom RIO u kalibru 16??? Imam jednu kutijicu 3,5mm ,ali nisam je jos koristio. Inace koristim stalno NOBEL SPORT i prezadovoljan sam.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mirko knezevic
 Kolega klaja,koristio sam taj metak u kalibru 16,i vrlo sam zadovoljan sad trazim svuda da kupim ali nema ga nigde...Confused Inace vrlo dobar metak odlican posip sacme i vrlo dobra brzina,u globalu zadovoljavajuce,slobodno pucaj sa njim neces zazaliti.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

zoranvojin
 Poštovane kolege, posedujem nemicu Sulovku u kal, 16-70 i dugo vremena koristim belomovu municiju obično 6ticu i 8micu i prezadovoljan sam za zeca, fazana i patke, inače puška je položara i cevi su polu čok i pun čok, pucao sam iz nje i probe radi belimove brenere tj, pojedinačno zrno kako piše na patronu i nikakvih problema nije bilo! koristim još razne municije jer volim da pucam i da experimentišem. moram reći da posedujem i IŽ 27e kal, 12-70 i u nju koristim isto sve i svašta i nema problema! odužih ja moje izlaganje ali moram da kažem da i ja kao i ostali zbog MODERNIJEG lova imam i bok, pušku ali mnogo mi je draža položara i još 16 tica! Pozdrav za sve i oprostite što sam ovoliko razvukao izlaganje
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita!!!

klaja

mirko knezevic kaže:
Kolega klaja,koristio sam taj metak u kalibru 16,i vrlo sam zadovoljan sad trazim svuda da kupim ali nema ga nigde...Confused Inace vrlo dobar metak odlican posip sacme i vrlo dobra brzina,u globalu zadovoljavajuce,slobodno pucaj sa njim neces zazaliti.

Ja sam ga kupio u Canoni u N.Sadu,mslim da je cena bila za kutiju 900 dinara.Hvala na odgovoru.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Neca92

zoranvojin kaže:
Poštovane kolege, posedujem nemicu Sulovku u kal, 16-70 i dugo vremena koristim belomovu municiju obično 6ticu i 8micu i prezadovoljan sam za zeca, fazana i patke, inače puška je položara i cevi su polu čok i pun čok, pucao sam iz nje i probe radi belimove brenere tj, pojedinačno zrno kako piše na patronu i nikakvih problema nije bilo! koristim još razne municije jer volim da pucam i da experimentišem. moram reći da posedujem i IŽ 27e kal, 12-70 i u nju koristim isto sve i svašta i nema problema! odužih ja moje izlaganje ali moram da kažem da i ja kao i ostali zbog MODERNIJEG lova imam i bok, pušku ali mnogo mi je draža položara i još 16 tica! Pozdrav za sve i oprostite što sam ovoliko razvukao izlaganje

Mislim da je ovo totalno pogresno shvatanje bok pusaka. Ko jos kupuje pusku (bilo koju, bilo koji model) zato sto je ''u modi''? Confused Ako na kraju i ima takvih, onda je to totalno pogresno shvatanje lova uopste, i taj ide u lov zbog drugih, a ne zbog sebe i svog licnog zadovoljstva i uzivanja. Mislim da u lovu i u svemu sto je vezano za lov, modi nema mesta!
Sto se izlaganja tice, nema ogranicenja, slobodno opleti po tastaturi! Smile
Dobro dos'o na forum.
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Indjijanac
 neco,zoranvojin B)
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

PEZ
 Poslednjih 5 sazona lovim polozarom 16/70 i prezadovoljan sam.Pre sam lovio sa 12 i 12 Mag. i ne vidim neke znacajnije prednosti u odnosu na 16.Po misljenju nekih ljudi a i po mom licnom misljenju 16-ica je pravi lovacki kalibar,odmeren,umeren,ni prejak ni preslab, sto bi rekli TAMAN kako treba da bude.Prednost 12-ica i 20-ica je jedino u izboru municije(trgovci diktiraju pravila igre) i po meni je to glavni razlog sto 16 gubi trku sto naravno ne znaci da su ovi drugi bolji.
Lepa polozara,16/70,dobar pas i lovite sa uzivanjem...
Pozdrav svim ljubiteljima 16...B)

hercegovac

pez kaže:
Poslednjih 5 sazona lovim polozarom 16/70 i prezadovoljan sam.Pre sam lovio sa 12 i 12 Mag. i ne vidim neke znacajnije prednosti u odnosu na 16.Po misljenju nekih ljudi a i po mom licnom misljenju 16-ica je pravi lovacki kalibar,odmeren,umeren,ni prejak ni preslab, sto bi rekli TAMAN kako treba da bude.Prednost 12-ica i 20-ica je jedino u izboru municije(trgovci diktiraju pravila igre) i po meni je to glavni razlog sto 16 gubi trku sto naravno ne znaci da su ovi drugi bolji.
Lepa polozara,16/70,dobar pas i lovite sa uzivanjem...
Pozdrav svim ljubiteljima 16...B)

B)Bravo 2Bye

Nikola

hercegovac kaže:
[quote]belombeograd kaže:
Ne vidim da je neko od diskutanata pomenuo da je koristio Belom u kal.16. Cisto da podsetim mi u asortimanu pravimo sve od pojedinacnog zrna,PP,00,0,2,4,6,8,10,12,15 do 16. Tehnologija izrade je kao i u kal.12,jer je nasa masina modularna,te se pri stelovanju samo promene pojedini delovi.Istina da je promet ovog metka manji,ali nije toliko manji da bi se reklo da zamire ova vrsta municije.Moje informacije takodje govore da nju pucaju bolji strelci,ali i zbog laganijeg gabarita,lakse je s njom u lov. Sto se rezultata tice,za sve (ili skoro sve)divljaci daje dobre ulove.Cene su sto se tice komponenti iste,iako je manje gramaze sacme (do 30 g),za 16/70.No,to je opet pitanje komercijale.Kao uostalom za svu nasu municiju,interesuju me utisci i o Belomovom metku bilo koje granulacije u kal.16/70. Dobar pogled!

Kod mene u CG Belom municija je iste cijene kao i italijanska cak i skuplja od nekih npr: baschieri f2 je 9 eura a belom 11e,belom mi se pokazao dbr do 20 metara sve ostalo je cisti stref....evo zasto prosle godine dva dana pred lov nestasica municije ni krusika ni fiocchia,nobela ama nishta u pg....a ja odlucio da ne idem sa PA na patke ja kupim 3 kutije beloma dvije 3mm a jednu 3.5mm...podjem fino u lov ispucam se super a pataka Stidljiv od tada belom FIK ....nije mi cilj da krivim fabriku belom ali meni se tako pokazao metak...;) iveli 3 .....zaboravih da napisem kalibar 16/70...

klaja
 i41.tinypic.com/2mhzd6e.jpg
i40.tinypic.com/2qvyr9i.jpg
i39.tinypic.com/2qip91j.jpg

Nobel Sport speed kal. 16

PEZ
 Kolega klaja kako se pokaza ova municija ili testiranje tek predstoji?

klaja

pez kaže:
Kolega klaja kako se pokaza ova municija ili testiranje tek predstoji?

Koristim je tri godine i ne planiram da je menjam,meni se pokazala odlicno . Veoma brz metak,sve pohvale.

PEZ
 Hvala na odgovoru kolega,ja uglavnom koristim RC i Rio(to se kod mene, na jugu, moze naci).Koja je cena ove "tvoje" municije i u koja je sacma u pitanju?

klaja
 Cena je 1200 din kutija a sacma je 6(4mm). Kupio sam nedavno i jednu kutiju RIO patrona 8(3,5mm) ali nisam je koristio,cena je bila u Canoni 900 dinara. Kazu da je isto brz metak i da se dobro pokazao. Sto se tice Nobela speed ima ga samo koliko ja znam u granulaciji 4mm.

Predator

Nikola kaže:

hercegovac kaže:
[quote]belombeograd kaže:

Kod mene u CG Belom municija je iste cijene kao i italijanska cak i skuplja od nekih npr: baschieri f2 je 9 eura a belom 11e,belom mi se pokazao dbr do 20 metara sve ostalo je cisti stref....evo zasto prosle godine dva dana pred lov nestasica municije ni krusika ni fiocchia,nobela ama nishta u pg....a ja odlucio da ne idem sa PA na patke ja kupim 3 kutije beloma dvije 3mm a jednu 3.5mm...podjem fino u lov ispucam se super a pataka Stidljiv od tada belom FIK ....nije mi cilj da krivim fabriku belom ali meni se tako pokazao metak...;) iveli 3 .....zaboravih da napisem kalibar 16/70...

Par kolega iz moje grupe lovi sa Belomovom municijom, pa sam iz njihove priče stekao zaključak da prilikom pucanja treba pustiti malo veće preticanje. Ko se navikne na bržu (većina italijanskih proizvođača) municiju, namuči se dok se navikne na sporiju.

Sasvim prirodno

PEZ

klaja kaže:
Cena je 1200 din kutija a sacma je 6(4mm). Kupio sam nedavno i jednu kutiju RIO patrona 8(3,5mm) ali nisam je koristio,cena je bila u Canoni 900 dinara. Kazu da je isto brz metak i da se dobro pokazao. Sto se tice Nobela speed ima ga samo koliko ja znam u granulaciji 4mm.

I ja kupujem Rio u Canoni u Leskovcu, cena je ista,dobar metak sa 28 gr. sacme,kad sam ja kupovao jesenas bilo je 3(10), 3,5(8) 4(6),verovatno je bilo i krupnije ali nisam pitao jer krupniju sacmu od 4mm retko kad kupujem i koristim.

radenkovic79
 Ja lovima ruskom Toz 63 16/70 i interesuju me, ako imate nekih predloga, jedinačna ili podkalibarna zrna za lov DS.

vlada lovac

radenkovic79 kaže:
Ja lovima ruskom Toz 63 16/70 i interesuju me, ako imate nekih predloga, jedinačna ili podkalibarna zrna za lov DS.

Belom, Belot slug ili Rotwel ce zadovoljiti tvoje potrebe, probaj od najjeftinijeg, ako preciznost zadovoljava nista ti vise ne treba

matakata
 Što se tiče 16-tice sve pohvale, da ne ponavljam prethodne postove. A od municije sam probao Selier i belotov red and black, mirage i krušik specijal u granulaciji 3,5mm. Najbolje mi se pokazao Krušik, šta nanišanim pada malte ne bez promašaja, Mirage nije loš ali mi je ne uverljiv ili mi ne leži, dok je selierov red and black Trt Milojka , gadjam fazana na 30-tak m, pogaddjam ga u telo iza krila leti perje na sve strane a i fazan nastavlja dalje. pada tek posle 100m i peške odlazi još 500m i tu crkava gde ga nalazi pas, i zeca na 25m isto. Uglavnom sa njim šta god sam gadjao ništa nisam oborio, ali mi je zato Krušik u drugoj cevi i on to ispravlja. Sada koristim ručno punjenje i navikao sam na njega. Ali za 12 kal. kunem se u red and black Bravo 2 .

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kalibar 20 MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 72 29.08.2022. 19:52
Univerzalni kalibar kod karabina KARABINI 253 25.12.2017. 22:22
Kalibar 223 vs 7,62x39 iskustva i mišljenja MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 20 27.06.2013. 13:38
kalibar 5,6x57r MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 4 22.06.2010. 18:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,808,320 posete www.srbijalov.com