Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
AcaNik
 cena ti je sa zamenom u ovlascenom servisu ovde u Bg.
nije nista komplikovano, samo jednom da ti pokazu i znaces posle i sam.

neca90
 Ok,hvala vam momci na pomoci,vec cu videti sta cu da kupim.

AcaNik
 sa ili bez ubrzice moci ces da promenis posle ako zelisB)

Valentina
 Drugari, koji bi po vama idealan karabin, tj. kalibar bio za lov srnece divljaci, pa nanize?Hmmm Ako masim temu nek me neko ispravi!! Bolje receno, uputi na pravu.

karpatskivuk

Valentina kaže:
Drugari, koji bi po vama idealan karabin, tj. kalibar bio za lov srnece divljaci, pa nanize?Hmmm Ako masim temu nek me neko ispravi!! Bolje receno, uputi na pravu.

243 Win.,mislim da je odlican za lov srnece divljaci i na vecoj daljini,a i za lov lisice i ostalih predatora

bela
 ako ikada ''budem'' kupio karabin to će biti 243 vinčester.
vižlan i terier

Sniper Hunter
 Ja sam za stari dobri "prevazidjeni" "seljacki""zastareli"ima ga pola Srbije 8x57 otpadne malo mesa vise ali ostane uvek na mestuGrin

Lala
 Bela, ti bi .243? Malo da srne puc-puc? Hehehehe najbolji kalibar za srneću divljač! Mada, može i neko nazime da naleti...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Cekoc od 5 kg = 8x57!!!!

bela
 jednostavno me ne vuče za karabinom a nazime to je bar lako.
srneća divljač je za mene kao u indiji krava ''sveta životinja'' .Stari
vižlan i terier

asivica
 Daj kad ste se toliko raspricali pomognite malo i meni,ja imam Zastavin MARKX u cal.30-06spri pa mi kazite nesto o ovoj pusci.Kupio sam ga pre dve godine od kad sam postao i lovac tako da nisam toliko strucan pa bih voleo da cujem savete i misljenja starijih kolega. Samo da ne zaboravim ja sam ga kupio kao polovnog a ustvari iz njega nije ni pucano ja sam ga raskonzervirao,covek ga kupio i nije ga poneo u lov uopste a karabin je bio star oko 10-ak god. kada se skine kundak na njemu pise Made in Yugoslavia.

Lala
 Dobar izbor kalibra, asivica, sa dobrim izborom zrna. 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Ma 308.Win. konza! Grin Njanjanja
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 Cvele jer za vukove ali nikako ispod 1000m?Sme�ko

Cvele
 Da, da... ja sam za ono bio totalno ozbiljan, a vi kako hocete, vasa stvar Smile Cao poljubac
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

asivica
 Lalo hvala,uopste sta mislis o ovom oruzju jer svi mi kazu da je radjen za izvoz,a sto se zrna tice za sada sam uzo 11.7gr.PPU a imam kutiju Belotovih od 9.7gr.sa dvo stepenom kosuljicom to sam dobijo uz karabin od coveka kad sam ga kupio.

darkon
 Asivica,da li si pucao sa oba(PPU i belot) u metu?
Kolika je razlika u grupi pogodaka?

dusanandra
 Za Valentina,ako su ti prioritet lisica i ostali predatori mislim da ti je najbolje americki .223rem i dosta je zastupljen ima municije gde hoces a nemacki 5.6x50mag ali je malo skuplji i karabini su malo redji. Ako ces vise loviti srnecu divljac opet americki .243 win a nemacki 6.5x57 mauser.Karabine u oba ova kalibra pravi nasa ZASTAVA i sa malim doradam bila bi surep puska. Od sva cetri koja sam ti predlozio dajem prednost 6.5x57 jer volim malo rezerne energuje a dobar je za sndaca a lisicu nece pocepati i sacuvaces joj krzno.Pozdrav,nadam se da sam pomogaoBye

Valentina
 Hvala drugari!! Svaka nova informacija ne skodi, a od velike je koristi. Sto kaze nas narod "od viska glava ne boli". Da dodam samo: vec posedujem C.Zbrojovku 550 u kali.30-06, koji mi je malo prejak za srnaka i predatore. Za nuzdu odradi poso, ne moz da omane ali...

dusanandra
 Valentina,ako vec posedujes CZ 550 u 30-06 ja da sam na tvom mestu uzeo bih opet CZ 550 u 25-06. 25-06 je nastao od 30-06.Zadrzao je istu duzinu caure a suzenje na 0.257 inca tj. 6.5mm.Odlican Kalibar ima zrno 6.5g i pocetnu energiju oko 3000J. Mislim da bi ti to bilo ekstra jer se naviknes na isti izgled puske,stavis iste optike(varijabilne),imas isto okidanje,istu duzinu sanduka koja je bitna zbog prepunjavanja i nemas problemaSmilePo meni je to super stvar i tako bih uradio ali mozda sa kalibrima 8x57js i 6.5x57Smile (inace zelim da imam sve navedene varijante pa makar i ZASTAVINE)Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,687,428 posete www.srbijalov.com