Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovne karte, izgled i važenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovne karte, izgled i važenje
Lala
 Pa ja nemam nikakvu informaciju o tim dokumentima, jedino što sam pročitao taj tvoj upis na forumu. A ne mogu da komentarišem nešto što nisam video, i što nije zvanično objavljeno. Imam samo tvoju reč da je bilo to-i-to. Čak ne znam ni da li je u pitanju uredba ili predlog odluke ili šta već, otkud meni informacije o sadržaju dokumenata koji su bili na sednici Vlade Srbije? Ako ti imaš informacije, onda si car! Obični ljudi ne znaju ni dnevni red sednice Vlade, a ti znaš i sadržaj dokumenata! Alal vera.
Ništa nisi rekao o pomoći saveza da se ubrza izrada pratećih dokumenata zakona?

Žao mi je što moram da napustim ovu diskusiju, ali sutra zorom moram da ustanem. Nastaviće se drugom prilikom. Laku noć!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

temudjin

Lala kaže:
Hvatanje živih zečeva loše rešenje, u situaciji kada ga u skoro svim lovištima opasno manjka, i kad se dešava jedna od najlošijih godina za populaciju zeca u zadnjih par decenija? E pa stvarno...
Ja ne pijem uopšte, ali počeću da pijem od muke!

Lalo, Lalo, Lalo, ne znam sta cu sa tobom. Zar ne znas da su pokusali hvatanje u tom vocnjaku nekoliko godina pre toga i uhvatili 2,5 zeca. Drugo, hvatanje i prnosenje zeca po Srbiji pa to je u vecini slucajeva smejurija. Jedino je dobar psiholoski efekat sto vecina lovaca po prvi put shvati da cak i zec nesto vredi.
Lalo, kda predlazes neko resenje budi siguran u to da li je ostvarivo. Ovako opet pises pogresne informacije.

marcony
 A možda su dozvole bile za otstrel žirafa,slonova,lavova,majmuna..... to još nije dokazano jel one trenutno nepostoje a možda....

slavaplana
 Sta ako ja resim da kupim lovne karte direktno od ministarstva Za svoje udruzenje ?Ko to moze da zabrani ili ospori?Pa jedva cekam da Rudinac ,Tomica i ostali osnuju makar i klub knjizevnika samo da se odkacimo od Vas iz Beograda!!

Lala

temudjin kaže:

Lala kaže:
Hvatanje živih zečeva loše rešenje, u situaciji kada ga u skoro svim lovištima opasno manjka, i kad se dešava jedna od najlošijih godina za populaciju zeca u zadnjih par decenija? E pa stvarno...

Lalo, Lalo, Lalo, ne znam sta cu sa tobom. Zar ne znas da su pokusali hvatanje u tom vocnjaku nekoliko godina pre toga i uhvatili 2,5 zeca. Drugo, hvatanje i prnosenje zeca po Srbiji pa to je u vecini slucajeva smejurija. Jedino je dobar psiholoski efekat sto vecina lovaca po prvi put shvati da cak i zec nesto vredi.
Lalo, kda predlazes neko resenje budi siguran u to da li je ostvarivo. Ovako opet pises pogresne informacije.

To što ti kažeš da su uhvaćena 2,5 zeca je bilo pre nekoliko godina, u drugoj situaciji sa populacijom zeca u tom lovištu, a i šire. Nisu morali palančani da vozikaju zeca po Srbiji, mogli su ga preneti na neki drugi teren u svom lovištu, pošto ni oni nisu slavno prošli sa zecom ove lovne godine. A koliko se ovde pisalo, u tom voćnjaku je odstreljen vrlo pristojan broj zečeva. Za uslove ove godine, čak vanserijski odstrel. Pa nema smisla govoriti da je bzvz hvatati živog zeca, a nije bzvz ga odstreliti, kada ga nema nigde, ili ga ima jako malo. To je jednostavno nedomaćinski, po meni.
Idem da spavam, laku noć.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

temudjin

Lala kaže:
Ništa nisi rekao o pomoći saveza da se ubrza izrada pratećih dokumenata zakona?
Žao mi je što moram da napustim ovu diskusiju, ali sutra zorom moram da ustanem. Nastaviće se drugom prilikom. Laku noć!

Lalo, prilkom izrade bilo kog prateceg dokumenta ministar formira radnu grupu.
U radnu grupu se predlazu ljudi. I onda oni rade i rade. Kad god je neka orgaanizacija zvanicno obavestena ona je pomogla u radu.
Sto se tice saveza cuo sam da uprava pocela da prikazuje saglasnost na neki dokument cak i u slucaju prolaska predstavnika saveza pored Merkatora.
Salim se clanovi radnih grupa su rekli da je veliki problem pocetni dokument koji se predoci radnoj grupi jer je onda strasno tesko ista uraditi!!!!

temudjin
 Lalo, informacija, hitno, pogledaj...
http://lovcisrbij...i/274.html
Aha

slavaplana
 Zar nije u jednoj radnoj grupi koju je formirala Dulicka bilo ime i jednog exsperta ili se ja varam??

temudjin

slavaplana kaže:
Sta ako ja resim da kupim lovne karte direktno od ministarstva Za svoje udruzenje ?Ko to moze da zabrani ili ospori?Pa jedva cekam da Rudinac ,Tomica i ostali osnuju makar i klub knjizevnika samo da se odkacimo od Vas iz Beograda!!

Slavaplano, Slavaplano, ccc.. prvo iz Zemuna sam, valjda znas onu cuvenu pesmu:
Ima jedan grad pored je Beograd.
Drugo, po uzoru na Vojvodinu treba praviti regionalne saveze podrzavam ideju i molim te pozdravi Tomicu, Rudinca i druge sa pesmom ima neka tajna veza tajna veza za sve nas...
Dosta sale ovo je ozbiljna stvar. Ne samo regionalni savezi vec i regionalne sluzbe. Jer neki prosek iz drugih zemalja kaze da je optimalna povrsina za jednog zaposlenog tzv. lovnog savetnika 100.000 do 300.000 ha sto zavisi od vrsta divljaci i da neponavljam jer sam dosadio sam sebi.
Aha
"Znam za jedan grad zove se Beograd "bi trebalo da bude
SLAVAPLANA ADMINISTRATOR

zoranp

temudjin kaže:

Lala kaže:

Taj voćnjaak do jesenas nije bio sa kompletnom žičanom ogradom!!! Za ta hvatanja živog zeca u tom voćnjaku prvi put čujem, a gotovo siguran sam da u zadnjih pet godina to nije istina da je rađeno. Ko je to izračunao kolika je šteta, a koliko je korist od te divljači koju ste istrebili kao nepoželjnu??? ...i dali kao stručnjak mislite da bi bilo opet neisplativo da su se hvatali živi zečevi ili da je možda taj gospodin koji izdade toliko dozvola pogrešio što nije celo društvo angažovao na isterivanju divljači iz žice, a ne da ga potepate?? na kraju se postavlja pitanje kako je moguće da niko ne reaguje na to da su gospoda ogradila voćnjak baš u vreme kada je atar "čist" i pun poljoprivrednih mašina, te se znalo da se zec povukao u isti, a onda se traži zaštita od zeca , po principu ili.. ili??..gde je struka tu zakazala i dali je opet kriva država, a vi samo ste iđli da lovite ono što je ona odobrila...pa jeli to exspertizamBesan??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Limun

temudjin kaže:
[quote][b]Lala kaže:[/. Drugo, hvatanje i prnosenje zeca po Srbiji pa to je u vecini slucajeva smejurija. Jedino je dobar psiholoski efekat sto vecina lovaca po prvi put shvati da cak i zec nesto vredi.
temudjine zašto misliš da je smejurija, u mom LU se pokazalo kao dobro rešenje, sve dok se domaćinski radilo i dok nije početo sa lošim gazdovanjem od strane rukovotstva.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

temudjin

slavaplana kaže:
Zar nije u jednoj radnoj grupi koju je formirala Dulicka bilo ime i jednog ezsperta ili se ja varam??

Strasni uca radi, vari i informacije tovari. Cccc. kanda si zaboravio da je doticna gospodja zabranila lov ptica svojevremeno i na njenu cuvenu izjavu o lovcima punu epiteta koji nisu za portal.. Da podsetim to je bilo vreme pticjeg gripa i gle gle toga vise nema..
Aha
Mozda odas informaciju ko je bio u medjunarodnoj radnoj grupi za avijarnu influencu, ko je i kako skunuo zabranu lova, ko se izborio da se ne placa porez na lovacko oruzje da podsetim da se placa na rucnu gvozdjuriju itd...
Zaboravio si rotaciju i revoluciju zemlje!!!Slavaplana Srbijalov admin tim

marcony
 Ave Cezare!!! Temudjine odgovori na ono pitanje oko dozvola LD Jelen jel postoje kad znaš da su na predatore?

slavaplana
 Izgleda si zaboravio ali da te podsetim malko,malcice!!Cija je ideja bila Komora?Ko je bio u radnoj grupi seti se???nije to bilo tako davno!! A posle nemoj da tvrdis kako se struka nije pitala!!!
ti se izgleda secas sta se radilo do podne a posle podne e e ee to se neracuna!!!
Ako si ti zaboravio Ja nisam i nezelim ali nema veze zivi smo ljudi pa gresimo svi jel tako!!

Sremac75

temudjin kaže:

Sto se tice Brace, valjda se o njemu staraju odgovarajuci drzavni organi jer je
predstavljen kao drzavni neprijatelj broj jedan.
Usudio se da izda i to za godinu dana vise dozvola za lov predatora u jednom drustvu nego sva druga lovacka drustva u istom udruzenju u periodu od deset godina.
Ili kanda(har) gresim

Jupiiii, konačno sam dobio odgovor na jedno pitanje!
Popravljaš se temudjine ili samo gubiš živce?
Znači znaš Bracu, i i dalje ga štitiš, znači to je istina!

Baš lepo, ali moraš onda da mi objasniš kako je to tvoj prijatelj Braca Piškać za lovnu 2009/2010 godinu izdao 700 dozvola za lov predatora?
Predatore je lovilo recimo 35 lovaca (nije ni 20 ali neka)!
Znači svaki od njih je dobio 20 dozvola!
Tvoj prijatelj Braca je uglavnom izdavao dozvole za lov na 30 dana (nekada i više)!
To znači, u najboljem slučaju, da godina ima 20 meseci, da su svih 35 lovaca za svaki od tih 20 meseci vadili dozvolu za lov, i da su svaki put išli SAMI u lov (što bi naravno bilo nezakonito, ili ne?).

Ja sam znao da tvoj prijatelj Braca Piškać ima veliku moć ubeđivanja, ali da će tebe uspeti da ovako premaže......ccccccc!
Ili se samo praviš!

Ipak bilo bi mnogo bolje da nije u neznanju uništeno tih 700 dozvola za lov, pa da možemo da čoveku odamo priznanje za izdavanje tolikog broja dozvola za lov predatora.
Ili da je bar sačuvan 1. primerak, ili 2. primerak, ili bar 3. primerak (pošto je stari obrazac dozvole za lov bio u 3 primerka)

A ti ga samo štiti i podržavaj i pravi se lud!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

temudjin

Limun kaže:

temudjin kaže:
[quote][b]Lala kaže:[/. Drugo, hvatanje i prenosenje zeca po Srbiji pa to je u vecini slucajeva smejurija. Jedino je dobar psiholoski efekat sto vecina lovaca po prvi put shvati da cak i zec nesto vredi.
temudjine zašto misliš da je smejurija, u mom LU se pokazalo kao dobro rešenje, sve dok se domaćinski radilo i dok nije početo sa lošim gazdovanjem od strane rukovotstva.

Limune rekao sam u vecini slucajva gde se zec unosi a da nema staniste. Mozda kod tebe toga ima jer zec voli dve stvari prevrnutu zemlju / oranicu ili sumu. Livade narocito vlazne izbegava.
A sada pitanje:
Vojvodina cca 2 miliona ha prema Sredisnja Srbija cca 5,5 milona ha
Ko ima vise stanista za zeca!
Ko ima kvalitetnije staniste!
Sta je to kulminacija brojnosti (IUCN +2) a sta naglo opadanje (IUCN -2)!
Koja je minimalna brojnost zeca na 100 ha da se pusti lov vez pasa gonica!
Koja je minimalna brojnost zeca na 100 ha da se pusti lova sa psima zecarima!
Zasto najbolja lovista dele povrsine lovista na terene, te love jedan teren, preskacu drugi pa love treci itd.
Zasto je zabranjeno loviti zeca vise od jednom na istom terenu osim kada je brojnost preko odrejenog broja i koji je to broj!
Koja je propusna moc nekog lovista i za koje vrste divljaci!
Zasto je 2011 godina los za zeca i zasto ce i naredne godine biti lose za zeca..
Kada se u proslosti desavalo slicno ovome te je lov bio zabranjen cak i u opstini Kikinda koja je da vas podsetim imala terene i sa preko 140 zeceva na 100 ha.
Zasto svi eksperti i experti kazu ne valja previse ne valja premalo i nasta se to odnosi.
Dosta za danas.
Ovo je takodje prica ali bez devica, rabina, ala, slonova, miseva, dzingis kana...

Sremac75

temudjin kaže:

Lalo, Lalo, Lalo, ne znam sta cu sa tobom. Zar ne znas da su pokusali hvatanje u tom vocnjaku nekoliko godina pre toga i uhvatili 2,5 zeca.

Ovo nije tačno jer je hvatanje zeca pokušano u jednom drugom voćnjaku, a ne u onom u kojem je lovio i Sekretar LSS!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

temudjin

slavaplana kaže:
Izgleda si zaboravio ali da te podsetim malko,malcice!!Cija je ideja bila Komora?Ko je bio u radnoj grupi seti se???nije to bilo tako davno!! A posle nemoj da tvrdis kako se struka nije pitala!!!
ti se izgleda secas sta se radilo do podne a posle podne e e ee to se neracuna!!!
Ako si ti zaboravio Ja nisam i nezelim ali nema veze zivi smo ljudi pa gresimo svi jel tako!!

Slavaplano, treba citati sta drugi napisu. Ideja je formiranje Komore lovnih radnika Srbije koja je trebalo da zastiti radnike koji rade u lovistima i korisnike lovista od eventualnog nestrucnog rada. To je istina..
Kakva politicka Lovacka komora Srbije, to je smisljeno u jednom Javnom preduzecu i to od majstora koji trebaju da konkurisu za Nobelovu nagradu jer su pokazali da cega god se dohvate naprave cak i izuzece Marfijevog zakona .... gde bi nam bio kraj da nije tako blizu...

slavaplana
 A to nije ovaj vocnjak eeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Pomesao covek nemojmo mu zameriti!Lovilo se tamo vise puta pa ko ce pamtiti ovaj ili onaj vocnjak!
I ja sam lovio u nekom vocnjaku! Skakali su zecevi kao djaci iz skole kad nema strajka naravno!!!

Sremac75

temudjin kaže:

Taman posla da ignorisem, pa to nije lepo.
Lov bez dozvole, bez odobrenja inspektora, na prostoru gde je vrsta pozeljna jer steta od divljaci ne prevazilazi 5-godisnje prihode svih susednih drustava, kapije su bile zakljucane, a divljac je nisko letela. Bravo 2
Ili je kanda bilo sasvim supotno od onoga sto se predstavlja citaocima i clanovima foruma.
Lov sa dozvolom, uz odobrenje i molbu inspektora, na prostoru gde je vrsta nepozeljna jer steta od divljaci prevazilazi 5-godisnje prihode svih susednih drustava, kapije su bile otvorene, hvatanje zivih zecava je probano nekoliko godina pre toga i pokazalo sa kao lose resenje a divljac nije letela.
Aha

Aha

VI LOV I KORIŠĆENJE DIVLJAČI (stari zakon)

Član 39
Lov divljači obuhvata odstrel divljači, hvatanje divljači, sakupljanje odstreljene divljači i njenih delova, kao i sakupljanje jaja pernate divljači.

Divljač zaštićena lovostajem može se loviti u lovištima.

Na površinama van lovišta, Ministarstvo može da odobri lov lovostajem zaštićene divljači pod uslovima utvrđenim ovim zakonom.

Zabranjen je lov divljači u plantažnim voćnjacima i vinogradima, rasadnicima i drugim šumskim i poljoprivrednim površinama koje su ograđene ogradom kroz koju dlakava divljač ne može da prolazi; površinama koje se koriste za vojne i komunalne potrebe, kao i drugim površinama i objektima kada je to utvrđeno posebnim propisom.

Lov krupne divljači vrši se uz dozvolu koju izdaje korisnik lovišta, a lov sitne divljači uz lovnu kartu koju izdaje Lovački savez Srbije.

Izuzetno od odredbe stava 2. ovog člana, u područjima koja odredi ministar, može da se lovi lovostajem zaštićena divljač koja pričinjava štetu.

Obrazac dozvole iz stava 5. ovog člana propisuje ministar, a obrazac lovne karte propisuje Lovački savez Srbije.

Ministarstvo vrši nadzor nad izvršavanjem poverenih poslova iz stava 7. ovog člana.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nelovne površine (Novi zakon)

Član 36
Nelovne površine su:

1) naseljena mesta i parkovi u naseljima;

2) plantažni voćnjaci i vinogradi, rasadnici i druge šumske i poljoprivredne površine koje su ograđene ogradom kroz koju dlakava divljač ne može da prolazi;

3) objekti za lečenje, odmor i rekreaciju;

4) aerodromi, groblja, javne saobraćajnice, aktivni površinski kopovi i druge komunalne površine;

5) površine koje se koriste za vojne namene;

6) površine koje su na udaljenosti manjoj od 200 m od naselja i stambenih i pomoćnih objekata izvan naseljenog mesta, dvorišta seoskog domaćinstva, dvorišta industrijskih i drugih objekata;

7) farme divljači i parkovi divljači;

8) ostale površine i objekti na kojima je u skladu sa drugim propisima zabranjen lov.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Jel ti to hoćeš da kažeš da je lov dozvoljen uz odobrenje i na molbu lovnog inspektora i u naseljenim mestima, parkovima, banjama, aerodromima, grobljima,autoputevima, vojnim kasarnama, zoo vrtovima?
Naravno ako nema ljudi na ulicama, aviona na aerodromima, vojske u kasarnama, ili ako Je Vuk Bojović na godišnjem odmoru!

E moj lolo, velik si mi ti stručnjak!

Gde u Zakonu piše da bilo ko može odobriti lov na nelovnim površinama, iz bilo kog razloga?

Štampaj, u boji!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Održavanje (čišćenje) karabina KARABINI 165 05.01.2019. 07:20
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
TRAIL CAM -kamere za praćenje divljači DIVLJAČ 22 02.02.2017. 18:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,711,080 posete www.srbijalov.com