Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: TRAIL CAM -kamere za praćenje divljači

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
TRAIL CAM -kamere za praćenje divljači
Lala
 Na predlog člana Dalibora. Izvolite!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dalibor
 Trail cam ili kamere za pracenje divljaci imaju sve vecu primenu u nasim lovistima pa bi hteo da razmenimo misljenja i pomognemo kolegama koji tek trebaju da se odluce za kupovinu. Za pocetak treba da obratimo paznju na par osnovni stvari: rezoluciju kamere, vreme odziva na kretanje, IR senzor.
Evo nekoliko vodecih modela u 2016-toj godini:
Moultrie P-150i
Wild Game Innovations Crush 10X
Browning Dark Ops
Browning Strike Force
Stealth Cam STC-P12
Cuddeback Long Range IR
Bushnell 6MP
Amcrest ATC-1201
Reconyx HyperFire HC500
Hunting is a passion! Pas

Planinko011
 Pa dobre su te kamere za ogradjena lovista Srbija i Vojvodinasuma gde se lovi trofejna divljac u komercijali ali pored mojih ceka preko dana tumaraju neki pecarosi, sakupljaci sekundarnih sirovina, drva i sl. koji dok su u dokolici iskoriscavaju povlacenje bara i mrezama kupe ribu, tako da ne znam da li bi bas na drvo zakitio 300-400e koliko kosta malo bolja kamera.
Nekako mi jeftinije da odsedim u nelovni dan i vidim sta se pojavljuje i u koje vreme.
Mada svaka ceka je posebna prica i sigurno da ima kolega koji love i tamo gde nema putnika namernika.

Milan__
 Za otvorena lovišta i prosečno Lovačko Udruženje,ovo je skoro nemoguće kupiti..
Bog prašta,ali 30-06 nikad! Srbija

dalibor
 Kolega Milane, nije bas nemoguce, ovo su top modeli od prosle godine, ali na trzistu ima naravno i jeftinijih modela dosta. Najveci problem je zastita postavljene kamere u terenu, jer kao sto je kolega prethodno rekao, dosta ljudi prolazi kroz vecinu terena u potrazi za gljivama ili su izasli u setnju. Zanimljivo resenje je Python lock (celicna sajla sa bravom), kao sto se vidi na slici. Sprecava bar slucajne prolaznike, a onaj ko se "namerio" njemu niti ova sajla ne predstavlja problem.iveli 3

Cadara
 Ja koristim Stelt Cam p12 od 6mpx, ona je u USA koštala 60 dolara, toliko je i mene izašla.
kad budem imao vremena pokazaću koju sliku sa kamere.
Mora se postaviti samo na mesta gde stvarno niko ne zalazi, to bar kod mene ima, jer je to ogromno ritsko područje gde negde ljudka noga nije ni kročila. I pore toga ja je zaključavam.
Jako korisna stvar. Ove sezone sam znao 90% divljih svinja u lovištu, koja koliko ima prasadi i kakvih, krajem juna meseca kada se lovila svinja čekom snimio sam visoko bremenitu nazimicu koja samo što se nije oprasila, sama je dolazila, odmah smo upozorili lovce i zabranili lov u tom delu terena itd, itd od rugim živuljkama što je snimila i da ne pričam
do 100 eura ekstra kamere se mogu kupiti, kolega je doneo Tasco kamere iz USA 30 dolara su koštale perfektne slike radi, jedino što ima samo opciju da slika, nema videa, ali slika noću odlične slike, za 30 dolara, čak po kvalitetu bolje slike nego na mojoj...

Planinko011
 30 i 60$ zvuci ok cak i za nas standard pogotovo ako vam treba 3-4 kamere kao meni jer nas dvojca imamo 4 ceke na kojima se rotiramo a svaka od njih ima po dva hranilista.
Plus zastita sa celicnom sajlom a ako bas neko ponese armiracke makaze nek mu je sefte. Samo u Evropi slabo sta ima dobro za male pare.
Na koliko metara se dobije korektna fotografija da mozes da razaznas vrstu svinje i kako snima po mraku. Ima li blic na senzor ili je neka druga tenologija?

Milan__
 Kod nas kad bi stavili takvu kameru,ljudi bi i drvo odsekli samo da dodju do kamere Grin

dalibor

Planinko011 kaže:

30 i 60$ zvuci ok cak i za nas standard pogotovo ako vam treba 3-4 kamere kao meni jer nas dvojca imamo 4 ceke na kojima se rotiramo a svaka od njih ima po dva hranilista.
Plus zastita sa celicnom sajlom a ako bas neko ponese armiracke makaze nek mu je sefte. Samo u Evropi slabo sta ima dobro za male pare.
Na koliko metara se dobije korektna fotografija da mozes da razaznas vrstu svinje i kako snima po mraku. Ima li blic na senzor ili je neka druga tenologija?

Zavisi sve opet od modela kamere, to jest njenih performansi. Evo jedan zanimljiv test nekoliko modela https://www.youtube.com/watch?v=NsPcs...sPcsGJzjxk

Milan__
 Planinko011,koliko para - toliko muzike ! Namigivanje

tomo vrbas
 Jedno pitanje dali se nocu vidi ta svetlost kad snima ili je i za ljude ne vidljivo?

Planinko011

Milan__ kaže:

Planinko011,koliko para - toliko muzike ! Namigivanje

Smisao ovog foruma je razmena licnih iskustava oko lova, oruzja i opreme za lov te da bi izbegli ono sto glupi ljudi rade a to je da se uce na svojim greskama a pametni se pak teoretski uce na tudjim.
Elem, cesto se za 50-80% manje para dobija 10-20% slabiji kvalitet od vrhunskog tj uvek je haj tek tehnologija bar 30% neopravdano skuplja.
Niko ne moze da me ubedi da Swarovsko dvogled ili snajper za regularan lov vredi 2500-3000e zato sto su oni brusili ili premazivali staklo kerefekama. Ako dobar dvogled kosta 500e onda to mozda vredi 1200-1500e i nista vise. Ali evropsko trziste je takvo.

Eto kamerica za 30 i 60usd naspravm 400-500e. Nije lose kad ima karticu od mobilnog da te obraduje slika u realnom vremenu ili da se rastuzus sto vidis njusku lopova jer mu ne mozes udaranje a da ti ostane oruzje.
Eto ocekujem neku slicicu kolege Cadare koji je tu jeftiniju kameru nabavio i da vidimo do koliko metara slika lici na nesto odnosno da li mogu da je postavim na ceku ili drvo sa kog se bolje vidi ili u neposrednoj blizini hranilista na 5-10m.

Plus da se okurazim da je platim preko interneta jer mi kamenja i dasaka ne nedostaje ni u Srbiji.

xxxvrsix
 naručih i ja hc300nm, ima jedan prijatelj za te pare je fenomenalno, od funkcija slike pravi 12,8,6,4mp /12mp radi na 8fps u sekundi/ ima PIR senzor za aktivaciju kamere, IC diode do 20m, email, mms, pravi jpg i avi snimak.....
proizvođač je suntek a na aliexpresu košta 70USD

tomo vrbas
 A jeli se gde kod nas mogu naci te povoljne kamere ili mora od preko bare?Sada sam nosio hranu za divljac u atar i u sumi u jendeku koji prolazi kroz sumu nadjem tragove od sakala pa da nebi sedeo celu noc na ceki kamera bi mi bila ekstra da ih uslkima i vreme kada su tuda aktivni!

dzudzubajac
 Ima ih po oglasima ali su i cene veće
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Milan__

tomo vrbas kaže:

A jeli se gde kod nas mogu naci te povoljne kamere ili mora od preko bare?Sada sam nosio hranu za divljac u atar i u sumi u jendeku koji prolazi kroz sumu nadjem tragove od sakala pa da nebi sedeo celu noc na ceki kamera bi mi bila ekstra da ih uslkima i vreme kada su tuda aktivni!

Tomo evo ti ponude trail cam kamera u Srbiji,mozda nadjes jos negde ali najjeftinija ti je oko 20,000..
Sajt : http://www.snajpe...ica/kamere

dalibor
 Mislim da se vise isplati uzeti ih preko amazona ili e-bay cene u Srb HR i Rs su dosta velike, jer u SAD sasvim pristojne kamere se mogu naci po ceni od 100$. Kolega Planinko dosta toga sam kupio preko interneta tako da nema razloga za brigu. iveli 2

Planinko011
 Videcu da testiram polovinom maja (da bi stiglo do kraja jula) jedan komad preko Amazona ili Alidede pa ako dobijem i dascicu okacicu nekog srndaca na njuAngry.
Samo jos model da odaberem mada tesko da za 100$ ima sa slanjem slike preko mobilne mreze.

dalibor

Planinko011 kaže:

Videcu da testiram polovinom maja (da bi stiglo do kraja jula) jedan komad preko Amazona ili Alidede pa ako dobijem i dascicu okacicu nekog srndaca na njuAngry.
Samo jos model da odaberem mada tesko da za 100$ ima sa slanjem slike preko mobilne mreze.

Mislim da nece biti problema u roku od 30-40 dana meni je stiglo. Sa tim opcijama tesko za 100$ ali pristojnih kamera ima bez slanja mms-a itd. vecina nasih lovaca uzima kamere sa tim opcijama, boje se kradje iste pa bi ta opcija mms-a to sprecila ili bi pokazala ko je ukrao kameru. Ja srecom jos uvek nisam imao problema, mislim da onaj Python lock (celicna sajla sa bravom) radi posao.

Milan__
 Dalibor pre nego sto narucis,pogledaj ovaj video i mozda promenis misljenje..
Video : https://www.youtu...mPj_O58OKM ZivioRodjo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,683,595 posete www.srbijalov.com