Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
slavaplana
 ja VISE NEMAM STA DA IZGUBIM JER SAM IZGUBIO POSAO ZBOG DUSEBRIZNIKA I SADA IMAM 45% OD PUNOG RADNOG VREMENA,IMAO SAM I ANONIMNE PRIJAVE DA MI SE ORUZJE ODUZME I TO JE PALO U VODU,PLJUVAN SAM I OM<ALOVAZAVAN DA SAM JA KRIV ZA PROPADANJE UDRUZENJA U PLANI STO SE NALAZI I U SKUPSTINSKOM MATERIJALU....
I SAD DA RADIMO.....

JA BI VOLEO DA ME NEKO USTIPI JER MOZDA SANJAM STA SE SVE DESAVA...ALI NIJE TAKO.....

270
 Svo ju ličnu satisfakciju za sve što smatraš da si lično oštećen možeš da zatražiš na više načina!
LU ni 200 i kusur lovaca sa tim nemaju ama baš nikakve veze!!!
Pa šta sam ja trebao da radim kad Pančić nije sproveo obavezujuće odluke u mom slučaju, isteram tužbu do kraja koju neće on da plati već moji prijatelji koji love sa mnom i ostali članovi!
Tvoja volja Slavo!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

ficha007
 270: "...Zato, ili da radimo, ili isterujemo ne samo pravdu nego i svoje lične frustracije i Animozitete prema nekim ljudima!
Nema potrebe za tim, ajde malo da radimo!!!
..."

Kolega, bio bih nepravedan kada ne bih rekao da u ovom poslednjem nisi u globalu u pravu.

Ono gde ja vidim problem je što neki ljudi zaista i iskreno žele da rade, da se lovačko udruženje drži striktno slova zakona i poštuje "pravilo službe" kako bi se u opšte smanjila mogućnost kažnjavanja pojedinca ili ne daj Bože celog društva i udruženja gde lovci ni krivi ni dužni snose materijalnu odgovornost za kršenje zakona od strane pojedinaca.

Žalosno je što je lov postao sve samo ne lov - puno je "paragrafa i pazagrafa" palo na lovačka pleća, ali to ne može biti izgovor pojedincima da tumače zakon kako hoće i kako im kada odgovara nego je "Zakon surov ali je zakon" i svi su dužni da ga poštuju.

Ne može se onaj koji ukazuje na greške i odgovornost pojedinaca anatemisati kao neko ko upropaštava "bratstvo i jedinstvo" u udruženju, ko remeti ljudske odnose ( koji su toliko već poremećeni jer je svako sa nekim u talu i svako o svakome nešto zna šta je ovaj tamo nekad u lovu radio...itd ) da je to bespredmetno i pričati.

U priču, ako se slažeš sa mnom, treba ubacivati mlade ( pa i starije ) ljude koji su pre svega nekompromitovani i koji nemaju putera na glavi a pri tom imaju i neko predznanje iz zakonskih propisa a ne samo da su dobri lovci i ugledni domaćini u selu, da su lovci preko 30,40 godina kako to stalno slušam i sam.

Država vam je dala, kao u ostalom svim udruženjima, jednu prodavnicu sa artiklima ( divljač ) čiji je ona vlasnik i traži od vas domaćinsko poslovanje i odgovornost za manjkove, gubitke u poslovanju...itd. Nju ne interesuje ko je sa kim dobar i ko je lovac 30, 40 godina, ko je dobar domaćin svojoj kući već da li to odgovorno lice koje su lovci odabrali zastupa interese udruženja i interese lovaca i države ( u pogledu njene imovine ) na pravi način ili ne. Zato u kontrolu šalje inspektore.

Nekada kada je divljači bilo u izobilju, kada je lovni turizam cvetao, pitanje o divljači nije baš tako često postavljano, kontrole su bile marginalizovane ( govorim o periodu 1970 - 1990 ) i kažnjavanja retka.

Sada to više nije slučaj jer su 90-e donele opšti sunovrat u svemu pa i u lovstvu. Peglalo se svuda, uništavali se matični fondovi divljači i hteo ti to da priznaš ili ne, pojedinci su se tu debelo "omastili" i navikli da im niko ništa ne može jer, Bože moj, daće par srna, meso DS nekom u nekom državnom organu i stvar će da legne na mesto i niko neće postavljati pitanja.

A hvala Bogu pola Srbije alavo na par kila mesa ili kobasicu od DS ili rogonje, žele da imaju da se pohvale gostima kako su to dobili na poklon i eto ti interesa "ruka ruku mije a lice obadvije".

I to se proteglo u nedogled. I onda se pojavi tamo neki Slava, Pera, Žika Mika kome smeta kažnjavanje lovaca bez razloga, dakle ljudi koji u opšte nisu krivi za te kazne, koji jedva krpe dinar sa dinarom da plate članarinu koja ode na kazne a najmanje u lovište, dakle pojave se ljudi koji počnu da otvoreno pitaju da li su samo oni ludi ili je lud i bezobrazan neko drugi.

I takvog nekog odmah "ekipa" po oprobanom receptu anatemiše, preti, tobože savetuje da spusti loptu, pa onda krene da okreće lovce protiv njega izjavama tipa: "ma ne bi mi bili kažnjeni da je tamo neki Slava ćutao...itd" i dva puta izgovorena laž lagano prerasta u istinu.

To je sramota i reci mi sada molim te da li sam ili nisam u pravu za sve napisano i izneto. Već sam ti rekao da vi niste izuzetak nego pravilo i to pravilo koga ima po Srbiji koliko hoćeš a dokaz su ti teme o lovačkim udruženjima na ovom forumu koja su sa teritorije cele Srbije.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

slavaplana
 Lepo sto je Milutin samo na papiru kandidat!!!Lepo!!!

I Donicu je lakse!!!

Uplasio se covek za mesto?????Grin

E moj 270 igru igrate a ne znate da igrate ili
Mozda igra i prodje ali kandidat nece sigurno!!!
kako ce Livadica da eventualno glasa za Donica kad imate odluku da podzite Milutina???Grin

Jer Milutin prihvatio da bude kandidat???ili je to samo na papiru???Confused!Ja bih voleo i da ostane na papiru???!!!On tek nema pojma o radu i vodjenju udruzenja!!!Ali ako Skupstina kaze da ja nemam nista protiv!!!mozda nam bas takav covek i treba da se stavi kljuc u bravu?????!!!!Sa njim pomaka napred nema !!Donicu je receno da je samo na papiru???Ili neko i Donica mozda obmanjuje???A on se ponadao drugom mandatu????Steta!!Oa
ovakav potencijal????Grin

270
 Ma Žule, Donić, Milutin.... kakve veze ima ko će da bude predsednik? Koliko znam sva trojica su dobri prijatelji!
Bitno je šta i kako se radi, ako neko misli da svoj doprinos daje tako što uz pomoć "prijatelja" jedva čeka da neko napravi grešku da mu odma sašije prijavu! Kako taj pomaže radu udruženja kaži mi majke ti?
Pa sam kažeš da je čovek koga podržavaš za predsednika bio predsednik N.O. pa kad si se obratio N.O. da se reši neki problem zakonitosti pre nego dostaviš prijavu da se LU kazni?
Ili možda jesi a neko u NO nije po tvojim prijavama postupaoa ti ga sad podržavaš za predsednika?
I kako se sve te nepravilnosti desiše za vreme kad si i ti bio u UO LU a ti tek nakon izlaska potežeš pitanje, ili tad nisi imao interes da potegneš, ili za njih nisi znao i ako si bio dužan da znaš, odnosno nisi radio dovoljno predano?
Evo na primer LS V. Plana je ukazano na nezakonitost njihove odluke od 28.11.2012. godine a biće im dostavljena i pismena odluka NO i oni će u skladu sa njom da postupe i sve završeno zakonski i bez tužbe i prijava!
Znači ima i bilo je načina da se i bez tužbi i nameta kroz kazne lovcima isprave nezakonitosti i nepravilnosti u radu ali nije bilo volje ni strpljenja od strane podnosioca prijave!
Pa ti si se čoveče obraćao i pisao prijave čuvenoj nevladinoj organizaciji EPAR Shock poznatoj po svojoj "ljubavi" prema lovcima!!! Pogledaj samo njihove "podvige" po štampi, na drugim temama i drugim forumima!
Pa šta hoćeš da kažeš, da cilj opravdava sredstvo? Ma nema tog cilja koji opravdava obraćanje bilo kog lovca njima!!! Sad
Pa bolje da si se Tačiju obratio manje bi me razočarao!
Sad razmisli Slavo a i ostali koje te bezrezervno podržavaju, da li su prijave podnete na prave adrese i nakon što su iscrpljene sve alternativne mogućnosti da se ono na šta se odnose ispravi, ili su bile ISHITRENE I LIČNO MOTIVISANE i kao takve pa makar i opravdane nanele nepotrebnu štetu LU u vidu kazni koje su mogle biti izbegnute predhodnim obraćanjem NO???
Pozz...Bye

slavaplana
 da nisi u pravu i da sam se najpre na sednicama U.O. suprostavljao nezakonitim odlukama i izdvajao misljenje,da sam usmenim pa PISMENIM PUTEM upozovarao udruzenje i slao opomene pred utuzenje ,da sam na kraju podneo prijave nadleznima KOJE SU ZATASKANE i nikada se nisam obratio nevladinoj organizaciji EPAR za pomoc!!!Epar se obratio MOSI ????Procitali su iz novina kako ga sikaniraju i sad se EPAR obratio nadleznima da vide dokle se stiglo sa podnetim prijavama!!!
KAo dokaz gore navedenim tvrdnjama nije tacno da N.O. nije nista preduzeo VEC JE NAPROTIV SACUVAO DONICA I MILUTINA da ne izgube funkcije suprotno Statutu i Zakonu ali kad je pred.N.O. udario na predsednika licno tada je ssmenjen na nezakonit nacin bez odluke Sekcije koja ga je i predlozila na tu funkciju!!
Nije tacno da sam po povlacenju usao u sukob i poceo da podnosim prijave a dokaz za to su sledci papiri i odluke Zbora lovaca u Starom Selu i mene licno!!!!EPAR CE TEK DA BUDE UKLJUCEN POSLE SVEGA STO JE ZATASKANO!!!Njihov pravni tim neka pogleda sve papire pa akoo smatra da treba da se neko utuzi ili ako nije sve radjeno po zkonu neka se drugi pitaju sta ce biti!!!

Ako je sve ok nema razloga za brigu???

270

slavaplana kaže:
......EPAR CE TEK DA BUDE UKLJUCEN POSLE SVEGA STO JE ZATASKANO!!!Njihov pravni tim neka pogleda sve papire pa akoo smatra da treba da se neko utuzi ili ako nije sve radjeno po zkonu neka se drugi pitaju sta ce biti!!!

Ako je sve ok nema razloga za brigu???

POSLE OVOGA SVE JE JASNO I ZA DALJI RAZGOVOR SUVIŠNO!!!!!

slavaplana
 .

slavaplana
 ili ovo

slavaplana
 .

slavaplana
 .

slavaplana
 ili ovo da nije mozda greska sto sam na vreme upozoravao??

slavaplana
 .

slavaplana
 .

slavaplana
 ovi dopisi nisu po redusledu objavljeni i datumu dostavljanja istih ali su jasni!!!ovo je mozda i najvaznije pored svega objavljenog ali ima toga jos!!Ovaj papir NIKADA NIJE DOSTAVLJEN N.O. i SKupstini a ni U.O.??Pitam se zasto????PROVERI 270???

slavaplana
 Ovo ako nije opomena ili samja nesto uradio a da nisam predhono uredno to najavio udruzenju koje nije verovalo da cu uraditi tako nesto sledeci papir je dokaz da niko od nadleznih iz udruzenja nije FERMAO MOJE PRICANJE I DA SU VELIKA PLANA I LIVADICA NA CELU SA MILUTINOM I DONICEM STALNO PREGLASAVALI TRI CLANA IZ STAROG SELA E SAD KAD JE DJAVO DOSAO PO SVOJE PLANA NE VALJA????Sad ste se setili da trazite podrsku Starog Sela???

slavaplana
 I ovo kao slag na torti????Eto to je jedan deo OPOMENA I SUGERISANJA da se radi po zakonu mene kao clana U.O.????

Sta su ostali radili????CUCE SE............

slavaplana
 Sta su preduzeli clanovi U.O. iz Livadice i Plane????Nista???
Glasali su i donosili su NEZAKONITE ODLUKE??Podrzavajuci Donica na celu sa Milutinom????Sad

270 sta sam ja jos trebao da uradim DA NE UVREDIM GOSPODU????

Sta je trebalo da se desi pa da se dozovu pameti??

Smejali su se i podjebavali kad god su sta dobili napismeno???
Cak je predsednik udruzenja Donic posle PREBACIVANJA NOVCA NA IME CLANARINE ZA NASE LOVCE SEKCIJE SEBI DAO ZA PRAVO I OVO????DA nije smesno bilo bi tuzno!!!

slavaplana
 Kao odgovor na sve sto ste imali prilike da vidite KAP KOJA JE PRELILA CASU JESTE ZABRANA ZAVODJENJA DOPISA I ODGOVOR NA ISTA????Ovo je bio KRAJ NASE USPESNE SARADNJE I PRIJAVE SU OTISLE ODMAH POSLE TOG!!!Voleo bih da mi neko kaze da sam pogresio????

slavaplana
 Cisto da neko ne kaze da ih nisam upozoravao na vreme???Grin

Polovinu dostavljenih i zavedenih papira Djordje Donic NIKADA NIJE VIDEO???Pitanje je za Ziku koji je tada bio sekretar udruzenja sta je Donicu dostavio i sta je ovaj video od zahteva i opomena pred utuzenje???
Taj isti Zika je Mosine podnete prijave uredno primio i njih preko 20 nikada nije prosledio dalje na odlucivanje nadleznim organima???I za to postoje dokazi a niko nista po tom pitanju nije preduzeo ???Ocigledno je da neko NAMERNO nije hteo da radi svoj posao nanoseci stetu udruzenju sto ditektnu sto indirektnu a da toga ni dan danas nisu ni svesni !!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,630,110 posete www.srbijalov.com