nidzamotocross kaže:
Hvala bata Pez. Umiljatije stvorenje nisam video od njega.
Malo smo vežbali.
Nidžo dobio si umiljatu ptičarsku "Zverku" deset zadnjih godina sam lovio sa mojom Seterkom Askom....Ko ih jednom zavoli ...voli ih do kraja života...Čestitam...
Jank, druže, hvala. Još od ranije sam zaljubljen u ovu rasu, samo je bilo pitanje vremena kada će se jedan naći u mojim rukama. Još mi je draži jer je poklon od velikog prijatelja i velikog čoveka.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Nidzo, simpatican je malisa i neka ti je sa srecom, da ga uspijesno obucis i jos uspjesnije lovis sa njim. I ja sam nekada, prije 20 i kusur godina imao seterku i ostavila je na mene jak utisak. Imala je sve sto je potrebno jednom pticaru. Relativno rano je pocela markirati, brzo je ucila komande i uzivanje je bilo loviti sa njom. Medjutim, zbog ratnih zbivanja, otezanih uslova za drzanje vise pasa, kao i nestanka fazanske divljaci, otac i ja odlucili smo da je poklonimo prijatelju. Posle toga vise nikada nisam imao pticara, a ako bih se ikada odlucio da ponovo nabavim, to bi bio sigurno engleski seter!
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča!
Tacno tako straobalno brzo uce, ali zahvaljujuci njenoj umiljatoj faci lako postanes nekada I ucenik. Nemoj da padas puno na njen mekan izraz lica to im je opasna caka videces cim zgresi odmah pada lizanje ,cviljenje kao najposteniji pas I normalno bar ja padnem na njihove fore ponekad.
nidzamotocross kaže:
Od juče sam dobio još jednog člana porodice. Zove se Bolt Aldimis, 7,5 meseci. Dobio sam ga na poklon od mog velikog prijatelja Aleksandra, vlasnika odgajivačnice Aldimis. Kerić je moj prvi ptičar, jeste da sam zaražen goničima, ali lepo je da se lovac oproba u svim kinološkim vodama.
U njemu teče vrela krv, otac mu je dobro poznati italijan Rooney del Sargiade a majka Pepa Aldimis ekspert u lovu na šljuku, za šta će moj mali biti najviše i opredeljen.
Slike su malo lošijeg kvaliteta, a i nezgodno ga je uslikati.
Prvo izvodjenje na teren je prošlo sa jednom šljukom, primetio sam da je uhvatio miris u nosu, ali nije uspeo da markira ili da naidje na nju, otišao je u kontra smeru od nje, a ona se podigla od mene. Za početak odlično, jer lepo pretražuje teren i gustiše.
Nidzo sve cestitke na prinovi i da dugo, dugo lovis sa njim.
Ja se malo teže snalazim u ovim ptičarskim vodama, navikao sam na goniče. Ali ide nekako. Nemam mnogo vremena, a divljači uopšte. To nas ne sprečava da vežbamo, ali sa domaćim životinjicama.
Ja se malo teže snalazim u ovim ptičarskim vodama, navikao sam na goniče. Ali ide nekako. Nemam mnogo vremena, a divljači uopšte. To nas ne sprečava da vežbamo, ali sa domaćim životinjicama.
Zabeležili smo i naše prve marke, ovog puta na jarebice. Više puta, u početku obuke, izgledalo je kao da uopšte i ne planira da markira, pretraživao je odlično, ali samo je podizao divljač, konkretno jarebice jer su mi one najdostupnije za obuku a i raštrkane su lepo po pšenici što olakšava posao mladom psu. Međutim, odjednom BUF, marka, dve tri, četiri i onda nepogrešivo markiranje na svaku jarebicu na koju smo naišli. Odlično drži marku, lepo prati izvlačenje divljači (onoliko koliko to jarebica radi), ali sve je to još sveže, tek sada su pred nama treninzi. Evo par sličica, a ima i snimaka, koje ću ubaciti čim stignem.
i jedna karakteristična, sedeća
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻