fotolovac kaže:
Danas sam seo na biciklo, dobro podmazano da ništa ne škripi, i krenuo u obilazak sa kamerom o ramenu. Nisam se prevario što sam je poneo, pored nekolicine zečeva, srne, snimio sam i lane koje su žeteoci poterali u suncokret a tamo ga dočekala gladna lisica, pogledajte kako ga je jurila. Ni sekunda nisam razmišljao, žrtvovao sam ekskluzivan snimak i pojurio pravo preko strnjike da spasim lane, lisica je pobegla, a srna je sa svojim čedom otrčala u kukuruze...
Bravo za Fotolovca,tako rade pravi lovci i ljubitelji prirode.
znam koliko ti znači dobar snimak,ali verujem da ti je srce ispunjeno radošću pošto si spsio jedno lane pred kojim je život.
Fotolovac, šta da ti kažem! Svaka čast, na potezu, na trudu i pravom lovačkom razmišljanju!
Valjda će tvoje kolege iz tvog LU znati šta treba da urade, kada pogledaju ovaj snimak!
A ubedjen sam da će ovaj snimak videti i Mile Jelovac, predsednik komisije za odlikovanja LSV, pa ...
Alal vera, kolega!
Ovaj čovjek, mislim na "Fotolovca", ima orden ljudskosti u sebi. To je najvažnija stvar. Da li će se neki forum ili organ sjetiti da ga odlikuje prosto nije važno za čitavu priču. Sva dobrota svijeta se nalazi u nekim ljudima. Fotolovac je jedan od njih...
Fotolovac, lep snimak, a naravno i gest, koji se od nas lovaca i podrazumeva.
Imao sam prilike da gledam, a i snimim, kako srna brani svoje lane od lisice.
Bio sam na nekih 100-tinak metara od njih, i kada sam video šta se dešava, pojurio sam ka njima, ali i video kako srna ne da brani soje lane, već je jednog velikog lijandera oterala bez problema, pošto je ovaj par puta pokušao da napravi štetu.
Naćiću taj snimak iz moje arhive, kada budem imao malo više slobodnog vremena, pa ću okačiti ovde.
Uf... kolege, hvala na lepim rečima, samo sam hteo da još jedno lepo iskustvo sa polja i doživljaj, podelim sa nekim ko deli slična osećanja prema divljači i lovu...
Šteta samo što mu kolega Canis nije pravio društvo . Niti bi lane moralo bežati, ni Fotolovac trčati, niti bi lija pobegla .Jednim udarcem tri dobra dela. I još bolji snimak iako je i ovaj za desetku.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Rođo Canis je stručnjak za šakale, a Sremac za lisice. Jedini lovac (koliko ja znam) koji je iz sačmarice sa kuglom odstrelio lisicu u trku. A i u Neštinu je odstrelio lisca, kad mu ga je Lala naterao. Mislim isterao, da ne bude zabune. A prvo ga je markirao.
Fotolovac šta reći osim jedno veliko BRAVO!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Fotolovac za učinjeno delo
-stvarno je šteta što ne bijah tu bar sa svojim kipom ili moj brat Sremac sa BrenekeJom ... to bi njojze biJo zadnji pokušaj da ulovi lane
... ima godina, možda 6-7, kako sam imao sličnu situaciju.
Poslepodne, otprilike ovo vreme kad se vrše pšenica, vraćajući se iz obilaska terena i otkrivanja svežih tragova naišao sam na isti zvuk kao na snimku. Lane koje zapomaže!
Otkrio sam da se u visokoj detelini koja je do sveže strnjike vodi prava borba za život! Trk tamo kad lane već osakaćeno odvučeno u kanal. Dva šakala, jedan još davi a drugi optrčava. Uplašeni od mene ali ne popuštaju! A nigde nit busena zemlje nit kočića nit ikojeg qr.a sem deteline i slame! Uleteh u trnje i oni ostaviše lane ali više nije davalo znake života i pobegoše kanalom.
Besan odoh kući a sav krvav, isečen od trnja.
Jedva namolih da idemo na tu stranu u lov kako bih mogao da propratim situaciju. I, veče pa jutro, pa veče ... i lane u kanalu a šakala nema da dođu! Svaki put sam sretao srnu koja je obilazila parcelu sa detelinom i okolinu kanala i već sam izgubio nadu da ću ih dočekati a do sledećeg vikenda nema dozvole a do tad ... I bila je nedelja uveče ... da nije bilo previše gusto trnje pala bi bar dva šakala(a bilo ih je mislim 4) a ovako pao je jedan krupan mužjak na samo par metara od možda svog poslednjeg ulova!
Posle ovog događaja, koji mi je baš ostavio utisak, sve više sam želeo šakala pred nišanom!! Iako sam i do tada bio vrlo "zainteresovan" za njegovu pojavu od tada mi je postao lovina No.1!!(nije ni lisica mnogo iza No.1 čak za jedno mesto )
-možda ovaj ispričani događaj i nije za ovu temu ali eto zbog "sličnosti" ...
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evo koja sličica iz Neštinskog lovišta!!..slikano telefonom, pa su malo lošije fotografije!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6