Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
darkon
 vladimirTS, delovao mi je nešto teže... Ostatak odgovora ću ti poslati na PP.

Aca Velika Plana, ma slažem se sa tobom, trofej mi je uvek bio i biće na prvom mestu, ali ni meso nije na odmet kad sam već odstrelio, za neki gulaš za društvo i za neku kobaju.
Uopšteno sam za boju pričao za ove naše krajeve, gde drveća ima podosta, po može da boji kako hoće, ali ima i onih "golih" predela, gde ta obojenost ne može doći do izražaja.
Javiću kada ga budu obradili.

Nikola Vojinović, koristim već par godina kuplauf i ja na njega zasad zamerku nemam, već samo reči hvale...

Aca Velika Plana
 sto jes jes druze Darkon ,al kobaje uh pa kad krenu prepelice nema boljeg dorucka! Gladan nasi pomoravski srndaci su uglavnom tamnije boje,pogotovo u brdskom predelu,retko gde se moze naci svetlo grlo sem ako nije mlado,ali lose se vrsi selekcija u drustvu,skartova ima mnogo,a narod nema novca,pojavila se neka bolest na rogovlju,maltene svaki vrh i svaki srndac ima okrnjen vrh paroska,bili da je debeli trofej ili obican skart(jbm ga al ima neki koji se zale na to Sad ),neki je i supalj sta je u pitanju neznam,ima li nekog experta ovde da to objasni?? Confused

SUMO
 Aco,
boja varira u zavisnosti od vegetacije, a ne od nadmorske visine.
Recimo srndaci iz Banata u lovistima gde ima prilicno trnjina ili topola imaju prilicno tamno rogovlje.
Prosle godine su mi turisti pucali 40 tak srndaca po Pomoravlju i sumadiji, bilo je svega od svetlih do tamnih.
Svetliji su tamo gde ima dosta bagrema, a po meni su najlepsi oni gde je mesano bagrem-hrast.

Nije nikakva bolest, niti treba biti ekspert za odgovor. Zadnje dve zime bile su jako ostre. Prosla zima izuzetno ostra. Mnogo toga je posledica izmrzlina, posebno vrhovi.
Takodje, posle ovakve zime rogovi su prilicno krti i dosta srndaca je bez paroska, pola ili cak celog roga posle prolecnih dvoboja za teritoriju.

Aca Velika Plana

SUMO kaže:
Aco,
boja varira u zavisnosti od vegetacije, a ne od nadmorske visine. Odobreno
Recimo srndaci iz Banata u lovistima gde ima prilicno trnjina ili topola imaju prilicno tamno rogovlje.
Prosle godine su mi turisti pucali 40 tak srndaca po Pomoravlju i sumadiji, bilo je svega od svetlih do tamnih.
Svetliji su tamo gde ima dosta bagrema, a po meni su najlepsi oni gde je mesano bagrem-hrast.
Odobreno
Nije nikakva bolest, niti treba biti ekspert za odgovor. Zadnje dve zime bile su jako ostre. Prosla zima izuzetno ostra. Mnogo toga je posledica izmrzlina, posebno vrhovi.
Takodje, posle ovakve zime rogovi su prilicno krti i dosta srndaca je bez paroska, pola ili cak celog roga posle prolecnih dvoboja za teritoriju.

tacno druze,stim sto je ova zadnja zima bas sudelovala,mnogo skartova ima,ali ima i kapitalnih primeraka kod nas, sto je dobra situacija. Smile

arsa
 Hvala svima na cestitkama.
Darko nasi srndaci su ne tako jaki kao oni iz ravnicarskih lovista ali veoma lepi i dobro obojeni jer kao sto kaze Vlada kod mene je mesavina bagrema i hrasta pa poprime finu boju, mada ja mislim da i u boji ima malo genetskog nasledja.
Sto se kipa tice, na nekim normalnim distancama nema promasaja, jos mi je kum Branko Mangic odradio okidanje pa je pravo zadovoljstvo pucati iz njega.

Moj trofej nije jos izmeren ali mislim da je malo preko 300 grama. Tezio je 31 kg neociscen ili 20 kg bez utrube i nogu.

Inace u mom L.U. smo nas devedesetak zavrsili lov za dva vikenda odstrelivsi 42 od 44 planirana za odstrel.

Najjace grlo izmerilo je bruto 540 grama ali neznam koliko poena ima jer jos nije izmeren. Uskoro slike.
lovac Joca i Luka srbijalov

arsa
 img809.imageshack.us/img809/6559/dsc0805q.jpg
Evo i slike srndaca od 540 grama. Pravilni osmerac ako se tako moze reci. Veoma interesantan kad se vidi uzivo. Kad saznam koliko je poena javljam.

img576.imageshack.us/img576/6775/dsc0806p.jpg
Jedna cisto da se uporedi.( nije neka slika ali sta cu)

img843.imageshack.us/img843/7963/dsc0789ww.jpg
img715.imageshack.us/img715/7476/dsc0796h.jpg
Ovo je srndac mog prijatelja lovca Miomira Stanojevica odstreljen prvog lovnog dana na nasem terenu. Zreo srndac s solidnim trofejem. Karabin M70, kalibar 8x57,daljina nesto preko 100 metara. Cestitam Miko!!!

SUMO
 Arso,
uvek je lepo videti lep trofej.

Evo jednog od prosle godine, tamo gde ima prilicno bagrema, ali i cera...

darkon
 Arso, pa slični su nam tereni. I kod mene bagrema, hrasta, u velikim količinama...
Dooobar ovaj osmerac....

SUMO, jako zanimljiv i lep. Koliko izmerio?

Aca Velika Plana
 Arso trofej je prelep! Smile imam jednog prijatelja koji ima rogovlje od srndaca neto tezina 780 i vise grama nezna tacno,ulovljenog 95 godine slican je ovom tvom kratak a zdepast to su vrlo jaki srndaci i telesno i masivno po rogovlju.
Sumo druze ti to nama vadis zazubice! Smile de nadje ovog jelena Grin ovo se sigurno zlatan ? Smile

SUMO
 Ovo je jako srebro, pucano prosle godine u LU Obrenovac. Sad meni bi pojedinci zamerili kad bi napisao nesto u stilu ``moje selo, ja vodic, moj klijent, moja agencija, moj privatni posed u pozadini...bla bla...`` al` tako je bilo.
Izasao je 940 eura.
Inace, LU Obrenovac ima izuzetne trofeje srndaca, sto mozete videti na njihovom sajtu.
Ne pravim zazubice, trudim se da stavim tek po koju sliku, jer nije u redu porediti moju arhivu gde turisti pucaju godisnje oho-ho srndaca i lovce koji ulove jednog/dva u sezoni.
Ovo je ovogodisnji iz LU Obrenovac....sta kazes Arso?

SUMO
 iz treceg pokusaja

SUMO
 Naravno, bogato loviste poput ovog podrazumeva odlicnu strucnu sluzbu.
Dve nove nive, dva profesionalca koji su svako jutro/vece na terenu. Plus lokalno stanovnistvo, volonteri....

Aca Velika Plana
 aaa nije ni cudo kad sam bio na zeca u lov kod vas u Obrenovac srndaci iz oranje izlaze! Grin bio sam kod Danice Kovac,vaseg clana udruzenja,a fazana i zeca ihohoho ima,drustvo vam je za respekt! a pogotovo gazdovanje lovistem! Smile Odobreno

SUMO
 Bolji smo sa fazanom Smile.
a lovio si 5-6 km od moje sekcije.....

evo Obrenovacke ``berbe`` od ove godine.

Zuban

Zuban kaže:

SUMO kaže:
Arso,
uvek je lepo videti lep trofej.

Evo jednog od prosle godine, tamo gde ima prilicno bagrema, ali i cera...

SUMO >> Respektabilna Grla, ovaj a i taj iz ove sezone! !Ukusno Odobreno Bravo 2

...takodje i ovaj Srndac, Arsinog kolege "Osmerac"OdobrenoBravo 2

...jos kad bi mogli da se love u Junu ili jos bolje, krajem Jula, Vabljenjem itd., kada lice na Srndaca, crveni i sa "obojenim" Rogovljem...ja bih dao Tastu a i neciju Svekrvu(baksis!) za njih...StidljivSmeko
uvek nam, dobar pogled kolege Lovci.Odobreno

...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Lovac Stari
 Eh taj juni, postaje sve vise talican.
img685.imageshack.us/img685/6453/1040402.jpg
Kao da se ovaj 243 nesto bolje slaze sa S&B Hmmm.
Nego ovaj ima neku cubu na glavi, kao Indijac.
Dobar pogled.

arsa

SUMO kaže:

Ovo je ovogodisnji iz LU Obrenovac....sta kazes Arso?

Sta da kazem druze? Znam da je za onim proslogodisnjim neko umalo suzu pustio Cry (neko kod cijeg ga je vocnjaka turista odstrelio)Grin, a bogami i ovaj je tezak za podneti, ako je odandeConfused. Svaki "cudak" je prelep trofej.

zmaj
 sumo, molim te nemoj više da nam uvaljuješ vapiti jelene pod srndaćeDasa
čemu tuga, čemu bol, kad postoje pas i lov?

arsa

Lovac Stari kaže:
Eh taj juni, postaje sve vise talican.
img685.imageshack.us/img685/6453/1040402.jpg
Kao da se ovaj 243 nesto bolje slaze sa S&B Hmmm.
Nego ovaj ima neku cubu na glavi, kao Indijac.

Stari, srndac ti je pravi! Cestitam na odstrelu.Odobreno

Lovac Stari
 Hvala kolega Arso iveli 3.
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,077,699 posete www.srbijalov.com