Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
radenko1 |
Objavljen 27.07.2011. 10:54
|

Mlađi član

Upisa: 17
Pristupio: 01.06.2011. 23:20
|
slavaplana kaže:
Da li je istina da je u Kovinu i na izlozbi kod Paracina Sestic osvojio 7 pehara??????????????
Cujem da je i nekog Nemca koji ima nekog psa sampiona odrao kao musa jarca???Jer neko zna nesto o tome????? 
Takodje je neistina da je na toj izlozbi bio neki Nemac koji ima nekog psa sampiona 
Bio je nas covek,kolega kinolog,lovac,sa psom koji jeste sampionB) i koga sudija nije ni pogledao pri izboru za prvaka rase ...u prethodnom postu pise i zasto ...
Sramota je vasa i nekultura uporedjivati kolege lovce sa jarcima  |
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.07.2011. 15:22
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Lakše malo, bez žestine u upisima.
Narodski izraz 'odrao ga kao musa jarca' u prenesenom značenju se čita kao 'pobedio ga sa velikom razlikom', koliko ja znam, a daleko od toga da nekog uporedjuje sa jarcem, ne izmišljaj, kolega, ne traži u upisu ono čega nema. A obaška za ono 'sramota' i 'nekultura', to nek ti Slava odgovori, preterao si, pa nek ti onaj kojeg si tako okarakterisao, odmeri šta da uradi. Što se mene tiče, jedan lep ban bi ti sasvim odgovarao, na jedno 5-6 dana, da 'ohladiš kapislu' malo.
Tačno mi dodje da brišem sve upise o izložbama pasa, i ocene sudjenja; uvek se čuje 'nameštaljka', 'kradja'... Bez obzira ko pobedi, uvek rivali okarakterišu kao kradju. Ali uvek!
Pa ljudi, komentarišite pse, napišite zašto mislite da je neki pas lošiji ili bolji, koje ima mane ili prednosti u odnosu na druge, a ne opaučiti paušalno 'sramota', 'kradja'... Ne komentarišite vlasnike pasa, nisu oni ocenjivani na izložbi, nego psi, pobogu!
Čisto sumnjam da su Šestićevi psi krivonogi, sedlastih ledja, da imaju manu u zubalu, da im je dlaka štrokava, i sl., isto to mislim i za tog šampiona, sigurno je da su psi odlični, a da uvek odlučuju nijanse. A za nijanse je nadležan sudija u ringu (kao u fudbalu - da li je penal ili nije, uvek ima suprotstavljenih mišljenja).
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
radenko1 |
Objavljen 27.07.2011. 15:54
|

Mlađi član

|
Bez obzira sto je administrator to mu ne daje pravo da pise neistine,rekla kazala,cuo sam i tako dalje.ja sam bio tamo a doticni nije  |
|
|
|
alex |
Objavljen 27.07.2011. 16:00
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Lala kaže:
Lakše malo, bez žestine u upisima.
Narodski izraz 'odrao ga kao musa jarca' u prenesenom značenju se čita kao 'pobedio ga sa velikom razlikom', koliko ja znam, a daleko od toga da nekog uporedjuje sa jarcem, ne izmišljaj, kolega, ne traži u upisu ono čega nema. A obaška za ono 'sramota' i 'nekultura', to nek ti Slava odgovori, preterao si, pa nek ti onaj kojeg si tako okarakterisao, odmeri šta da uradi. Što se mene tiče, jedan lep ban bi ti sasvim odgovarao, na jedno 5-6 dana, da 'ohladiš kapislu' malo.
Tačno mi dodje da brišem sve upise o izložbama pasa, i ocene sudjenja; uvek se čuje 'nameštaljka', 'kradja'... Bez obzira ko pobedi, uvek rivali okarakterišu kao kradju. Ali uvek!
Pa ljudi, komentarišite pse, napišite zašto mislite da je neki pas lošiji ili bolji, koje ima mane ili prednosti u odnosu na druge, a ne opaučiti paušalno 'sramota', 'kradja'... Ne komentarišite vlasnike pasa, nisu oni ocenjivani na izložbi, nego psi, pobogu!
Čisto sumnjam da su Šestićevi psi krivonogi, sedlastih ledja, da imaju manu u zubalu, da im je dlaka štrokava, i sl., isto to mislim i za tog šampiona, sigurno je da su psi odlični, a da uvek odlučuju nijanse. A za nijanse je nadležan sudija u ringu (kao u fudbalu - da li je penal ili nije, uvek ima suprotstavljenih mišljenja).
Bravo Lalo sve si tacno rekao uvek neko misli da je njegov pas bolji
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.07.2011. 16:24
|

Moderator

|
radenko1 kaže:
Bez obzira sto je administrator to mu ne daje pravo da pise neistine, rekla kazala, cuo sam i tako dalje. ja sam bio tamo a doticni nije 
Ja te evo lepo upozoravam još jednom, da paziš šta pišeš.
Gde si ti video da je Slava izneo neistine? Pismen si, pročitaj šta je napisao: postavio je PITANJE da li se na izložbi desilo to-i-to. PITAO je da li je to tačno, i očekivao je odgovor od onih koji su bili tamo. A šta si mu ti odgovorio? Mangupski, onako, u stilu 'ko si ti da pišeš tako' i slično. Ne valja ti posao, kolega.
To što je Slava administrator, mu daje neka druga prava, a to je da banuje nekog člana, koji krši pravila foruma, ili vredja. Negova volja, da li će to pravo da iskoristi, ako on neće, veruj mi da ja hoću, i to sa merakom, ako samo još jedan sličan upis postaviš.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
radenko1 |
Objavljen 27.07.2011. 17:10
|

Mlađi član

|
Slavaplana je CUO da je Sestic u paracinu nekog Nemca sa psom sampionom odrao kao musa jarca jel sad ok???
Istina je da je pogresno cuo i ja to pricam celo vreme 
Jel sad ok gosn LALO? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.07.2011. 17:14
|

Moderator

|
Kolega radenko1, smiri hormone, mani me sa tim ironičnim 'gosn LALO', nisam iz te priče koju ti teraš.
Može se pisati i bez qrčenja, pokušaj, nije teško. A i korisno je za forum.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 27.07.2011. 18:08
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
A da ne ulazimo u to koliko ti psi koji su izvedeni na doticnu izlozbu imaju tacne i ispravne rodovnike svojih najblizih predaka - a samim tim i svoje rodovnike !? Zalosno - zaista ! 
A ti Slavo , svakim svojim komentarom - se ukopavas sve dublje i dublje ! Batali to vise - leba ti !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 27.07.2011. 18:20
|

Stari član

|
Mozda bi pravo pitanje u ovom slucaju bilo - Da li psi koji u najmanju ruku u jednom svom delu imaju falsirane i krivotvorene rodovnike u opste smeju da izadju na izlozbu ?!
Sta vi Lalo mislite o tome ?
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.07.2011. 18:22
|

Moderator

|
spiker-mrmosh kaže:
A ti Slavo , svakim svojim komentarom - se ukopavas sve dublje i dublje ! Batali to vise - leba ti !
Bogami, mislim da tebi ukopavanje bolje ide od ruke!
Sad je dosta ovakvog pisanja.
Sad počele optužbe za falš rodovnike? Pa ljudi, jel vi imate dokaze, ili pišete napamet?
Prestajemo sa ovim, tačka.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.07.2011. 18:24
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
SEDAM PEHARA, MALO LI JE NA OVU KRIZU!!!!!!!!
Sta si ti osvojio sa svojim kerovima posto imas uredne papire a on nema kako ti kazes???
Netreba biti ljubomoran na druge nego poraditi na sebi i biti bolji od drugih ali na terenu i na izlozbama a ne na forumu i na ovoj temi!!!!
IZADJI, POKAZI pa ako si bolji dobices i ti neku nagradu a i pehar!!!
OVAKO POZDRAV!!!!!!!!
Ja se neukopava svojim komentarima nago daj neki rezultat gde si to bio bolji od Sestica i na kojoj izlozbi?????
Necu da te vise deprimiram komentarima o sesticu jer polako imam utisak da ga pojedinci sa ovog foruma sanjaju i da imaju nocne more kad ga vide na izlozbama jer unapred znaju kako ce proci!!!
Poradite malo i na hvalitetu a ne samo na pricama !!!!!
OTKOPAJTE SE MALO!!!!!!!!B)
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.07.2011. 18:34
|

Lovčina

|
Nemac je imao ledja kao konj za jahanje gdledam snimke i smejem se kako je u Nemackoj i za sta dobio titulu sampiona!!!Smesno!!
U novembru je zakazan lov kod mene vodecih ljudi iz Nemacke koji ce doci i koji su osnivaci tog poznatog kluba sa pravilima koji se meni licno nedopadaju!!Videcemo na terenu sta i kako rade ti i takvi sampioni a imacu i snimke pa ce te videti da to tamo i nas lov na ovim terenima nema veze jedno sa drugim!!!!!!
Lov i psi za izlozbe kojima vecina tezi jednostavno neidu zajedno a i sam rad nema veze kao ni priprema istih!!!!493 pehara i mesto prvaka Sveta ipak nesto govori kao i iskustvo od vise od 40 god u kinologiji!!!!Za Vas mladje ima vremena POLAKO!!!! |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 27.07.2011. 18:34
|

Stari član

|
slavaplana I mislio sam da ne znas o cemu a i sa kim pricas !
Moj pas je izveden na ukupno tri izlozbe od cega ima 3 x CAC i 2 x BOB , kod tri razlicite sudije - sto bi u prevodu znavilo 2 x Pehar ! Od cega je jedan upravo bio u Paracinu na predhodnoj CAC izlozbi - na kojoj tog gospodina nigde nije bilo ! Prema tome prijatelju moj hvalite se vi tamo po vasoj kafani medjusobno - a nas ostavite na miru sa tim prosipanjima hvalospeva ! Ovo je mala zemlja - svi sve i svakoga znamo ! Pozdrav !
Lalo ja nikog ne kritikujem - a mislim da jos uvek nisam dobio odgovor od vas na moje pitanje - bez obzira na kog se odnodilo to o cemu pricam !
|
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 27.07.2011. 18:39
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Izlozba je bila na Grzi
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.07.2011. 18:40
|

Lovčina

|
Sta li radi Kinoloski savez ???Njemu se fino obratite sa prijavom i ulozite prigovor na rezultate sa izlozbe bar je to prosto!!!!
Ja kad posunjam u nekog podnesem prijavu i to je to!!!
Nemoguce je da stalno bas njemu neko nesto namesta i da cak i na takmicenjima u lovu uvek bas on ima ulov ili dubl!
Ma njemu namestaju i divljac na utakmicama SIGURNO!!!!!!!!!
OK NA GRZI!!!!! |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 27.07.2011. 18:49
|

Stari član

|
Nego da mi malo uveselimo ovu temu !

Jesmo male - ali plivamo ko gliseri ! - Wiki i Margo 2.5 meseci
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.07.2011. 18:53
|

Lovčina

|
Lepo nema sta!!!!Pozvan si kad dodju Nemci kod mene u lov!!!!!!
Javicu ti na vreme!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.07.2011. 18:55
|

Lovčina

|
 |
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 27.07.2011. 20:00
|

Član

Upisa: 144
Pristupio: 27.12.2010. 21:15
|
slavaplana kaže:
Nemac je imao ledja kao konj za jahanje gdledam snimke i smejem se kako je u Nemackoj i za sta dobio titulu sampiona!!!Smesno!!
U novembru je zakazan lov kod mene vodecih ljudi iz Nemacke koji ce doci i koji su osnivaci tog poznatog kluba sa pravilima koji se meni licno nedopadaju!!Videcemo na terenu sta i kako rade ti i takvi sampioni a imacu i snimke pa ce te videti da to tamo i nas lov na ovim terenima nema veze jedno sa drugim!!!!!!
Lov i psi za izlozbe kojima vecina tezi jednostavno neidu zajedno a i sam rad nema veze kao ni priprema istih!!!!493 pehara i mesto prvaka Sveta ipak nesto govori kao i iskustvo od vise od 40 god u kinologiji!!!!Za Vas mladje ima vremena POLAKO!!!! 
Verovatno ste ovde nesto pobrkali, u Nemackoj ne postoje ovakvi nacini vrednovanja pasa kod NOD-a. tj. ne postoje takmicenja tipa kao kod nas tako da taj sampion 100 % to nije dobio u Nemackoj.
Sto se tice tog lova u novembru neznam na koje Nemce mislis, jer to one koje bi trebalo da sude na jesenjem uzgojnom ispitu u Kovinu?
pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic
|
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 27.07.2011. 20:56
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Cestitke svima na postignutim rezultatima tokom vikenda.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
|
|