Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
DakiNS
 Kolege da li onaj ko gubi plaća i odstrel a onaj ko pobedi nosi meso srneće kući?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

270

SUMO kaže:
Tako je Lalo !
I placam pecenje - vruce onome ko srndaca pogodi u pluca a on padne kao kap - bilo kojim kalibromPresrean

Daki!

Samo ti se kaže u šta je opklada, kakva srnećina! Kuj puca i nosi taj i plaća!
Isti dan u trećem poluvremenu lova u vruće pečenje (i sve što ide uz njega) u nekoj kafani po izboru domaćina! iveli

SUMO
 Dogovoricemo detalje. Ko su clanovi komisije, ko ce da plati odstrel i ostalo.
Da li ti 270 ostajes pri tvrdnji da ces na srnu u uzgojnom odstrelu koju lovnik kaze pucati na daljini od 100 do 200 metara malo iza plecke /da bi je pogodio u pluca/ i da ce kao sto si rekao da padne na mestu?
Morate znati da ja imam ugovoreno mnogo lovova i ne mogu danas za danas i slicno. Vikend svima odgovara, zadnje turiste saljem kuci do 7.12. U subotu 8.12. lovim svinje ponovljen lov, a termini posle 15.12. odgovaraju.

Finnskogen
 OdobrenoOdobreno

SUMO kaže:
Da oruzarski genije W.Breneke ne konstruisa 7x64 davne 1917.te godine nikad ne bi bilo ovih bledih kopija poput 270 i 280. E siJo mi ga Djura - ima razlikeGrin
http://www.srbijalov.com/images/smiley/smiley027.gifOdobrenoSmileOdobreno

Finnskogen
 Salu na stranu, apropo kalibara i njihove namene, upravo sam se vratio iz lova na visoku divlac gde sam doziveo da je mokak pucao iz lovnog karabina kalibra 6,5x55 koji meni koji koristi 7x64 i nije ulevao veliko postovanje ali sam doziveo da je njegova svinja ostala lezati u mestu dok sam ja sa zrnom od 11,2 grama i pogodkom u pluca sa razdaljine od 30 metara morao traziti pomoc psa da pronadjem losa kojega sam ja pucao. istini za volju njegov je pogodak bio direktno kroz obe plecke a niti moj los nije otisao dale od 100 metara, tako da ono sto ja pokusavam reci jeste da je svaki kalibar dobar ako se koristi kako treba.

270

SUMO kaže:
Dogovoricemo detalje. Ko su clanovi komisije, ko ce da plati odstrel i ostalo.
Da li ti 270 ostajes pri tvrdnji da ces na srnu u uzgojnom odstrelu koju lovnik kaze pucati na daljini od 100 do 200 metara malo iza plecke /da bi je pogodio u pluca/ i da ce kao sto si rekao da padne na mestu?
Morate znati da ja imam ugovoreno mnogo lovova i ne mogu danas za danas i slicno. Vikend svima odgovara, zadnje turiste saljem kuci do 7.12. U subotu 8.12. lovim svinje ponovljen lov, a termini posle 15.12. odgovaraju.

Odgovara, Odobreno pošto termin nije blizu može i u mom lovištu, odstrel naravno plaćam ja, a kasnije ručak ili večeru onaj ko izgubi! Pucam između 100 i 200 metara na srnu koja po mogučnosti stoji što više bočno, ulaz iza plećke visoko ali ispod kičme, posle pucnja mora da se sruši i ili ostane na mestu ili u samrtnom grču bez podizanja na noge odvuče nekoliko metara! Ako ne pogodim po dogovorenim uslovima smatram da sam izgubio opkladu! Komisija, pa bićemo sigurno tu ja, ti, lovnik, zajednički poznanik i naravno daljinomer i kamera! Grin

canis aureus
 270 predlažem i sebe u komisiju!!
A pozajmiću ti pravu makinu u pravom calibre da zadatak bude rešen pozitivno po tebe!Yes(znaš o čem je reč a imam i onija RoundNose SP što voleš pa ...)
... a mo'š i da biraš, ako oš sedamšesetdvaRuja da ti pozajmim pa moš gađati i u but pa će pane u vutruConfused

Ću bacim i neku kintu u opkladu ako bidneš koristiJo nešto od ovoga, naravno na tebe a ako ćeš sa .270Win ondaK ču se učipim za piće a ti plaćaj pečenjeConfused

Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

270
 Canis Odobreno
Ki da mi čitaš misli, taj sam i planirao da zajmiim od tebe, onog švabu i da pucam sa SP, ne mora da bude RN, ta kombinacija kalibra, municije i opisatog pogodka sa opisatom reakcijom je isprobana kod mene bar 50+ puta!!!
Nije da 270W. ne može, i to je isprobano i može, al ovaj pomenuti švaba cal. ima kod mene mnoooooogo duži staž!
A pošto je opklada u pitanju. što je sigurno, sigurno je! Smeko

SUMO
 Sad iza plecke, tik do kicme....lovac

nema problema, detalje dogovaramo narednih dana

DakiNS
 Koliko se sećam reč je bila o čistom pogotku u pluća da padne kao kap.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

SUMO
 i ja se toga isto secamFoto

SUMO
 Ali Daki, da drug 270 ne brine.

Crni je tu. Kao da me pita - a hoce li mu stvarno pasti u vatri ako je pogodi u pluca?Pilot

a i da ne brine kolega, oduvek sam imao apeti k`o ptica. A ptica dnevno pojede pola svoje tezineiveli
SUMO priložio:
270.jpg

Aca Velika Plana
 propratih ovu temu,pa da kazem i ja nesto,sto se tice vaseg kladjenja,mislim da se neki zalud raduju,pogodak iza plecke,jedno 8-10 cm od krajnje ledjne povrsine zadaje divljaci smtronosan hitac,ujedno to je gornja granica plucnih krila,a jos vece sanse za smrtni pogodak ako bidne zakaceno rebro,unutraske ima da bude karambola sto se tice pluca,sa zrnom 270win dakako! Odobreno kolega 270 ako opklada uspe s time da divljac ostane na mestu ostrela,mozda koji metar korakne,ja se javljam da napravim djervis od ulovljene divljaci! ;) Odobreno

sto se tice zrna ,ja posedujem jedan metkic, malo zrno sa olovnim vrhom,na dnu caure ima naznake F C 270WIN,voleo bih da mi neko pojasni sta mu dodje to F C ,metak sam dobio od turiste iz Grcke koji je ostrelio srndaca kod nas gle cuda bas tim visokim pogotkom u pluca, pad u vatri s time da je oko njega bilo kao da si zaklao vola a ne ostrelio srndaca! ulazna ko malac prs a izlazna precnika 5 cm sas komadici pluca napolju! Shock daljina oko 150 koraka,karabin SAUER,optika Nemacka neka. Confused

SUMO
 FC ti je skracenica od Federal-ove municije.
RP od Remingtona.
Ne raduje se niko ovde, trebalo bi pazljivo procitati sta je ko napisao.

SUMO
 Kolega Aco,
pitanje za tebe - da li mozes da pretpostavis koliko je odneo ovaj srndac?
Bas takav pogodak o kome vi pricate, zar ne?
Da pojasnim, kalibar je tata od 270 7x64, zrno KS 8 gr.
Slika je iz arhive, kad markica nije bilo /2009/

SUMO
 I nikome ovde nije cilj da nekog ismeva.
Malo druzenja, medjusobnog upoznavanja i da vidimo ko je u pravu. Jagnje ce da strada za slobodu svakako.

Daki,
da li rupa na plucima mora biti ovakva ili kao kod prvog srndaca?
Sta priznajemo?

Aca Velika Plana

SUMO kaže:
Kolega Aco,
pitanje za tebe - da li mozes da pretpostavis koliko je odneo ovaj srndac?
Bas takav pogodak o kome vi pricate, zar ne?
Da pojasnim, kalibar je tata od 270 7x64, zrno KS 8 gr.
Slika je iz arhive, kad markica nije bilo /2009/

naravno ja nisam napomenuo da je stvar omalovazavanja ili jos gore svadjanja,cilj jeste druzenje samo iznosim svoje misljenje.

sto se tice ovog pogotka
malo nizi pogodak od zeljenog za koji se vi sada kladite,maksimum 30-40 metra,sem ako nije bio neki fenomen da odnese vise od stotke sa ovakvim izvorom iz izlazne rane.

stanojlo martinovic
 Pozdravljam kolege svi kojisu na forumu.Posedujem karabin Voere Kufstein austriske proizvodnje u kal30*06. Iakoje kuplje pre 15godina mozda i vise skoro daje nov Iz njega nije ispaljeno ni desetak metaka prilikom upucavanja optike.Zamoliobih kolege ako neko zne nesto vise dami objasni karakteristike tog karabina posto nemam nikakvu specifikaciju

Kale1204
 Pratim vec par dana diskusiju o pogodcima i padu u vatri kod srnece divljaci, posto imam relativno malo iskustva na tom polju (par odstrela ),za mene licno je vrlo zanimljivo i poucno pratiti celu diskusiju.
Posto se u spominje pogodak u pluca bez kacenja drugih organa ili kicme,ovo na slici je moje iskustvo sa takvim pogotkom,naime srna zimi,daljina 180m,kalibar 8x57,zrno ppu sp 9g.
Pogodak kroz sredinu plecke,zrno se zaustavilo u plucima,nije bilo izlaza.
Reakcija na pogodak:blagi propinjanje na zadnje noge,jedan korak i zaleganje.

stojkuki
 Po reakciji divljaci uvek mozes da procenis pogodak.

Propinjanje sa glavom na gore i poskok prednjim nogama je pogodak tzv. srce pluca
Propinjanje sa glavom na gore bez poskoka je los pogodak po rebrima, blize zadnjim nogama
glava dole, klec pred jih nogu na dole je pogodak u gornji deo grudnog kosa prema kicmi
Bez poskoka samo izvijanje je po rebrima, po trbuhu
I pogodak u tzv apofizu je samo prevrtanje u vatri, u grcu

Pa ti se pronadji, a slika kaze imzasto je tako reagovala.

I jos jedna napomena. Svaka divljac reaguje drugacije.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,554 posete www.srbijalov.com