|
Dobar nož
|
| Nex357 |
Objavljen 05.12.2011. 15:00
|

Veteran

Upisa: 521
Pristupio: 13.10.2010. 22:15
|
ae evo jos jedan
I tako ...
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 07.12.2011. 22:38
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Braćela nije baš po mom ukusu ali za uloženi trud i "prikazano umeće"B)
Imam jedno pitanje
-da li iko zna kolika je dužina sečiva dozvoljena da se ima kod sebe "svakodnevno" tj da se nosi sa sobom tokom svakodnevnih aktivnosti?!
hvala
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| hercegovac |
Objavljen 08.12.2011. 10:19
|

Stari član

Upisa: 394
Pristupio: 16.05.2011. 20:37
|
Opute su super.
Prvi s lijeve strane je moja tiha patnja. |
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 08.12.2011. 22:23
|

Veteran

|
Pozz evo nadjoh nesto na netu ... prilicno ok s obzirom da se radi o nosenju , tu mi nesto normalni lovacki i spadaju ...
Kazne
Prema Krivičnom zakonu u Srbiji, dozvoljeno je nošenje sečiva do 12 centimetara. Ukoliko policija prilikom kontrole pronađe sečivo duže od ove propisane veličine, kazna je 10.000 dinara ili 60 dana zatvora, kao i krivična prijava za nedozvoljeno nošenje oružja.
Ne možemo da pretresamo svakog mladića na ulici jer bi to bio vid represije. Međutim, oni koji nose hladno oružje, često nose peroreze, koji su kraći od 12 centimetara i mi im ništa ne možemo kad to pronađemo. Pod hitno bi trebalo promeniti zakon i zabraniti nošenje svih oblika i dužina noževa, jer se može izvršiti ubistvo i sečivom od tri centimetra. Imali smo nekoliko slučajeva prerezivanja arterije, ubadanja u vrat, ubistva koja su počinjena najmanjim perorezima, koji se može nositi kao privezak za ključeve. Zbog toga mi apelujemo na to da se što pre promeni zakon kako bismo mogli da reagujemo preventivno - kažu za Blic u policiji.
ali pazi krivicna prijava za nedozvoljeno nosenje ORUZJA
I tako ...
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 08.12.2011. 22:53
|

Veteran

|
U rodjo , znaci ja ladno s ovim za pojasom mogu da setam Srbijom ... 9 cm secivo u bre
I tako ...
|
| |
|
|
| kimi |
Objavljen 09.12.2011. 09:09
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Nex357 kaže:
Pozz evo nadjoh nesto na netu ... prilicno ok s obzirom da se radi o nosenju , tu mi nesto normalni lovacki i spadaju ...
Kazne
Prema Krivičnom zakonu u Srbiji, dozvoljeno je nošenje sečiva do 12 centimetara. Ukoliko policija prilikom kontrole pronađe sečivo duže od ove propisane veličine, kazna je 10.000 dinara ili 60 dana zatvora, kao i krivična prijava za nedozvoljeno nošenje oružja.
Ne možemo da pretresamo svakog mladića na ulici jer bi to bio vid represije. Međutim, oni koji nose hladno oružje, često nose peroreze, koji su kraći od 12 centimetara i mi im ništa ne možemo kad to pronađemo. Pod hitno bi trebalo promeniti zakon i zabraniti nošenje svih oblika i dužina noževa, jer se može izvršiti ubistvo i sečivom od tri centimetra. Imali smo nekoliko slučajeva prerezivanja arterije, ubadanja u vrat, ubistva koja su počinjena najmanjim perorezima, koji se može nositi kao privezak za ključeve. Zbog toga mi apelujemo na to da se što pre promeni zakon kako bismo mogli da reagujemo preventivno - kažu za Blic u policiji.
ali pazi krivicna prijava za nedozvoljeno nosenje ORUZJA 
Ako si na ulici i imaš u džepu bilo kakav nož onda namere nisu ok, ali ako imaš recimo u autu sečivo bilo koje dužine a da nije na dohvat ruke( zbog delovanja u afektu) niko ti ne može ništa.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
| |
|
|
| bturjane |
Objavljen 09.12.2011. 09:15
|

Stari član

Upisa: 440
Pristupio: 29.09.2010. 21:26
|
Ma "svajcarac" je zakon ALL IN ONEB)
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
|
| |
|
|
| stojkuki |
Objavljen 09.12.2011. 13:45
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Hajde da se ukljucim sa jednim malo neprijatnijim iskustvom.
pre jedno 6 7 meseci na povratku kuci sa posla zaustavi me patrola interventne (valjda, nisam siguran ali su mi licili na njih). Zasto .... bem li ga. Mozda zbog auta, terenac, velik, nov. .... ko ce ga znati.
Dobar dan izadjite, dokumenta ... za to vreme baja trkulja po kolima otvori kasetu. Zatvori, pa kod vozackog sedista, pa otvori onu kaseti izmedju sedista, pa pogleda u vrata, a meni tamo stoji perorez. tacnije noz. Swiss Rescue tool.
Namena mu je jasna. To je Rescue tool. I sta ce vam ovo, i kako to, i sto ga nosite ... I pocinje vec da biva neprijatno.
I izvadih ja legitimaciju, karticu da sam Spasilac, Basic Life Suport licenca, i vec pocinjem da se nerviram, Alo bre ljudi jel vi znate sta je spasilac ... Jel vi znate da postoji alat za tako nesto (u kolim imam ceo komplet za pruzanje prve pomoci, dosta kompletniji od onoga sto zakon propisuje) ... I bla bla bla ... i sat vremena me drzase, proveravase, ... da poludis. Pri cemu je licenca koju imam medjunarodna, DAN.
E sad hajde da se razumemo. Oruzije ne sme da se nosi. Slazem se. Ali postoje ljudi kojima je tako nesto alat za slucaj potrebe.
Pustise me, ali me namucise, pa sam se dosta cesto nakon toga pitao da li bi mi postavljali isto pitanje kada bih nekoga od njih vadio iz govana ili mu spasavao glavu. ...
Samo se pitam. Znaci i tu treba biti zaista oprezan i propisati izuzetke. Mozda. |
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 09.12.2011. 22:16
|

Admin

|
Nex357 kaže:
... do 12cm je dozvoljeno

u međuvremenu nabavih Famipu i sebi a podelih i par komada mojoj svojti!!! pre svega kvalitetan, lep a jeftin poklon
... ovaj moj već me služiiii što se da vidUti a uz mene je čisto da se nađe a i sečiva je ispod max dozvoljenog ...

|
| |
|
|
| alex |
Objavljen 10.12.2011. 00:25
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Ako nekome treba dobio sam rog od srndaca koji je srndac odbacio pa ako nekome treba za izradu drske za noz neka se javi rado cu mu poslati
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
| |
|
|
| BUCKO |
Objavljen 10.12.2011. 10:19
|

Član

Upisa: 114
Pristupio: 20.05.2011. 20:41
|
Nex357 kaže:
evo jedan izbliza
Nex izvini ali moram da pitam.
Koliko pomaze ovaj dodatak opute kod obrade divljaci ili bilo cega drugog 
Cini mi se da je noz lovacki pa i da sluzi toj svrsi obrada divljaci i rad u prirodi, ne smeta li mozda ovo svemu tome ?
pozdrav |
| |
|
|
| Scorpion Hunter |
Objavljen 10.12.2011. 12:23
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Ima dosta sela po srbiji u kojima je trend imati Nozekanju za pojas Tako da taj zakon do njih jos nije stigao. Negde se i spovodi a negde ne  |
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 10.12.2011. 14:12
|

Veteran

|
BUCKO kaže:
Nex357 kaže:
evo jedan izbliza
Nex izvini ali moram da pitam.
Koliko pomaze ovaj dodatak opute kod obrade divljaci ili bilo cega drugog 
Cini mi se da je noz lovacki pa i da sluzi toj svrsi obrada divljaci i rad u prirodi, ne smeta li mozda ovo svemu tome ?
pozdrav
Pozdrav
Pa opute nisam ja izmislio (na zalost ) a opute mogu da budu korisne ili ukrasne ( vecita diskusija izmedju mene i kanisa ) prva funkcija je lakse izvlacenje noza iz dubokih futrola (bas se vidi kod muele i pendeltona ) druga je ako noz nema klasican branik , sprecavanje proklizavanje ruke na ostricu ( desilo mi se par puta imam i jedan lep oziljak na desnoj ruci) a treca je kao kod trail mastera (choper ) da ti ne izleti iz ruke kod zamaha ... e sad ja sam gledao da ispostujem kod opute da ima tkz slabu tacku ( a to su u stvari metalne kopce , koje prilikom zaglavljivanja noza pri velikom naponu popustaju i oslobadjaju ruku ) ali ja opute stavljam i na lampu i na preklopne zbog brzeg nalazenja i izvlacenja iz ranca ...
e sad neko misli da moze da smeta , moje misljenje da pomaze mozda ne krucijalno ali meni pomaze ...
veliki pozdrav
I tako ...
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 12.12.2011. 10:25
|

Admin

|
Skorpion kaže:
Ima dosta sela po srbiji u kojima je trend imati Nozekanju za pojas ...
kad već spomenu "nožekanju" ...
ja prezadovoljan a Vi prokomentarišite pa ću VI dodam

|
| |
|
|
| stojkuki |
Objavljen 12.12.2011. 11:13
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
E ovaj je vec stvarno lep. Mozda malo da mu za nijansu, samo malo potamnis drsku, da sara dodje do izrazaja ... Odlicno! |
| |
|
|
| nemeza |
Objavljen 12.12.2011. 12:47
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Ko da ga je "deljao" kolega sjeftic.  |
| |
|
|
| Max011 |
Objavljen 12.12.2011. 13:17
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Pre svega čestitke kolezi Šakalu za prinovu... meni se čini da je baza za izradu noža bio asortiman BRQT i to simbioza dva njihova modela ,,bravo,, i ,,hajland,, uz autorovu viziju...Čini mi se da je se uspelo u naumu da se stvori nož primeren lovačkim potrebama bez mnogo šminke i detalja. Ono što se meni sviđa je slobodna drška i masivna oštrica sa minimiziranim štitnikom ali sa radijalnim lukom koji ne dozvoljava da ruka prokliza napred na sečivo. Pogotovo kad se radi po hladnoći i sa masnim rukama od loja, izlučevina... Sve u svemu mene se ovo jako dopada ... a sad žurim idem kod Džoganija na čas densa
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 12.12.2011. 21:16
|

Admin

|
ZaHvaljivVam na čestitkama 
a još mi draže što se i Vama svidŽa ova moja zamisao pretvorena u delo koje nazvah "NOŽEKANJA"!!! 
Lepota je bila u drugom planu a upotrebljivost, snaga i izdržljivost je bila osnovna zamisao što se na rezultatu i vidi a baza za izradu su bili mnogi "velikani" pa i nabrojani.
Za lovačke potrebe a pre svega dEranje divljači(čitaj DS) ... pun pogodak!!B)

... konveksna oštrica, full tang, čelik made in Swerige ... a naoštren da brijA ... qquuu

...
(a čekam i Nexa braćelu da kaže koju pa ću ...)

|
| |
|
|
| I Jevtic |
Objavljen 12.12.2011. 21:48
|

Veteran

Upisa: 780
Pristupio: 02.03.2011. 23:02
|
nemeza kaže:
Ko da ga je "deljao" kolega sjeftic. 
kad ga ja odeljem nece da ostane nista ja ovakav imam da otvaram racune i da sacekujem postara jer drska od leskovine
ps.sala noz je vrh ko je uradio ruke mu se pozlatile
najbolja je ona puska koja se non stop kvari
|
| |
|
|
| najic |
Objavljen 12.12.2011. 22:02
|

Član

Upisa: 183
Pristupio: 19.07.2010. 20:38