Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
Nex357
 ae evo jos jedan
Nex357 priložio:
3_44.jpg

I tako ...

canis aureus
 Braćela nije baš po mom ukusu ali Bravo 2 za uloženi trud i "prikazano umeće"B)

Imam jedno pitanjeJaooo

-da li iko zna kolika je dužina sečiva dozvoljena da se ima kod sebe "svakodnevno" tj da se nosi sa sobom tokom svakodnevnih aktivnosti?!
hvala
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hercegovac
 Opute su super.
Prvi s lijeve strane je moja tiha patnja.

Nex357
 Pozz evo nadjoh nesto na netu ... prilicno ok s obzirom da se radi o nosenju , tu mi nesto normalni lovacki i spadaju ...

Kazne
Prema Krivičnom zakonu u Srbiji, dozvoljeno je nošenje sečiva do 12 centimetara. Ukoliko policija prilikom kontrole pronađe sečivo duže od ove propisane veličine, kazna je 10.000 dinara ili 60 dana zatvora, kao i krivična prijava za nedozvoljeno nošenje oružja.

Ne možemo da pretresamo svakog mladića na ulici jer bi to bio vid represije. Međutim, oni koji nose hladno oružje, često nose peroreze, koji su kraći od 12 centimetara i mi im ništa ne možemo kad to pronađemo. Pod hitno bi trebalo promeniti zakon i zabraniti nošenje svih oblika i dužina noževa, jer se može izvršiti ubistvo i sečivom od tri centimetra. Imali smo nekoliko slučajeva prerezivanja arterije, ubadanja u vrat, ubistva koja su počinjena najmanjim perorezima, koji se može nositi kao privezak za ključeve. Zbog toga mi apelujemo na to da se što pre promeni zakon kako bismo mogli da reagujemo preventivno - kažu za Blic u policiji.

ali pazi krivicna prijava za nedozvoljeno nosenje ORUZJA Frown
I tako ...

Nex357
 U rodjo , znaci ja ladno s ovim za pojasom mogu da setam Srbijom Vuk... 9 cm secivo Zbunjenu bre
Nex357 priložio:
08122011625.jpg

I tako ...

kimi

Nex357 kaže:
Pozz evo nadjoh nesto na netu ... prilicno ok s obzirom da se radi o nosenju , tu mi nesto normalni lovacki i spadaju ...

Kazne
Prema Krivičnom zakonu u Srbiji, dozvoljeno je nošenje sečiva do 12 centimetara. Ukoliko policija prilikom kontrole pronađe sečivo duže od ove propisane veličine, kazna je 10.000 dinara ili 60 dana zatvora, kao i krivična prijava za nedozvoljeno nošenje oružja.

Ne možemo da pretresamo svakog mladića na ulici jer bi to bio vid represije. Međutim, oni koji nose hladno oružje, često nose peroreze, koji su kraći od 12 centimetara i mi im ništa ne možemo kad to pronađemo. Pod hitno bi trebalo promeniti zakon i zabraniti nošenje svih oblika i dužina noževa, jer se može izvršiti ubistvo i sečivom od tri centimetra. Imali smo nekoliko slučajeva prerezivanja arterije, ubadanja u vrat, ubistva koja su počinjena najmanjim perorezima, koji se može nositi kao privezak za ključeve. Zbog toga mi apelujemo na to da se što pre promeni zakon kako bismo mogli da reagujemo preventivno - kažu za Blic u policiji.

ali pazi krivicna prijava za nedozvoljeno nosenje ORUZJA Frown

Ako si na ulici i imaš u džepu bilo kakav nož onda namere nisu ok, ali ako imaš recimo u autu sečivo bilo koje dužine a da nije na dohvat ruke( zbog delovanja u afektu) niko ti ne može ništa.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

bturjane
 Ma "svajcarac" je zakon ALL IN ONEB)
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

stojkuki
 Hajde da se ukljucim sa jednim malo neprijatnijim iskustvom.

pre jedno 6 7 meseci na povratku kuci sa posla zaustavi me patrola interventne (valjda, nisam siguran ali su mi licili na njih). Zasto .... bem li ga. Mozda zbog auta, terenac, velik, nov. .... ko ce ga znati.
Dobar dan izadjite, dokumenta ... za to vreme baja trkulja po kolima otvori kasetu. Zatvori, pa kod vozackog sedista, pa otvori onu kaseti izmedju sedista, pa pogleda u vrata, a meni tamo stoji perorez. tacnije noz. Swiss Rescue tool.
Namena mu je jasna. To je Rescue tool. I sta ce vam ovo, i kako to, i sto ga nosite ... I pocinje vec da biva neprijatno.
I izvadih ja legitimaciju, karticu da sam Spasilac, Basic Life Suport licenca, i vec pocinjem da se nerviram, Alo bre ljudi jel vi znate sta je spasilac ... Jel vi znate da postoji alat za tako nesto (u kolim imam ceo komplet za pruzanje prve pomoci, dosta kompletniji od onoga sto zakon propisuje) ... I bla bla bla ... i sat vremena me drzase, proveravase, ... da poludis. Pri cemu je licenca koju imam medjunarodna, DAN.

E sad hajde da se razumemo. Oruzije ne sme da se nosi. Slazem se. Ali postoje ljudi kojima je tako nesto alat za slucaj potrebe.

Pustise me, ali me namucise, pa sam se dosta cesto nakon toga pitao da li bi mi postavljali isto pitanje kada bih nekoga od njih vadio iz govana ili mu spasavao glavu. ...

Samo se pitam. Znaci i tu treba biti zaista oprezan i propisati izuzetke. Mozda.

canis aureus

Nex357 kaže:

... do 12cm je dozvoljenoConfused
Hmmm

u međuvremenu nabavih FamipuYes i sebi a podelih i par komada mojoj svojti!!! pre svega kvalitetan, lep a jeftin poklonStari
... ovaj moj već me služiiii što se da vidUti a uz mene je čisto da se nađe a i sečiva je ispod max dozvoljenog ...
canis aureus priložio:
aa12.jpg

Dim

alex
 Ako nekome treba dobio sam rog od srndaca koji je srndac odbacio pa ako nekome treba za izradu drske za noz neka se javi rado cu mu poslati 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

BUCKO

Nex357 kaže:
evo jedan izbliza

Nex izvini ali moram da pitam.
Koliko pomaze ovaj dodatak opute kod obrade divljaci ili bilo cega drugog Ne razumem
Cini mi se da je noz lovacki pa i da sluzi toj svrsi obrada divljaci i rad u prirodi, ne smeta li mozda ovo svemu tome ?
pozdrav

Scorpion Hunter
 Ima dosta sela po srbiji u kojima je trend imati Nozekanju za pojas Grin Tako da taj zakon do njih jos nije stigao. Negde se i spovodi Hmmm a negde ne No no no

Nex357

BUCKO kaže:

Nex357 kaže:
evo jedan izbliza

Nex izvini ali moram da pitam.
Koliko pomaze ovaj dodatak opute kod obrade divljaci ili bilo cega drugog Ne razumem
Cini mi se da je noz lovacki pa i da sluzi toj svrsi obrada divljaci i rad u prirodi, ne smeta li mozda ovo svemu tome ?
pozdrav

Pozdrav
Pa opute nisam ja izmislio (na zalost ) a opute mogu da budu korisne ili ukrasne ( vecita diskusija izmedju mene i kanisa ) prva funkcija je lakse izvlacenje noza iz dubokih futrola (bas se vidi kod muele i pendeltona ) druga je ako noz nema klasican branik , sprecavanje proklizavanje ruke na ostricu ( desilo mi se par puta imam i jedan lep oziljak na desnoj ruci) a treca je kao kod trail mastera (choper ) da ti ne izleti iz ruke kod zamaha ... e sad ja sam gledao da ispostujem kod opute da ima tkz slabu tacku ( a to su u stvari metalne kopce , koje prilikom zaglavljivanja noza pri velikom naponu popustaju i oslobadjaju ruku ) ali ja opute stavljam i na lampu i na preklopne zbog brzeg nalazenja i izvlacenja iz ranca ...
e sad neko misli da moze da smeta , moje misljenje da pomaze mozda ne krucijalno ali meni pomaze ...
veliki pozdrav
I tako ...

canis aureus

Skorpion kaže:
Ima dosta sela po srbiji u kojima je trend imati Nozekanju za pojas ...

kad već spomenu "nožekanju" ...Izvolte
ja prezadovoljanYes a Vi prokomentarišite pa ću VI dodamConfused
canis aureus priložio:
a1_2.jpg

Dim

stojkuki
 E ovaj je vec stvarno lep. Mozda malo da mu za nijansu, samo malo potamnis drsku, da sara dodje do izrazaja ... Odlicno!

nemeza
 Ko da ga je "deljao" kolega sjeftic. Smeko Bye

Max011
 Pre svega čestitke kolezi Šakalu za prinovu... meni se čini da je baza za izradu noža bio asortiman BRQT i to simbioza dva njihova modela ,,bravo,, i ,,hajland,, uz autorovu viziju...Čini mi se da je se uspelo u naumu da se stvori nož primeren lovačkim potrebama bez mnogo šminke i detalja. Ono što se meni sviđa je slobodna drška i masivna oštrica sa minimiziranim štitnikom ali sa radijalnim lukom koji ne dozvoljava da ruka prokliza napred na sečivo. Pogotovo kad se radi po hladnoći i sa masnim rukama od loja, izlučevina... Sve u svemu mene se ovo jako dopada ... a sad žurim idem kod Džoganija na čas densa Grin
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

canis aureus
 ZaHvaljivVam na čestitkama iveli 3
a još mi draže što se i Vama svidŽa ova moja zamisao pretvorena u delo koje nazvah "NOŽEKANJA"!!!PresreanVebanje
Lepota je bila u drugom planu a upotrebljivost, snaga i izdržljivost je bila osnovna zamisao što se na rezultatu i vidi a baza za izradu su bili mnogi "velikani" pa i nabrojani.
Za lovačke potrebe a pre svega dEranje divljači(čitaj DS) ... pun pogodak!!B)
i40.tinypic.com/34euikx.jpg

... konveksna oštrica, full tang, čelik made in Swerige ... a naoštren da brijA ... qquuu
i39.tinypic.com/fo29mg.jpg
...
(a čekam i Nexa braćelu da kaže koju pa ću ...)
Dim

I Jevtic

nemeza kaže:
Ko da ga je "deljao" kolega sjeftic. Smeko Bye

kad ga ja odeljem nece da ostane nista Pfft ja ovakav imam da otvaram racune i da sacekujem postara jer drska od leskovineROFL

ps.sala noz je vrh ko je uradio ruke mu se pozlatileBravo 2
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

najic
 QQ odlican ali bas lep nozic .. cestitke ZivioRodjo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 28
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,394,974 posete www.srbijalov.com