LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:05
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:06
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:07
|

Lovčina

|
o manjku u kasi ni reci..........a prosla godina nije nikada kontrolisana od strane N.O.????
pred.N.O. NIJE BIO NA SKUPSTINI????? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:09
|

Lovčina

|
Pred.D.K. nije ni potpisao izvestaj o radu niti je bio na Skupstini???? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:12
|

Lovčina

|
Sekcija Plana je trazila promenu ovog clana Statuta ,pitam se zasto???? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:15
|

Lovčina

|
 |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:16
|

Lovčina

|
Aleksic Ljubisa nije ni bio delegat samim tim nije ni mogao da bude biran na ovu funkciju sto je VELJA VP lepo obrazlozio.... |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:18
|

Lovčina

|
Donic prihvata kanditaturu a u Milutinovo ime Vladan Milicevic pred.sekcije Donj.Livadica ODUSTAJE ???
Milutin nije imao srca sam da odustane ili da stane na crtu Donicu KUMU ,ovako je red na sekciju iz Livadice PROPAO i sledeca je sekcije Staro Selo koja ce vrlo brzo na VAREDNOJ SKUPSTINI posle podizanja OTUZNICA ako se to desi svim odgovornim u udruzenju i prestanku u clastvu shodno Statutu posle gubitka oruzja za lov da predsednika istog??? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:22
|

Lovčina

|
Poslednja dva reda su verovatno greskom dospela na ovaj spisak !!9 clana treba da bude???? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:24
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:24
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:26
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 22:36
|

Lovčina

|
Novoizabranom predsedniku posle promene clana 28 Statuta koji je na istoj primenjivan posle izglasavanja Skupstine i na osnovu koga je Djordje Donic po drugi put izabran na mesto predsednika L.U. cestitam SKUPSTINI NA NEZAKONITOM RADU I ODLUKAMA KOJE CE USKORO BITI PONISTENE OD STRANE NADLEZNOG ORGANA????
Pokusali ste.....nije proslo.....Vi mislite da je sve ok .....poslednju rec ce reci nadlezni organ?????
Sve u svemu JAD I BEDA NASEG DRUSTA U CELINI?????????
SLIKA IZ LSS se preslikala na udruzenja...neko to lepo koristi,neko to radi iz ideala,nekog zanima samo lov.......
SKUPSTINA JE SNIMLJENA od strane TELEVIZIJE LAKI iz Velike Plane na moj zahtev tako da ce snimak biti jako koristan na sudu jer je izneto dosta netacnih informacija i LAZI na predhodni period i rad udruzenja i oko desavanja sa STETOM SPASIC ???
Ono sto sam obecao nastavljam!!!!!!!
Dok se sve ne zavsi kako treba,po zakonu i po pravdi....
Zivce , pare imam a i dokaze pa se vidimo ........
 |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.03.2013. 23:06
|

Lovčina

|
Kao MORALAN CIN pod tackom RAZNo Milutin Obradovic prvi pa svi ostali izabrani clanovi U.O. su podneli ostavke na mesto DELEGATA SKUPSTINE KAD SU SVE IZGLASALI PREDHODNO???
Moralni i osetljivi ljudi???Umalo nisam zaplakao???
Ono sto je smesno jeste i cinjenica da UPRAVNIK LOVISTA NI JEDNOM JEDINOM RECJU BEZ IZVESTAJA ZA PROSLU GODINU nije rekao sta je redjeno u LOVISTU????Izvestaj lovocuvara takodje nije bio u Skupstinskom materijalu???
STRUCNA SLUZBA nije bitna vazno je da je predsednik izabran??????????? |
|
|
|
270 |
Objavljen 29.03.2013. 23:25
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Lala kaže:
270 kaže:
Sve fotokopije originalnih i drugih dokumenata takođe će se dostavljati na zahtev stranaka ali će to biti i taksirano u visini iznosa koji odredi UO LU osim članovima koji su učestvovali u donošenju odluke, za njih će biti besplatno uz pismeni zahtev!
...
E tek ako nije zadovoljan fotokopijom imaće pravo da izvrši uvid u prostorijama udruženja u originalna dokumenta radi upoređivanja sa dostavljenom fotokopijom ali ponovo po uplati određene takse!
E baš bih voleo da vidim da te 'takse' neko uvede! 
Da li ti, kolega, ovo misliš ozbiljno ili se zezaš?
Odakle ti ova ideja, molim te, šta to znači? Ako neko nema para, ne može da se uveri u javnost rada?
Ovo je toliko protivzakonito, da se prosto čudim da neko ko se stara o sprovodjenju zakona (ako sam dobro informisan, ti si radnik MUP?), može da dodje na ovakvu ideju?
Znaš kako bi rekli u školi, za ovaj tvoj upis? Rekli bi: 'Sedi, JEDAN!!'.
Tek sad videh ovaj upis!
Ne znam Admine koji si ti fakultet završio ali ako si pravnik tek onda kuku ovoj državi ovo nije ni za jedan!
Prvo moj tekst si izvukao iz konteksta i jedjno je informacija o radu a sasvim drugo fotokopija originalnog dokumenta
Pošto ti kažeš da je apsolutno po zakonu da neko isključivo traži fotokopiju originalnog dokumenta evo ja ti tvrdim da će biti za to uvedena taksa u mom LU a ti zbog toga tuži LU pa se vidimo na sudu.
A pošto kažeš da mogu besplatno bez takse da tražim i moram da dobijem sva tražena dokumenta u fotokopiji verovatno je tako u tvom LU, pošto imaju tako vrsnog pravnika, objavi ovde njegovu adresu, ja i još jedno 100 drugara zainteresovani smo za njegovo kompletno poslovanje (Ulazne i izlazne fakture, otpremnice, bankovni izvodi o stanju i promeni na računu, ...) i sve odluke svih organa donešene u periodu zadnje 3 godine pa imamo nameru svako ponaosob da tražimo sve u fotokopiji i da nam se dostavi na kućnu adresu! Naravno sve o vašem trošku! Da se eto kao savesni građani uverimo zakonitost rada i samo to priznajemo kao ostvarivanje javnosti rada tvog LU!
Čekam adresu, ovde ili na PP!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!
|
|
|
|
270 |
Objavljen 30.03.2013. 00:30
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
A da, pošto tvrdiš da je ovo toliko protiv zakonito a ja odavno nikome ne verujem na reč, navedi mi molim te koji su sve zakoni i u kojim članovima, stavovima, i tačkama prekršeni pa da uđemo u ljudsku polemiku!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!
|
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 30.03.2013. 02:08
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
Ja bih vam rekao ali mozda slava hoce da vam kaze to na neki drugaciji nacin posto je odluka smesna, ne znam ko je smesniji dal onaj sto je predlozio ili oni koji su podrzali tu odluku. Mene sramota!! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 30.03.2013. 07:36
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
kad sam pročitao do finansijskog izveštaja tu sam stao
ptt troškovi 27.254 dinara
kancelarijski materijal 23.451 dinar
troškovi fotokopiranja 21.620 dinara
AMORTIZACIJA I INVENTAR 41.478.50 dinara?????
troškovi platnog pronmeta 12.172 dinara
troškovi ugovora o delu komisija 50.598 dinara????
troškovi obezvr.osnov.sred.i sud.taksa 68.581 dinara???
UKUPNO 245.154
dinara
A HRANA ZA DIVLJAČ 78.730 DINARA
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 30.03.2013. 08:32
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Moje iskreno mišljenje je da treba par stvari razdvojiti u ovoj priči.
Prva je informisanje lovaca i ona bi se lako i jednostavno mogla obaviti na dva načina: oglasna tabla i sajl lovačkog udruženja gde bi se "kačile" sve odluke svih organa udruženja i gde bi svako mogao da ih ima na uvid.Takođe na sajtu formirati sekciju za "download" dokumenata kako bi ih oni koji hoće mogli i preuzeti.
Druga priča je dostava odluka organa udruženja i tu postoji dve situacije:
- dostava prostom i običnom članu koji nije niti u jednom organu udruženja
- dostava licima koja su u bilo kom organu udruženja
U drugom slučaju postoji po meni obaveza da udruženje besplatno tim licima za svaki sastanak organa u kojem se nalaze pripremi besplatno kompletan materijal za rad organa i da mu nakon odlučivanja tog organa besplatno dostavi zapisnik i odluku u čijem je donošenju učestovao.
U slučaju kada nisam član niti jednog organa udruženja ili sam član jednog ali mi trebaju odluke koje je doneo neki drugi član i ja bih naplaćivao kopiranje onome kome odluke i dokumenta trebaju. I to bez nekog zakonskog osnova nego samo prosto ekonomski - treba ti taj i taj papir, imaš ga na internetu u sekciji za "download", ne želiš da ga skineš sa neta ili da ti ga neko skine i odštampa - plati udruženju da ti ga fotokopira.
Dakle ne treba propis nego čista ekonomija. Po meni, ali dozvoljavam mogućnost da grešim i da me neko ispravi.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.03.2013. 08:52
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
270 kaže:
A da, pošto tvrdiš da je ovo toliko protiv zakonito a ja odavno nikome ne verujem na reč, navedi mi molim te koji su sve zakoni i u kojim članovima, stavovima, i tačkama prekršeni pa da uđemo u ljudsku polemiku!
Dakle, ponavljam već koji put: nisam pravnik, ali se u pravo razumem onoliko koliko mi je potrebno, možda nešto bolje od prosečnog gradjanina! To je odgovor na jedno od tvojih pitanja.
Dalje: Član 5. Zakona o udruženjima:
'Rad udruženja je javan. Ostvarivanje javnosti rada uredjuje se statutom udruženja'.
Pročitaj i član 37. istog Zakona (dugačak je, da ne citiram ovde).
Takodje, sticanje prihoda udruženja naplatom neke takse nije predvidjeno kao način sticanja sredstava za rad udruženja gradjana, i nije u šifri delatnosti za koje je LU registrovano.
Dalje, postoji i Zakon o republičkim administrativnim taksama, na čega mogu da se naplaćuju (evo ti link: http://www.dmdm.rs/PDF/Zakoni/ZAKON%2...aksama.pdf
Nema govora o bilo kakvom naplaćivanju dobijanja kopije nekog dokumenta! To je prvo, a drugo je da administrativne takse može da uvodi samo država; treće, možete da na revers date zainteresovanima dokument pa neka ga kopiraju sami; udruženje MOŽDA može da eventualno naplati stvarne troškove izrade kopije dokumenata (ovde u NS jedna fotokopija košta oko 2 dinara u fotokopirnicama), a ti troškovi su hiljadu puta manji od jedne ture kafe i kisele za skupštinu udruženja. A kad već tako razmišljaš o naplaćivanju, zašto ne bi i delegatima naplaćivali izradu kopija skupštinskog materijala?!? Tek tu bi mogli da napravite biznis! 
Što se tiče naplate takse, može i vas 100 da traži kopije dokumenta, i da zloupotrebi ovu odredbu o javnosti rada, na način kako si ti to opisao, ali ne može tako paušalno (sve dokumente za 3 godine, npr.) nego može da traži tačno odredjeni dokument, i mora da ga dobije (npr.: zapisnik sa UO).
Ali isto tako može i uprava nekog LU da zloupotrebi odredbu, pa da odluči da se fotokopija nekog dokumenta naplaćuje 1000 dinara, pa da nikom ne padne na pamet da traži bilo šta.
Ja sam u par navrata od državnih organa tražio neka dokumenta (kopije), po Zakonu o dostupnosti informacija (ne primenjuje se na udruženja), i nikad mi nije traženo da platim neku taksu. Kopije sam dobio.
Analogijom možeš zaključiti da ako nešto ne važi za državu, ne može da važi ni za udruženje.
Radite kako hoćete, to je vaše pravo, mislite šta god hoćete, pa ako hoćete možete da radite i protivzakonito. Sada, kad sam ti odgovorio na tvoje pitanje, molio bih ja tebe da ti meni kolegijalno odgovoriš, pa da navedeš po kom to zakonu i po kom članu ti smatraš da tvoje LU može da traži naplaćivanje kopija dokumenata radi ostvarivanja javnosti rada? Naplaćivati poštovanje zakonske obaveze?!? Čekam odgovor!
Kad smo već kod zakona: ako se ne varam ti radiš u MUP, a ujedno si član NO tvog LU? Kako to da ti, kolega, nisi upoznat kao državni službenik, sa Zakonom o državnim službenicima (član 29.): 'Državni službenik ne sme biti direktor, zamenik ili pomoćnik direktora pravnog lica, a član upravnog odbora, nadzornog odbora ili drugog organa upravljanja pravnog lica može biti jedino ako ga imenuje Vlada ili drugi državni organ.'?
I kud baš sada da 'uklizaš' sa ovom pričom o javnosti rada, kad je Slava uzeo da postavlja ona vrlo zanimljiva dokumenta? Odoh da malo čitam ono što je postavio, dok ne smisliš odgovor.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|