Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
slavaplana
 Gos.Zivoinovicu sta je linija koju ima Sestic osvojila i Raci i kako je prosao u Kovinu ???Ako znate kazite!!
Da li ste Vi ucestvovali na nekoj izlozbi i kakvi su Vasi uspesi u ovoj rasi a i misljenja o liniji koja sigurno ima uspeha!!!!

Nema polemike o goranu vec komentar od strane mene o kerovima koji gde se god pojave pokupe dosta pehara i ocena u radu a svi tvrdite da to nevalja NISTA a on to svojim uspesima DEMANTUJE!!!!
Kako to ??????????????????

Najlakse je sedeti kuci i hvaliti svoje pse kako su jedino oni sa pravim rodovnicima i kako imaju uspeh ali samo u komsiluku i u radu u svom dvoristu!!!!
Ovako rezultati sa zadnje 10 izlozbe i 21 pehar ipak nesto govori o liniji na kojoj on radi vec duze vreme!!!!

spiker-mrmosh
 Zaista nisam imao nameru - ali evo i ja da kazem par reci o Uspesima pasa doticnog gospodina , pravicnoscu sudjenja i postovanju procedure i nas izlagaca od strane organiozatora i sudija !Inace na toj izlozbi sam bio jedini konkurent psima doticne linije !
CACIB Sokobanja _ VII grupa - Bruka koju ja do sad nisam doziveo i verovao da je moguca . Posebno sto se radilo o jednoj medjunarodnoj utakmici !
Dakle - sve je to ovako izgledalo !
Po katalogu redosled izlaganja u VII grupi je trebao da bude sledeci : NKD , NOP, Vajmarski, Minsterlender, Epanijel breton, Poenter, Eng. Seter i Irski crveni seter !
Medjutim nema gospodina Sestica sa njegovim psima ! Ja cekam od 7 sati sa svojim psom kod ringa ! Prvobitno najavljeni sudija Dusko Sormaz zove sudiju u ringu koji ga je menjao Dr. Nebojsu Surbatovica i kaze mu da G Sestic kasni i da ovaj kako zna i ume rotira redosled izlaganja ! To se i dogadja ! Preskacu se NOP koji su drugi po redu i stavljaju se na zadne mesto za izlaganje !? Kompletna VII grupa je ocenjena , Sestica i dalje nema ! Sudija posto nema vise koga da ocenjuje - pravi pauzu u neogranicenom trajanju do dolaska doticnog gospodina ! Cekamo nekih pola sata posle svih izlagaca kad u izlozbeni prostor pored samog ringa sa svojim Mercedes Vitom dolazi i parkira se aman na ulazu u ring G Sestic ! Tako da je najzad i moj pas mogao da bude ocenjen ! Ovom prilikom se zahvaljujem doticnom gospodinu sto mi je pruzio tu priliku jer da se on nije pojavio - ja bi verovatno cekao do ujutru i ko zna dal bi bio ocenjen !?
Dalje - psi se izvode iz kombija ko da su pokradeni ocenjuju i sto pre ponovo vracaju u kombi sa boksovima - bez i jedne trunke mogucnosti da ih bilo ko od publike pogleda iz bliza opipa i proceni dlaku (koja je uz put receno bila trimovana ), liniju i sl .
Ishod kompletne gungule mozete u napred da pogodite , a ja cu samo postaviti slike dva prvoplasirana psa - a vi sami pogodite ko je pobedio ! Nisam mogao da verujem da je Srpska kinologija potonula ovoliko duboko ! Pozdrav - sve najbolje !

i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/OrionisKuman.jpg

i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/BrikSokobanja.jpg
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

Negovan
 slavaplana Posto ste ADMINISTRATOR nije lepo da sa vase strane provocirate clanove sa ovakvim pitanjima o Sesticu.

polar hunter
 Orthodox Wild's Celina
( 8months, height 61cm, lenght 61cm )

a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/267469_2211183567379_1481200543_32503277_1641294_n.jpg

polar hunter
 a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/223039_2236059269256_1481200543_32540515_4316481_n.jpg

polar hunter
 a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185558_2245903195348_1481200543_32555553_4799240_n.jpg

slavaplana
 Ako on pobedi na svakoj izlozbi kako Vi kazete NEREGULARNO onda Vi svi treba da se zapitate kuda ide Vasa kinologija i da li je situacija u LSS gora od ove u Kinoloskom savezu Srbije!
Zapitajte se ko Vam ocenjuje kerove i zasto uopste idete na izlozbe!!!!!!
Ili je Sestic velemajstor u prevarama ili ste svi Vi ostali koji ucestvujetete u takvim manifestacijam a jos gori od sestica pa samo pravite vecinu!!!
Sestic a ni mnogi drugi koje sam upoznao NISU NORMALNI NA JEDAN NACIN ali to tako traje zadnjih 20god!!!!I nikom nista..............
LSS je mala maca kolike se pare okrecu u kinologiji!!!!!!!

huntinggirl1
 mislim da ste svi po malo preterali,

oko para u KSS je sve jasno, velelpno zdanje u Bukovičkoj 1 je jedan od rezultata rada,

što se sudija tiče, molila bih vas da svoje komentare argumentujete ocenskim listama,
tema je DD.
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

slavaplana
 tacno!

spiker-mrmosh
 A zar su potrebne ocenske liste posle ove dve fotografije ! VI ste gospodjo huntinggirl1
bar kinoloski sudija - tako da cenim , da posle vaseg dugogodisnjeg sudijskog iskustva - veci argumenti vam nisu potrebni ! Da li je po vasem misljenju pas sa fotografija 1 lepsi od psa sa fotografije 2 ?! Ako mislite da jeste - onda cu tek znati da smo potonuli do dna !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

lisac

spiker-mrmosh kaže:
Zaista nisam imao nameru - ali evo i ja da kazem par reci o Uspesima pasa doticnog gospodina , pravicnoscu sudjenja i postovanju procedure i nas izlagaca od strane organiozatora i sudija !Inace na toj izlozbi sam bio jedini konkurent psima doticne linije !
CACIB Sokobanja _ VII grupa - Bruka koju ja do sad nisam doziveo i verovao da je moguca . Posebno sto se radilo o jednoj medjunarodnoj utakmici !
Dakle - sve je to ovako izgledalo !
Po katalogu redosled izlaganja u VII grupi je trebao da bude sledeci : NKD , NOP, Vajmarski, Minsterlender, Epanijel breton, Poenter, Eng. Seter i Irski crveni seter !
Medjutim nema gospodina Sestica sa njegovim psima ! Ja cekam od 7 sati sa svojim psom kod ringa ! Prvobitno najavljeni sudija Dusko Sormaz zove sudiju u ringu koji ga je menjao Dr. Nebojsu Surbatovica i kaze mu da G Sestic kasni i da ovaj kako zna i ume rotira redosled izlaganja ! To se i dogadja ! Preskacu se NOP koji su drugi po redu i stavljaju se na zadne mesto za izlaganje !? Kompletna VII grupa je ocenjena , Sestica i dalje nema ! Sudija posto nema vise koga da ocenjuje - pravi pauzu u neogranicenom trajanju do dolaska doticnog gospodina ! Cekamo nekih pola sata posle svih izlagaca kad u izlozbeni prostor pored samog ringa sa svojim Mercedes Vitom dolazi i parkira se aman na ulazu u ring G Sestic ! Tako da je najzad i moj pas mogao da bude ocenjen ! Ovom prilikom se zahvaljujem doticnom gospodinu sto mi je pruzio tu priliku jer da se on nije pojavio - ja bi verovatno cekao do ujutru i ko zna dal bi bio ocenjen !?
Dalje - psi se izvode iz kombija ko da su pokradeni ocenjuju i sto pre ponovo vracaju u kombi sa boksovima - bez i jedne trunke mogucnosti da ih bilo ko od publike pogleda iz bliza opipa i proceni dlaku (koja je uz put receno bila trimovana ), liniju i sl .
Ishod kompletne gungule mozete u napred da pogodite , a ja cu samo postaviti slike dva prvoplasirana psa - a vi sami pogodite ko je pobedio ! Nisam mogao da verujem da je Srpska kinologija potonula ovoliko duboko ! Pozdrav - sve najbolje !

i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/OrionisKuman.jpg

i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/BrikSokobanja.jpg
Mislim da je dalja diskusija besmislena jer slike sve govore....ako su ovakvi kerovi sanpioni i odnose pehare onda nemam reci.KoTuKoga
Vladan

DakiNS
 Kolega ne vidi se dobro glava psa na donjoj slici. Ne znam ko je ko ne poznam ni jednog izlagaca, Meni licno se vise dopada gradja tela i dlaka psa na donjoj slici iako su oba psa lepa ali to je individualno a tako i sudija ocenjuje u stvari bira pobednika onoga koji mu se u tom trenutku vise dopada, nemoj koleginicu Dijanu mesati u to, na kraju krajeva sa njene strane bilo bi nekolegijalno da daje komentare na sudjenje kolege preko fotografije i tvog opisa dogadjaja. I sam sam dozivljavao slicne stvari samo je razlika bila drasticna, cak je kin. sudija koji je bio posmatrac pored ringa rekao kolegi da je stvarno preterao. Medjutim u uslovima pod kojima se podnosi zalba naizbor sudije u ringu ta solucija ne postoji
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lisac
 Ocigledna je i velika razlika izmedju ova dva kera.

Vladan

spiker-mrmosh
 DakiNS- Zaista ne zelim nikoga da mesam jer je stvar toliko ocigledna da nema potrebe za bilo kakvom diskusijom ! Cak nisam imao nameru da uopste pisem i polemisem o tome - ali neki ga ovde bas preterase u hvalama onoga sto ni najmanje nije za hvalu . Cak je veoma zalosno !
Sve ovo sto sam napisao o toku izlozbe je 100% tacno i veoma zalosno ! Nije mi palo na pamet da se zalim bilo gde i bilo kome . Meni je bilo drago sto su svi zaineresovani posmatraci prilazili mom psu , trazili vizit karte za parenja i sl. , mogli da opipaju dlaku mog psa , pogledaju zubalo , procene njegov karakter (kojim su uz put svi bili odusevljeni) i sl. Da li u mojoj ocenskoj listi pise CACIB ili R.CACIB to je totalno nebitno , posebno sto je i slep video o cemu se radi i da se uporedjuje neuporedivo !
Posto na ovom sajtu ima dosta slika mog psa , ne bi vise da gnjavim njima pa cu ti zato postaviti samo par linkova od slika - tako da ces moci da procenis ne samo glavu vec i jos gomilu stvari na mom psu , pa ce ti verujem ovo o cemu pricam biti jos ociglednjije ! Pozdrav - sve najbolje !
http://i1226.photobucket.com/albums/e...rik_02.jpg
http://i1226.photobucket.com/albums/e...rik_01.jpg

slavaplana
 Spiker u Sokobanji ste jedino Vi i Goran imali prijavljene kerove Goran 7 i Vi jednog!!
Sto nepobediste u Raci a bili ste i tamo!!!
Jeste sestic kasnio u Sokobanji pa su pomerili ostrodlake za kraj jer nije neko nepoznat valjda je zasluzio za toliko od strane organizatora!!!!Sta je sa ostalim kerovima koje je Goran izveo????
Ja vam preporucujem da neidete vise na izlozbe jer ako ponovo naletite na Sestica ode 1 mesto sigurno!!!
Bar ste podelili te vizitkarte za parenje pa ce Vam se ljudi javiti za parenje sto je OK!!!!!
Znaju ljudi sta je hvalitetno pa nece valjda sestic da daje nekom vizitke a kamo li da nekom pari sa svojim kerovima !!
UPRAVU STE!!!!! POZDRAVB)

spiker-mrmosh
 slavaplana ti covece zaista ne znas sta pricas - da ne upotrebim neku grublju rec ! Ni ja ni moj ker nismo bili u Raci i nemam pojma sta se tamo desilo ! Tako da ne bi bilo lose da ponekad malo razmislis , pre nego sto lupis nesto tako . Ali sa tobom je zaista nemoce diskutovati - tako da cu sebe postedeti uzaludnog trosenja reci !

DakiNS
 Zaista mi niste jasni Slava zapeo da hvali a neznam kakve to ima veza sa njim , a Spiker iako vidim pun besa se peca na svaku . Kolege manite se toga bilo pa proslo, vratiti se ne moze a niti ispraviti kriva Drina
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

huntinggirl1
 gospodo malo da se stišamo,

tema DD !!!!

Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Aca Velika Plana
 izvinite koleginice a sta je to u prethodnom postu bilo toliko napeto da bih se stisali,covek lepo pita za poreklo pasa g.Sestica,ako je to moguce znati... ja sam licno za to da se vidi ciji je ciji pas i kakve rodovnike imaju pa ce mo onda pricati,licno ne volim da guram nos gde ne treba al koliko vidim ovde je bas zasmrdelo,a i u DD klubu je popriicno krenulo na lose! prvo kako je moguce da jedan clan DD kluba konstatno osvaja pehare na izlozbama,sa zakasnjenjima,jos gore razbija pse koji imaju nadaleko jace rodovnike i poreklo i exterijerno bolji,drugo po slici od prethodnog posta vidim da je sudija zmirkao kod Mrmosevog psa,pas koji je kako je kolega COA LOVAC rekao snazne gradje dubokih grudi,krupna glava sa extra bradom nikako mi ne ide u glavu koji je sudija usledio pehar g.Sesticu kome pas (koliko ja vidim a corav nisam)??? skoro duplo manji od Mrmosevog!???Sad objasnite to pa ce mo onda diskutovati na temu a ne da nas hladite bespotrebno.ipak svako ima pravo da iznese svoje misljenje, ja NOD- a imam od rodjenja a to je 23 godine i meni tek ne moze neko da tako soli pamet ako sam odrastao sa tim psima.... toliko od mene POZDRAV!

pitanja o rodovnicima se postavljaju na drugom mestu ili vlasniku,
a ovde je tema DD, Admin Tim SRBIJALOV portala!!!!

vratite se temi DD.

vladant

Aca Velika Plana kaže:
izvinite koleginice a sta je to u prethodnom postu bilo toliko napeto da bih se stisali,covek lepo pita za poreklo pasa g.Sestica,ako je to moguce znati... ja sam licno za to da se vidi ciji je ciji pas i kakve rodovnike imaju pa ce mo onda pricati,licno ne volim da guram nos gde ne treba al koliko vidim ovde je bas zasmrdelo,a i u DD klubu je popriicno krenulo na lose! prvo kako je moguce da jedan clan DD kluba konstatno osvaja pehare na izlozbama,sa zakasnjenjima,jos gore razbija pse koji imaju nadaleko jace rodovnike i poreklo i exterijerno bolji,drugo po slici od prethodnog posta vidim da je sudija zmirkao kod Mrmosevog psa,pas koji je kako je kolega COA LOVAC rekao snazne gradje dubokih grudi,krupna glava sa extra bradom nikako mi ne ide u glavu koji je sudija usledio pehar g.Sesticu kome pas (koliko ja vidim a corav nisam)??? skoro duplo manji od Mrmosevog!???Sad objasnite to pa ce mo onda diskutovati na temu a ne da nas hladite bespotrebno.ipak svako ima pravo da iznese svoje misljenje, ja NOD- a imam od rodjenja a to je 23 godine i meni tek ne moze neko da tako soli pamet ako sam odrastao sa tim psima.... toliko od mene POZDRAV!

Kolega mislim da neke stvari ne treba mesati, prvo po meni Srpski DD klub nema nikakve veze sa time sto Sesticevi psi pobedjuju na izlozbama, jer se oni prevashodno bave radnom upotrebljivoscu ostrodlakog nemca i sprovode radne ispite po uzoru na maticni klub u Nemackoj, a svaki clan moze da ide i izlaze svoje pse na izlozbama u lepoti gde hoce i kad hoce. Drugo, na osnovu slika je veoma tesko i nezahvalno i na kraju krajeva nemoguce proceniti koji je pas lepsi a kamoli koji pas ima bolju, to se ipak mora napipati.
Bez ljutnje.
Sveta Srpska zemlja!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,649,132 posete www.srbijalov.com