On se sada bacio u visoku politiku.
Svakodnevno ga viđam kako obigrava ispred zgrade i u zgradi Opštine Bačka Palanka!
Ostavio je svoju prošlost iza sebe, skinuo sve dosadašnje stranačke i DBovske boje, zaboravio sve stare partijske i službene "prijatelje", i priklonio se novim (čitaj naprednim) političarima, koji su ga, verovatno zbog njegove solventnosti , oberučke prihvatili!
A usput je, kako čujem, i Upravnik lovišta "Tikvara" (B.Palanka, Mladenovo) za doprinose + 150l goriva mesečno, i "Južna bačka" (Tovariševo, Despotovo, Pivnice, Parage) za 150.000 godišnje + 150l goriva mesečno!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
A usput je, kako čujem, i Upravnik lovišta "Tikvara" (B.Palanka, Mladenovo) za doprinose + 150l goriva mesečno, i "Južna bačka" (Tovariševo, Despotovo, Pivnice, Parage) za 150.000 godišnje + 150l goriva mesečno!
Ma daj, pa to je 300 litara goriva mesečno, to je 10 litara dnevno, svaki dan da vozi!
Mesečno, 300 litara goriva košta oko 350 evra, na godišnjem nivou to je 4200 evra!?! U dinarima, to je oko 450 000 dinara godišnje za gorivo za auto!!!
A mi se bunili za potrošnju goriva u savezu?!? Pa oni su amateri, pokrivaju celu pokrajinu - ovde za dva lovišta ode skoro 500 hiljadarki, ako je tačna informacija!
Osim ako se za kretanje po lovištu ne koristi oklopni transporter, taj može dosta da potroši!
Pa zar nisu tako i obećali lovcima pomenutih LU-a!!!??...biće jeftinije nego do sada, moćemo više da lovimo, itd, itd..i tako i je ...NJIMA i jeste jeftinije, mogu više da love, itd,itd...STVARNO NISU SLAGALI!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Možda baš nije prava tema, da postavim ovaj upis, ali pošto ima veze sa Bačkom Palankom, i ima veze sa ljudima koji su tamo u LU, onda neka bude i ovde. Evo citata mog današnjeg upisa, sa teme 'Sajam LORIST':
Danas sam, na žalost sa zakašnjenjem, od predsednika mog LD u Baču, Borisa Jošića, dobio informaciju vezano za takmičenje u kuvanju lovačkog paprikaša, čije je finale bilo u okviru sajma LORIST, koje takmičenje tradicionalno organizuje LSV, za vreme trajanja sajma.
Naime, kvalifikaciono područno takmičenje se, izmedju ostalih mesta, održavalo i u Bačkoj Palanci. Na tamošnjem takmičenju, letos, je pobedila ekipa iz Bača, pored svih učesnika, pa i domaćina iz Bačke Palanke i Mladenova. Ništa čudno, sve OK; dokaz da je takmičenje i sudjenje bilo fer.
Medjutim: kada je došlo vreme da se prijave pobedničke ekipe sa područnih takmičenja za finalni deo takmičenja održanog na sajmu LORIST, domaćini kvalifikacija i organizatori iz Bačke Palanke su nekakvom alhemijom, umesto pobednika - ekipe iz Bača, za finale prijavili ekipu domaćina, koja nije pobedila u kvalifikacijama, pa se po logici stvari nije ni kvalifikovala!!! Za ovu 'igranku' ljudi iz Bača su saznali tek kada je prijavljivanje za finale bilo završeno!
Bilo bi dobro da iz LSV bude neko saopštenje u vezi ovog nelovačkog, nesportskog, nečasnog i nefer postupka. Pa bar da Sud časti LSV jednom nešto uradi, i makar opomenom kazni domaćina koji je dozvolio da se ovo desi.
Svaka čast, za mudrijaše iz Bačke Palanke, kojima je ovo palo na pamet da urade! Nema šta, baš onako ljudski i lovački, da Bog sačuva!
Zar baš sve mora da se ogadi?
Nemam razloga, da ne verujem mom predsedniku LD. A imajući u vidu sve što je ovde na temi izneseno o 'podvizima' nekih ljudi u BAP, sasvim sam sklon uverenju, da su ti isti koji su ranije muljali, sada krenuli da muljaju i u čisto rekreativno-zabavno-kulinarskom delu lova!!!
BLAM i SRAM!!!
Xaxaxaxaxaxa....došle i Bačlije na udar Brace Piškaća!
Nisam znao za ovo, mada se pričalo da je neko u toku kuvanja paprikaša ukrao pehare i da niko nije sumnjao na Piškaća i Šarca!
A koga su poslali na finale?
Sigurno su poslali nekoga ko je veoooooma često imao priliku da kuva paprikaš od divljači, posebno srneći....kao naravno i svi ostali lovci...to je uobičajeno, zar ne?!
A ako se kuvalo od divlje svinje, nadam se da nisu takmičari donosili meso
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Prema mojim informacijama, pehar za pobednika na kvalifikacijama u Bačkoj Palanci je u Bač doneo pobednik, moj kolega iz grupe, Mikica. Dakle, pehari nisu nestali, kako se pričalo, barem je onaj za prvo mesto otišao u prave ruke.
Ali je zato nestao moral, izgleda, verovatno je organizatorima i/ili domaćinima u Bačkoj Palanci bilo jako stalo, da njihov takmičar ode na finale, pa makar i na onaj nečastan način, po cenu blamaže! Šta su mislili, da će proći neprimećeno? Pa da li neko može još niže da se spusti od ovoga?
Da li je bar neko zacrveneo? Ne verujem - ako su u stanju da oko jednog takmičenja u kuvanju kotlića manipulišu, šta onda tek rade za neke krupnije stvari? BRUKA!
Nazvao sam par ljudi, raspitao se i pokušao da proverim ko je otišao na finale na LORIST; ljudi koje sam pitao su se smejali kao ludi, i pominjali opisno jednog kao nekog 'malog lovca' i još jednog, nekog izvesnog 'lampaša', kao vrlo moguće učesnike finala. Ja ne znam ko su ti ljudi, ali obavešteniji valjda znaju... A možda će se ti koji se tako opisuju sami prepoznati!
Interesatno je da sam ja lično obišao mesto gde je održano finale u kuvanju, na LORISTU, tamo sam sreo neke ljude koje poznajem, koji su se takmičili, iz više LU; javio im se i popričao sa njima. Ali nisam zapazio tablu sa natpisom B.Palanka - da jesam, stvar bi bila jasnija. Možda su oni mene videli, pa se kamuflirali?
Video sam takmičare, tj. takmičarke iz LU Fruškogorski jelen iz Vizića/Neština, npr...
Koliko znam, prijave i organizaciju finalnog takmičenja je vodio deda Deja Milkov, sekretar LSV, i mislim da su ga ovi BAP pametnice obmanuli, kada nisu prijavili takmičara pobednika sa kvalifikacija. Koliko ja poznajem deda Deju, ne verujem da će manipulatorima oprostiti, jer bi u tom slučaju neko možda mogao da pomisli da je i on umešan u muljanje sa prijavama, a ja ne verujem u to!
Ma jadno je sve to, jadno... Pa kud bre nadjoše da lovca iz Bača zeznu, a znaju da sam ja član tamo u LU, i da neću/nećemo ćutati, a još gore, izlevate lovca baš iz moje grupe!!! Ja ionako nisam imao (posle onih dogadjaja oko LD Jelen B.Palanka, zabrane lova, nestanak dozvola, odstrel itd.) neko lepo mišljenje o delu uprave LU iz B.Palanke, a posle ovoga, imam još gore mišljenje!!!
Ima tu još nekih detalja, vezano za odnose mog LU iz Bača, i komšijskog LU B.Palanka-Mladenovo, o kojima ne bih ovom prilikom, ali čisto da dobronamerno napomenem komšijama, da će im biti vrlo loša reklama i loša ideja, ako eventualno počnu ili nastave sa kojekakvim nečasnim i lošim namerama i radnjama prema (povrede granica lovišta, nalaženje razne upucane divljači u našem terenu, ideje o nekom skrnavljenju ili oštećenju LTO, i slično). Manite se kvarenja odnosa, dok je vreme.
Gospodo lovci valjda i ptice na grani znaju da je ld Jelen BAP miljenik LSV-a ... inace nebi oni tako prolazili kako prolaze u svim dosadasnjiim radnjama...pa tako i kuvanje, pa tako i dozvole za lov, pa tako i NEgazdovanje lovistem itd. ...
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻