Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
Aca Velika Plana |
Objavljen 10.08.2011. 12:21
|

Stari član

Upisa: 389
Pristupio: 06.04.2011. 08:42
|
Kolega mislim da neke stvari ne treba mesati, prvo po meni Srpski DD klub nema nikakve veze sa time sto Sesticevi psi pobedjuju na izlozbama, jer se oni prevashodno bave radnom upotrebljivoscu ostrodlakog nemca i sprovode radne ispite po uzoru na maticni klub u Nemackoj, a svaki clan moze da ide i izlaze svoje pse na izlozbama u lepoti gde hoce i kad hoce. Drugo, na osnovu slika je veoma tesko i nezahvalno i na kraju krajeva nemoguce proceniti koji je pas lepsi a kamoli koji pas ima bolju, to se ipak mora napipati.
Bez ljutnje.[/quote] kolega da te amo obavestim ja sam oba psa video uzivo mrmosevog mozda kada je bio malo mladji i tesko da ce mene da prevari oko ;) a i znam svakog sesticevog psa jer sam ih video na izlozbama ;) ljutnje njema ovo je diskusija samo ne volim kada neko koci nesto sto je istinito a siri laz! pozdravB) |
|
|
|
KREC |
Objavljen 10.08.2011. 16:09
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
Ja sam imao priliku da razgovaram sa covekom koji je selo pored Sestica=napricao mi je svasta o nacinu lova doticnog sa gonicima,Ostrodlakim itd... sta sam sve cuo=smucilo mi se i nije za forum,ali psi su tamo potrosna roba u svakom pogledu pa nedostatak valja nekako nadomestiti ??? Tako da svako velicanje doticnog je pomalo neukusno.
Izlozbe = mogu samo da stete rasi a pogotovo radnoj kao i utakmice , jer se vrlo brzo nadje zajednicki jezik izmedju interesnih grupacija.
Dobar vam pogled,Mirko |
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 10.08.2011. 20:55
|

Član

Upisa: 144
Pristupio: 27.12.2010. 21:15
|
Aca Velika Plana - kao sto vam je Vlada napisao ne vidim kakve veze ima Srpski DD klub sa eksterijernom izlozbom odrzanom od strane KSS po pravilnicima FCI.
Igor Radonjic
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 10.08.2011. 21:52
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
šta je napeto je diskutabilno,
ja sam dosta dugo sudija i nikada pse nismo ocenjivali, ni ja ni moje kolege, prema slikama, nego na izložbi,
tako da je veoma nekorektno da kažete tako nešto,
prijavite psa kada ja ocenjujem i tada će te dobiti moje miđljenje o psu, a ne na ovaj način,
šta se dešava po izložbama, utakmicama, u DD klubu, KSS, e to nije tema ovoga portala,
ako imate dokaze, vi, a i svi ostali, tada pišite,
a napamet i rekla kazala, mislim da nije u redu,
vratimo se temi DD !!!!!!!!!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.08.2011. 22:13
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
huntinggirl1 kaže:
prijavite psa kada ja ocenjujem i tada će te dobiti moje miđljenje o psu, a ne na ovaj način...
....vratimo se temi DD !!!!!!!!![/b]
B)
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Aca Velika Plana |
Objavljen 10.08.2011. 22:32
|

Stari član

|
pa ako vi kazete da ste pse ocenjivali prema izlozbi onda objasnite ocenjivanje pasa kod vas na vasoj izlozbi u Beceju i u ovoj gde je pas od Mrmosha po meni a i po ostalima bolji od Sesticevog,a to da li je DD umesao malo prste u tim izlozbama tu sam malo bolje upucen ;) nije lako priznati poraz al pobeda se slavi slatko!(sto je na Sesticevoj strani) ;) kad tad istina ce izaci na videlo to je velika mucka izmedju sudija a i dogovo r,mislim da se ne uvredite ja ovde vas ne spominjem koleginice ali da je sudija iz inostranstva i da se prijave psi na ocenjivanje e onda ce da sednemo za sto i da pricamo o tome kako je cij pas imao te i te sanse i koje nedostatke. ja garantujem da u tom slucaju Sestic ne bi osvojio ni 5 mesto kamoli pehar!toliko od meneB) pozdrav za sve vas i izvinjavam se na dugackom postu! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.08.2011. 22:37
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega nesto si pobrkao loncice Dijana nije ocenjivala u Beceju DD vrati se malo unazad i procitaj, radi se o tome da domacin izlozbe nije uvek u situaciji da natera sudiju na fer play, ali ga zato nece pozvati na sledecu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
duka92 |
Objavljen 10.08.2011. 22:44
|

Član

Upisa: 81
Pristupio: 03.12.2009. 18:41
|
Ako sam ja dobro upucen mislim da je u Beceju sudila gospodja Sanja Momčilović Bognič izvinite ako sam pogresio ;) |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 10.08.2011. 22:45
|

Lovčina

|
pa ako vi kazete da ste pse ocenjivali prema izlozbi onda objasnite ocenjivanje pasa kod vas na vasoj izlozbi u Beceju i u ovoj gde je pas od Mrmosha po meni a i po ostalima bolji od Sesticevog,a to da li je DD umesao malo prste u tim izlozbama tu sam malo bolje upucen,
ovo vi kažete,
a ja vama kažem, u Bečeju je VII grupu ocenjivao gospodin Pajkić, a ne ja,
ja pse ne ocenjujem prema izložbi, nego na izložbi, što je ogromna razlika,
ne ulazim u kvalitete ničijih pasa ovde na forumu,
da li bi nečiji pas bio prvi ili zadnji, to ostavljam kolegama sudijama koji ocenjuju da rangiraju,
a što se tiče stranih sudija, pa gospodo prijavite pse kada oni ocenjuju, šta drugo reći,
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.08.2011. 22:47
|

Admin

|
duka92 kaže:
Ako sam ja dobro upucen mislim da je u Beceju sudila gospodja Sanja Momčilović Bognič izvinite ako sam pogresio ;) Gresis sinko silno gresis Dijana je tada bila domacin i organizator izlozbe. Pobogu zar je toliko tesko procitati tacno komentare o pomenutoj izlozbi
|
|
|
|
duka92 |
Objavljen 10.08.2011. 22:59
|

Član

|
DakiNS - Ko radi taj i gresi izvinjavam se ako sam nekog uvredio nije bila namera . Ako smem da kazem sto sam primetio da se ova tema jako zahuhtala i pocinju prepirke i svadje dva foruma sam napustio zbog prepirki ciji je pas lepsi, koji je bolje radio na terenu , ko je kome namestio utakmicu ,izlozbu itd vredjaju jedni drugima pse ! Mislim da je ovaj forum napravljen da se ljudi druze da menjaju iskustva ,a ako imate nesto da kazete nekom onda mu posaljite privatnu poruku nemoraju svi clanovi da citaju kako se neko prepucava .Mani te se prepucavanja daj te da vidimo neke lepe slike i neke lepe trenutke sa psima ! Izvinjavam se ako sam nekog uvredio ili povredio ovim postom ali muka mi je da citam prepirke .  |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 10.08.2011. 23:02
|

Lovčina

|
SUDIJE - JUDGES - CAC BEČEJ - 18.06.2011.
Firic Peter
I FCI grupa,
Marić Nenad
Dobermann, Deutscher Boxer, Rottweiler, Šnauceri. Asr,
Žikić Predrag
deo II FCI gr (ne nabrajane rase)- II FCI Group (not enumerated breeds)
Gligorijević Nikola
Nemački lovni terijer
Bošnjak Tibor
V FCI grupa, IX FCI grupa,
Pajkić Dušan
VII FCI grupa
Nagy Istvan
Golden retriver i Labrador,- X FCI gr.
Biljana Džigurski
III FCI grupa (ne nabrajane rase)
IV FCI gr. , - VI FCI gr., VIII FC gr (ne nabrajane rase)
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMENE I DOPUNE SUDIJSKE LISTE.
Organizer has the right to change the judge list.
ovo je bila naša sudijska lista,
a pošto ne živite daleko od nas, 50 km, mogli ste doći i biti naš gost,
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.08.2011. 23:03
|

Admin

|
Duka radi se o kontekstu naime takvom tvrdnjom podrzavas kolegu koji je isto imao pogresnu informaciju . Nisam ja Dijanin advokat nego pokusavm realno sagledati situaciju bez da se stavljam na bilo ciju stranu , osim kada vidim da neko nije u prevu .Inace nisi pogresio forum ali ja licno ove stvari ne shvatam kao svadju nego razmenu misljenja posto moderatori lepo banuju svadjalice , i one koji se sluze uvredama
|
|
|
|
duka92 |
Objavljen 10.08.2011. 23:16
|

Član

|
DakiNS - Nepodrzavam ja nikog osim svog stomaka samo sam rekao iskreno sta mi smeta i sto mi na svakom forumu upadaju u oci prepucavanja i svadje sve u svemu ja cu sa svima dobar da ostanem jer sam takav POzzzB) |
|
|
|
radenko1 |
Objavljen 11.08.2011. 00:41
|

Mlađi član

Upisa: 17
Pristupio: 01.06.2011. 23:20
|
Radonjic kaže:
Aca Velika Plana - kao sto vam je Vlada napisao ne vidim kakve veze ima Srpski DD klub sa eksterijernom izlozbom odrzanom od strane KSS po pravilnicima FCI.
Srpski DD klub je sekcija Kinoloskog drustva koje je clan i radi pod okriljem KSS odn. FCI i kao takav koliko mi je poznato organizuje izlozbe u lepoti (Specijalka Kovin), utakmice tipa B na ptice (CACIT Velika plana) i sl. ili se mozda varam ?
Psi vlasnika-clanova DD kluba ocenjuju se na kinoloskim izlozbama sirom Srbije jer sa ocenama tipa g/sg ili 10-10 i sl. ne mogu prijaviti leglo ni izvaditi rodovnike za stence, a i ljudi vole da se takmice.
Primer za navedeno je bas gospodin Goran Sestic koji je clan rukovodstva Srpskog DD kluba, clan uzgojne komisije pri DD klubu i neznam sta jos.  |
|
|
|
Aca Velika Plana |
Objavljen 11.08.2011. 07:18
|

Stari član

|
radenko1 kaže:
Radonjic kaže:
Srpski DD klub je sekcija Kinoloskog drustva koje je clan i radi pod okriljem KSS odn. FCI i kao takav koliko mi je poznato organizuje izlozbe u lepoti (Specijalka Kovin), utakmice tipa B na ptice (CACIT Velika plana) i sl. ili se mozda varam ?
Psi vlasnika-clanova DD kluba ocenjuju se na kinoloskim izlozbama sirom Srbije jer sa ocenama tipa g/sg ili 10-10 i sl. ne mogu prijaviti leglo ni izvaditi rodovnike za stence, a i ljudi vole da se takmice.
Primer za navedeno je bas gospodin Goran Sestic koji je clan rukovodstva Srpskog DD kluba, clan uzgojne komisije pri DD klubu i neznam sta jos. 
o falim Boga da je nako objasnio sta je u pitanju! upravo zbog toga ostali kinolozi koji nisu clanovi DD propadaju ili ne mogu da osvoje nista kada jedan od njih kao npr Sestic dovede 8 kera moze lepo da se pokupimo i da odemo odatle! koleginice Sanja ja nisam rekao da ste vi sudili DD vec sam napomenuo da je sudjenje bilo lose, a to ko je bio sudija nit me zanima nit interesuje jer sam vise digao ruke od tih izlozbi dovoljno da mi se pas jednom oceni jer mene interesuje samo rad pasa a ne lepota ! ja sam toliko tog video na izlozbaa ali ovo je prevrsilo svaku meru ok da se namesti jedna ili dve posto je on kao clan DD i jbm li ga sta jos ali svaka izlozba gde ode to je preterivanje i propadanje rase ovog svestranog psa,na kraju ce biti da su njegovi kerovi IN a ovi koji imaju bombe od kerova sut u aut! KSS i DD uveliko saradjuju a mogu i da se uverim da su i namestili neku mucku! ;) pozdrav |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 11.08.2011. 07:24
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Kolege nema smisla da uništavate svoju temu na ovom portalu prepucavanjima koja nikuda nevode!! Svi znate da sada imaju već tri kluba oštrodlakih nemaca, pa je tako u Bečeju pobedio član kluba iz Temerina, a ovde se raspravlja o pobedi članuaSrpskog kluba, itd itd...znam da mnoge ljubitelje pasa boli ta i tolika nepravda, ali opet kažem to nije razlog da se mi međusobno kačimo dok prave krivce zabole uvo!!! U svakom žitu ima kukolja !!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Lala |
Objavljen 11.08.2011. 13:58
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Mislim da je dosta bilo prepucavanja oko toga čiji su psi ovakvi ili onakvi. Imate KSS, pa se žalite ako smatrate da nije nešto u redu.
Ovo je tema o NOD-u kao izuzetno upotrebljivom lovačkom psu, i ovo je lovački portal - dakle, pišemo o lovu i NOD lovačkom psu. O uzgajivačima i trvenjima, o eventualnim nameštaljkama ili o primedbama na sudjenje, nemojte ovde.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
KREC |
Objavljen 11.08.2011. 14:16
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
Lalo = ja se apsolutno slazem,ali kako objasniti npr.Daki-ju da Sanja nije Dijana ? ha ha ha
Ja cu postavljati slike i klipove iz realnih situacija iz lova i to ce biti moj doprinos,a iako sam simpatizer Srpskog DD Kluba ne pada mi na pamet da se uclanim dok god gdin.Sestic ima bilo kakvu funkciju u istom = da ne nabrajamo razloge jer nisu bitni ni za temu a ni rasu !

By nltkrecova at 2011-08-04
Jedna od situacija iz prvog lova sa 2 steneta od 5.5 meseci i obucenim psom od 3 godine. Da li je marka ili sekunda ? za sad mi i nije tako bitno 
Dobar vam pogled,Mirko |
|
|
|
drstajko |
Objavljen 11.08.2011. 14:25
|

Pripravnik

Upisa: 5
Pristupio: 04.08.2011. 14:34
|
Mirko- A sta ti to smeta, brada ili...? |