|
Dobar nož
|
| Nex357 |
Objavljen 04.01.2012. 21:57
|

Veteran

Upisa: 521
Pristupio: 13.10.2010. 22:15
|
i u ruci cisto da se vidi kolka je mazga ...
I tako ...
|
| |
|
|
| hercegovac |
Objavljen 04.01.2012. 22:19
|

Stari član

Upisa: 394
Pristupio: 16.05.2011. 20:37
|
Nex čestitam ti na dobroj kupovini. Super su ali Gator II mi naj naj još ravna oštrica, ih. Odoh po turpiju da svom sturpijam zube, sunce mu zubato i onda će bit ko ovaj tvoj  |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 04.01.2012. 22:23
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Malo sam čeprkao po kući i nađoh džepni nožić, onako za čačkati nokte
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 04.01.2012. 23:28
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
E NexE braćAlo jesu brice svaka častB)
al ova "mazga" što mi se svidŽa quuqu
-koja joj je cena? i dal postoji mogućnost kupovine nekom narudžbinom i sl jer ovde takve nisam vid'o po radnje?!?
(a može i zamena!!! dajem preklopnu Famipu za preklopnu "mazgu"!! )
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| dalibor |
Objavljen 05.01.2012. 00:27
|

Stari član

Upisa: 331
Pristupio: 29.03.2010. 14:13
|
Da li neko poseduje Kukri i kakva su iskustva sa tim nozem? ja sam ga skoro dobio od prijatelja (inace vojnik iz Nepala).
Hunting is a passion! 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 07.01.2012. 17:41
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Nemam Kukri ali ima jedan katanac
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| dalibor |
Objavljen 08.01.2012. 02:32
|

Stari član

|
DakiNS kaže:
Nemam Kukri ali ima jedan katanac
Lepotica imam i ja jednu moracu da slikam pa cu postaviti......
Hunting is a passion! 
|
| |
|
|
| Max011 |
Objavljen 08.01.2012. 11:07
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Tog velikog orginalnog ,,Kukreta,, tesko da ces ikad koristiti u svom izvornom obliku. On je vise alat nego noz i svoju pravu vrednost moze pokazati samo kod visednevnog boravka u nekoj sumetini gde treba nesto iseci sobaliti iskopati izlupati polomiti i sl . Zbog toga je danas trend da se prave mini kukriji koji su slicni po formi ali daleko manjih dimenzija i upotrebljiviji u skladu sa savremenim potrebama ljudi koji vole da zature za pojas noz ove forme. Dakle sigurno ce biti zapazen ako se stavi za pojas u nekom lovu ali je i sigurno da ce zasmetati prilikom uobicajenih lovnih aktivnosti ali ako se provodi dosta vremena u prirodi nije zgoreg imati ga na dohvat ruke.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 08.01.2012. 16:23
|

Veteran

|
canis aureus kaže:
E NexE braćAlo jesu brice svaka častB)
al ova "mazga" što mi se svidŽa quuqu 
-koja joj je cena? i dal postoji mogućnost kupovine nekom narudžbinom i sl jer ovde takve nisam vid'o po radnje?!?
(a može i zamena!!!  dajem preklopnu Famipu za preklopnu "mazgu"!!  ) 
Pozdrav BracaLA ( bw srecan rodzendan i srecan bozic ) pa ja sam ga platio 89 Sfr ALI ono sto sam napiso "nagazio"je bas tako , na ove dve stranice gde ja narucujem nozeve njega jednostavno NEMA ???
moze samo direktno na Gerber stranici ???
pitao sam ovamo gde sam kupio gatora zasto je to tako ?: odgovor je bio da je to marketinski potez Gerbera zbog prepoznavanja noza i zestoke kampanje nove linije Bear Grils nozeva(to je onaj tip sto "navodno" prezivljava po sumama i gorama) gde ne postoji noz sa glatkom ostricom !!!
Takodje po njegovoj informaciji on je prodao (uglavnom japanskim turistima i tinejdzerima ) preko 30 Gerbera sa nareckanom ostricom a ovaj jedan mu je sedeo godinu dana u izlogu ???
ali opusteno bracala (ovaj na zalost ne mogu da menjam , poklon za bozic od zenice ) ja sam i onako vamo tamo po tim nozevima,pa cim nagazim (makar i polovnog :-)) odma javljam
I tako ...
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 08.01.2012. 16:34
|

Veteran

|
dalibor kaže:
Da li neko poseduje Kukri i kakva su iskustva sa tim nozem? ja sam ga skoro dobio od prijatelja (inace vojnik iz Nepala).
Pozdrav Dalibore
Posedujem Dva Kukrija ali nemam nikakvih prakticnih iskustava s njima ( iskreno nije mi ni palo na pamet da ih nosim sa sobom ni na kampovanje a kamoli lov ) ... tako da mogu samo moje impresije da ti prenesem ako to moze da pomogne ... Aca u prethodnom postu lepo rece da je on vise alatka nego noz i to je tacno (on menja sekiricu i macetu ) i zbog konstrukcje moze samo da se koristi u Zamahu i nikako drugacije (onaj dodatni mali noz je tu za secenje ) i u borbi se koristi kao i jatagan .. kratka sablja za udarac u zamahu ...
Uslovno moze da se nosi na kampovanje za rasciscavanje terena i da se nacepkaju drva i eventualno da se skine kotlic s vatre ... ali meni onaj mali pored njega izgleda vrlo radno i lovacki pa bi mogo za njega da napravis posebnu futrolu za lov a zajedno u staroj futroli za kampovanje
I tako ...
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 08.01.2012. 16:38
|

Veteran

|
DaKins Samuraju stari B) i tanto i katana su 
I tako ...
|
| |
|
|
| dalibor |
Objavljen 08.01.2012. 19:11
|

Stari član

|
Nex357 kaže:
dalibor kaže:
Pozdrav Dalibore
Posedujem Dva Kukrija  ali nemam nikakvih prakticnih iskustava s njima ( iskreno nije mi ni palo na pamet da ih nosim sa sobom ni na kampovanje a kamoli lov ) ... tako da mogu samo moje impresije da ti prenesem ako to moze da pomogne ... Aca u prethodnom postu lepo rece da je on vise alatka nego noz i to je tacno (on menja sekiricu i macetu ) i zbog konstrukcje moze samo da se koristi u Zamahu i nikako drugacije (onaj dodatni mali noz je tu za secenje ) i u borbi se koristi kao i jatagan .. kratka sablja za udarac u zamahu ...
Uslovno moze da se nosi na kampovanje za rasciscavanje terena i da se nacepkaju drva i eventualno da se skine kotlic s vatre ... ali meni onaj mali pored njega izgleda vrlo radno i lovacki pa bi mogo za njega da napravis posebnu futrolu za lov a zajedno u staroj futroli za kampovanje 
Ja sam ga dobio na poklon kao sto sam napisao, tako da iz pocetka nisam znao kakvu namenu ima, ali na netu sam gledao i citao da je sastavni deo Nepalskih vojnika recimo tradicionalno oruzije, takodje u bitkama su ih jako cesto koristili. Ne znam kako kod tebe ali ovaj je ostar kao zilet, a sto se tice male drske noze to kad sam video kolike su im sake bilo mi je jasno zasto je to tako jer je kao decija.
Hunting is a passion! 
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 08.01.2012. 19:56
|

Veteran

|
Pozdrav Dacho ...
Ma i moji su ostri nije to problem , nego kad sam ga uzeo u ruke nasao sam mu vise mana nego vrlina ... od prekratke drske (citao sam i ja da indijci imaju male sake pa kao zbog toga al jbg ja sam Srbin od 100 kila)zatim nedostatak prednjeg branika(gde moze ruka vrlo lako da sklizne na secivo) do preteskog i glomaznog seciva,pa i samog noza ( Sve sto moze Kukri moze i Trail Master a on jos uvek moze da se nosi za pojasom ) i na kraju futrola , oseco sam se ko Turcin s kraja 19 veka ... tako da su moji Kurki nozevi zavrsili na zidu kao dekoracija , gde im je po mom misljenju i mesto :-) uz jatagan :-)
Nego ne znam dal si me razumeo , onaj manji noz do Kukrija na slici , izgleda vrlo lepo i lovacki pa sam na njega mislio kad sam reko da mu napravis posebnu futrolu
pozdrav
I tako ...
|
| |
|
|
| dalibor |
Objavljen 08.01.2012. 21:57
|

Stari član

|
Nex357 kaže:
Pozdrav Dacho ...
Ma i moji su ostri nije to problem , nego kad sam ga uzeo u ruke nasao sam mu vise mana nego vrlina ... od prekratke drske (citao sam i ja da indijci imaju male sake pa kao zbog toga al jbg ja sam Srbin od 100 kila)zatim nedostatak prednjeg branika(gde moze ruka vrlo lako da sklizne na secivo) do preteskog i glomaznog seciva,pa i samog noza ( Sve sto moze Kukri moze i Trail Master a on jos uvek moze da se nosi za pojasom ) i na kraju futrola , oseco sam se ko Turcin s kraja 19 veka ... tako da su moji Kurki nozevi zavrsili na zidu kao dekoracija , gde im je po mom misljenju i mesto :-) uz jatagan :-)
Nego ne znam dal si me razumeo , onaj manji noz do Kukrija na slici , izgleda vrlo lepo i lovacki pa sam na njega mislio kad sam reko da mu napravis posebnu futrolu
pozdrav
Kukri i kod mene stoji na polici sa ostalim nozevima, samo sam od sebe je zanimljiv, sto se tice fotrole upravu si drvena je kod mene, za taj manji noz je vec napravljena. Koliko vidim jako dobro poznajes nozeve, pa sam hteo da te pitam za noz sa kojim deres kozu sta bi preporucio? hvala. [pozdrav
Hunting is a passion! 
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 08.01.2012. 22:23
|

Veteran

|
Uh imam ja dva tri omiljena a to su : Master hunter,Pendelton lite hunter , oba od cold steela , i ajd treci neka bude Bandera(jes bandera) custom od Dena Harisona (imas post o njemu , negde na ovom forumu ) i jes volim nozeve , i znam dosta o njima ali kad je DeRAnje u pitanju,i koje ostrice su najbolje po tom pitanju mora obojica da priupitamo Canisa i Nemezu za koje znam da su OderaRAli edno manje krdo ..a nekako sam se i uvek vadio da ne obradjujem divljac(dobro na licu mesta , drob i to)i uvek je bilo u grupi prof.mesara koje je bilo milina gledati.. pa ae CaNIse i Nemeza da ve cujem
I tako ...
|
| |
|
|
| Max011 |
Objavljen 09.01.2012. 08:47
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|

Od ovoga ti za deranje nema boljeg jer je za to i izmišljen ... jedini zajeb što mora neko da ti pišalje blank iz Australije a za drvo i nitne sam se snađeš
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 09.01.2012. 09:50
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
MaxO bećaru dobri ti ovi "krivaci" B)
NexE braćalO ... edno manje krdo ( ) ja sam manji deo a nemeza je većinu ...
Nije naše tržište naročito bogato ponudom te pored Muele, Lindera, nešto malo Buck-a i ponekog nizozemca teško da se išta može naći. U poslednje vreme naiđe se na poneki BRKT ... Sve u svemu slab izbor ali bolji nego što do skoro bijade!
Jeftiniji, pristupačniji a da služe su oštrice iz Muele
Izuzetno dobro mi se pokazao za dEranje a da je Muelin je

-robusno, jako, dobro drži oštrinu, nije ružan ... Za pristupačnu cenu nije loš izbor! Imao sam taki i izvršavao je sve zadatke bez ikakvih pošteda iako mnogi Muelu ne smatraju za dobar izbor eto sigurno je da mogu da služe i više no što koštaju!!
Kad smo kod Muele ... drugar koji je pravi "virtuoz" što se tiče dEranja i ostalih radnji sa nožem, koristi

-ova je slabijeg kvaliteta od one što sam ja imao(gornja slika) ali virtuoz svakog "izaziva na crtu" ma kakav nož i koje marke imao ... neki se zaHebali i izgubiše opkladu a njemu bolji nož ne treba, kaže s ovim k'o da se rodiJo
Ovaj BUCK preporučujem svakome jer se meni pokazao i dokazao Odličan je!!

Malo sam zamerao na njegovim dimenzijama jer je malo "tanan i malen" za moj ukus(naklonjeniji sam nožekanjama) i nisam ni mislio da je toliko dobar i svrsishodan. Pravi ebač!(od imenice derač ) Auu što mi bilo krivo kad sam ga "izgubiJo" na terenu(mislim da mi je maznut ali nisam odmaK primetio a kasnije već kasno bilo) a tada ga nigde po prodavnicama nije bilo da uzNem drugi ... Sad ga ima ali imam druge a i 
I još jedan koji sam jednom prilikom probao i koji mi se strašno dopao je nizozemac

Odlična makinaB) za vrlo povoljnu cenu! Mislim da mi vlasnik reče da ga je pazariJo za 20-25jura negde preko. Nisam nigde naišao kod nas na ovakav inače toliko mi se svideo da ... Možda ga sad ima negde u prodaji pa ako se naiđe ... odličan je!
E sadE stvarno žurim ... kod Džoganija na čas densa i tako to
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| dalibor |
Objavljen 09.01.2012. 11:03
|

Stari član

|
Svi modeli su lepi na oko, naravno da svakome od nas lezi razlicit noz i imamo razlicita misljenja. Hvala vam na savetima, sto se tice virtouza evo predlazem da pogledate jedan video i kazete mi svoje misljenje.
http://www.youtub...mW87RoU7-8
Hunting is a passion! 
|
| |
|
|
| nemeza |
Objavljen 09.01.2012. 18:06
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Što se tiče dranja i sređivanja divljači koristim svoju Muelu sa prerađenim drškama (od tikovine), trenutno pravim jedan za tu namenu pa ćemo ga nadam se isprobati do kraja sezone na DS

Pozdrav.  |
| |
|
|
| zex66 |
Objavljen 09.01.2012. 21:23
|

Član

Upisa: 67
Pristupio: 16.02.2011. 16:33
|
Moj izbor.Po ceni slican ili jeftiniji od Muele. |