"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Juče na skupštini LSV nije bilo delegata iz Bačke Palanke, koliko smo mogli da vidimo Sremac i ja!? Otkud to? Kanda te priče koje kolaju nisu bez osnova?!?
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Bivši predsednik, bivšeg udruženja, je članove Jelena, a i ostale članove udruženja, pismeno upozorio šta će se desiti ako se podele. Medjutim nisu smeli ili hteli da se suprotstave grabljivcima. Danas u Jelenu ima oko 100 (stotinu) lovaca manje. Danas je udruženjska članarina 3 (tri) puta veća. Niko ne sme ni da zucne inače leti. Ne postoje normalni organi društva već je napravljena neka organizaciona nakaza a sve u cilju da lovci i nemaju šansu da se izjasne i suprotstave. Sve jurišnike koji su im pomogli da pocepaju udruženje su posmenjivali ili isterali. A divljači ni od korova. Potukli i prodali sve što su mogli. Puleni vojvodjanskog rukovodstva.
Kako čujem svakodnevno.... se loše piše.....
Kažu : "neće da da papire, finansijski izveštaj, izvode iz banke"....kukaju....
Ma nije moguće.....taki gospodin.....
Lepo sam im rekao da se ni ne trude i ni ne traže "papire", jer samo gube vreme....SIGURNO STE U PRAVU DA FALI..... to je u krvi još od onih džempera iz "Vunopleta"
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Nije bas tako Sremac....trazili su finansijski izvestaj-dobili su (doduse na papiricu napisano slobodnom rukom), izvode iz banke?... e to ne moze bas tako lako...sta mislis kad bi svako mogao da gleda izvode dokle bi to doslo?Pa klempa bi ostao bez zagarantovanog diskreciono-lopovskog prava na licni racun drustva.A za "Vunoplet" jel to ono "dva debela Nemca"?....Nego spremaj ti bracela jagnje ili jos bolje dva komada(ima mnogo zainteresovanih) kanda ce brzo
I ja bih rado jeo te jagnjetine ako pozovete ali bojim se nista od toga. Zilav je taj a oni koji ga stiskaju su iz iste price. Klasicna svadja oko podele plena. Na kraju se uvek dogovore.
Pa nije bas dotle doslo da vijaju lopove , pa nama su ti isti lepo objasnili da to nije istina .Samo ako im je sad doslo iz dupeta uglavu ,onda je poprilicna udaljenost ta dva dela tela posto im je trebalo nekoliko godina
ODE VELIČINA SRPSKOG I VOJVOĐANSKOG LOVSTA, PODVIJENA REPA!!!-...A VALA I BILO JE VREME!!! JEDNO RETKO LJUDSKO BIĆE SA KRAJNJE SPECIFIČNIM MORALNIM VREDNOSTIMA, ČESTO POTKOVAN BOLESNIM NAMERAMA!!! DNO DNA!!! ZA MENE TAJ ČOVEK ODAVNO NIJE NI POSTOJAO(MISLIM KAO POJAVA), A DA SU PODREPAŠI RANIJE SKONTALI DA ĆE IH OPET TAKO LAKO ISPRDITI, IMALI BI VIŠE U KASI, ALI ONDA OPET KAKO BI BILI PODREPAŠI !! MOŽEŠ JARANE KAKO HOĆEŠ, ALI NEMOŽEŠ DOKLE HOĆEŠ!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
INAČE JEDAN DIO EKIPE NIJE ŽALIO VREMENA I TRUDA, A NEŠTEDI SE NI NA KVALITETU PIĆA DA SE GOSPODIN KLEMPONJA DOSTOJNO, KAKO MU I PRILIČI ISPRATI NA ZASLUŽENO UDALJAVANJE...ČIM ČIM DALJE, TIM TIM BOLJE !!! PAR SLIČICA JARANA SA VESELOG ISPRAĆAJA, KOJI JE JOŠ U TOKU!!!
POZDRAV EKIPI!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?