Na sajmu smo se sreli sa Jevtićem (Jeftić se nije pojavio opet!), pa sa Nemezom (koji je baš onako krhke i nežne gradje), pa sa Acom Nik, pa sa Alexom (koji je kanda očekivao da ćemo da idemo na pecanje )...
Da smo se dernjali tamo, jesmo; zauzeli smo centralno mesto u bifeu u hali.
Moram da se pohvalim, i da pohvalim jedan lep gest domaćina: iako smo planirali da malo sednemo na štandu LSCS, nikako nismo uspevali da se probijemo do tog štanda (stalno neko dolazio, pozdravljao se...), domaćin manifestacije Tomica (predsednik LSCS) je našao u onoj frci vremena da dodje do forumaša Srbijalov, i da se pozdravimo!
Mene je Tomica prepao predlogom, da idemo na ručak; ja da se izvučem nekako od ponovnog jela, upitam jel to na račun LSCS, on se smeje, kaže 'Slava će potpisati!' ! Reko', Slavo, ja štrajkujem gladju, ne potpisuj ništa za forumaše, života ti!!! Posle račun da ode kod sekretara LSCS, kud ćemo jadni?
Shvatili su me ozbiljno!
Na bini, pre proglašenja pobednika u kuvanju gulaša, jedan od glavnih krivaca za, po mom mišljenju, vrlo dobro organizovan sajam - Tomica Radosavljević, predsednik LSCS:
Vratiće držalju Daki, reci majci da ne brine, sve ruže će da joj okopa!!!
Vodi računa, Daki malo slabije vidi, pa ako opizdi motikom po nekoj ruži, da se ne ljuti!
Ja moram na posao, pa ću ostatak slika postaviti kasnije tokom dana... Nastavite vi.
Bilo je to vako.
Prošle nedelje pozove mene naš drug i kolega Indjijanac i krene da me obrađuje oko sajma u KG, da li sam zainteresovan ili ne i ja naravno sa oduševljenjem prihvatim ideju da se ode u KG na jedan dan, družimo se i upoznam još neke nove forumaše.
Najavim ti ja lepo i uredno svojoj supruzi takve moje ideje, jer žena je glava kuće kao što se zna. I kako ona kaže ja tako postupam.
Uuu mislim se ja, pa dobro je prošlo. Zamisli da sam morao da tražim da ostanem dva dana.
I onda nazove mene jedan od gore pomenutih Mapetovac, glavom i bradom G-din Lala i poče da doliva ulje na vatru i kvari mi topli porodičan život i porodičnu idilu koju stvaram od 2007. godine.
"Pa druže lepo bi bilo da se ostane na dva dana, pa ovako, pa onako..."
Vidim ja da će biti belaja.
Ulje na vatru doliva i naš cenjeni kolega Snajper koji šalje PP sa pozivom. Kako odbiti čoveka.
Odupirem se ja nekako junački, ona moja koluta očima, pa se sve nešto nećkam, a onda se u priču uključi još jedan interesantan lik, ptičica jedna, Indjijanac koji je u stvari jedana opasan zajebant, kako će vreme kasnije pokazati, ( a ja ga doživljavao kao jednog finog omladinca, titovog pionira, iskrenog druga i komunistu... ) nazove on dakle mene i počne sa pričom kako bi bilo lepo da mi odemo na dva dana, pa druženje, pa forumaši, pa ovako, pa onako...
Traje to ubeđivanje i laganje jedno par dana, ja ih taman sve ubedio da će to ipak biti jedan dan, majstor radi po kući, stavlja parket, ja sretan jer se useljavam na jesen ( ali kako će vreme pokazati posle ovoga druženja, to
će sada biti pod znakom pitanja zaslugom Lalinom, ali o tom potom ), i oni "legnu na rudu" i smire sa par dana. Ja odahnuh.
Kad ne lezi vraže, eto njih ponovo u petak, napadaju u talasima, ko invazija na Normandiju...prvo Lala pa Indjijanac, pa onda opet...
A ja mlad, zelen, neiskusan, nevičan takvim organizovanim napadima na kraju poklekoh i pristadoh mislim negde u četvrtak da u subotu dođem do Indjijanca svojim kolima, sačekamo Mapetovce iz NS, pa onda se sjurimo do NS sa Indjijančevom kočijom.
Ovde sledi jedna dramska pauza, jer mora nešto i da se radi.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Posle posete sajmu, skoknuli smo do Ivice Jevtića, da Daki ostavi svoju 'babu' na ulepšavanje.
Na opšte iznenadjenje, tokom boravka u Jevtićevoj radionici, zatekli smo stručnu literaturu, koju Jevtić čita i studira, u časovima razonode: knjiga Jevtićevog kolege metalca/bravara (nije oružar), J.B. Tito, 'Sabrana dela'!!!
Moraću Tozi puškaru da preporučim nabavku jednog kompleta stručne literature!
Lala kaže:
Vratiće držalju Daki, reci majci da ne brine, sve ruže će da joj okopa!!!
Vodi računa, Daki malo slabije vidi, pa ako opizdi motikom po nekoj ruži, da se ne ljuti!
Ja moram na posao, pa ću ostatak slika postaviti kasnije tokom dana... Nastavite vi.
Jesi vid'o kako pasuje držalja u futrolu za pušku??
Da nije držalja rad jednog 'vrsnog' i pouzdanog majstora iz okoline Čačka, koji je Dakiju ostao dužan za obećan kundak Suhla, pa je ova držalja kompenzacija?!? Rad u drvetu mi je nešto poznat...
Ivica Jevtić nas je na sajmu sve iznenadio sa fenomenalnim pločicama logo Srbijalov; radi čovek pos'o kao pravi majstor!
Meni je stvarno žao, ali nismo stigli na vreme, da skoknemo do strelišta gde je bilo takmičenje u disciplini trap, i da se sretnemo sa kolegom šampionom Trapom, i još nekim forumašima! Jednostavno, dan je kratak da se stigne na sve strane!
Ja sam tokom boravka kod Jevtića, planirao da zarobim tajno oružje - dalekometni pištolj, za krupnu divljač! Osujećen sam u poslednjem momentu, i razoružan.
Lala kaže:
Jesi vid'o kako pasuje držalja u futrolu za pušku??
Da nije držalja rad jednog 'vrsnog' i pouzdanog majstora iz okoline Čačka, koji je Dakiju ostao dužan za obećan kundak Suhla, pa je ova držalja kompenzacija?!? Rad u drvetu mi je nešto poznat...
Ma ne brini odneću ja i metalne delove kod Jevtića na bruniranje tako da kompletiramo Dakijevo novo oružije
Kasnim na posao, al' ko ga šiša, krenulo me, pa da ne prekidam!
Posle sajma smo otišli na večeru u jedan restoran. E tamo je bio cirkus, Daki nas je sve vreme brukao: on, koji vrlo retko ide u tazbinu, počeo je da se bavi zavodničkim poduhvatima baš u tazbini! Gospodja konobarica je bila oduševljena njegovim šarmerskim sposobnostima, a matori šmeker je zavodnički pokušavao da umanji račun za klopu (detaljnije o cenovniku i računu će Slava )... Čak je i mene oterao od stola, da sedne konobarica! Vrhunac šarmerskog uspeha je bio, kada je konobarica pitala Dakija: 'Jeste li vi Zdenkin muž?' (Zdenka je supruga). Ja mal' nisam u nesvest pao!!!! Pa Dakija znaju čoveče u pola Šumadije... Ko zna šta je taj radio kad ide u tazbinu...
Inače, usput smo imali 2-3 incidentne situacije, kada su starije gospodje sa trotoara videle Dakija na zadnjem sedištu auta, pokušavale su da se bace na haubu!!! Pitajte Snipera! Da čovek nije iskusan vozač, svašta bi bilo!
Rezultat 'šmekanja' sa konobaricom možete videti po reakciji Indjijanca, nemam šta da dodam!!!!
Al što je umanjiOOOOO svaka mu čast kašičica kajmaka ..20 din zubi bre otpadaju ...srčka bre
A što se vožnje tiče mislim da tu ne bi trebalo da bude nezadovoljnih...moglo bi se reći da je i bila lekovita ..nekima krenuo kamen iz bubrega....
Sniper Hunter kaže:
A što se vožnje tiče mislim da tu ne bi trebalo da bude nezadovoljnih...moglo bi se reći da je i bila lekovita ..nekima krenuo kamen iz bubrega....
Imam ja prijatelja jednog, urologa, čovek mi je svojevremeno naučno tvrdio, a i čitao sam, da čovek može da živi bez jednog bubrega...
Pozdravljam preduzeće za puteve iz opština Požarevac, Petrovac na Mlavi, Kragujevac!!! Onakve rupe nisam davno video, lepo posip rupa po asfaltu, to ni Sniper sa fukushimom ne postiže takav raspored, a ima par komada rupčaga koje su svojim kvalitetom pravo umetničko delo!
Doduše, oko tih rupa ima ostataka spona, felni, amortizera, ali to je čisto kao ikebana neka!! Mrtva priroda!
Sniper Hunter kaže:
Imam ja prijatelja jednog, urologa, čovek mi je svojevremeno naučno tvrdio, a i čitao sam, da čovek može da živi bez jednog bubrega...
Pozdravljam preduzeće za puteve iz opština Požarevac, Petrovac na Mlavi, Kragujevac!!! Pozdravljam preduzeće za puteve iz opština Požarevac, Petrovac na Mlavi, Kragujevac!!! Onakve rupe nisam davno video, lepo posip rupa po asfaltu, to ni Sniper sa fukushimom ne postiže takav raspored, a ima par komada rupčaga koje su svojim kvalitetom pravo umetničko delo!
Doduše, oko tih rupa ima ostataka spona, felni, amortizera, ali to je čisto kao ikebana neka!! Mrtva priroda!
Dobro je da sačmeni posip moje municije nije kao struktura asfalta na našim putevima
Konverzacija sa ove slike:
Ja: 'Gospodjo, nemojte, pustite ga, sretno je oženjen, sad će 30 godina braka da slavi, lepo vam kažem!'
Konobarica: 'A šta će da mu fali? Vidi kak'i je rumen!'
Daki: '(citira Z.Radmilovića) Boooliiiii meeeneeee...!'
Nastaviće se, ovo je do sada bilo subotnje dogadjanje; preskočio sam gomilu zayebancije, odlazak kod Snipera kući na spavanje, požarčenje u hodniku, pretragu prostorija, miniranu baštu i krevete, zakopan barut, kapisle 'Gevelot' u fioci (par hiljada kom.), protivpožarni aparat na regalu u sobi, kuckanje po zidovima...
Ma dobro su nas domaćini istrpeli onakve blesave!!! Sreća pa nije bilo male dece, da gledaju kako čike budalesaju...
Odlazak na spavanje je posebna priča: stiže nam u restoran SMS poruka od Sniperove supruge Sladjane: 'Kad dodjete, ako dodjete, ključ od kuće vam je u strujomeru!!!'
Toliko...
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?