Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
dreger
 Juce navratih do SUP-eta u ZR,kad ono lepo iznenadjenje da covek ne poveruje ,kaze "netreba" ona "obuka u rukovanju oruzjem" jer radi se samo o zameni starih oruzanih listova.! kao samo ako hoces novu da kupis onda treba.
He,he pa to smo svi mi znali od pocetka ove ujdurme samo oni u SUP nisu to znali pa trazili svima.
Tako da hvala Naos-u ipak su uspeli bar ovo da izboksuju i da nam olaksaju,pogotovo starim lovcima sa 30-40 god lov,.staza koji su mahom svi hteli (bar kod mene) da odustanu i od lova i oruzja u slucaju da su im trebale potvrde o toj famoznoj"obuci u rukovanju"

Betula Sumadinac
 Postovane kolege,evo i ja da kazem nesto o ovoj temi o kojoj sam vas dugo dugo razmisljao i koja me je "mucila "..
Ja sam pre nekih desetak dana predao sve u mup P.U Novi Beograd...
Prvo su mi jos ranije rekli prijateljski da ne cekam mart i guzve i odlucim da to zavrsim a procedura je konkretno isla ovako za ovu opstinu:
Prvo kod lekara opste prakse po uput za lekarski pregled,pa onda u sud po uverenje koje se dobija odmah uz nadoknadu od 150 din,nakon toga prilazem uverenje da sam polozio za oruzje a posto sam izgubio orginal ,kopija me kosta 500 din,potom idem na lekarski koji kosta 2900 din u medicini rada ,sasvim korektni ljudi ,nista tesko ,vid,sluh i neuropsihijatar ,sve se zavrsava veoma brzo..
Potom uzimam stari oruzani list,clansku kartu lovackog udruzenja i oruzje i pravac policijska stanica ...
Tu uplacujem 3 uplatnice,jedna za preregistraciju oko 2500 din,i jos dve po 900 i 600 din za oruzni list..
E tu sam se najvise zadrzao ,maksimalno ljubazna zena na upravnim poslovima,sve papire proverava ,pregleda cev ,brojeve,nazive ,popunjava papirologiju i tu ostajem sigurno nekih 45 min,posebno da naglasim stari oruzani list se zadrzava kod njih do dobijanja novog i receno mi je da je procedura za dobijanje istog minimum mesec dana ,eto to je to ,cekam proveru da dodju i to je to valjda Smile...P.S Nadam se da sam nekome pomogao ..Dobar pogled kolege..

AcaNik
 2000рсд је преглед на Вождовцу, Стадион медица.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Vuja
 Lekarski obavio u TC Stadion, papire predao za nov oruzani list i nabavnu za karabin,sve provere obavljene, i sada cekam mesec dana.

AcaNik
 Предлог за измену закона у Хр. Захтев стигао из ЕУ.
https://www.mup.h...ja-gradana
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

tomo vrbas
 Znaci nas EU razoruzava,a komsije rvate naoruzava bice rata,bice!
Njima med i mleko,a nama go..vna i osoka,e Srbijo zemljo medju sljivama!

Kile_
 Da li je zahtev za registraciju oruzja u stvari onaj formular za izdavanje oruznog lista?, ili postoji poseban formular?
I da li neko ima formular za odjavu oruzja?
Samo 300 i 4x4

zex66
 Isti su formulari

Kile_
 Isti su resio sam hvala.
Samo 300 i 4x4

DakiNS
 I posle svih muka i peripetija opisanih ovde http://www.srbija...ost_203695

Danas je konačno posle skoro godinu dana moje oružije u mojoj kući.Glavu o zidKolce
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 E ako danas ne ispalis bar koji metak medju zvezde od srece onda si se dzabe mucio neka znaju komsije da kad je bal,nek je maskenbal!

sasaruma
 srbijalovKolce

mrwa22250
 Cestitke Daki,a sto se pucanja u zvezde tice....jedino ako hoces da napises nastavak golgoteGrin
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Nemoj brate nastavak , i ovo do sada je previše , za sve forumaše zajedno . Mislio sam da ću odmah da idem na prepe , lije , patke , a sve me nešto stislo , nije me strah pucnjave , nego posledica. A sa strepnjom čekam Božić , kod mene u naselju često se i rafali čuju , najbolje će biti da odem negde daleko u goste. Čisto da imam alibi. https://www.youtu...K-2L0bSFDI
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Ima li ljudi kakvih novina od strane (ne)radne grupe NAOS-a i MUP-a evo prodje i Septembar mesec i vise se niko ne oglasava,a ako me secanje sluzi bilo je nesto spominjano do kraja Avgusta meseca ce se odraditi mnoge izmene u nasu korist?

sasaruma
 Drugoviiii,treba izdrzati hahahahaa

Planinko011

AcaNik kaže:

Предлог за измену закона у Хр. Захтев стигао из ЕУ.
https://www.mup.h...ja-gradana

Meni to izgleda ok da damo sada zdrastveno i da posle ne mora do 70 godina a da potpisemo izjavu da izabrani lekar u slucaju nastupanja psihijatrijskih dijagnoza obavesti MUP. Za koriscenje oruzja meni je u redu da su uslovi identicni kao za B vozacku dozvolu jer je automobil mnogo opasnije oruzje od vatrenog.

E sad da podsetim da bi trebalo traziti da se u slucaju nastale nesposobnosti za lov ili drugih razloga kao sto je oduzimanje oruzja u slucaju nekih prekrsaja koje nemaju veze sa upotrebom oruzja, vlasnik oruzja moze na neki pristojan rok deponovati oruzje kod ovlascenog prodavca oruzja i omoguciti mu prodaju u razumnom roku od 3-5 godina ili stasavanje za oruzje nekog kome bi oruzje poklonio.

Znaci ostaviti mogucnost da se zadrzi vlasnistvo na oruzju (i po ostavinskom resenju rodbini koja nema uslove za posedovanje oruzja) bar na neki ogranicen vremenski period.

To nije toliko bitno za isluzene zastavine karabine (sem emotivnog momenta) ali ima lovaca koji imaju skupocena oruzja placena i po 20tak hiljada evra i koja vrede bar polovinu cene a lesinari samo cekaju da covek dodje u nepriliku da mora brzo da proda..

Kile_
 Ziva istina ali nazalos ne ebe to niko 2%
Samo 300 i 4x4

krilas
 Pa sad, kakva je situacija u drzavi i narodu, pa i u lovstvu, vidimo. Mnogima i ti isluzeni zastavini karabini su skupi, tako da ... A sto se tice onih koji su kupili skupoceno oruzje, pa to je njihova zelja i volja i mogucnost, a takvih je malo, verovatno su mislili i o ovom slucaju kada su ga kupovali, tako da ... Sve u svemu, dobro nas stiskaju sa svih strana i na svakojake nacine. Dal cemo i dokle da izdrzimo, videce se i cuce.
Siroma

StepenWolf
 Hajde da pitam kolege:
Da li vam se oporezuje kratkocevno malokalibarsko oružje (iliti MK Pištolj)?

Ove godine sam dobio rešenje i za njega iako u zakonu o porezima stoji doslovce:
______________________________________________________________________________________
Član 21

Porez na registrovano oružje plaća se za svaku kalendarsku godinu, na registrovano oružje utvrđeno ovim zakonom, i to na:

1) automatsku pušku;

2) poluautomatsku pušku;

3) oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, odnosno dozvola za nošenje oružja, osim na gasne sprejeve i na uređaje za izazivanje elektrošokova (elektrošokere ili paralizatore)
______________________________________________________________________________________

Elem, MK pištolj je sportsko oružje (makar je meni tako kategorisano), i nalazi mi se na oružnom listu za držanje i nošenje oružja, ali ćate na novobeogradskoj opštini to nimalo ne zarezuju.

Kakva su vaša iskustva po ovom pitanju?
Napominjem da su me iz poreske poslali u policiju a iz policije u poresku.
Po ovom pitanju sam pozvao i NAOS za tumačenje, ali se tamo niko ne javlja na telefon.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,694,368 posete www.srbijalov.com