|
Dobar nož
|
| Scorpion Hunter |
Objavljen 09.01.2012. 22:01
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
canis aureus kaže:
MaxO bećaru  dobri ti ovi "krivaci" B)
NexE braćalO ... edno manje krdo  (  ) ja sam manji deo a nemeza je većinu  ...
Nije naše tržište naročito bogato ponudom te pored Muele, Lindera, nešto malo Buck-a i ponekog nizozemca teško da se išta može naći. U poslednje vreme naiđe se na poneki BRKT ... Sve u svemu slab izbor ali bolji nego što do skoro bijade!
Jeftiniji, pristupačniji a da služe su oštrice iz Muele 
Izuzetno dobro mi se pokazao za dEranje a da je Muelin je

-robusno, jako, dobro drži oštrinu, nije ružan ... Za pristupačnu cenu nije loš izbor! Imao sam taki i izvršavao je sve zadatke bez ikakvih pošteda iako mnogi Muelu ne smatraju za dobar izbor eto sigurno je da mogu da služe i više no što koštaju!!
Kad smo kod Muele ... drugar koji je pravi "virtuoz" što se tiče dEranja i ostalih radnji sa nožem, koristi

-ova je slabijeg kvaliteta od one što sam ja imao(gornja slika) ali virtuoz svakog "izaziva na crtu" ma kakav nož i koje marke imao ... neki se zaHebali i izgubiše opkladu a njemu bolji nož ne treba, kaže s ovim k'o da se rodiJo 
Ovaj BUCK preporučujem svakome jer se meni pokazao i dokazao  Odličan je!!

Malo sam zamerao na njegovim dimenzijama jer je malo "tanan i malen" za moj ukus(naklonjeniji sam nožekanjama) i nisam ni mislio da je toliko dobar i svrsishodan. Pravi ebač!(od imenice derač  ) Auu što mi bilo krivo kad sam ga "izgubiJo" na terenu(mislim da mi je maznut ali nisam odmaK primetio a kasnije već kasno bilo) a tada ga nigde po prodavnicama nije bilo da uzNem drugi ... Sad ga ima ali imam druge a i 
I još jedan koji sam jednom prilikom probao i koji mi se strašno dopao je nizozemac

Odlična makinaB) za vrlo povoljnu cenu! Mislim da mi vlasnik reče da ga je pazariJo za 20-25jura negde preko. Nisam nigde naišao kod nas na ovakav inače toliko mi se svideo da ... Možda ga sad ima negde u prodaji pa ako se naiđe ... odličan je!
E sadE stvarno žurim ... kod Džoganija na čas densa  i tako to 
Canis tebra ovaj na drugoj sliKi je Mother za klanje,dranje tepanje Prasitji |
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 09.01.2012. 22:07
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Canise ovaj nož je Finski Martini. U svakom evropskom katalogu lovačke opreme ga možeš naći. A viđao sam ga i po našim prodavnicama na sajmu LORIST. Odličan nož, pogotovo kad se usporedi sa cenom.B)
|
| |
|
|
| bogoljub |
Objavljen 09.01.2012. 23:06
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Moracu da dopunim slike iz moje kolekcije nozeva samo da pozajmim fotoaparat,ima nekoliko zanimljivih primeraka.Izgleda da nisam stavio slike na ovaj forum ali nema veze imam slike od 12 nozeva u kompu pa sutra postavljam.
Zanima me dali neko ima viska Famipinu britvu za paranje divljaci? Ja sam moju izgubio ostala mi ona klasicna britva.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 10.01.2012. 00:23
|

Veteran

Upisa: 521
Pristupio: 13.10.2010. 22:15
|
Hkm,Hkm BraCAla , ovaj od brata virtouza , da te ne podseca secivo na BanDERU aaaaa , ja kad ovo ono za njega ,dobar derac drz ne daj ti ko SnaSKA na prosnju , paaa dobar je ,al spicast natam navam aaaaa BraCAla da mi pozdravis virtouza i da mu kazes da si zna znanje 
I tako ...
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 10.01.2012. 07:38
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|

Pravo da ti kažem BraćAlo, mož' da posluži ali svi ovi koje sam pretstavio su MENI više odgovarali u tu svrhu nego taj što liči na BANDEru Verovatno da sam se više služiJo sa njomi više bi mi odgovar'o i srast'o za ruku(i srce)
"Skloniji" sam ovim širim sečivima kada je dranje u pitanju!!! a kad se mora i kad nema izbora, može i bajonet da posluži!
Kad pogledaš obe Muele koje sam prikazao ... i nema velike razlike u obliku oštrice OSIM u gornjem delu(leđima) koji više odgovara za dranje zbog lakšeg odvajanja tj "odbijanja" kože posle reza ...
Mislim da je najveća uloga u navici i u što češćem korišćenju
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| dalibor |
Objavljen 10.01.2012. 10:31
|

Stari član

Upisa: 331
Pristupio: 29.03.2010. 14:13
|
Ovako nesto imam u planu da uzmem
Hunting is a passion! 
|
| |
|
|
| dalibor |
Objavljen 10.01.2012. 10:31
|

Stari član

Upisa: 331
Pristupio: 29.03.2010. 14:13
|
Hunting is a passion! 
|
| |
|
|
| Max011 |
Objavljen 10.01.2012. 10:41
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
http://www.youtub...redirect=1
http://www.youtub...re=related
http://www.youtub...re=related
nisu baš derači ali su ono što treba za pojasom Terak I i Terek II mene se ovaj drugi opasno svidža B)
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 11.01.2012. 07:22
|

Veteran

|
Elem inspirisan poslednjom diskusijom o DeraciMA ... a danas imam slobodno ... pa sam nesto naso u kutiji za preradu sa odlicnim celikom i odlicnim secivom ali je stanje i izgled bogu plakati ( preko 15 godina i koriscen par puta vrlo intenzivno i grubo , sto se i vidi i necekivano ostao u komadu sto se takodje vidi ) pa sam resio danaske da se povucem ceo dan u radionicu ( citaj Kujnu ) i da ga preradim sa radnim naslovom SERBIAN SKINER 5 + 1 D (zasto? bice vam jasno veceras :-)) .... veceras stavljam slike prerade ( trebalo bi , nadam se :-))
evo slika od malopre :-(
I tako ...
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 11.01.2012. 07:23
|

Veteran

|
Evo i koji je celik za Nemezu i ostale koje to interesuje :-)
I tako ...
|
| |
|
|
| Max011 |
Objavljen 11.01.2012. 10:07
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
To Dik da li je na nemačkom ili na engleskom ?! Ako je na engleskom ... ))
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 11.01.2012. 10:10
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Još ako je dao takvo ime i keru
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 11.01.2012. 11:19
|

Admin

|
OvIj bRez "kukice" je B)B)B)
Bogme, imao sam jedInu priliku da ga vidim, delimično prostudiram ... i da se mog'o naći u naše trgovine ne biJ mLogo razmišljao ne, nee
(a čova ga pazario, već poodavno, na buvljoj pijaci na Bubanj potoku od ruje za ne tako male pare -znaju šta vredi mada je bio sigurno upola cene negoli se možda i nađe u nekom rafu ...)
Odličaaan!!

|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 11.01.2012. 11:32
|

Admin

|
... a dok sačekamo da vidimo "SERBIAN SKINER 5 + 1 D" iz braćAline kujne, nadajmo se nečemu boljem od ovoga http://www.youtub...re=related
A kakI će da izađe taj iz kujne će vidimE ipak Njemačka medecina je ...

|
| |
|
|
| vasa DND |
Objavljen 11.01.2012. 16:56
|

Član

Upisa: 63
Pristupio: 14.05.2011. 09:20
|
canis aureus kaže:
OvIj bRez "kukice" je B)B)B)
Bogme, imao sam jedInu priliku da ga vidim, delimično prostudiram ... i da se mog'o naći u naše trgovine ne biJ mLogo razmišljao  ne, nee 
(a čova ga pazario, već poodavno, na buvljoj pijaci na Bubanj potoku od ruje za ne tako male pare -znaju šta vredi  mada je bio sigurno upola cene negoli se možda i nađe u nekom rafu ...)
Odličaaan!!
ima ih u IPAS,
kude nadje taj rec
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 11.01.2012. 20:09
|

Veteran

|
Pozdrav drustvo 
Evo danasnji rad ... mozda se ne vidi ali ceo dan uf , oh , EVO i resenje imena , za prednji stitnik sam uzeo 5 dinara , a na kraju drske sam busilicom izbusio (5mm) oprezno do trna i zalio dvokomponentnim lepkom (pantex extreme repair) koji ne reaguje odmah nego se siri i radi kapilarizaciju i tek onda se stegne kao kamen ( s njim sam vise iz zajebancije zalepio deo mermernog stocica i drzi i dan danas ) i u pripremljeni izdubljeni deo ubacio 1 dinar (eto zasto 5 + 1 D (inara))i onda 10 min na 100 stepeni u rernu ... to je moj pokusaj da ojacam i stabilizujem drsku i da resim amatersko (uslovno) spajanje drske i seciva koje je pre 15ak godina uradjeno rog,burgija i dvokomponentni lepak ... Celik je vrlo vrlo cudan i tezak za obradu , ali posto sam od starta hteo stonewasched finis posle 150 smirgle , presao sam na lagano poliranje a ostricu sam izvuko na vodenom kamenu na oko 10 d0 12 stepeni ugla , da bi imala dugovecan rez ...na mestu spoja drske sam umesto klasicne nareckane rampe za palac,stavio 3 polukruga koji fungiraju kao rampa za palac i vizuelno pasu uz drsku :-)
eto...
ko ima pitanje neka pita , ko ima primedbu neka kaze ...
big pozzz
Moram da kazem da je bas tesko od govneta napravit pitu , ali eto ...
I tako ...
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 11.01.2012. 20:10
|

Veteran

|
drska od pozadi :-)
I tako ...
|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 11.01.2012. 20:11
|

Veteran

|
rampa za palac
I tako ...
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 12.01.2012. 17:01
|

Admin

|
BraćAla bravooo
pa ti u kujni imaš pravu radiJonicu!?!?
Ovaj produCt izađe koJ oni što ih MaxA predstaviJo na prethodnoj strani a koji su "izmišljeni" za dEranje ... nisam probao takvu konstrukciju ali verujem da je dobra za namenjeno!
Ovaj tvoj 5 + 1 D bi možda biJo bolji da je 2 + 1 D jer malo štrči petodinarka od prečnika roga a dvojčica bi tu legla k'o devojčica( )
Sve u svemu, pravi unikat! + lep i nesvakidašnji a delotvornost ćeš nam prikazati ili bar opisati prilikom dEranja ...
Planiraš li mu futOrolu?

|
| |
|
|
| Nex357 |
Objavljen 12.01.2012. 20:21
|

Veteran

|
Pozdrav bracaALA ...
Hvala , pa i reko sam da ima dobar oblik ostrice :-) u principu stara ostrica je Nesmuk secivo (od starih eskimskih seciva , za dranjke tija foka , medveda i ostalih zivuljki kojih ima tamo a mogu da se deru ) a karakteristicno je izvijen vrh i drska u odnosu na sredinu noza , ja sam samo odseko malo na ledjima da zalici na Gromana ili cold steel kanadjanina ) znades da se mene Taj groman mnogo svidja :-)))
A inace 5 dinara sam uzo posto mi je prvobitna namera bila da sa strane doslifam do roga a dole ostavim mali ali u principu dovoljan balcak , ali kad sam ga stavio toliko mi se svidelo da sam odusto od slifanja najpre zbog nareckanog kruga , mozes da vrtis noz u ruci bez okretanja zgloba , a imas i dalje hvat s tri prsta , zgodno:-)
A futola paaaa Planiram odavno da se bacim i na te rabote videcemo :-) nesto mi merak sam da je napravim,al nisam nikad ali ...
A kolko je sad derac dok sam ga namesto za slikanje ladno mi skinu 1 mm (otprilike debljina nema cak ni krvi, cuti bolje ) koze sa jagodice palca) eeee kad se uozbiljim bate na dupli vodeni kamen xexex
big pozdrav
I tako ...
|
| |
|