Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
Scorpion Hunter

canis aureus kaže:
MaxO bećaru Bye dobri ti ovi "krivaci" B)Grin

NexE braćalO ... edno manje krdo Stidljiv(Grin) ja sam manji deo a nemeza je većinuYes ...
Nije naše tržište naročito bogato ponudom te pored Muele, Lindera, nešto malo Buck-a i ponekog nizozemca teško da se išta može naći. U poslednje vreme naiđe se na poneki BRKT ... Sve u svemu slab izbor ali bolji nego što do skoro bijade!
Jeftiniji, pristupačniji a da služe su oštrice iz MueleConfused
Izuzetno dobro mi se pokazao za dEranje a da je Muelin je
i44.tinypic.com/291dd6s.jpg
-robusno, jako, dobro drži oštrinu, nije ružan ... Za pristupačnu cenu nije loš izbor! Imao sam taki i izvršavao je sve zadatke bez ikakvih pošteda iako mnogi Muelu ne smatraju za dobar izbor eto sigurno je da mogu da služe i više no što koštaju!!
Kad smo kod Muele ... drugar koji je pravi "virtuoz" što se tiče dEranja i ostalih radnji sa nožem, koristi
i42.tinypic.com/2wob22g.jpg
-ova je slabijeg kvaliteta od one što sam ja imao(gornja slika) ali virtuoz svakog "izaziva na crtu" ma kakav nož i koje marke imao ... neki se zaHebali i izgubiše opkladu a njemu bolji nož ne treba, kaže s ovim k'o da se rodiJoConfused
Ovaj BUCK preporučujem svakome jer se meni pokazao i dokazao Yes Odličan je!!
i42.tinypic.com/mssk0.jpg
Malo sam zamerao na njegovim dimenzijama jer je malo "tanan i malen" za moj ukus(naklonjeniji sam nožekanjama) i nisam ni mislio da je toliko dobar i svrsishodan. Pravi ebač!(od imenice deračGrin) Auu što mi bilo krivo kad sam ga "izgubiJo" na terenu(mislim da mi je maznut ali nisam odmaK primetio a kasnije već kasno bilo) a tada ga nigde po prodavnicama nije bilo da uzNem drugi ... Sad ga ima ali imam druge a i Siroma
I još jedan koji sam jednom prilikom probao i koji mi se strašno dopao je nizozemac
i43.tinypic.com/142gchk.jpg
Odlična makinaB) za vrlo povoljnu cenu! Mislim da mi vlasnik reče da ga je pazariJo za 20-25jura negde preko. Nisam nigde naišao kod nas na ovakav inače toliko mi se svideo da ... Možda ga sad ima negde u prodaji pa ako se naiđe ... odličan je!

E sadE stvarno žurim ... kod Džoganija na čas densaConfused i tako toGrin

Canis tebra ovaj na drugoj sliKi je Mother za klanje,dranje tepanje Prasitjiiveli 3

Podunavac
 Canise ovaj nož je Finski Martini. U svakom evropskom katalogu lovačke opreme ga možeš naći. A viđao sam ga i po našim prodavnicama na sajmu LORIST. Odličan nož, pogotovo kad se usporedi sa cenom.B)
Podunavac priložio:
142gchk.jpg

Tri prsta 2Kolce

bogoljub
 Moracu da dopunim slike iz moje kolekcije nozeva samo da pozajmim fotoaparat,ima nekoliko zanimljivih primeraka.Izgleda da nisam stavio slike na ovaj forum ali nema veze imam slike od 12 nozeva u kompu pa sutra postavljam.
Zanima me dali neko ima viska Famipinu britvu za paranje divljaci? Ja sam moju izgubio ostala mi ona klasicna britva.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Nex357
 Hkm,Hkm BraCAla , ovaj od brata virtouza , da te ne podseca secivo na BanDERU aaaaa , ja kad ovo ono za njega ,dobar derac drz ne daj Cry ti ko SnaSKA na prosnju , paaa dobar je ,al spicast natam navam aaaaa BraCAla da mi pozdravis virtouza i da mu kazes da si zna znanje Stariiveli
I tako ...

canis aureus
 Hmmm
Pravo da ti kažem BraćAlo, mož' da posluži ali svi ovi koje sam pretstavio su MENI više odgovarali u tu svrhu nego taj što liči na BANDEruConfused Verovatno da sam se više služiJo sa njomi više bi mi odgovar'o i srast'o za ruku(i srce)
"Skloniji" sam ovim širim sečivima kada je dranje u pitanju!!! a kad se mora i kad nema izbora, može i bajonet da posluži!
Kad pogledaš obe Muele koje sam prikazao ... i nema velike razlike u obliku oštrice OSIM u gornjem delu(leđima) koji više odgovara za dranje zbog lakšeg odvajanja tj "odbijanja" kože posle reza ...
Mislim da je najveća uloga u navici i u što češćem korišćenjuYes
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

dalibor
 Ovako nesto imam u planu da uzmem Smile
dalibor priložio:
2850.jpg

Hunting is a passion! Pas

dalibor
 Smile
Hunting is a passion! Pas

Max011
 http://www.youtub...redirect=1
http://www.youtub...re=related

nisu baš derači ali su ono što treba za pojasom Terak I i Terek II mene se ovaj drugi opasno svidža B)
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Nex357
 Elem inspirisan poslednjom diskusijom o DeraciMA ... a danas imam slobodno ... pa sam nesto naso u kutiji za preradu sa odlicnim celikom i odlicnim secivom ali je stanje i izgled bogu plakati ( preko 15 godina i koriscen par puta vrlo intenzivno i grubo , sto se i vidi i necekivano ostao u komadu sto se takodje vidi ) pa sam resio danaske da se povucem ceo dan u radionicu ( citaj Kujnu ) i da ga preradim sa radnim naslovom SERBIAN SKINER 5 + 1 D (zasto? bice vam jasno veceras :-)) .... veceras stavljam slike prerade ( trebalo bi , nadam se :-))

evo slika od malopre :-(
Nex357 priložio:
10012012836.jpg

I tako ...

Nex357
 Evo i koji je celik za Nemezu i ostale koje to interesuje :-)
Nex357 priložio:
10012012837.jpg

I tako ...

Max011
 To Dik da li je na nemačkom ili na engleskom Grin ?! Ako je na engleskom ... Smile))
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

DakiNS
 Još ako je dao takvo ime i keruROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus

Max011 kaže:
...

nisu baš derači ali su ono što treba za pojasom Terak I i Terek II mene se ovaj drugi opasno svidža B)

OvIj bRez "kukice" je B)B)B)
Bogme, imao sam jedInu priliku da ga vidim, delimično prostudiram ... i da se mog'o naći u naše trgovine ne biJ mLogo razmišljaoGlavu o zid ne, neeNo no no
(a čova ga pazario, već poodavno, na buvljoj pijaci na Bubanj potoku od ruje za ne tako male pare -znaju šta vrediConfused mada je bio sigurno upola cene negoli se možda i nađe u nekom rafu ...)
Odličaaan!!
Dim

canis aureus
 ... a dok sačekamo da vidimo "SERBIAN SKINER 5 + 1 D" iz braćAline kujne, nadajmo se nečemu boljem od ovoga http://www.youtub...re=related
A kakI će da izađe taj iz kujne će vidimEConfused ipak Njemačka medecina je ...
iveli 3
Dim

vasa DND

canis aureus kaže:

Max011 kaže:
...

OvIj bRez "kukice" je B)B)B)
Bogme, imao sam jedInu priliku da ga vidim, delimično prostudiram ... i da se mog'o naći u naše trgovine ne biJ mLogo razmišljaoGlavu o zid ne, neeNo no no
(a čova ga pazario, već poodavno, na buvljoj pijaci na Bubanj potoku od ruje za ne tako male pare -znaju šta vrediConfused mada je bio sigurno upola cene negoli se možda i nađe u nekom rafu ...)
Odličaaan!!

ima ih u IPAS, 
kude nadje taj rec

Nex357
 Pozdrav drustvo Bye
Evo danasnji rad ... mozda se ne vidi ali ceo dan uf , oh , EVO i resenje imena , za prednji stitnik sam uzeo 5 dinara , a na kraju drske sam busilicom izbusio (5mm) oprezno do trna i zalio dvokomponentnim lepkom (pantex extreme repair) koji ne reaguje odmah nego se siri i radi kapilarizaciju i tek onda se stegne kao kamen ( s njim sam vise iz zajebancije zalepio deo mermernog stocica i drzi i dan danas ) i u pripremljeni izdubljeni deo ubacio 1 dinar (eto zasto 5 + 1 D (inara))i onda 10 min na 100 stepeni u rernu ... to je moj pokusaj da ojacam i stabilizujem drsku i da resim amatersko (uslovno) spajanje drske i seciva koje je pre 15ak godina uradjeno rog,burgija i dvokomponentni lepak ... Celik je vrlo vrlo cudan i tezak za obradu , ali posto sam od starta hteo stonewasched finis posle 150 smirgle , presao sam na lagano poliranje a ostricu sam izvuko na vodenom kamenu na oko 10 d0 12 stepeni ugla , da bi imala dugovecan rez ...na mestu spoja drske sam umesto klasicne nareckane rampe za palac,stavio 3 polukruga koji fungiraju kao rampa za palac i vizuelno pasu uz drsku :-)
eto...
ko ima pitanje neka pita , ko ima primedbu neka kaze ...
big pozzz

Moram da kazem da je bas tesko od govneta napravit pitu , ali eto ...
Nex357 priložio:
11012012856.jpg

I tako ...

Nex357
 drska od pozadi :-)
Nex357 priložio:
11012012887.jpg

I tako ...

Nex357
 rampa za palac
Nex357 priložio:
123_6.jpg

I tako ...

canis aureus
 BraćAla Bravo 2 bravooo
pa ti u kujni imaš pravu radiJonicu!?!?
Ovaj produCt izađe koJ oni što ih MaxA predstaviJo na prethodnoj strani a koji su "izmišljeni" za dEranje ... nisam probao takvu konstrukciju ali verujem da je dobra za namenjeno!
Ovaj tvoj 5 + 1 D bi možda biJo bolji da je 2 + 1 D jer malo štrči petodinarka od prečnika roga a dvojčica bi tu legla k'o devojčica(Chut)
Sve u svemu, pravi unikat! + lep i nesvakidašnji a delotvornost ćeš nam prikazati ili bar opisati prilikom dEranja ...
Planiraš li mu futOrolu?
Dim

Nex357
 Pozdrav bracaALA ...

Hvala , pa i reko sam da ima dobar oblik ostrice :-) u principu stara ostrica je Nesmuk secivo (od starih eskimskih seciva , za dranjke tija foka , medveda i ostalih zivuljki kojih ima tamo a mogu da se deru ) a karakteristicno je izvijen vrh i drska u odnosu na sredinu noza , ja sam samo odseko malo na ledjima da zalici na Gromana ili cold steel kanadjanina ) znades da se mene Taj groman mnogo svidja :-)))
A inace 5 dinara sam uzo posto mi je prvobitna namera bila da sa strane doslifam do roga a dole ostavim mali ali u principu dovoljan balcak , ali kad sam ga stavio toliko mi se svidelo da sam odusto od slifanja Namigivanje najpre zbog nareckanog kruga , mozes da vrtis noz u ruci bez okretanja zgloba , a imas i dalje hvat s tri prsta , zgodno:-)

A futola paaaa Planiram odavno da se bacim i na te rabote videcemo :-) nesto mi merak sam da je napravim,al nisam nikad ali ...

A kolko je sad derac dok sam ga namesto za slikanje ladno mi skinu 1 mm (otprilike debljina nema cak ni krvi, cuti bolje ) koze sa jagodice palca) eeee kad se uozbiljim bate na dupli vodeni kamen xexex

big pozdrav iveli
I tako ...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,391,498 posete www.srbijalov.com