I ZA KRAJ JEDNA PRAVA PJESMICA ZA ODLAZEĆEG ILI TI UZ ZVUKOVE NJEMU NAJDRAŽE GRUPE!!!
...A BAŠ NAS NIJE VOLO....NO NEVOLEMO NI MI NJEGA!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Iz poverljivih izvora sam dobio informaciju šta se pije povodom ostavke Brace Piškaća, odranije poznatog! Kurvoazije konjak!!! Bogami dostojno ekipa ispraća Bracu, još samo da tamburaše dovedu!
Znaci sledece prezderavanje u Backoj Palanci,evo unapred obecavamo,biti cemo fini
P.S.Jos kad bi se i njegov mentor odlucio na takav jedan moralni cin,mislim da neki nebi dosli sebi barem dva-tri dana.Ajde neka Piskac bude lokomotiva,a ovi drugi u kolonu pa zajedno u tri lepe.....
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ko će sada nositi dukser gaće i rolke u sred leta?
Ko će sada ruku u vatru stavljati za Miloša Beukovića?
Sa kim će sada strani turisti ugovarati lovove?
Putuj igumane?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Malo sam usput razmišljao, pa mi nije jasno nešto - ako je ostavka neopoziva, onda tu nema šta dalje da se priča, podneseš ostavku, sa ili bez navodjenja razloga, i ćao! Medjutim, izgleda je legendarni Braca osetio potrebu da se 'otvori', pa je u (nepotrebnom) obrazloženju neopozive ostavke napisao i sledeće:
'...podnosim nepozivu ostavku kao u dispozitivu, jer ne želim da budem saučesnik u nelegalnim i nezakonitim radnjama...'
Neko zlonameran bi ovo ovako neprecizno napisano mogao da shvati kao želju tekstopisca da bude jedini i sam u 'nelegalnimi nezakonitim radnjama', da mu ne trebaju drugi, može on to i bez tudje pomoći (i nege)?!? Naravno, ovo je samo moje slobodno tumačenje i moguće dvosmisleno čitanje teksta obrazloženja ostavke.
Morao je to Braca (ili onaj koji ga je savetovao) da smisli malo kreativnije i konkretnije, a najbolje bi bilo da neopozivu ostavku nije ni obrazlagao, jer nije obavezan da to uradi.
Medjutim, posle čitanja teksta ostavke, nešto drugo je drug Braca u obavezi da uradi: ako već u tekstu obrazloženja tvrdi da neko drugi činio i/ili čini nelegalne i nezakonite radnje, onda je i kao gradjanin, i kao lovac, i kao sada predsednik u ostavci, dužan da o tome obavesti nadležne organe. Propuštanjem te obaveze rečeni Braca takodje čini kažnjivo delo, jer je u tekstu obrazloženja ostavke izneo tvrdnju da ima saznanja o nečijim nezakonitim radnjama!!!
Ovo ga ja sad kao kolega lovac upozoravam na gradjanske dužnosti. Da ne bude sutra da nije znao...
Bolje da je ćutao i da nije obrazlagao, jerbo sada ljudi koje je po funkcijama pomenuo u tekstu obrazloženja mogu da ga lepo tuže za klevetu i uvredu, ako su čisti! Počev od upravnika lovišta pa na dalje...
Ili će i u ovom slučaju biti ono 'drži on mene, držim ja njega, pustio bih ja njega ali neće on mene!'?
Danas je odrzana vanredna skupstina LU "Palanka-Mladenovo" u kojem je preCednik BIO cuveni Todor Miskov, alias Braca Piškać, koji je pre par dana podneo ostavku.
Da zlo bude vece danas ga je skupstina IZBACILA IZ UDRUZENJA zbog brojnih brljotina,a izmedju ostalog i zato sto NIKADA NIJE PLATIO CLANARINU........cccccccc
Bilo mi je cudno da skupstina moze nekoga da iskljuci, ali mi je receno da takva odredba postoji u Statutu, i da je svojevremeno ubacena na izricito insistiranje B.Piškaća, da bi se tako moglo lakse obracunati sa Nikolom Jovicem i njemu slicnima.....
XEXEXEXE.....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
ISPUCAVANJE NA 150 YARDI...JOŠ SAMO ONOG ROVOLVERAŠA DA NOGIRAJU, PA SU ONDA NA GOMILI!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?