Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skidajuće i fiksne montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skidajuće i fiksne montaže
kelt
 znam ja kako se upucava druze, toliko sam pismen veci je problem uy staroj municiji i to verovatno losijeg kvaliteta. dosad sam imao igmana ali ga vise nemam ,a ppu nije isto. a i ja u lovu nepucam preko 100 m. zato sam i upucavao na sto u mus. pad je takav kakav je. desavalo mi se i da neki metak kasni sa opaljenjem ebigapuc puc
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Max011
 He he nemoj samo ti kao jedan kolega : kaže ne valja bre municija opalim sačekam malo a ono tek onda pukne. I posle nekog vremena shvati da je zatvarač zapekao a municija dobra Smile) ...
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Podunavac

kelt kaže:

ma bre na kutiji nema tabela Shock nestalo mi igmana breHisterian nemam love za bolje jer pucam vise od 60 godisnje , ovi nasi ludaci ce i to da nam smanje . zezno sam se uzo sam neku partiju [xhide]ispod ruke godiste 93 mozda zato i podbacuje mnogo. razmisljao sam o reloadingu jel on dozvoljen u HR.[/xhide]Tri prsta 2

Koliko ja znam jeste dozvoljen, ali ne poznajem nikoga ko sam puni karabinsku municiju. Nema baš nekog interesovanja za to. Pune je jedino takmičari u IPSC ali samo pištoljsku.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

kelt kaže:
znam ja kako se upucava druze, toliko sam pismen veci je problem uy staroj municiji i to verovatno losijeg kvaliteta. dosad sam imao igmana ali ga vise nemam ,a ppu nije isto. a i ja u lovu nepucam preko 100 m. zato sam i upucavao na sto u mus. pad je takav kakav je. desavalo mi se i da neki metak kasni sa opaljenjem ebigapuc puc

Pa ti si onda kupio pogrešnu optiku. Ja da ne pucam preko 100 metara ne bi stavljao nikakvu, nego bi koristio mehaničke nišane, a ako si već hteo optiku onda si trebao uzeti 1-4 ili maksimalno 1,5-6 puta uvećanje. Šta će ti onoliko povećanje za 100 metara? Da ne brojiš trepavice na srndaću?Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Max011 kaže:
Malo da pomognem kolegi Keltu ipak je on dosta vremena bivstvovao u Singidunumu...Grin sto se tice onog tvog 7x64 najlakse se pamti ovakvo upucavanje za gadjanja do 200 m upucava se na 100m dva prsta popreko iznad cetra(mus) za 300 m tri prsta popreko na 100Grin . Ne verujes mi Grin znao sam, chicha u opitnom tunelu u Kragujevcu tuce sve kalibre u vrh kvadrata na meti treba da ga vidis kad za ZiZ rade seriju od 100inak pusaka ... a ti posle doteruj kako oces i obrni okreni sve se svodi na isto kad napuni tacnicu od kratkog espresa Bog da te vidiGrin

Kolega za 200 metara može dva prsta otprilike, ali za 300 je malo tri prsta. Ako je optika upucana +4 cm na 100 metara, onda na 200 metara ima pad od 0 do -4 cm, zavisi od punjenja, težine i oblika zrna. Ali na 300 metara ima pad od -22 do -30 cm, što znači da bi na 100 metara ipak trebalo malo više od tri prsta. A i ne vidim potrebu upucavanja optike na 300 metara (a ni korištenja u lovu) osim za planinski lov na divokozu.
Tri prsta 2Kolce

Max011
 img191.imageshack.us/img191/8485/dsc00317bd.jpg

Ne beri brige sa ovim i 7x64 Smile i izvinjenje adminu jer je tema o montažama
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

matakata
 Na mom karabinu 30-06 imam leupold QR sa medium prstenovima i burris fullfield 30 europian 3-9x40 sa končanicom 3p#4 LRS (osvetljenom tačkom). Meni je trebala skidajuća montaža zbog ostavljanja puške u kasu, sa optikom mi smeta, jer sam natrpao sve u kasu 3puške,pištolj,municiju za lovačku (12 i 16), za karabin, pištolj i još svaštaSmile. Što se tiče montaže odlična je, proverio prošle godine u lovu i posle njega (skidanje-nameštanje), i nije bilo nokakvih promena što se tiče pogodaka.

vuk71
 podunavac zato sam i rekao da je to stvar ukusa, ako te dobro sluzi i ako si zadovoljan samo napred... mislim u lov...

Cvele
 U razmisljanju sam dali da uzmem Leupold QR ili svenk od Hamerles Radeta, dajte savet, mislim da je bolji QR, ali ako su tu negde po kvalitetu Radetov svenk je 3,4 hiljada jeftiniji... ne znam koliko Leupold daje garanciju na skidanje bez promene slike pogodaka a koliko Rade...? Hmmm
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

kelt
 kolega najpre proveri dali ima kakve greske kod pravca rupa na karabinu i dali moze uopste QR jer nema stelovanje po pravcu,ja mislim da je on ipak bolji, Leupold je ipak svetska firma. ako rupe odstupaju od ose cevi onda neki svenk- rade, zrak ili najbolje EAW ; to se ne kupuje svaki dan kupi kvalitetno ne gledaj cenu, najskuplje je kad ti losa mnontaza upropasti optikuFrown
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Cvele
 Ok, 'fala na savetu kelt! Grin

mirko knezevic
 Kolko ja znam Leupold jedini daje dozivotnu garanciju na svoje proizvode,sa tacke maximalnog iskoriscenja i ko zna koliko padova optike,a montazu kaze mogu deca da skidaju po ceo dan i vracaju ne sme da se pokvari... Tako sam barem ja cuo,sto kaze kelt to se jednom kupuje jbg.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Podunavac
 Mirko Leupold (a i sve duge firme koje daju doživotnu garanciju) garancijom pokriva greške fabrike u izradi i materijalu i kvarove nastale normalnom upotrebom. Neograničeni padovi se ne računaju u normalnu upotrebu. Mehanička oštećenja se ne uvažavaju kod reklamacije. Kada bi pokrivali kvarove nesavesnog i nestručnog rukovanja ne bi daleko dogurali. Mnogi bi posle godinu-dve (a neki i kraće) razbili optiku i od fabrike tražili novu.
Što se tiče montaže ne znam dali ima doživotnu garanciju. Činjenica je da se svaka mehanička naprava tokom upotrebe troši i da ništa nije večno. Ali to ne treba mnogo da zabrinjava nove (a ni stare) vlasnike Leupold montaža, pošto kod normalnog korištenja mogu da traju godinama bez promene slike pogodaka.
Tri prsta 2Kolce

nemeza
 Dobio od žene za rođendan EAW montaža za Super Brno tubus 30mm

i40.tinypic.com/2ebrax5.jpg
i43.tinypic.com/25r0z0k.jpg

Pozdrav. Bye

canis aureus
 Nije rođendan svaki dan Bravo 2
mada mogla je ena i neku Super Brno u kompletu sa montiranim Cajsom da upakuje za rođosConfused pa još u cal. 7x57R e to bi bilo Iznenadjen ....Grin

-gde je nađe? Imal toga i za kip IŽ18 sa fi 30mm?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac

nemeza kaže:
Dobio od žene za rođendan EAW montaža za Super Brno tubus 30mm

i40.tinypic.com/2ebrax5.jpg
i43.tinypic.com/25r0z0k.jpg

Pozdrav. Bye

Čestitam kolega na ponovi. Jel to gospođa ima određeno znanje o oružju ili si naručio po svojoj želji? Ni manje ni više nego EAW, svaka čast.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

canis aureus kaže:
mada mogla je ena i neku Super Brno u kompletu sa montiranim Cajsom da upakuje za rođosConfused pa još u cal. 7x57R e to bi bilo Iznenadjen ....Grin

Ima druže jedna firma u Hrvatskoj koja pravi između ostalog i vrhunske montaže raznih tipova za razna oružja. Cena prihvatljiva a kvalitet veoma visok. Firma se zove Rusan. Ovako izgleda montaža za Češke kombinacije, koja se lako i brzo skida i stavlja bez menjanja tačke pogodoka.
Podunavac priložio:
012.jpg

Tri prsta 2Kolce

nemeza

canis aureus kaže:

Kolega, Super Brno već imam samo je problem što nije u najboljem kalibru, za "neupućene" 7x57R već u 7x65R. Ali znamo da nada ne umire nikad. Naći ću jacevi 12/7x57R kad tad. Pozdrav. Bye

dreger
 mozda nije pitanje za ovu temu,al ako neko zna koja je ovo montaza?meni se cini da je neka tunelska,znam samo da je postavio pok.Jezdic iz Beceja,e sad posto mi je na 223 rem,a koliko sam citao i ovde na forumu svi kazu da bi na taj kalibar trebala sto niza fiksna montaza,pa me interesujje dali je pametno ovo skidati i stavljati drugu.s obzirom da sam imao lepe pogodke lisice i na vecim daljinama(154,177,138,260 koraka).img32.imageshack.us/img32/3723/img7270vb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Cvele
 Sto bi' je skidao ako si imao takve pogodke ? Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lampe, nosači, montaže OPREMA 677 09.09.2019. 22:08
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,687,816 posete www.srbijalov.com